HOTĂRÂRE nr. 1.056 din 6 noiembrie 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 563 din 14 noiembrie 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 677 19/07/2001
ART. 10ABROGAT DEHG 12 04/01/2001
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 10COMPLETEAZA PEHG 6 14/01/1999 ANEXA 2
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 107
ART. 10COMPLETEAZA PEHG 6 14/01/1999 ANEXA 2
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEHG 677 19/07/2001
ActulREFERIT DEHG 677 19/07/2001
ART. 10ABROGAT DEHG 12 04/01/2001

privind înfiinţarea Institutului pentru Resurse Agroalimentare



În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre. + 
Articolul 1Se înfiinţează Institutul pentru Resurse Agroalimentare, unitate cu personalitate juridică, prin preluarea de către Ministerul Agriculturii şi Alimentaţiei a Laboratorului pentru Procesarea Resurselor Vegetale, Nutriţie Umană, Conservare şi Ambalare din cadrul Institutului de Chimie Alimentară Bucureşti.
 + 
Articolul 2Institutul pentru Resurse Agroalimentare are sediul în municipiul Bucureşti, str. Dinu Vintilă nr. 6, sectorul 2, şi este finanţat integral din venituri extrabugetare.
 + 
Articolul 3Institutul pentru Resurse Agroalimentare are ca obiect principal de activitate evaluarea calităţilor fizico-chimice şi microbiologice ale resurselor agricole vegetale şi ale produselor alimentare, întocmirea unei bănci de date referitoare la compoziţia, poluanţii chimici, microbiologici, aditivii alimentari încorporaţi în produsele agricole şi agroalimentare, întocmirea de studii privind optimizarea proceselor tehnologice existente şi elaborarea de noi tehnologii de procesare, inclusiv tehnologii ecologice, cercetări în domeniul securităţii alimentare a populaţiei, cerinţelor nutriţionale ale produselor alimentare dietetice şi ecologice, asistenţa tehnica, consulting şi prestări de servicii în domeniul sau de activitate.
 + 
Articolul 4Sursele de obţinere a veniturilor extrabugetare sunt următoarele:a) contracte de cercetare-dezvoltare obţinute în sistem competitiv din programe naţionale şi internaţionale;b) comenzi şi contracte de prestări de servicii pentru: evaluarea calitativă a produselor agroalimentare, consultanţa şi asistenţa tehnica de specialitate pentru industria alimentara, studii şi cercetări în domeniul industriei alimentare şi lucrări de producţie privind obţinerea de produse alimentare.
 + 
Articolul 5(1) Structura organizatorică a Institutului pentru Resurse Agroalimentare este prevăzută în anexa nr. 1.(2) Conducerea Institutului pentru Resurse Agroalimentare este asigurată de consiliul de administraţie şi de directorul general.(3) Regulamentul de organizare şi funcţionare a Institutului pentru Resurse Agroalimentare se aproba de consiliul de administraţie.
 + 
Articolul 6(1) Patrimoniul Institutului pentru Resurse Agroalimentare, stabilit pe baza bilanţului contabil al Institutului de Chimie Alimentara Bucureşti, încheiat la data de 30 iunie 2000, este de 846.107.269,93 lei.(2) Patrimoniul prevăzut la alin. (1) se preia cu întregul activ şi pasiv, pe baza de protocol de predare-preluare, de către Institutul pentru Resurse Agroalimentare de la Institutul de Chimie Alimentara Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.(3) Institutul pentru Resurse Agroalimentare va prelua toate drepturile şi va fi ţinut de toate obligaţiile Laboratorului pentru Procesarea Resurselor Vegetale, Nutriţie Umană, Conservare şi Ambalare, potrivit reglementărilor legale sau contractuale.
 + 
Articolul 7Imobilul, identificat potrivit anexei nr. 2, în care a funcţionat Laboratorul pentru Procesarea Resurselor Vegetale, Nutriţie Umană, Conservare şi Ambalare, trece în administrarea Institutului pentru Resurse Agroalimentare.
