HOTĂRÂRE nr. 1.357 din 27 septembrie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 839 din 11 octombrie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1INLOCUIESTE PEHG 106 07/02/2002 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEHG 106 07/02/2002 ART. 5
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 07/02/2002 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PENORMA 07/02/2002 ART. 5
ART. 3ABROGA PEHG 1870 22/12/2005 ART. 2
ART. 3ANULEAZA SUSPENDAREAHG 106 07/02/2002 ART. 7
ART. 3ANULEAZA SUSPENDAREANORMA 07/02/2002 ART. 7
ANEXA 1INLOCUIESTE PEHG 106 07/02/2002 ANEXA 1
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 07/02/2002 ANEXA 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
ART. 1INLOCUIESTE PEHG 106 07/02/2002 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PEHG 106 07/02/2002 ART. 5
ART. 1INLOCUIESTE PENORMA 07/02/2002 ANEXA 1
ART. 1MODIFICA PENORMA 07/02/2002 ART. 5
ART. 2REFERIRE LAHG 106 07/02/2002 ANEXA 1
ART. 2REFERIRE LANORMA 07/02/2002 ANEXA 1
ART. 3ABROGA PEHG 1870 22/12/2005 ART. 2
ART. 3ANULEAZA SUSPENDAREAHG 106 07/02/2002 ART. 7
ART. 3ANULEAZA SUSPENDAREANORMA 07/02/2002 ART. 7
ART. 4PROPUNE REPUBLICAREAHG 106 07/02/2002
ART. 4PROPUNE REPUBLICAREANORMA 07/02/2002
ANEXA 1INLOCUIESTE PEHG 106 07/02/2002 ANEXA 1
ANEXA 1INLOCUIESTE PENORMA 07/02/2002 ANEXA 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHG 751 09/07/2008

pentru modificarea Normelor metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor



În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul INormele metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 147 din 27 februarie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:1.La articolul 5, litera g) va avea următorul cuprins:"g) denumirea sau denumirea comercială şi adresa producătorului ori ale ambalatorului sau ale distribuitorului; în cazul produselor din import se înscriu numele şi adresa importatorului sau ale distribuitorului înregistrat în România;".2. Anexa nr. 1f) la normele metodologice se modifică şi se înlocuieşte cu anexa la prezenta hotărâre.
 + 
Articolul IIPână la data de 25 noiembrie 2007 sunt exceptate din cuprinsul anexei nr. 1f) la Normele metodologice privind etichetarea alimentelor, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 106/2002, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele produse:

  Ingrediente Produse provizoriu excluse din această cauză
  Cereale care conţin gluten Siropuri de glucoză pe bază de grâu conţinând dextroză*)
  Maltodextrine pe bază de grâu*)
  Siropuri de glucoză pe bază de orz
  Cereale utilizate în distilate pentru băuturi spirtoase
  Ouă Lizozim (produs obţinut din ouă) utilizat în vin
  Albumină (produs obţinut din ouă) utilizată ca stabilizator pentru vin şi cidru
  Peşte Gelatină de peşte utilizată ca suport pentru vitamine sau preparate carotenoidice şi arome
  Gelatină de peşte sau clei de peşte, utilizate ca stabilizatori pentru bere, cidru şi vin
  Soia Ulei şi grăsime de soia complet rafinate*)
  Amestec natural de tocoferoli (E 306), tocoferol D-alfa natural, acetat de tocoferol D-alfa natural, succinat de tocoferol D-alfa natural obţinuţi din soia
  Fitosteroli şi esteri de fitosteroli derivaţi din uleiuri vegetale de soia
  Ester de stanol vegetal produs din steroli obţinuţi din uleiuri vegetale din soia
  Lapte Zer utilizat în distilate pentru băuturi spirtoase
  Lactitol
  Produse din lapte (caseină) utilizate ca stabilizatori la fabricarea vinului şi a cidrului
  Fructe în coajă Fructe în coajă utilizate în distilatele pentru băuturi spirtoase
  Fructe în coajă (migdale, nuci) utilizate (ca aromă) în băuturi spirtoase
  Ţelină Ulei de frunze de ţelină şi seminţe
  Oleorăşini din seminţe de ţelină
  Muştar Ulei de muştar
  Ulei de seminţe de muştar
  Oleorăşini din seminţe de muştar

––Notă *) Şi produse care rezultă din acestea, în măsura în care procesul pe care l-au suferit nu este probabil să crească nivelul de alergenicitate stabilit de EFSA (European Food Safety Authority) pentru produsul relevant din care provine. + 
Articolul IIILa data intrării în vigoare a prezentei hotărâri se abrogă art. II din Hotărârea Guvernului nr. 1.870/2005 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind etichetarea alimentelor, prevăzute în anexa nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 114 din 7 februarie 2006.
 + 
Articolul IVHotărârea Guvernului nr. 106/2002 privind etichetarea alimentelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 147 din 27 februarie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu modificările aduse prin prezenta hotărâre, va fi republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, dându-se textelor o nouă numerotare.PRIM-MINISTRUCĂLIN POPESCU-TĂRICEANUContrasemnează:–––––Şeful Cancelariei Primului-Ministru,Aleodor Marian FrâncuAutoritatea Naţionalăpentru Protecţia Consumatorilor,Cătălin Florin Teodorescu,secretar de statMinistrul sănătăţii publice,Gheorghe Eugen NicolăescuMinistrul integrării europene,Anca Daniela BoagiuBucureşti, 27 septembrie 2006.Nr. 1.357.
 + 
Anexa ––[anexa nr. 1f) la normele metodologice]–––––––––––––LISTAcuprinzând ingredientele la care se face referire în art. 7 alin. (6^2), (11)-(14)– Cereale care conţin gluten (de exemplu: grâu, secară, orz etc. sau soiurile lor hibride) şi produse pe bază de cereale– Crustacee şi produse pe bază de crustacee– Ouă şi produse pe bază de ouă– Peşte şi produse pe bază de peşte– Arahide şi produse pe bază de arahide– Soia şi produse pe bază de soia– Lapte şi produsele lactate (inclusiv lactoza)– Fructe în coajă, de exemplu: migdale (Amygdalus communis L), alune (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), nuci de cajou (Anacardium occidentale), nuci Pecan [Carya illinoiesis (Wangenh) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de Macadamia şi nuci de Queensland (Macadamia terifolia) şi produsele pe bază de aceste fructe– Ţelină şi produse pe bază de ţelină– Muştar şi produse pe bază de muştar– Seminţe de susan şi produse pe bază de seminţe de susan– Dioxid de sulf şi sulfiţi la concentraţii mai mari de 10 mg/kg sau 10 mg/litru, exprimate în SO(2) .––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x