Informatii Document
Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 22 din 7 ianuarie 2022
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 2 alin. (2) și art. 3 alin. (4) din Legea nr. 141/2015 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă modelul steagului comunei Forotic, județul CarașSeverin, prevăzut în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale modelului steagului comunei Forotic, județul Caraș-Severin, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Contrasemnează:
Viceprim-ministru,
Kelemen Hunor
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila-ZoltánBucurești, 22 decembrie 2021.Nr. 1.284. +
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
MODELUL STEAGULUI
comunei Forotic, județul Caraș-Severin
+
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale modelului steagului comunei Forotic, județul Caraș-SeverinDescrierea steaguluiSteagul comunei Forotic este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lățime și lungime de 2/3, de culoare galbenă.În centru este imprimată stema localității.În partea de sus este inscripționat statutul localității, „COMUNA“, iar jos denumirea „FOROTIC“.Steagul se fixează pe hampă în partea stângă, pe lățime.Semnificațiile elementelor și ale culorilor steaguluiDescrierea stemeiStema comunei Forotic asigură concordanța elementelor acesteia cu specificul economic, social, cultural și cu tradiția istorică a comunei, respectând tradiția heraldică a acestei zone și legile științei heraldicii.Stema comunei Forotic se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat de un brâu crenelat pe ambele părți, din argint.În primul cartier, pe fond roșu, se află un stejar dezrădăcinat, din argint, flancat de două cruci cu brațele egale, treflate, de aur.În al doilea cartier, pe fond albastru, se află două spice de grâu încrucișate în partea inferioară, de aur.Scutul este timbrat de o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumateBrâul crenelat reprezintă două monumente arheologice aflate pe teritoriul comunei, respectiv castrul și așezarea civilă romană.Stejarul simbolizează bogăția silvică a zonei.Crucile simbolizează Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului“, datând din secolul al XIX-lea.Spicele de grâu reprezintă ocupația de bază a locuitorilor, agricultura.Galbenul (sau aurul) reprezintă pământul, este simbolul forței și bogăției. Reprezintă bogăția și holdele aurii de grâu din timpul verii.Coroana murală cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.