privind aderarea Republicii Socialiste România la Convenţia de la Viena cu privire la relatiile consulare
EXPUNERE DE MOTIVEÎn anul 1963 a fost adoptata, în cadrul Conferintei de codificare a dreptului consular, convocata de O.N.U., Convenţia de la Viena cu privire la relatiile consulare. La aceasta convenţie au devenit părţi pînă în prezent 44 de state. Convenţia a intrat în vigoare la 19 martie 1967.Convenţia de la Viena reglementeaza, în principal, modul de stabilire şi întreţinere a relatiilor consulare, înfiinţarea oficiilor consulare, numirea şi admiterea sefilor oficiilor consulare şi a membrilor acestor oficii, precum şi functiile consulare, privilegiile şi imunitatile consulare.Dispozitiile Convenţiei de la Viena codifica şi consacra normele generale admise în practica internationala în domeniul relatiilor consulare. Aceste norme ofera un cadru pentru incheierea convenţiilor bilaterale consulare între tari. Convenţia reprezinta pentru România un instrument juridic corespunzător promovarii relatiilor consulare cu statele părţi la convenţie, cu care tara noastra nu a incheiat pînă în prezent conventii bilaterale.Între dispozitiile convenţiilor consulare incheiate de tara noastra şi dispozitiile legislaţiei române în vigoare, pe de o parte, şi prevederile Convenţiei de la Viena cu privire la relatiile consulare, pe de altă parte, nu exista contradictii.Prevederile Convenţiei de la Viena sînt în concordanta cu principiile fundamentale ale suveranităţii statelor şi egalitatii lor în drepturi, neamestecului în treburile interne ale altor state. Aceste principii stau la baza stabilirii relatiilor consulare, a exercitarii functiilor consulare şi a beneficiului privilegiilor şi imunitatii consulare.În vederea aderarii Republicii Socialiste România la convenţia sus-mentionata s-a emis alaturatul decret, care dispune totodata ca la depunerea instrumentului de aderare să se declare ca spre deosebire de cele prevăzute în articolele 74 şi 76 ale convenţiei, tratatele ale caror obiect şi scop intereseaza comunitatea internationala în ansamblul sau trebuie să fie deschise participării universale.Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează: + Articolul 1Republica Socialista România adera la Convenţia de la Viena cu privire la relatiile consulare, întocmită la 24 aprilie 1963. + Articolul 2La depunerea instrumentului de aderare la convenţia mentionata la articolul 1, se va face o declaratie cu urmatorul continut:"Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România considera ca prevederile articolelor 74 şi 76 nu sînt în concordanta cu principiul conform caruia tratatele internationale multilaterale al caror obiect şi scop intereseaza comunitatea internationala în ansamblul sau trebuie să fie deschise participării universale".Preşedintele Consiliului de Stat,NICOLAE CEAUSESCUBucureşti, 20 decembrie 1971.Nr. 481.CONVENTIE 24/04/1963
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
DezacordDe acord
Conectat cu
Permit crearea unui cont
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
Pentru a oferi cea mai buna experiența, utilizăm tehnologii cookie. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta în mod negativ anumite caracteristici și funcții ale siteului.
Functional
Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de abonat sau utilizator sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări prin intermediul unei rețele de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistii
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
A apărut o problemă la raportarea acestei postări.
Blocare membru?
Vă rugăm să confirmați că doriți să blocați acest membru.
Nu vei mai putea:
Vedeți postările membrilor blocați
Menționați acest membru în postări
Invitați acest membru în grupuri
Trimite mesaj acestui membru
Adăugați acest membru ca conexiune
Vă rugăm să rețineți:
Această acțiune va elimina și acest membru din conexiunile dvs. și va trimite un raport administratorului site-ului.
Vă rugăm să acordați câteva minute pentru finalizarea acestui proces.