HOTĂRÂRE nr. 1.913 din 22 decembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 17 din 10 ianuarie 2007
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ANEXA 1INLOCUIT DEHG 602 23/06/2010
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 86 10/04/2006 ART. 7
ActulREFERIRE LACODUL VAMAL 10/04/2006 ART. 7
ActulREFERIRE LALEGE 243 29/04/2002
ActulREFERIRE LAOUG 105 27/06/2001 ART. 9
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 3REFERIRE LALEGE 243 29/04/2002
ART. 3REFERIRE LAOUG 105 27/06/2001
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 33 11/02/2010
ActulREFERIT DEORDIN 96 11/02/2010
ActulREFERIT DEORDIN 38 11/02/2010
ActulREFERIT DEORDIN 140 11/02/2010
ANEXA 1INLOCUIT DEHG 602 23/06/2010

privind deschiderea Punctului de trecere a frontierei şi a Biroului vamal de frontieră Rădăuţi Prut (România) – Lipcani (Republica Moldova)



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 9 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 7 alin. (2) din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1) Se aprobă deschiderea Punctului de trecere a frontierei şi a Biroului vamal de frontieră Rădăuţi Prut (România) – Lipcani (Republica Moldova) pentru traficul internaţional de persoane şi de mărfuri.(2) Punctul de trecere a frontierei şi biroul vamal prevăzute la alin. (1) vor fi date în folosinţă după realizarea infrastructurilor şi asigurarea utilităţilor necesare în vederea desfăşurării în bune condiţii a traficului de frontieră.
 + 
Articolul 2(1) Structurile teritoriale ale ministerelor şi ale altor autorităţi publice cu atribuţii la trecerea frontierei asigură, prin redistribuire, personalul necesar pentru efectuarea controlului pentru trecerea frontierei de stat.(2) Spaţiile şi utilităţile necesare pentru desfăşurarea activităţii de control la punctul de trecere a frontierei prevăzut la art. 1 se asigură de către Consiliul Judeţean Botoşani, în condiţiile legii.
 + 
Articolul 3Cheltuielile pentru dotări şi alte amenajări specifice se suportă de fiecare ordonator principal de credite pentru instituţiile care desfăşoară activităţi, potrivit prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a României, aprobată cu modificări prin Legea nr. 243/2002, cu modificările şi completările ulterioare, în punctele de trecere a frontierei, în limita fondurilor aprobate prin bugetul de stat.
 + 
Articolul 4Anexele nr. 1-4 cuprinzând spaţiile şi utilităţile necesare în vederea desfăşurării activităţii în punctul de trecere a frontierei fac parte integrantă din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRUCĂLIN POPESCU-TĂRICEANUContrasemnează:–––––p. Ministrul administraţiei şi internelor,Mircea Nicu Toader,secretar de statp. Ministrul afacerilor externe,Anton Niculescu,secretar de statMinistrul transporturilor,construcţiilor şi turismului,Radu Mircea BerceanuMinistrul finanţelor publice,Sebastian Teodor Gheorghe VlădescuBucureşti, 22 decembrie 2006.Nr. 1.913.
