privind modul de acordare a sprijinului financiar producătorilor agricoli pentru unele legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale(actualizată până la data de 28 decembrie 2006*)
–––-*) Textul iniţial a fost publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 742 din 17 august 2004. Aceasta este forma actualizată de S.C. "Centrul Teritorial de Calcul Electronic" S.A. Piatra-Neamţ până la data de 28 decembrie 2006, cu modificările şi completările aduse de: HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006; HOTĂRÂREA nr. 1.901 din 22 decembrie 2006.În temeiul art. 108 din Constituţie, republicată, şi al art. 32 şi pct. I.1 din anexa la Legea nr. 454/2003 privind condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar în agricultură şi silvicultură,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
Articolul 1(1) Producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice, care livrează în scopul prelucrării industriale, către unităţi şi fabrici de prelucrare, legume şi fructe proaspete de tipul celor prevăzute la alin. (3), beneficiază de sprijin financiar. … (2) Producătorii agricoli, persoane juridice care au în obiectul de activitate şi prelucrarea de legume şi fructe şi dispun de instalaţii specifice acestei activităţi, beneficiază de sprijin financiar în condiţiile prezentei hotărâri. … (3) Legumele şi fructele destinate prelucrării industriale, denumite în cuprinsul prezentei hotărâri materii prime, pentru care se acordă sprijin financiar, sunt: piersici, caise, pere, prune, mere, struguri de masă, castane, tomate, ardeioase, rădăcinoase, ceapă, mazăre de grădină şi fasole păstăi. … +
Articolul 2Nu pot beneficia de sprijin financiar pentru produsele destinate prelucrării industriale următoarele categorii de producători agricoli:a) persoanele juridice şi asociaţiile fără personalitate juridică aflate în lichidare sau care sunt declarate în stare de faliment; … b) întreprinzătorii privaţi care se află în procedura de executare silită; … c) persoanele fizice sau juridice care înregistrează datorii restante către bugetul de stat ori bugetul local; … d) persoanele fizice sau juridice care au furnizat autorităţilor date false, eronate sau incomplete; … e) arendatorii sau concedenţii terenurilor agricole. … +
Articolul 3În înţelesul prezentei hotărâri, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:a) producători agricoli – persoanele fizice sau juridice înregistrate în evidenţele agricole, care produc legume şi fructe; … b) procesator – persoana fizică sau juridică care prelucrează legume şi fructe în scop comercial şi dispune de instalaţii de prelucrare a acestora, sub formă de conserve diverse, produse deshidratate, congelate, sucuri şi produse concentrate; … c) cantitate – cantitatea exprimată în greutate netă, afară de cazul când se specifică altfel. … +
Articolul 4Definiţiile produselor finite obţinute din materii prime, legume şi fructe proaspete, pentru care se acordă sprijin financiar, sunt prevăzute în anexa nr. 1. +
Articolul 5(1) Perioadele de comercializare pentru produsele procesate, obţinute din legumele şi fructele prevăzute la art. 1 alin. (3), sunt: … a) de la 15 iulie la 14 iulie, pentru produsele prelucrate din pere, mere, piersici, caise şi struguri de masă; … b) de la 1 septembrie la 31 august, pentru prunele uscate, alte produse uscate din fructe şi legume şi pentru magiunul de prune; … c) de la 15 septembrie la 14 septembrie, pentru sucul concentrat de mere şi piureul de castane. … (2) Sprijinul financiar se acordă numai pentru produsele proaspete, livrate către unităţile şi fabricile de prelucrare industrială în următoarele perioade: … a) tomate, ardeioase, fasole păstăi, caise, struguri de masă: între 15 iulie şi 15 octombrie; … b) mazăre de grădină: între 15 mai şi 30 iunie; … c) piersici: între 1 iunie şi 1 octombrie; … d) pere şi mere: între 1 august şi 15 decembrie; … e) prune, rădăcinoase, ceapă pentru deshidratare şi castane: între 1 septembrie şi 15 noiembrie; … f) prune proaspete destinate producerii magiunului: între 15 august şi 15 octombrie. … +
Articolul 6Procesatorii care prelucrează legumele şi fructele prevăzute la art. 1 alin. (3) trebuie să posede licenţă de fabricaţie obţinută în conformitate cu legislaţia în vigoare şi au obligaţia de a înştiinţa în scris direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană sau a municipiului Bucureşti despre intenţia de a încheia contracte pentru procesare cu producătorii de materii prime, în fiecare an cu o lună înainte de data semnării contractului. +
