HOTĂRÂRE nr. 2.336 din 14 decembrie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 2 din 3 ianuarie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 2ABROGAT DELEGE 357 25/07/2006
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 562 07/12/2004 ART. 9
ActulCONTINE PENORMA 14/12/2004
ActulREFERIRE LALEGE 213 17/11/1998 ART. 10
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 2APROBA PENORMA 14/12/2004
ART. 2REFERIRE LALEGE (R) 114 11/10/1996
ANEXA 2PENTRU APLICAREALEGE 562 07/12/2004
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHG 363 30/04/2014
ANEXA 2ABROGAT DELEGE 357 25/07/2006

pentru aplicarea de către Serviciul Român de Informaţii a prevederilor Legii nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 din Legea nr. 562/2004 privind autorizarea instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională de a vinde personalului propriu unele locuinţe de serviciu pe care acestea le au în administrare şi al art. 10 alin. (2) din Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publică şi regimul juridic al acesteia,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1) Se aprobă trecerea din domeniul public al statului în domeniul privat al acestuia a locuinţelor de serviciu aflate în administrarea Serviciului Român de Informaţii, identificate potrivit anexei nr. 1*) care face parte integrantă din prezenta hotărâre.(2) În termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri, Serviciul Român de Informaţii va întreprinde măsurile necesare pentru înscrierea, potrivit legii, a dreptului de proprietate privată a statului asupra locuinţelor prevăzute la alin. 1.(3) Cheltuielile pentru înscrierea dreptului prevăzut la alin. (2) se suportă din sursele bugetare aprobate anual Serviciului Român de Informaţii.––––Notă *) Anexa nr. 1 se comunică Serviciului Român de Informaţii.
 + 
Articolul 2Se aprobă Normele metodologice privind vânzarea unor locuinţe de serviciu aflate în administrarea Serviciului Român de Informaţii, prevăzute în anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
 + 
Articolul 3Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Finanţelor Publice vor opera modificările corespunzătoare în inventarul imobilelor din domeniul public al statului, potrivit legii.PRIM-MINISTRUADRIAN NĂSTASEContrasemnează:–––––p. Directorul ServiciuluiRomân de Informaţii,Ion Popescup. Ministrul transporturilor,construcţiilor şi turismului,Traian Panait,secretar de statMinistrul finanţelor publice,Mihai Nicolae TănăsescuBucureşti, 14 decembrie 2004.Nr. 2.336.
 + 
Anexa 2NORME METODOLOGICEprivind vânzarea unor locuinţe de serviciuaflate în administrarea Serviciului Român de Informaţii + 
Articolul 1Locuinţele de serviciu aflate în administrarea Serviciului Român de Informaţii pot fi vândute, în condiţiile legii, titularilor contractelor de închiriere, valabil încheiate.
 + 
Articolul 2(1) În vederea cumpărării locuinţei de serviciu, titularul contractului de închiriere va adresa comandantului unităţii în care este încadrat cererea de cumpărare, la care va anexa următoarele documente:a) copia contractului de închiriere a locuinţei de serviciu;b) declaraţie dată în nume propriu de către fiecare dintre membrii familiei, majori, menţionaţi în contractul prevăzut la lit. a), din care să rezulte că îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege;c) copii ale actelor de identitate şi ale actelor de stare civilă ale tuturor membrilor familiei, menţionaţi în contractul de închiriere.(2) Cadrele mutate în interesul serviciului în altă garnizoană, stabilite împreună cu familia în localitatea de reşedinţă a noului loc de muncă, unde au primit locuinţe de serviciu, vor anexa la cererea de cumpărare o dovadă din care să rezulte că locuinţa pe care au deţinut-o în garnizoana din care au fost mutate nu a îndeplinit condiţiile minimale prevăzute de Legea locuinţei nr. 114/1996 sau că a fost cedată, în condiţiile legii şi ale normelor interne de muncă, instituţiei publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
 + 
Articolul 3Comandantul dispune măsuri de verificare a datelor înscrise de solicitant în formularul de cerere, iar rezultatul acestora se consemnează într-un raport care se prezintă în cadrul şedinţei comisiei prevăzute la art. 4.
 + 
Articolul 4(1) În vederea verificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute de lege pentru vânzarea locuinţei de serviciu şi a oportunităţii vânzării, în fiecare unitate se constituie o comisie formată din comandantul unităţii, şeful compartimentului personal şi consilierul juridic.(2) Concluziile favorabile vânzării locuinţei de serviciu se înscriu într-un raport care se transmite unităţii abilitate pentru evaluarea preţului de vânzare, după caz, cu avizul unităţii ce deţine locuinţa în evidenţele contabile şi însoţit de cererea de cumpărare.(3) În cazul în care comisia constată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru vânzarea locuinţei de serviciu ori vânzarea nu este oportună, concluzia va fi adusă la cunoştinţă persoanei solicitante; împotriva hotărârii comisiei solicitantul poate formula contestaţie la adjunctul directorului care coordonează activitatea logistică şi financiară.
 + 
Articolul 5Unitatea abilitată pentru evaluarea preţului de vânzare a locuinţelor de serviciu întocmeşte situaţii centralizate ale rapoartelor avizate şi le supune spre analiză şi aprobare conducerii Serviciului Român de Informaţii.
 + 
Articolul 6Evaluarea locuinţelor de serviciu pentru care s-a aprobat vânzarea se efectuează de unitatea abilitată, prin evaluatori proprii atestaţi.
 + 
Articolul 7(1) Preţul de vânzare se comunică unităţii în care este încadrat titularul contractului de închiriere iar, după caz, şi unităţii care deţine locuinţa în evidenţele contabile.(2) Preţul de vânzare se comunică titularului contractului de închiriere a locuinţei de serviciu, care va transmite, în scris, în termen de 15 zile, unităţii care deţine imobilul în evidenţele contabile opţiunea cu privire la cumpărare, precizând şi modalitatea de plată.
 + 
Articolul 8(1) Titularul contractului de închiriere a locuinţei de serviciu, care nu îşi exprimă opţiunea pentru cumpărarea locuinţei pe care o ocupă, va utiliza în continuare, în condiţiile legii, spaţiul repartizat, pe bază de contract încheiat cu unitatea care deţine imobilul în evidenţele contabile.(2) Îşi pot păstra calitatea de chiriaş şi pensionarii sau urmaşii titularilor contractelor de închiriere, decedaţi, al căror venit nu le permite cumpărarea locuinţei.
 + 
Articolul 9(1) Unităţile care deţin în evidenţele contabile locuinţe de serviciu pentru care s-a aprobat vânzarea, potrivit prezentelor norme metodologice, sunt abilitate să le vândă în condiţiile legii, pe bază de contract de vânzare-cumpărare încheiat cu titularul contractului de închiriere a locuinţei de serviciu.(2) În obiectul contractului de vânzare-cumpărare se va include şi cota-parte indiviză din imobil, stabilită potrivit prevederilor legale.(3) Prin contractul de vânzare-cumpărare se va prevedea dreptul cumpărătorului de a achita ratele cu anticipaţie.
 + 
Articolul 10Directorul Serviciului Român de Informaţii va aproba prin ordin instrucţiuni de aplicare a prezentelor norme metodologice.–––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x