Informatii Document
Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 22 din 7 ianuarie 2022
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema comunei Racovița, județul Brăila, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei comunei Racovița, județul Brăila, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Contrasemnează:
Viceprim-ministru,
Kelemen Hunor
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila-ZoltánBucurești, 22 decembrie 2021.Nr. 1.286. +
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
comunei Racovița, județul Brăila
+
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Racovița, județul BrăilaDescrierea stemeiStema comunei Racovița se compune dintr-un scut triunghiular, cu flancurile rotunjite, scartelat.În cartierul 1, pe argint, se află trei copaci naturali poziționați în fascie.În cartierul 2, pe roșu, se află un mănunchi format dintr-un spic de grâu, un știulete de porumb și o floarea-soarelui, toate de aur, dispuse în evantai și ale căror extremități se unesc în partea de jos.În cartierul 3, pe roșu, se află un cap de bovină conturnat, cu clopot la gât, totul de aur.În cartierul 4, pe argint, se află un brâu undat, albastru, încărcat cu un pește de argint.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumateCei trei copaci fac trimitere la bogăția silvică a zonei, iar numărul lor indică numărul satelor componente ale comunei.Mănunchiul, format din spicul de grâu, știuletele de porumb și floarea-soarelui, indică activitatea specifică zonei, agricultura.Capul de bovină amintește de o importantă ocupație a locuitorilor comunei, creșterea animalelor.Brâul undat reprezintă hidrografia localității, râul Buzău, iar peștele evocă o altă ocupație de bază a locuitorilor, pescuitul.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.