Articolul 7(1) Sucursalele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti încheie cu solicitantul sprijinului financiar un contract care prevede în mod obligatoriu nivelul sprijinului financiar, condiţiile în care se acordă acesta, drepturile şi obligaţiile solicitantului, precum şi efectele în cazul nerespectării clauzelor contractuale. … (2) Direcţiile judeţene pentru agricultură şi dezvoltare rurală predau sucursalelor judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prin proces-verbal de predare-primire, contractele încheiate cu solicitanţii sprijinului financiar pentru unele legume şi fructe proaspete destinate prelucrării industriale. … ––––Alin. (2) al art. 7 a fost introdus de art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.901 din 22 decembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1.038 din 28 decembrie 2006.––––Art. 7 a fost modificat de pct. 1 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006. +
Articolul 8(1) Între producătorul agricol şi unitatea sau fabrica de prelucrare industrială se încheie un contract, care trebuie să specifice cel puţin următoarele: … a) numele/denumirea şi adresa/sediul producătorului; … b) numele/denumirea şi adresa/sediul procesatorului; … c) cantitatea de materie primă care se livrează pentru procesare şi termenul de livrare; … d) obligaţia procesatorului de a prelua întreaga cantitate de marfă ca urmare a contractului încheiat, pentru a fi transformată în produsele definite în anexa nr. 1 şi care să corespundă cu normele de calitate ale acestora; … e) preţul care va fi plătit pentru materia primă, în funcţie de soi şi/sau calitate şi/sau perioada de livrare; … f) respectarea termenelor de plată prevăzute, obligaţia livrării şi recepţionării cantităţilor prevăzute în contract, precum şi despăgubirile care trebuie plătite în caz că una dintre părţi nu îşi respectă obligaţiile contractuale privind cantităţile stabilite, livrarea produselor sau plata produselor la termenul stabilit în contract; … g) plata finală nu poate depăşi 60 de zile de la sfârşitul lunii de livrare a fiecărui transport de materie primă. … (2) Datele de semnare a contractelor se stabilesc astfel: … a) în fiecare an, până la data de 10 aprilie pentru tomate; … b) 15 iulie pentru piersici, mere şi pere; … c) înaintea începerii fiecărui an de comercializare, pentru celelalte produse. … +
Articolul 9Părţile contractante pot decide să majoreze cantităţile prevăzute în contract fără a depăşi 30% din cantitatea iniţială, prin încheierea unui act adiţional la contract. +
Articolul 10Producătorii agricoli care încheie contracte pentru legume şi fructe destinate prelucrării şi care solicită sprijin financiar au obligaţia de a transmite, în termen de 10 zile lucrătoare de la încheierea contractelor, la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană sau a municipiului Bucureşti următoarele informaţii:a) numele/denumirea şi adresa/sediul producătorului; … b) date de referinţă privind suprafaţa cultivată; … c) producţia totală estimată; … d) cantitatea de produse pe care intenţionează să o livreze pentru prelucrare; … e) o copie de pe contractele încheiate, împreună cu actele adiţionale, unde este cazul, pentru legumele şi fructele prevăzute la art. 1 alin. (3). … +
Articolul 11Procesatorii vor transmite la direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană şi a municipiului Bucureşti, până la 1 februarie, următoarele date privind legumele şi fructele prevăzute la art. 1 alin. (3):a) cantităţile de materii prime primite în anul anterior, în baza contractelor încheiate; … b) cantitatea de produse finite obţinute din materiile prime prevăzute la lit. a); … c) cantitatea de produse finite aflate în stoc la sfârşitul anului de piaţă anterior. … +
Articolul 12(1) Materiile prime pentru procesare trebuie să îndeplinească condiţiile minime de calitate spre a fi potrivite pentru prelucrare. … (2) Procesatorul verifică îndeplinirea condiţiilor minime de calitate, cu excepţia cazului în care produsele sunt însoţite de un certificat de destinaţie industrială, avizat de Inspecţia pentru controlul tehnic în producerea şi valorificarea legumelor şi fructelor. … (3) Condiţiile minime de calitate ale materiilor prime, fructe şi legume destinate prelucrării industriale, care beneficiază de sprijin financiar, precum şi cerinţele de calitate ale produselor finite rezultate din acestea se stabilesc prin ordin al ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale. … ––––Alin. (3) al art. 12 a fost introdus de pct. 2 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006. +
