Informatii Document
Emitent: GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 943 din 27 septembrie 2022
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 10 din Legea nr. 102/1992 privind stema țării și sigiliul statului, cu modificările ulterioare,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. +
ARTICOL UNIC(1)Se aprobă stema comunei Bărcănești, județul Ialomița, prevăzută în anexa nr. 1.(2)Descrierea și semnificațiile elementelor însumate ale stemei comunei Bărcănești, județul Ialomița, sunt prevăzute în anexa nr. 2.(3)Anexele nr. 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.
PRIM-MINISTRU
NICOLAE-IONEL CIUCĂ
Contrasemnează:
Viceprim-ministru,
Kelemen Hunor
Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației,
Cseke Attila-ZoltánBucurești, 21 septembrie 2022.Nr. 1.171. +
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.
STEMA
comunei Bărcănești, județul Ialomița
+
Anexa nr. 2
DESCRIEREA ȘI SEMNIFICAȚIILE
elementelor însumate ale stemei comunei Bărcănești, județul IalomițaDescrierea stemeiStema comunei Bărcănești se compune dintr-un scut, triunghiular, cu marginile rotunjite, despicat și tăiat.Dreapta sus, în câmp roșu, în bandă, se află o „spată“ de la războiul de țesut, de argint. Lângă aceasta, în flancul stâng, tot în bandă, se află un arc încordat cu o săgeată, totul negru.Stânga sus, în câmp verde, este poziționată o cunună alcătuită din 12 spice de grâu și 4 știuleți de porumb, iar în centru este plasată o ghindă cu frunză și codiță, totul de aur.Jos, în câmp de argint, se află un brâu undat albastru încărcat cu un pește de argint înotând spre dreapta.Scutul este timbrat cu o coroană murală de argint, cu un turn crenelat.Semnificațiile elementelor însumateSpata de război de țesut simbolizează activitatea principală a locuitorilor satului Speteni de unde vine și denumirea satului.Săgeata face referire la numele satului Condeești, care vine de la activitatea tradițională a locuitorilor, aceștia fiind vechi făuritori de condee (săgeți), având astfel de-a face cu o stemă vorbitoare.Știuletele de porumb și spicul de grâu semnifică activitatea specifică zonei, agricultura.Ghinda reprezintă bogăția silvică a zonei.Brâul undat semnifică hidrografia localității, râul Ialomița, iar peștele, ihtiofauna.Coroana murală, cu un turn crenelat, semnifică faptul că localitatea are rangul de comună.