 + 
Articolul 8Institutul pentru Resurse Agroalimentare este beneficiarul acreditării obţinute de Institutul de Chimie Alimentară Bucureşti pentru domeniul "morărit-panificaţie".
 + 
Articolul 9(1) Personalul Laboratorului pentru Procesarea Resurselor Vegetale, Nutriţie Umană, Conservare şi Ambalare se preia prin transfer de la Institutul de Chimie Alimentară Bucureşti şi îşi păstrează salariul avut la data transferului, până la negocierea noului contract colectiv de muncă.(2) Contractul colectiv de muncă va fi negociat şi înregistrat, potrivit legii, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.(3) Salarizarea personalului se face potrivit legislaţiei în vigoare aplicabile instituţiilor publice finanţate integral din venituri extrabugetare.
 + 
Articolul 10Anexa nr. 2 "Unităţile care funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei" la Hotărârea Guvernului nr. 6/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 20 din 21 ianuarie 1999, cu modificările şi completările ulterioare, se completează la capitolul III cu punctul 2 „Institutul pentru Resurse Agroalimentare”.
 + 
Articolul 11Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre.PRIM-MINISTRUMUGUR CONSTANTIN ISĂRESCUContrasemnează:────────────────p. Ministrul agriculturiişi alimentaţiei,Aurel Pană,secretar de statp. Ministrul finanţelor,Sebastian Vlădescu,secretar de statBucureşti, 6 noiembrie 2000.Nr. 1.056.
 + 
Anexa 1STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A INSTITUTULUI PENTRU RESURSE AGROALIMENTARE                              ┌──────────────────┐                              │ CONSILIUL │                              │ DE ADMINISTRAŢIE │                              └───────┬──────────┘                                      │                               ┌──────┴─────────┐                               │ DIRECTORUL │         ┌─────────────────────┤ GENERAL ├─────────────────────┐         │ └──────┬─────────┘ │         │ │ │         │ ┌────┴───────┐ │ ┌───────┴───────┐ │ SECRETAR │ │ │ CONTABIL-ŞEF │ │ ŞTIINŢIFIC │ │ └───────┬───────┘ └─────┬──────┘ │         │ │ │         │ │ │  ┌──────┴─────────┐ │ ┌────────┴──────┐  │ CONTABILITATE │ │ │ COMPARTIMENT │  │ ADMINISTRATIV │ │ │ PRODUCŢIE │  │ PERSONAL │ │ └───────────────┘  └────────────────┘ │                                       │         ┌─────────────────────────────┼───────────────────────────┐         │ │ │         │ │ │ ┌───────┴─────────────┐ ┌─────────┴──────────┐ ┌───────────┴──────────┐ │ COMPARTIMENT │ │ COMPARTIMENT │ │ COMPARTIMENT │ │CERCETARE-DEZVOLTARE │ │CONTROLUL CALITĂŢII │ │ INFORMARE-DISEMINARE │ └─────────────────────┘ │ PRODUSELOR │ └──────────────────────┘                             │ AGROALIMENTARE │                             └────────────────────┘
 + 
Anexa 2DATELE DE IDENTIFICAREa imobilului care trece din patrimoniul Institutului de Chimie AlimentarăBucureşti în administrarea Institutului pentru Resurse Agroalimentare ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Locul în care este situat imobilul Caracteristicile tehnice ale imobilului ────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── Municipiul Bucureşti, Clădire auxiliară pentru laborator (P+1) str. Dinu Vintilă nr. 6, sectorul 2 ● suprafaţa construită = 200 mp                                      ● suprafaţa desfăşurată = 400 mp                                      ● suprafaţa terenului aferent                                        construcţiei = 64 mp                                      ● suprafaţa totală aferentă                                        căilor de transport = 9,5 mp                                      ● suprafaţa totală a terenului = 273,5 mp ──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x