DECRET nr. 376 din 11 decembrie 1948

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL DE STAT
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 289 din 11 decembrie 1948
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECRET 691 28/12/1973
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEDECIZIE 808 09/11/2006
ActulABROGAT DEDECRET 691 28/12/1973

pentru reglementarea situaţiei unor depozite spre păstrare sau consemnare



 + 
Articolul 1Depozitele în păstrare sau consemnare, conţinînd rente, obligaţiuni, scrisuri, orice fel de acţiuni sau titluri şi alte valori asemănătoare, româneşti sau străine, făcute la fosta Casă de Depuneri şi Consemnaţiuni, pînă la 15 august 1947, precum şi cele făcute pînă la 13 august 1948 la întreprinderile bancare şi instituţiunile de credit, dizolvate şi intrate în lichidare, potrivit Decretului nr. 197 din 1948, care nu vor fi ridicate de cei în drept, înăuntrul unui termen de 30 zile libere de la publicarea prezentului decret, se consideră abandonate şi trec, prin efectul decretului de faţă, în patrimoniul Statului, fără nici o despăgubire.Se exceptează de la dispoziţiunile de mai sus, depozitele aparţinînd cetăţenilor străini domiciliaţi în străinătate.
 + 
Articolul 2Ridicarea depozitelor în executarea dispoziţiunilor decretului de faţă nu produce nici una din decăderile prevăzute de legi, regulamente sau convenţiuni şi întemeiate pe depozitarea obligatorie a unor asemenea valori la fosta Casă de Depuneri şi Consemnaţiuni.Cei interesaţi pot cere, înăuntrul termenului de 30 zile, reconsemnarea lor, la Casa de Economii, Cecuri şi Consemnaţiuni, în condiţiunile iniţiale de consemnare, pentru depozitele care depăşesc valoarea de 200.000 lei vechi.
 + 
Articolul 3Mijloacele de plată române sau străine, reţinute de organele de revizie vamală înainte de 15 august 1947, fără a se dresa procese-verbale de contravenţie şi care au fost consemnate la dispoziţia persoanelor de la care au fost ridicate, vor trebui ridicate de cei în drept, înăuntrul unui termen de 90 zile libere de la publicarea prezentului decret.Cererile de ridicare a acestor depozite vor fi adresate, înăuntrul termenului de mai sus, organelor vamale care au eliberat chitanţele de primire a valorilor.Valorile intrând în prevederile prezentului articol şi pentru care nu s-a făcut cerere de eliberare înlăuntrul termenului de mai sus, se consideră abandonate de proprietarii lor şi trec în patrimoniul Statului, fără vreo despăgubire.
 + 
Articolul 4După expirarea termenelor prevăzute mai sus, Casa de Economii, Cecuri şi Consemnaţiuni, băncile intrate în lichidare, potrivit Decretului nr. 197 din 1948 şi orice alte instituţiuni depozitare de valori, intrând în prevederile prezentului decret, vor proceda la predarea valorilor către Ministerul Finanţelor.Bucureşti, 11 decembrie 1948Nr. 376–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x