HOTĂRÂRE nr. 185 din 22 aprilie 1994 (*actualizată*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 02/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 1MODIFICAT DEHOTARARE 437 21/06/2018
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PEHG 185 22/04/1994
ANEXA 1ARE LEGATURA CUHG 598 06/10/1997
ANEXA 1ARE LEGATURA CUHG 598 06/10/1997 ANEXA 1
ANEXA 1REFERIRE LAHG 178 22/04/1994
ANEXA 1REFERIRE LAHG 35 28/01/1994
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHOTARARE 437 21/06/2018
ANEXA 1MODIFICAT DEHOTARARE 437 21/06/2018
ANEXA 1REFERIT DEHOTARARE 437 21/06/2018

privind acordarea alocaţiei de hrană zilnice pentru personalul navigant şi auxiliar îmbarcat pe nave(actualizată până la data de 15 octombrie 1997*)



–––––*) Forma actualizată a acestui act normativ până la data de 15 octombrie 1997 este realizată de către Departamentul juridic din cadrul S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ prin includerea tuturor modificărilor şi completărilor aduse de către HOTĂRÂREA nr. 598 din 6 octombrie 1997.Conţinutul acestui act nu este un document cu caracter oficial, fiind destinat pentru informarea utilizatorilorGuvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Personalul navigant şi auxiliar imbarcat pe nave aparţinând unităţilor bugetare şi regiilor autonome cu specific deosebit beneficiază de alocaţie de hrana în cuantumurile prevăzute în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 2Cuantumul valoric al alocaţiei de hrana va fi majorat periodic în funcţie de indicele mediu de creştere a preţurilor la principalele produse alimentare prin hotărîrile de indexare*) a unor venituri ale populaţiei.
 + 
Articolul 3Unităţile bugetare care au încadrat personal navigant şi auxiliar imbarcat pe navele din dotare vor urmări încadrarea în creditele bugetare acordate pentru acest articol de cheltuieli.
 + 
Articolul 4La regiile autonome şi societăţile comerciale cu capital majoritar de stat, alocaţia zilnica de hrana se acordă, diferenţiat, în limita numărului de calorii stabilit potrivit prevederilor anexei nr. 1 la prezenta hotărîre, iar cuantumul în lei al acesteia se negociază în cadrul contractului colectiv de muncă.
 + 
Articolul 5Condiţiile de acordare a alocaţiei de hrana sunt stabilite în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 6Hotărîrea Guvernului nr. 558/1990 privind alocaţia de hrana pentru personalul navigant, modificată prin art. 4 al Hotărîrii Guvernului nr. 1086/1990, precum şi orice dispoziţii contrare prezentei hotărîri se abroga.PRIM-MINISTRUNICOLAE VACAROIUContrasemnează:–––––-Ministrul transporturilor,Aurel NovacMinistru de stat,ministrul finanţelor,Florin GeorgescuMinistru de stat,ministrul muncii şi protecţiei sociale,Dan Mircea Popescu
 + 
Anexa 1                      ALOCAŢII DE HRANA ZILNICE          pentru personalul navigant şi auxiliar imbarcat pe nave–––––––––––––––––––––––––––                    Categoriile de nave Nr. de                      şi de personal calorii/ -lei/zi –                                                            om/zi––––––––––––––––––––––––––– 1. Nave maritime de transport mărfuri şi călători, navemaritime de cercetare, tancuri petroliere, de transportfluvial, platforme de foraj şi extracţie maritima, nave depescuit maritim, nave fluviale cu propulsie de transportmărfuri şi călători, tancuri propulsate de bunkeraj, dragifluviale şi maritime, salande, macarale autopropulsate şinepropulsate, slepuri, ceamuri, remorchere portuare şipilotine 4.400 30.000 2. Restul navelor şi corpurilor plutitoare nespecificatela pct. 1, nave de orice categorie, pe timpul cat sunt înconservare pe timpul iernatului, pe timpul construcţiei şireconstructiei în ţara 4.000 28.000 3. Scafandri 4.800 32.000––––––––––––––––––––––––––––––––Anexa 1 a fost înlocuită cu anexa din HOTĂRÂREA nr. 598 din 6 octombrie 1997, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 277 din 15 octombrie 1997, conform art. unic din acelaşi act normativ.
 + 
Anexa 2CONDIŢIILEde acordare a alocaţiei zilnice de hrana1. Alocaţia de hrana se acordă integral pentru personalul navigant la care serviciul este organizat în schimburi de 12 ore lucrătoare cu 24 de ore libere la uscat sau la care activitatea este organizată în carturi de 4 ore lucrătoare cu 8 ore libere, pentru personalul care sta permanent la bord, scafandri, precum şi pentru personalul de pe navele aflate în alte porturi decît cele de reşedinţa şi în cuantum de 50% pentru personalul navigant la care serviciul este organizat în schimburi de 8 ore lucrătoare cu 16 ore libere la uscat.2. Alocaţia de hrana prevăzută se acordă şi personalului de siguranţă şi control al navigaţiei, iar pentru personalul de la alte nave aparţinând unităţilor bugetare care participa alături de cele de salvare, de depoluare şi de combatere a incendiilor pe apa şi la nave, alocaţia se acordă pe timpul participării la astfel de acţiuni.Elevii şi studenţii imbarcati pe timpul executării practicii pe astfel de nave primesc aceleaşi drepturi de alocaţie de hrana la bord ca şi echipajul navei.3. Personalul aflat în concediu de odihnă, concediu medical la uscat, în compensare la uscat pentru timpul lucrat suplimentar, tura libera, precum şi în orice alte cazuri de lipsa la bord, inclusiv personalul aflat la dispoziţia unităţii sau repartizat la diferite lucrări în afară bordului, nu beneficiază de alocaţie de hrana pentru perioada respectiva.4. Pe timpul cît personalul navigant şi auxiliar de pe navele enumerate în anexa nr. 1 se afla la uscat, la dispoziţia unităţii, în alt port decît portul de reşedinţa al unităţii i se acordă diurna de deplasare potrivit legii.Pe această perioadă nu se acordă alocaţie de hrana.5. Alocaţia de hrana serveşte numai pentru aprovizionarea cu alimente necesare pregătirii hranei în comun la bordul navei şi nu se poate achită în numerar echipajului. Se exceptează personalul imbarcat pe navele care nu au normat post de bucătar şi cel de pe navele la care temporar nu exista condiţii de pregătit hrana calda la bord.––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x