Articolul 13(1) Pentru fiecare transport de legume şi/sau fructe livrate către unităţile sau fabricile de prelucrare, pe bază de contract, se emite un certificat de livrare în două exemplare, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 2. … (2) Certificatul de livrare va fi semnat la primirea transportului şi de către procesator sau de reprezentantul său, iar un exemplar va fi returnat furnizorului. … +
Articolul 14În cazul în care produsele livrate se prelucrează în alt judeţ decât cel în care au fost produse, producătorii vor înştiinţa, cu cel puţin 8 zile lucrătoare înaintea începerii livrărilor stabilite prin contract, direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană din zona de producţie, precum şi direcţia pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţeană din zona de prelucrare a produselor livrate despre cantităţile ce se vor expedia către unităţile sau fabricile de prelucrare. +
Articolul 15(1) Cererile pentru acordarea sprijinului financiar se întocmesc în două exemplare şi se depun de către producătorii agricoli la sucursalele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti, însoţite de documentele justificative, în termen de 30 de zile de la încheierea perioadei de livrare. … (2) Pentru un an de comercializare se depune o singură cerere pentru acordarea sprijinului financiar, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 3. … ––––Art. 15 a fost modificat de pct. 3 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006. +
Articolul 16(1) Sucursala Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură în raza căreia se află producătorul agricol de materii prime destinate prelucrării industriale verifică cererile şi documentele care atestă că produsele menţionate în cerere au fost livrate şi recepţionate în vederea prelucrării industriale şi întocmeşte situaţia centralizatoare privind cererile, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4, pe care o înaintează Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, însoţită de câte un exemplar al cererilor depuse. … (2) Documentele justificative şi un exemplar al cererii se păstrează la sediul sucursalelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti. … (3) Răspunderea pentru avizarea sprijinului financiar în cazul prezentării de date incomplete în documentele justificative ale producătorilor agricoli revine reprezentanţilor sucursalelor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. … (4) Sprijinul financiar se acordă producătorilor de legume şi fructe, în termen de 60 de zile de la data depunerii cererilor, în ordinea înregistrării acestora, până la epuizarea fondului alocat. … ––––Art. 16 a fost modificat de pct. 4 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006. +
Articolul 17Cererile pentru acordarea sprijinului financiar pentru legumele şi fructele specificate la art. 1 alin. (3) trebuie să prezinte următoarele informaţii pentru fiecare produs:a) numele/denumirea şi adresa/sediul producătorului; … b) cantitatea de produse pentru care se solicită sprijin financiar; … c) preţul mediu de vânzare, conform contractului; … d) preţul mediu de vânzare realizat. … +
Articolul 18(1) Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură întocmeşte centralizatorul sumelor cuvenite pentru sprijinul financiar acordat producătorilor agricoli de legume şi fructe, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 5, pe care îl înaintează Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale. … (2) Plata sprijinului financiar se face de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, direct în contul beneficiarului, pentru persoana juridică, prin trezorerii, iar pentru persoana fizică, prin transfer de numerar în cont bancar sau prin mandat poştal. … ––––Art. 18 a fost modificat de pct. 5 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006. +
Articolul 19(1) În baza centralizatorului sumelor cuvenite pentru sprijinul financiar acordat producătorilor agricoli de legume şi fructe de la bugetul de stat, transmis de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale transmite Ministerului Finanţelor Publice cererea pentru deschiderea creditelor bugetare, la capitolul 83.01 «Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare», titlul «Subvenţii». Cererea este însoţită de situaţia centralizatoare întocmită potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 6. … (2) După aprobarea cererii pentru deschiderea creditelor bugetare de către Ministerul Finanţelor Publice, din bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale se alimentează conturile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care efectuează plata către producătorii agricoli. … ––––Art. 19 a fost modificat de pct. 6 al art. II din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006. +
