HOTĂRÂRE nr. 1.252 din 5 august 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 773 din 24 august 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulCONTINE PESTATUT 05/08/2004
ActulREFERIRE LALEGE 89 25/05/1999
ActulREFERIRE LAHG 581 10/09/1998 ART. 1
ActulREFERIRE LAOUG 12 07/07/1998 ART. 48
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE (R) 21/11/1991 ART. 108
CAP. 1REFERIRE LALEGE (R) 31 16/11/1990 ART. 42
CAP. 9REFERIRE LALEGE (R) 31 16/11/1990
CAP. 9REFERIRE LACOD COMERCIAL 31/12/1990
CAP. 9REFERIRE LACOD COMERCIAL 23/08/1940
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind înfiinţarea Societăţii Comerciale "Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate" – S.A. ca filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." – S.A.



În temeiul art. 108 din Constituţie, republicată, al art. 48 alin. (1) lit. c) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 89/1999, cu modificările şi completările ulterioare, şi având în vedere prevederile art. 1 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 581/1998 privind înfiinţarea Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A. prin reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, cu modificările şi completările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1) Se înfiinţează Societatea Comercială "Întreţinere Mecanizată a Căii Ferate" – S.A. în forma juridică de filială a Companiei Naţionale de Căi Ferate "C.F.R." – S.A., ca societate comercială pe acţiuni, denumită în continuare societate.(2) Societatea înfiinţată potrivit alin. (1) se organizează şi funcţionează potrivit prevederilor legale în vigoare şi ale statutului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
 + 
Articolul 2(1) Sediul şi capitalul social ale societăţii înfiinţate potrivit art. 1 sunt prevăzute în statutul acesteia.(2) Societatea are ca activitate principală lucrări de construcţie, reabilitare, întreţinere şi reparare mecanizată a căii ferate, potrivit reglementărilor în vigoare.(3) Societatea este persoană juridică română, se organizează şi funcţionează în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutul propriu.(4) Capitalul social iniţial al societăţii este în valoare de 303.657.400.000 lei, împărţit în 12.146.296 acţiuni nominative cu valoare nominală de 25.000 lei, şi se constituie prin aporturi în natură (active) şi în numerar subscris de Compania Naţională de Căi Ferate "C.F.R." – S.A., denumită în continuare C.F.R., corespunzător obiectului de activitate, în baza datelor din situaţia financiară anuală întocmită la data de 31 decembrie 2003.(5) Participaţiile la capitalul social iniţial sunt subscrise şi integral vărsate de C.F.R., în calitate de acţionar unic.(6) Efectuarea aporturilor la capital de către C.F.R. se va face pe bază de protocol, care se va încheia în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.(7) În cazul în care valoarea capitalului social stabilită prin protocolul de predare-preluare va fi diferită de cea prevăzută în statut, se va solicita rectificarea corespunzătoare la registrul comerţului, în termen de 30 de zile de la semnarea documentelor prevăzute la alin. (6).(8) Terenurile aferente societăţii, pentru care la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri nu au fost eliberate certificatele de atestare a dreptului de proprietate, după înfiinţarea societăţii şi ca urmare a obţinerii certificatelor de atestare a dreptului de proprietate de către C.F.R. vor constitui aport în natură al statului la capitalul social al C.F.R. şi, în mod corespunzător, vor constitui aport în natură al C.F.R. la capitalul social al societăţii. Documentaţia necesară obţinerii certificatelor de atestare a dreptului de proprietate va fi întocmită de societate, în condiţiile legii.(9) Pe toată perioada în care C.F.R. este acţionar unic la societate se pot efectua transferuri de active corporale şi necorporale fără plată, prin ordin al ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului, între societate şi C.F.R., precum şi cu alte societăţi comerciale rezultate din reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, cu acordul adunărilor generale extraordinare ale acţionarilor societăţilor comerciale implicate, modificându-se capitalul social în mod corespunzător.(10) Pe perioada în care C.F.R. este acţionar unic societatea poate vinde active din patrimoniu către persoane fizice sau juridice de drept privat, la propunerea consiliului de administraţie, numai cu acordul adunării generale extraordinare a acţionarilor a C.F.R., exprimat pe baza mandatului special dat reprezentanţilor săi. Utilizarea sumelor rezultate din vânzarea activelor se face în condiţiile legii.
 + 
Articolul 3(1) Societatea poate desfăşura activităţi comerciale, veniturile rezultate constituind venituri proprii, în condiţiile legii.(2) Pe perioada în care C.F.R. este acţionar unic, în relaţiile contractuale dintre C.F.R. şi societate se va practica o cotă de profit între 3% şi 5% atât de către C.F.R., cât şi de societate, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
 + 
Articolul 4Societatea, corespunzător obiectului său de activitate, se substituie C.F.R. în toate drepturile şi obligaţiile decurgând din raporturile juridice ale acesteia cu terţii, inclusiv în litigiile aflate pe rol la instanţele judecătoreşti.
 + 
Articolul 5(1) Personalul iniţial, necesar desfăşurării activităţii societăţii, este preluat de la C.F.R., în funcţie de competenţa profesională şi de disciplina în activitate, conform legislaţiei în vigoare.(2) Până la încheierea contractului colectiv de muncă personalul societăţii va beneficia de drepturile de salarizare şi de celelalte drepturi de personal prevăzute în actualul contract colectiv de muncă al C.F.R., precum şi de alte drepturi prevăzute de legislaţia în vigoare.
 + 
Articolul 6(1) Societatea este condusă de adunarea generală a acţionarilor, formată din reprezentanţii C.F.R. şi de consiliul de administraţie.(2) Adunarea generală a acţionarilor a C.F.R. numeşte reprezentanţii acesteia în adunarea generală a acţionarilor societăţii.(3) Convocarea, cvorumul şi atribuţiile adunării generale a acţionarilor sunt prevăzute în statutul societăţii.
 + 
Articolul 7(1) Adunarea generală a acţionarilor alege membrii consiliului de administraţie al societăţii. Pe perioada în care C.F.R. este acţionar unic, membrii consiliului de administraţie şi preşedintele acestuia sunt numiţi la propunerea adunării generale a acţionarilor a C.F.R.(2) Directorul societăţii este şi preşedintele consiliului de administraţie.PRIM-MINISTRUADRIAN NĂSTASEContrasemnează:–––––Ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului,Miron Tudor MitreaMinistrul muncii, solidarităţii sociale şi familiei,Dan Mircea PopescuMinistrul finanţelor publice,Mihai Nicolae TănăsescuBucureşti, 5 august 2004.Nr. 1.252.
 + 
AnexăSTATUT 05/08/2004

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x