 + 
Anexa 1Spaţiile şi dotările necesare Poliţiei de frontieră pentru punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut, judeţul Botoşania) o încăpere pentru şeful punctului de trecere a frontierei;b) o încăpere pentru ofiţerul de serviciu şi dispecerat;c) o încăpere pentru personalul care coordonează turele de serviciu în punct;d) o încăpere pentru efectuarea cercetării penale;e) o încăpere pentru, biroul criminalistic;f) o încăpere pentru persoanele reţinute;g) o încăpere pentru solicitanţii de azil, cu amenajările corespunzătoare pentru, o şedere de până la 20 de zile;h) o încăpere pentru pregătirea personalului turei;i) o încăpere/vestiar pentru agenţii operativi;j) trei tonete pentru, sensul de intrare în ţară (două la călători şi una la marfă);k) trei tonete pentru sensul de ieşire din ţară (două la călători şi una la marfă);l) două tonete pentru accesul în perimetral punctului;m) o copertină pentru sensul de intrare în ţară;n) o copertină pentru sensul de ieşire din ţară;o) trei artere de control pentru, fiecare sens;p) mobilier pentru fiecare încăpere, conform destinaţiei acesteia;q) 20 staţii de lucru;r) 20 imprimante;s) 2 servere;t) 10 surse alimentare calculatoare (UPS);u) 11 prelungitoare cu protecţie;v) o sursă de alimentare pentru, radiotelefon fix;w) 3 aparate secretizare transmisie date;x) un telefax cu aparatul de cifrat mesaje telefax;y) 1 radiotelefon fix cu accesorii;z) 10 radiotelefoane portabile;aa) 2 încărcătoare multiplu pentru încărcat acumulatori de RTP;ab) reţea LAN inclusiv proiectare;ac) 6 cititoare optice fixe pentru documente;ad) 6 lanterne;ae) o trusă narcotest;af) 2 bucăţi endoscop;ag) 6 seturi oglinzi control autovehicul;ah) 8 bucăţi lupă;ai) un aparat detecţie falsuri în înscrisuri;aj) 8 bucăţi lampă UV staţionară (alimentare la priză);ak) 8 bucăţi lampă UV portabilă;al) 8 bucăţi aparat Doku-test;am) 2 bucăţi aparat pentru determinarea concentraţiei C02;an) un detector pentru radiaţii;ao) un copiator;ap) 18 aparate climatizare;aq) un grup electrogen;ar) 38 stampile trafic.
 + 
Anexa 2Spaţiile şi dotările necesare pentru Biroul vamal de control şi vămuire la frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşania) o încăpere pentru şeful biroului vamal;b) o încăpere pentru şeful adjunctc) o incapere pentru tura de serviciu intrared) o încăpere pentru tura de serviciu ieşiree) 3. o incapere pentru controlul vamalf) o incapere pentru activităţi financiar – contabileg) o încăpere pentru tura nomenclatură tarifară, evaluare, contravenţiih) o încăpere pentru secretariati) magazie bunuri reţinute ieşirej) magazie bunuri reţinute intrarek) magazie bunuri devenite proprietatea statuluil) casieriem) încăpere pentru depozitare arhivă.
 + 
Anexa 3Spaţiile şi dotările necesare CNADNR – SA pentru punctul de trecere a frontierei Rădăuţi Prut, judeţul BotoşaniI) pentru sensul de intrare în ţarăa) o cabină;b) o instalaţie de cântărire din mers, inclusiv platforma din beton şi conexiuni calculator cântar – calculator tarifare;c) calculator (inclusiv imprimantă);d) un baston telescopic pentru măsurat înălţimi;e) un detector valută falsă;f) racorduri (electrice, telefon);g) o instalaţie de climatizare;h) un sistem de alarmă;i) o casă de bani;j) mobilier (1 masă, 2 scaune, 1 dulap, 1 cuier).II) pentru, sensul de ieşire din ţarăa) o cabină;b) o instalaţie de cântărire din mers, inclusiv platforma din beton şi conexiuni calculator cântar – calculator tarifare;c) calculator (inclusiv imprimantă);d) UB baston telescopic pentru măsurat înălţimi;e) un detector valută falsă;f) racorduri (electrice, telefon);g) o instalaţie de climatizare;h) un sistem de alarmă;i) o casă de bani;j) mobilier (1 masă, 2 scaune, 1 dulap, 1 cuier).
 + 
Anexa 4Spaţiile şi dotările necesare pentru punctul sanitar din cadrul punctului de trecere a frontierei Rădăuţi Prut, judeţul Botoşania) o încăpere cabinet medical;b) o încăpere izolator pentru eventuale cazuri de boli transmisibile grave cu potenţial de transmitere transfrontalieră;c) mobilier specific unui cabinet medical (conform normativelor Ministerului Sănătăţii);d) o linie telefonică interurbană.––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x