Articolul 20Producătorii agricoli care produc materii prime, legume şi fructe destinate prelucrării industriale ţin evidenţa produselor livrate în vederea prelucrării, astfel:a) produsele contractate şi livrate se evidenţiază într-un registru special privind transporturile livrate zilnic şi acceptate; … b) numărul contractului la care se raportează; … c) cantitatea fiecărui produs livrat zilnic şi acceptat în baza actului adiţional la contract; … d) cantitatea fiecărui produs livrat şi recepţionat în vederea prelucrării; … e) numărul certificatului de livrare. … +
Articolul 21Producătorii agricoli de materii prime şi procesatorii pun la dispoziţie autorităţilor de control stabilite prin lege toate informaţiile necesare pentru verificarea respectării prezentei hotărâri. +
Articolul 22(1) Procesatorii ţin evidenţa cantităţilor de materii prime achiziţionate pe bază de contract, astfel: … a) cantităţile de materii prime recepţionate în vederea prelucrării zilnice şi numărul de identificare a contractului corespunzător, cantitatea fiecărui transport recepţionat în vederea prelucrării şi numărul certificatului de livrare; … b) în cazul cantităţilor achiziţionate fără contract se vor înregistra în evidenţe transporturile recepţionate zilnic, numele şi adresa vânzătorului, precum şi cantitatea din fiecare transport recepţionat pentru prelucrare; … c) cantităţile produselor finite obţinute în fiecare zi, în concordanţă cu materiile prime introduse în fabricaţie; … d) cantităţile şi preţul pentru fiecare produs finit care se livrează din fabrică zilnic, indicându-se numele şi adresa cumpărătorului. … (2) Procesatorii păstrează evidenţa plăţilor pentru toate materiile prime cumpărate prin contract, precum şi evidenţa vânzărilor de produse finite pe o perioadă de 5 ani. … +
Articolul 23Cantităţile de legume şi fructe pentru care se acordă sprijin financiar, cuantumul sprijinului, precum şi sumele alocate pentru fiecare produs se stabilesc anual prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, după aprobarea bugetului de stat. +
Articolul 24Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2005. +
Articolul 25Anexele nr. 1-6 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRUADRIAN NĂSTASEContrasemnează:────────────────Ministrul agriculturii,pădurilor şi dezvoltării rurale,Petre DaeaMinistrul finanţelor publice,Mihai Nicolae TănăsescuMinistrul integrării europene,Alexandru FărcaşBucureşti, 29 iulie 2004.Nr. 1.205. +
Anexa 1DEFINIŢIILEproduselor finite obţinute din materii prime, legume şi fructe proaspete, pentru care se acordă sprijin financiara) piersici în sirop/în suc natural de fructe: piersici întregi sau bucăţi, fără coajă, care au fost supuse unui tratament termic, ambalate în recipiente etanşe, acoperite cu un lichid din sirop de zahăr sau suc natural de fructe, incluse în codurile NC ex 2008.70.61, ex 2008.70.69, ex 2008.70.71, ex 2008.70.79, ex 2008.70.92, ex. 2008.70.98; … b) pere în sirop/suc natural de fructe: pere din soiul Williams sau alte soiuri de pere întregi ori bucăţi, care se pretează la acest tip de prelucrare, care au fost supuse unui tratament termic, ambalate în recipiente etanşe, acoperite cu un lichid din sirop de zahăr sau suc natural de fructe, incluse în codurile NC ex 2008.40.51, ex 2008.40.59, ex 2008.40.71, ex 2008.40.79, ex 2008.40.90; … c) fructe amestecate: amestecuri de fructe, pere şi piersici, întregi sau bucăţi, fără piele, care au fost supuse unui tratament termic, în sirop de zahăr sau suc natural de fructe, prin acoperire cu sirop de zahăr sau suc natural de fructe, ambalate în recipiente etanşe, incluse în codurile NC ex 2008.92 şi ex 2008.99, obţinute din piersici şi pere proaspete din soiul Williams sau alte soiuri asemănătoare, livrate pentru procesare între 15 iunie şi 25 octombrie pentru piersici şi 15 iulie şi 15 decembrie pentru pere; … d) prune uscate: obţinute din uscarea prunelor tip Agen sinonim cu soiul d'Ente, care sunt ambalate adecvat, incluse în codul NC ex 0813.20.00 şi sunt pregătite să fie oferite pentru consum uman; … e) fructe uscate, felii sau rondele: obţinute prin uscarea fructelor curăţate de cavitatea seminală şi tăiate felii sau