HOTĂRÂRE nr. 1.367 din 29 decembrie 1990

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 6 din 14 ianuarie 1991
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 474 14/07/1999
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 4REFERIRE LALEGE (R) 57 29/10/1974
ART. 5REFERIRE LALEGE (R) 57 29/10/1974
ART. 6REFERIRE LAHG 962 11/08/1990
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 474 14/07/1999

privind stabilirea unor măsuri organizatorice la direcţiile teritoriale de muncă şi protecţie socială subordonate Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale



Guvernul României hotărăşte: + 
Articolul 1Numărul actual de 3.169 posturi, aprobat pentru aparatul direcţiilor teritoriale de muncă şi protecţie socială, se suplimenteaza în anul 1991 cu 1.150 posturi; o parte din aceste posturi se vor utiliza pentru organizarea de centre teritoriale de muncă şi protecţie socială în principalele localităţi ale fiecărui judeţ.Cheltuielile cu personalul din compartimentele de forta de muncă şi şomaj se suporta din fondul de şomaj.Numărul de posturi pe judeţe şi municipiul Bucureşti se repartizează de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.
 + 
Articolul 2Structura organizatorică a direcţiilor de muncă şi protecţie socială a centrelor teritoriale se stabileşte de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale. Numărul posturilor de conducere poate fi de maximum 20% din totalul posturilor.
 + 
Articolul 3Conducerea direcţiilor judeţene de muncă şi protecţie socială se asigura de director, director adjunct şi contabil şef, iar a Direcţiei generale de muncă şi protecţie socială a municipiului Bucureşti, de către directorul general, 2 directori generali adjuncţi şi contabilul şef.
 + 
Articolul 4În cadrul aparatului propriu al direcţiilor de muncă şi protecţie socială se pot utiliza şi funcţiile de economist, sociolog, psiholog, inginer şi altele similare, principal I şi II, precum şi funcţia de consilier juridic şef pentru coordonarea compartimentului "camera de muncă".Salariile pentru funcţiile din alineatul precedent sînt cele prevăzute în Legea nr. 57/1974 la următoarele poziţii:– economist, sociolog, psiholog, inginer şi altele similare, principal I şi II, anexa IV capitolul I B.c, poziţia 7, col. 8 şi 9, rândul 3; numărul posturilor de principal I şi II se stabileşte în limitele a 5% şi, respectiv, 10% din numărul posturilor cu studii superioare din cadrul direcţiilor de muncă şi protecţie socială, exclusiv posturile din centrele teritoriale;– consilier juridic şef, anexa nr. VI, capitolul II, pct. a, poz. 9.
 + 
Articolul 5Funcţia de contabil şef se salarizeaza cu nivelul prevăzut în Legea nr. 57/1974, în anexa nr. IV, capitolul I, pct. B.a, poz. 4, col. 5, 6 şi 7 pentru funcţia de contabil şef din unităţile cu personalitate juridică din grupa V de ramuri.Nivelul de salarizare a sefilor de centre teritoriale de muncă şi protecţie socială se stabileşte de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, prin corelare cu nivelurile de salarizare a sefilor de oficiu din aparatul direcţiilor de muncă şi protecţie socială, cu avizul Ministerului Finanţelor.
 + 
Articolul 6Camerele de muncă de la direcţiile de muncă şi protecţie socială sînt coordonate de directorul general al Direcţiei generale a legislaţiei muncii şi protecţiei sociale, direcţie independenta din structura ministerului, prevăzută în Hotărîrea Guvernului nr. 962 din 11.08.1990.
 + 
Articolul 7Prefecturile, Primăria municipiului Bucureşti şi primăriile din localităţile în care se constituie centre teritoriale de muncă şi protecţie socială vor asigura spaţiile necesare funcţionarii în condiţii corespunzătoare a acestora, în vederea aducerii la îndeplinire a prevederilor prezentei hotărîri.PRIM-MINISTRUPETRE ROMAN––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x