HOTĂRÂRE nr. 174 din 9 martie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 19/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 213 din 14 martie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 1INLOCUIT DEHG 1391 10/11/2005
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 1205 29/07/2004 ART. 23
ActulREFERIRE LALEGE 454 12/11/2003 ART. 32
ActulREFERIRE LALEGE 454 12/11/2003 ANEXA 1
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 3REFERIRE LAHG 1205 29/07/2004
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ANEXA 1INLOCUIT DEHG 1391 10/11/2005

privind cuantumul sprijinului financiar acordat în anul 2005 pentru anumite cantităţi de legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 32 şi al pct. I poz. 1 din anexa la Legea nr. 454/2003 privind condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar în agricultură şi silvicultură şi având în vedere dispoziţiile art. 23 din Hotărârea Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1Se aprobă acordarea în anul 2005 a unui sprijin financiar în valoare de 80 miliarde lei, pentru anumite cantităţi de legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale.
 + 
Articolul 2Cantităţile şi sumele alocate pentru legumele şi fructele proaspete, materii prime, destinate prelucrării industriale în anul 2005 sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
 + 
Articolul 3Beneficiarii sprijinului financiar, condiţiile de acordare, precum şi documentele necesare acordării acestuia sunt prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.205/2004 privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 742 din 17 august 2004.
 + 
Articolul 4(1) Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, prin departamentul de specialitate, repartizează pe judeţe cantităţile de legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale, pe specii, pentru care se acordă sprijin financiar, precum şi sumele alocate.(2) Acordarea sprijinului financiar se face în ordinea depunerii cererilor la direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, până la utilizarea în întregime a fondurilor alocate ca sprijin financiar pe produs.PRIM-MINISTRUCĂLIN POPESCU-TĂRICEANUContrasemnează:────────────────Ministrul agriculturii,pădurilor şi dezvoltării rurale,Gheorghe FluturMinistrul finanţelor publice,Ionel PopescuBucureşti, 9 martie 2005.Nr. 174.
 + 
Anexa Cantităţile de legume şi fructe şi sumele alocate ca sprijin financiarpentru produsele destinate prelucrării industriale în anul 2005

*Font 9*
Specificare

Cantitatea
sprijinita
financiar
(tone

Producţia
medie
kg/ha (an
de refe-
rinta
2004)

Produc-
tia
medie
desti-
nata
indus-
triali-
zarii
(kg/ha)

Valori-
ficare
la în-
dustrie
din
produc-
tia
medie/
ha
(%)

Pret
mediu
de re-
ferin-
ta la
valo-
rifi-
care
pe
piaţa
(la
poarta
fermei
mii
lei/to

Pret
mediu
de re
ferin
ta
valo-
rifi-
care
ptr.
indus
trie
(la
poar-
ta
fer-
mei
mii
lei/
to)
Sprijin
finan-
ciar
acordat

(mii
lei/to)

Sprijin
financi-
ar din
preţul
de refe-
rinta la
valori-
ficare
pe piaţa
(%)

Suma totala
acordată ca
sprijin
financiar
(mii lei)

(col. 2×8)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Mere 24.600 8300 3320 40% 9.500 2000 1000 10,5% 24.600
Prune 10.000 5700 1710 30% 11.200 3000 1200 10,7% 12.000
Persici 1.000 4500 1125 25% 14.300 5000 1400 9,8% 1.400
Total
fructe
35.600

x

x

x

x

x

x

x

38.000

Tomate 32.727 18.000 3600 20% 11.500 2000 1100 9,6% 36.000
Mazare
boabe verzi
2.000 2.500 1750 70% 15.000 7000 1500 10% 3.000
Fasole
pastai
2.000 6.000 4200 70% 15.000 7000 1500 10% 3.000
Total
legume
36.727 x x x x x x x 42.000
TOTAL
GENERAL
72.327 x x x x x x x 80.000

_______________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x