rondele, ambalate adecvat, incluse în codul CN ex 0813; … f) suc concentrat de mere: obţinut prin extragere mecanică (presare) a sucului natural de mere, care se supune concentrării prin procedee specifice de presiune şi temperatură, cu minimum 68-70° Brix, fără adaos de zahăr, ambalat în recipiente adecvate, inclus în codul CN 2009; … g) magiun de prune: obţinut din marc de prune, cu conţinut ridicat de substanţă uscată, cu pulpă galbenă, detaşabile de pe sâmbure, care se supune unei operaţii de concentrare în vid la temperatură scăzută, cu minimum 68-70° Brix, fără adaos de zahăr, ambalat în recipiente adecvate, inclus în codul CN 2007; … h) piure de castane: obţinut prin tratarea termică a fructelor, extragerea miezului şi conservarea prin adaos de zahăr şi arome, ambalat în recipiente adecvate, inclus în codul CN 2008; … i) roşii întregi: roşii întregi de diferite forme, fără coajă, congelate rapid, ambalate în recipiente adecvate, incluse în codul NC ex 0710.80.70; … j) roşii bucăţi decojite şi congelate: roşii fără coajă, bucăţi din diverse varietăţi, care sunt uşor de decojit şi îngheţate, ambalate în recipiente adecvate şi care corespund codului CN ex 0710.80.70; … k) conserve de legume: legume prelucrate prin fierbere, ambalate în recipiente etanşe, sterilizate sau pasteurizate, care nu pot fi consumate în această stare, incluse în codurile NC ex 0710 şi ex 0711; … l) roşii întregi şi roşii bucăţi: roşii curăţate de coajă, alungite sau rotunde, care au fost supuse unui tratament termic, ambalate în recipiente etanşe, incluse în codul NC ex 2002.10.10; … m) fulgi de roşii: obţinuţi prin uscarea roşiilor tăiate felii sau cubuleţe, ambalate în recipiente adecvate, incluse în codul NC ex 0712.90.30; … n) suc de roşii: obţinut direct din roşii proaspete, separat de pieliţe, seminţe şi alte părţi tari, cu un conţinut de substanţă uscată între 7-12%, după concentrare, ambalat în recipiente etanşe, inclus în codurile NC ex 2002.90.11, ex 2002.90.19, ex 2009.50.10 şi ex 2009.50.90; … o) roşii întregi necurăţate: roşii conservate din soiuri rotunde sau alungite, care au fost supuse unui tratament termic, ambalate în recipiente etanşe, incluse în codul NC ex 2002.10.90; … p) concentrat de roşii: bulion pastă, obţinut prin concentrarea sucului de roşii, ambalat în recipiente adecvate, cu un conţinut de substanţă uscată între 12-18% şi 24%, şi care poate conţine până la 4% şi, respectiv, 7% pieliţe şi seminţe din greutatea produsului, inclus în codul NC ex 2002.90.31, ex 2002.90.39, ex 2002.90.91 şi ex 2002.90.99; … q) bucăţi de roşii curăţate şi conservate: roşii parţial stoarse, rotunde sau alungite, uşor filtrate, care sunt ori nu sunt uşor concentrate, ambalate în recipiente etanşe, cu un conţinut de substanţă uscată între 4,5% şi 14%, incluse în codul NC ex 2002.10.90; … r) sosuri preparate pe bază de roşii: sosuri obţinute prin amestecul unuia dintre produsele specificate la lit. j), l) şi n) cu produse de origine vegetală sau animală, cu excepţia roşiilor proaspete, care au fost supuse unui tratament termic, ambalate în recipiente etanşe, la care greutatea netă a produselor din tomate reprezintă 60% din greutatea netă a sosului preparat; … s) legume uscate – rădăcinoase, ardei, ceapă: legume curăţate, tăiate în felii sau rondele, ambalate corespunzător, incluse în codul CN ex 0712; … t) sirop de zahăr: lichid preparat din apă şi zahăr, care după omogenizare conţine 10° Brix, destinat acoperirii fructelor în recipiente; … u) suc natural de fructe: lichidul de acoperire cu minimum 9,5° Brix, suc fermentabil, dar nefermentat, extras mecanic din fructe sau suc obţinut din suc concentrat de fructe prin refacerea proporţiei de apă extrasă pe parcursul concentrării, fără adaos de zahăr, inclus în codul CN ex 2009. … +
Anexa 2CERTIFICAT DE LIVRARE*) Nr. ………/ ………Produsul …………………….______________*) Certificatul se completează în două exemplare.1. Numele/denumirea şi adresa/sediul producătorului:(organizaţie sau grup de producători)___________________________________________________2. Numele/denumirea şi adresa/sediul procesatorului:____________________________________________________3. Numărul contractului de vânzare-cumpărare(data şi anul)____________________________________________________4. Greutatea brută ………………….. tone____________________________________________________5. Greutatea netă …………………… tone____________________________________________________6. Cantitatea de materie primă recepţionată, netă …….. tone(dacă este cazul)_____________________________________________________7. Mijlocul de transport utilizat şi ora descărcării ………_____________________________________________________Producător,………………….(semnătura şi ştampila)Procesator,……………………(semnătura şi ştampila) +
