HOTĂRÂRE nr. 1.052 din 18 octombrie 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 685 din 30 octombrie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 26 24/04/1996 ART. 40
ActulREFERIRE LACODUL SILVIC 24/04/1996 ART. 40
ActulREFERIRE LACONSTITUTIE 21/11/1991 ART. 107
ART. 3REFERIRE LAHG 695 08/10/1998
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEHG 317 20/03/2003
ActulREFERIT DEHG 332 04/04/2002
ActulREFERIT DEHG 1304 20/11/2002
ART. 1REFERIT DEORDIN 459 23/11/2001
ART. 2REFERIT DEORDIN 461 07/10/2002
ART. 2REFERIT DEORDIN 103400 18/10/2002

privind aprobarea volumului maxim de masa lemnoasă care se va recolta în anul 2002



În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 40 alin. (1) din Legea nr. 26/1996 – Codul silvic,Guvernul României adopta prezenta hotărâre. + 
Articolul 1(1) Pentru anul 2002 se aproba recoltarea unui volum maxim de masa lemnoasă pe picior de 16,0 milioane metri cubi din următoarele categorii de resurse:a) 14,2 milioane metri cubi din păduri aflate în proprietatea publică a statului, administrate de Regia Naţionala a Pădurilor;b) 0,5 milioane metri cubi din păduri proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale;c) 0,6 milioane metri cubi din păduri proprietate privată a persoanelor fizice şi a persoanelor juridice de drept privat;d) 0,7 milioane metri cubi din vegetatia forestieră situata pe terenuri din afară fondului forestier naţional.(2) Repartizarea pe judeţe şi pe deţinători a volumelor de masa lemnoasă provenind din resursele prevăzute la alin. (1) se face prin ordin al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor. Revizuirea volumelor de masa lemnoasă se face ori de câte ori este cazul, în funcţie de evoluţia procesului de reconstituire a dreptului de proprietate pentru păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră, fără a se depăşi volumul maxim prevăzut la alin. (1).
 + 
Articolul 2(1) Volumul de masa lemnoasă de 14,2 milioane metri cubi, aprobat pentru recoltare în anul 2002, din pădurile proprietate publică a statului aflate în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, va avea următoarele destinaţii:a) 10,4 milioane metri cubi pentru agenţii economici cu activitate de exploatare forestieră şi prelucrare a lemnului;b) 1,0 milioane metri cubi pentru agenţii economici care construiesc drumuri forestiere în bazine forestiere inaccesibile în contrapartida cu masa lemnoasă pe picior;c) 0,3 milioane metri cubi pentru nevoi proprii ale Regiei Naţionale a Pădurilor: organizarea de santiere de împăduriri, instalaţii vânătoresti şi piscicole, reparaţii curente la sedii de ocoale şi cantoane silvice, împrejmuiri de plantaţii forestiere, investiţii, precum şi pentru realizarea producţiei de impletituri;d) 2,5 milioane metri cubi pentru aprovizionarea de către Regia Naţionala a Pădurilor a populaţiei din mediul rural cu lemn de foc şi lemn de construcţii provenind din: taierile de îngrijire a arboretelor ţinere, igienizarea pădurilor, taierile de produse accidentale dispersate, precum şi materialul lemnos de mici dimensiuni rezultat în urma taierilor în crang şi a celor de substituiri şi refaceri.(2) Revizuirea pe destinaţii a volumelor de masa lemnoasă prevăzute la alin. (1) se face prin ordin comun al ministrului agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor şi al ministrului industriei şi resurselor.
 + 
Articolul 3(1) Volumul de masa lemnoasă provenind din resursa prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) va fi oferit la vânzare pe picior, prin licitaţii, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 695/1998 pentru aprobarea Regulamentului de vânzare de către Regia Naţionala a Pădurilor a masei lemnoase destinate agenţilor economici.(2) Sortimentele de lemn rezultate în urma exploatării masei lemnoase, de către Regia Naţionala a Pădurilor cu mijloace proprii sau cu prestatori, vor fi valorificate prin licitaţii, ale căror preţuri de pornire vor fi avizate de Oficiul Concurentei.(3) 10% din valoarea masei lemnoase vândute pe picior, prevăzută la alin. (1), vor fi destinate alimentarii fondului extrabugetar pentru construirea de drumuri forestiere.(4) 1% din valoarea masei lemnoase vândute pe picior, prevăzută la alin. (1), va fi destinat alimentarii fondului pentru mediu.
 + 
Articolul 4Întreaga masa lemnoasă în stare bruta sau prelucrata sumar, rezultată în urma recoltarii volumului maxim de masa lemnoasă ce face obiectul prezentei hotărâri, va fi valorificată exclusiv pe piaţa interna.
 + 
Articolul 5(1) În sensul prezentei hotărâri, prin lemn în stare bruta se înţelege lemnul provenit din fusul arborelui doborat secţionat, fără vârf şi curatat de craci, cu sau fără coaja.(2) Prin lemn prelucrat sumar se înţelege lemnul în stare bruta care a fost supus unor operaţiuni mecanice obtinandu-se piese semirotunde, sferturi, stâlpi, grinzi şi traverse, exclusiv cheresteaua.
 + 
Articolul 6Prevederile art. 4 îşi încetează aplicabilitatea la 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.PRIM-MINISTRUADRIAN NASTASEContrasemnează:–––––p. Ministrul agriculturii,alimentaţiei şi pădurilor,Ovidiu Natea,secretar de statp. Ministrul afacerilor externe,Cristian Colteanu,secretar de statMinistrul apelor şi protecţiei mediului,Aurel Constantin IlieMinistrul industriei şi resurselor,Dan Ioan Popescu–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x