HOTĂRÂRE nr. 1.302 din 19 octombrie 2022

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 16/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1042 din 27 octombrie 2022
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 102 21/09/1992 ART. 10
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 108
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEACT ADITIONAL 1 21/11/2024





În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema comunei Bujoreni, județul Vâlcea, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei comunei Bujoreni, județul Vâlcea, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.

PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Contrasemnează:
Viceprim-ministru,
Kelemen Hunor
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila-Zoltán
București, 19 octombrie 2022.Nr. 1.302. + 
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
comunei Bujoreni, județul Vâlcea
 + 
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Bujoreni, județul Vâlcea
Descrierea stemei Stema comunei Bujoreni se compune dintr-un scut triunghiular, cu flancurile rotunjite, tăiat în furcă răsturnată.În primul cartier, în câmp albastru, se află o clădire de argint, dreptunghiulară, din care se văd două laturi, având acoperiș în patru ape. Pe latura din dreapta, în partea de jos, pe centru, este o ușă dreptunghiulară, flancată sus, la dextra, de o fereastră tot rectangulară, aproximativ 1/3 din dimensiunea ușii, ambele ajurate negru, iar la etaj, în jumătatea din dreapta, încă două ferestre boltite, de asemenea, ajurate de aceeași culoare. Pe latura din stânga a clădirii, o scară care pornește de jos, din stânga, ducând spre un foișor, susținut de doi stâlpi, ambele acoperite cu un acoperiș în două ape; foișorul are o ușă boltită ajurată tot negru.În al doilea cartier, în câmp de argint, se află un măr natural, smuls, încărcat cu șapte mere roșii, trei în partea de sus și patru în cea de jos.În vârful scutului, în câmp roșu, se află o stea cu opt raze înscrisă într-un cerc bordat pe exterior de șaisprezece raze triughiulare, opt dintre ele poziționate în dreptul razelor astrului central, care, la rându-i, este înscris într-un cerc denticulat, totul de aur.Scutul este timbrat de o coroana murală de argint, cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumate Clădirea reprezintă Cula familiei Bujoreanu, declarată monument istoric, de unde provine și numele comunei Bujoreni.Mărul face referire la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Pomicolă din localitate, iar numărul fructelor indică numărul satelor aparținătoare comunei. Cercurile cu stea, raze și mici creneluri reprezintă roata vieții, simbol aflat pe porțile și pe clădirile din Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni.Coroana murală, cu un turn crenelat, reprezintă rangul administrativ al localității, cel de comună.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x