Anexa 3 Sucursala Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie Judeţul…… Nr. ……. din ……… CERERE pentru acordarea unui sprijin financiar producătorilor agricoli de legume şi fructele destinate prelucrarii industriale în anul ………….. Producătorul agricol, persoana fizica/juridica ……., din comuna (orasul) ……., judeţul ………, reprezentat prin domnul/doamna ……., posesor/posesoare al/a buletinului/cartii de identitate seria …. nr. …., codul numeric personal …….., solicit un sprijin financiar pentru legumele şi fructele destinate prelucrarii industriale.─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Cantitatea Sprijin Total Perioada Nr. Produsul livrata Lei/to valoare când crt. (tone) sprijin s-a facut (Mii lei) livrarea (conform contractului nr. …─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── 1. Legume destinate producerii de conserve de legume, pasta de tomate, bulion, rosii în bulion, legume deshidratate, congelate─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── 2. Fructe destinate producerii de conserve din fructe, sucuri, marmelada, fructe uscate şi congelate───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────I. În baza prezentei cereri, solicit acordarea sprijinului financiar pentru legumele şi fructele valorificate pentru prelucrare industriala.II. Solicit decontarea sumelor alocate de către Agentia de Plati şi Interventie pentru Agricultura.────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Trezorerie Denumire cont────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Banca comerciala Denumire cont───────────────────────────────────────────────────────────────────────── Oficiul postal Denumire────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Raspund de exactitatea celor declarate. Numele şi prenumele …………………. (stampila) Vizat: ––- Unitatea de prelucrare––––Anexa 3 a fost înlocuită cu anexa 2 din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006, conform pct. 7 al art. II din acelaşi act normativ. +
Anexa 4 Sucursala Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a judeţului ……………/municipiului Bucureşti SITUAŢIA CENTRALIZATOARE privind cererile pentru încasarea sumelor alocate de la bugetul de stat pentru sprijinul financiar acordat producătorilor agricoli de legume şi fructe destinate prelucrării industriale în anul ……..─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Cantitatea Suma pe unitate Sumacrt. Producătorul (tone) de produs totală (mii lei/tonă) (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── TOTAL:───────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Director, …………….––––Anexa 4 a fost înlocuită cu anexa 3 din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006, conform pct. 7 al art. II din acelaşi act normativ. +
Anexa 5 Sucursala Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a judeţului ……………/municipiului Bucureşti CENTRALIZATORUL sumelor cuvenite pentru sprijinul financiar acordat producătorilor agricoli de legume şi fructe destinate prelucrării industriale în anul ……………─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Cantitatea Suma pe unitate Sumacrt. Produsul (tone) de produs totală (mii lei/tonă) (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── TOTAL:───────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Director executiv, Contabil-şef, ……………… …………….––––Anexa 5 a fost înlocuită cu anexa 4 din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006, conform pct. 7 al art. II din acelaşi act normativ. +
Anexa 6 MINISTERUL AGRICULTURII, PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE Se aprobă Ordonator principal de credite, ……………………….. SITUAŢIA CENTRALIZATOARE privind sumele cuvenite producătorilor agricoli de legume şi fructe destinate prelucrării industriale în anul ……..─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Nr. Cantitatea Suma pe unitatea Sumacrt. Produsul (mii tone) de produs totală (mii lei/tonă) (mii lei)────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── TOTAL:───────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Direcţia buget-finanţe Director, …………………..––––Anexa 6 a fost înlocuită cu anexa 5 din HOTĂRÂREA nr. 1.268 din 13 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 797 din 21 septembrie 2006, conform pct. 7 al art. II din acelaşi act normativ._________________