HOTĂRÂRE nr. 274 din 23 februarie 2022

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 238 din 10 martie 2022
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 102 21/09/1992 ART. 10
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 108
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
 Nu exista acte care fac referire la acest act





În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema comunei Pănet, județul Mureș, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei comunei Pănet, județul Mureș, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Contrasemnează:
Viceprim-ministru,
Kelemen Hunor
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila-Zoltán
București, 23 februarie 2022.Nr. 274. + 
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
comunei Pănet, județul Mureș
 + 
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Pănet, județul Mureș
Descrierea stemeiStema comunei Pănet se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de o bandă undată de argint.În partea superioară, în câmp albastru, ieșind din marginea superioară a benzii despărțitoare, se află o poartă tradițională sculptată, din aur, cu porumbar, decorată cu cinci orificii, având deasupra portiței o lalea, iar în vinclurile porții mari un disc, respectiv o semilună; în poartă se află o carte deschisă de argint, cu literele alfa și omega.În partea inferioară, în câmp verde, se află cinci spice de grâu, de aur, poziționate în evantai.Scutul este timbrat de o coroană murală cu un turn crenelat de argint.Semnificațiile elementelor însumateBanda undată, simbolul apei, semnifică atât pâraiele care străbat localitățile componente ale comunei Pănet, cât și vecinătatea râului Mureș.Poarta – având ca reper atât poarta tradițională, sculptată în lemn de stejar, datată în anul 1787, de la biserica reformată din Pănet, cât și cea decorată, cu porumbar, din fața parohiei reformate a satului Cuieșd – simbolizează „Poarta Câmpiei Transilvaniei“, mai precis zona geografică în care localitatea se încadrează. Decorația porții face referire la păstrarea tradițiilor populare.Cartea simbolizează deopotrivă învățământul, înțelepciunea populară – păstrată sau conservată la sat -, precum și Biblia, cu rolul de a sublinia credința localnicilor.Cele cinci spice de grâu din câmpul inferior reprezintă rodul câmpului și simbolizează atât numărul localităților componente, cât și profilul ocupațional al locuitorilor.Coroana murală cu un singur turn arată statutul de comună al unității administrativ-teritoriale.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x