DECRET nr. 371 din 16 august 1958

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 10/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MAREA ADUNARE NATIONALA
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 32 din 19 august 1958
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DELEGE 66 03/07/1996
ActulABROGAT DELEGE (R) 66 03/07/1996
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 9ABROGA PEDECRET 387 06/10/1949
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 9ABROGA PEDECRET 387 06/10/1949
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEDECIZIE 5 20/01/2020
ActulREFERIT DEDECIZIE 63 18/02/2020
ActulREFERIT DEDECIZIE 168 26/03/2019
ActulABROGAT DELEGE 66 03/07/1996
ActulABROGAT DELEGE (R) 66 03/07/1996

privind organizarea şi funcţionarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române



 + 
Articolul 1Casa de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române, denumita prescurtat "C.E.C." are ca scop dezvoltarea în rindurile populaţiei a spiritului de economisire şi de buna gospodărire a banilor, păstrarea disponibilităţilor băneşti ale populaţiei şi efectuarea decontărilor în legătură cu aceste disponibilitati.
 + 
Articolul 2Sumele de bani depuse de C.E.C. pe libretele de economii, pe consemnaţiuni C.E.C. cu cistiguri sau sub alte forme de economisire sînt garantate de stat.
 + 
Articolul 3Casa de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române este unica instituţie autorizata sa primească sume spre consemnare.Instituţiile, întreprinderile şi organizaţiile economice de stat şi cooperatiste, organizaţiile obşteşti precum şi cetăţenii Republicii Populare Române sînt obligaţi să depună exclusiv la C.E.C. a Republicii Populare Române spre consemnare oricare ar fi temeiul legal al consemnarii, scopul sau destinaţia sumelor consemnate.
 + 
Articolul 4Casa de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile statutului alăturat, care face parte integrantă din prezentul decret.
 + 
Articolul 5Casa de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române funcţionează sub conducerea generală a Ministerului Finanţelor.
 + 
Articolul 6Comitetele executive ale sfaturilor populare vor sprijini activitatea Casei de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române. În acest scop, vor atribui localuri necesare unităţilor CEC a Republicii Populare Române pentru asigurarea bunei deserviri a depunatorilor asimilindu-le cu unităţile comerţului de stat. De asemenea, vor organiza comisii locale pentru sprijinirea acţiunii de economisire.
 + 
Articolul 7Îndrumarea generală a activităţii comisiilor locale pentru sprijinirea acţiunii de economisire în Republica Populara Română, se exercită de către Comisia Centrala pentru sprijinirea acţiunii de economisire, în compunerea şi cu atribuţiile prevăzute în Statutul Casei de Economii şi Consemnaţiuni a Republicii Populare Române.
 + 
Articolul 8Sînt scutite de impozite, taxe de timbru şi de orice alte taxe:a) depunerile la C.E.C. a R.P.R.;b) veniturile cetăţenilor provenite din dobinzile sau cîştigurile acordate de C.E.C. pentru sumele depuse;c) operaţiunile precum şi acţiunile judiciare ale C.E.C. a R.P.R.
 + 
Articolul 9Decretul nr. 387 din 6 octombrie 1949, publicat în Buletinul Oficial al Republicii Populare Române nr. 64 din 7 octombrie 1949, pentru organizarea, funcţionarea şi administrarea Casei de Economii şi Consemnaţiuni a R.P.R. (C.E.C.), precum şi orice alte dispoziţii contrare prezentului decret, se abroga.––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x