HOTĂRÂRE nr. 124 din 21 februarie 1991 (*actualizată*)

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 26/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în:
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PEHG 124 21/02/1991
ART. 5ARE LEGATURA CUHG 631 17/08/1995 ART. 1
ART. 11ARE LEGATURA CUHG 6 09/01/1995
ART. 11REFERIRE LALEGE (R) 40 01/06/1991
ANEXA 1ARE LEGATURA CUHG 631 17/08/1995 ART. 1
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind organizarea şi functionarea Comitetului Olimpic Român(actualizată pînă la data de 24 august 1995*)



––––*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 52 din 15 martie 1991. Aceasta este forma actualizata de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ pînă la data de 24 august 1995, cu modificările şi completările aduse de: HOTĂRÂREA nr. 6 din 9 ianuarie 1995; HOTĂRÂREA nr. 631 din 17 august 1995.Guvernul României hotaraste: + 
Articolul 1Pe data prezentei hotărîri se aproba organizarea şi functionarea Comitetului Olimpic Roman, ca unitate autonoma, nonprofit, cu personalitate juridica, care îşi desfăşoară activitatea în baza prevederilor Chartei Olimpice şi ale statutului propriu.
 + 
Articolul 2Comitetul Olimpic Roman acţionează pentru dezvoltarea şi sprijinirea miscarii olimpice în România, pentru cultivarea în rindul tineretului a interesului pentru sport şi a idealurilor olimpice.
 + 
Articolul 3Comitetul Olimpic Roman organizeaza, împreună cu federatiile naţionale ale sporturilor olimpice, selecţia şi pregătirea sportivilor, asigurind reprezentarea tarii la Jocurile Olimpice, precum şi la competitiile regionale, continentale şi intercontinentale, organizate sub egida Comitetului International Olimpic.
 + 
Articolul 4În realizarea atribuţiilor sale, Comitetul Olimpic Roman colaboreaza cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu alte institutii şi organisme guvernamentale cu atribuţii în domeniu, cu organizaţii şi asociaţii cu caracter public sau privat.
 + 
Articolul 5Comitetul Olimpic Roman stabileste şi dezvolta relatii cu Comitetul International Olimpic, cu comitetele naţionale olimpice şi alte organisme sportive internationale.Comitetul Olimpic Roman foloseşte în mod exclusiv însemnele olimpice şi emblema proprie prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărîre.––––Alin. 2 al art. 5 a fost introdus de pct. 1 al art. 1 din HOTĂRÂREA nr. 631 din 17 august 1995, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 192 din 24 august 1995.Pentru prejudiciile cauzate prin folosirea neautorizata, de către terţi, a însemnelor olimpice şi a emblemei proprii, Comitetul Olimpic Roman are dreptul la despăgubiri, potrivit legii.––––Alin. 3 al art. 5 a fost introdus de pct. 1 al art. 1 din HOTĂRÂREA nr. 631 din 17 august 1995, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 192 din 24 august 1995.
 + 
Articolul 6Pentru asigurarea condiţiilor de pregatire şi de viaţa ale sportivilor, Comitetul Olimpic Roman poate înfiinţa, organiza şi subventiona centre olimpice de pregatire, ca unităţi subordonate.
 + 
Articolul 7Pentru dezvoltarea sporturilor olimpice în rindul tineretului, Comitetul Olimpic Roman, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, federatiile naţionale organizeaza şi subventioneaza centre naţionale olimpice de pregatire a juniorilor. Ministerul Învăţămîntului şi Stiintei sprijina organizarea acestor centre.
 + 
Articolul 8Comitetul Olimpic Roman acorda lunar, din bugetul propriu, prime de lot olimpic sportivilor, antrenorilor şi celorlalţi tehnicieni, în perioadele de pregatire centralizata. Valoarea acestor prime se va stabili de către comitetul executiv al Comitetului Olimpic Roman. Primele acordate sportivilor nu sînt impozabile.
 + 
Articolul 9Comitetul Olimpic Roman are urmatoarele surse de finanţare:– subventii de la bugetul de stat;– sponsorizari;– donatii şi contribuţii în bani sau în natura, de la persoane fizice şi juridice din tara şi din strainatate;– venituri proprii realizate prin comercializarea emblemei olimpice, a insemnelor proprii şi a timbrului olimpic;– contribuţii ale Administraţiei autonome a loteriilor şi pronosticurilor din România;– acţiuni interne şi internationale;– alte activităţi economice, desfăşurate conform legii.Veniturile în valută convertibila, realizate de Comitetul Olimpic Roman, nu sînt supuse cedarii cotei-părţi către stat.
