Informatii Document
Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 151 din 15 februarie 2021
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 alin. 2 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema comunei Bătarci, județul Satu Mare, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificația elementelor însumate ale stemei comunei Bătarci, județul Satu Mare, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
FLORIN-VASILE CÎȚU
Contrasemnează:
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila ZoltánBucurești, 27 ianuarie 2021.Nr. 21. +
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
comunei Bătarci, județul Satu Mare
+
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIA
elementelor însumate ale stemei comunei Bătarci, județul Satu MareDescrierea stemei:Stema comunei Bătarci, județul Satu Mare, se compune dintr-un scut despicat, având la dreapta, pe roșu, o căciulă înaltă de lână în formă de clopot cu tiv și un șnur care trece peste vârful acesteia, ambele negre. Modelul care împodobește căciula se compune din cinci cercuri albastre cu mici puncte de argint distanțate, iar între ele, pe fond roșu, modele geometrice de argint alternate cu puncte din aceeași culoare; la stânga, pe aur, o ramură de prun cu șapte prune în culori naturale cu frunze verzi.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.Semnificația elementelor însumate ale stemei:Prunele fac referire la tradiția din zonă în cultivarea pomilor fructiferi, în special pruni, și producerea țuicii.Pălăria reprezintă tradiția culturală păstrată de-a lungul timpului de locuitorii comunei.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.