 + 
Articolul 10Comitetul Olimpic Roman are deschis în banca cont propriu în lei şi în valută.
 + 
Articolul 11Structura organizatorică se stabileşte, în funcţie de necesitaţi, de către Comitetul executiv al Comitetului Olimpic Roman. Numărul maxim de posturi este de 19.Personalul va fi încadrat, în baza ordinului preşedintelui Comitetului Olimpic Roman, cu salarii corespunzătoare funcţiilor şi nivelului stabilite potrivit Legii nr. 40/1991, republicată.––––-Art. 11 a fost modificat de articolul unic din HOTĂRÂREA nr. 6 din 9 ianuarie 1995, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 8 din 18 ianuarie 1995.
 + 
Articolul 12Comitetul Olimpic Roman detine şi utilizeaza parc propriu de transport, în limitele prevăzute de lege.
 + 
Articolul 13Subventia prevăzută pentru Comitetul Olimpic Roman în bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului pe anul 1991 se transfera la bugetul acestuia.
 + 
Articolul 14În aplicarea prezentei hotărîri, Comitetul Olimpic Roman poate emite ordine şi instrucţiuni.
 + 
Articolul 15Prezenta hotărîre intră în vigoare la data de 1 februarie 1991. Pe aceeasi data orice dispoziţie contrara se abroga.PRIM-MINISTRUPETRE ROMANBucureşti, 21 februarie 1991.Nr. 124.
 + 
Anexa 11. Simbolul olimpic se compune din cinci cercuri ce apar singure, într-una sau mai multe culori.Cele cinci cercuri sînt obligatoriu: albastru, galben, negru, verde şi roşu. Cercurile sînt inlantuite de la stînga la dreapta. Cercurile albastru, negru şi roşu se afla în partea de sus, cercurile galben şi verde în partea de jos, formind împreună aproximativ un trapez regulat, a cărui baza mica este partea inferioară, conform modelului oficial depus la sediul Comitetului Internaţional Olimpic şi reprodus mai jos.Simbolul olimpic reprezintă unirea celor cinci continente şi întîlnirea sportivilor din lumea întreaga la Jocurile Olimpice.Desenul Simbolului olimpic se afla în Monitorul Oficial nr. 192 din 24 august 1995, pagina 7.2. Drapelul olimpic este pe un fond alb, fără bordura. În centrul sau este situat simbolul olimpic în cele cinci culori ale sale. Desenul şi proportiile trebuie să fie acelea ale drapelului prezentat de Pierre de Coubertin la Congresul din 1914 de la Paris.3. Deviza olimpica "CITIUS, ALTIUS, FORTIUS" exprima mesajul pe care Comitetul Internaţional Olimpic îl adresează tuturor celor ce aparţin miscarii olimpice, invitindu-i sa exceleze conform spiritului olimpic.4. Emblema olimpica este un desen integrat care asociază cercurile olimpice unui alt element distinctiv. Desenul oricărei embleme olimpice trebuie supus Comisiei Executive a Comitetului Internaţional Olimpic pentru aprobarea sa, aprobare ce este prealabilă oricărei folosiri a emblemei sus-amintite.5. Imnul olimpic este cel aprobat de Comitetul Internaţional Olimpic la a 55-a sesiune a sa de la Tokio, în anul 1958; şi a cărui partitura este depusa la sediul Comitetului Internaţional Olimpic.6. Flacara olimpica este flacara ce se aprinde la Olimpia sub autoritatea Comitetului Internaţional Olimpic.7. Flacara olimpica (sau torta) este o facla (sau o torta) sau replica sa, pe care arde flacara olimpica.8. Emblema Comitetului Olimpic Roman este reprodusa mai jos, fiind un desen integrat care asociază:– simbolul olimpic;– numele tarii în chenar;– tricolorul.Desenul Drapelului olimpic se afla în Monitorul Oficial nr. 192 din 24 august 1995, pagina 7.––––Anexa 1 a fost introdusă conform pct. 1 al art. 1 din HOTĂRÂREA nr. 631 din 17 august 1995, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 192 din 24 august 1995, avînd conţinutul anexei la acest act normativ.–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x