DECRET nr. 211 din 14 iunie 1960

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MAREA ADUNARE NATIONALA
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 8 din 17 iunie 1960
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECRET 691 28/12/1973
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 3REFERIRE LADECRET 210 14/06/1960 ART. 9
ART. 5REFERIRE LALEGE 285 14/08/1947
ART. 5REFERIRE LALEGE 284 14/08/1947
ART. 5REFERIRE LALEGE 638 08/08/1946
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECRET 691 28/12/1973

pentru acordarea unor posibilităţi de predare, cedare şi declarare a mijloacelor de plată străine şi a metalelor preţioase, precum şi pentru graţierea unor pedepse şi încetarea procesului penal pentru unele infracţiuni



 + 
Articolul 1Sînt apăraţi de răspundere penală cei care nu şi-au îndeplinit obligaţiile legale de predare, cedare sau declarare a valutelor sau a oricăror alte mijloace de plată străine, precum şi a aurului şi a celorlalte metale preţioase, inclusiv monedele, dacă vor îndeplini aceste obligaţii în termen de 60 zile de la data publicării prezentului decret.
 + 
Articolul 2Obligaţiile prevăzute în art. 1 vor putea fi îndeplinite la orice unitate a Băncii de Stat a R.P.R. sau la orice alta unitate de stat anume autorizata, de pe întreg teritoriul tarii, indiferent de domiciliul persoanei care îşi îndeplineşte obligaţia, fără a se face vreo cercetare a provenientei mijloacelor de plată străine sau a metalelor preţioase predate, cedate sau declarate.Unităţile cumparatoare vor lua măsurile necesare pentru garantarea secretului operaţiilor, eliberînd celui care preda, dovezi nominale cu privire la valorile predate.
 + 
Articolul 3Mijloacele de plată străine şi metalele preţioase predate şi cedate vor fi plătite la cursurile în vigoare cu prima stabilită prin hotărîrea Consiliului de Miniştri pentru valutele străine, respectiv la preţurile în vigoare pentru metalele preţioase.Sumele nete realizate din valorificarea mijloacelor de plată străine, potrivit art. 9 lit. c şi d din Decretul nr. 210/1960 vor fi decontate în lei beneficiarilor, îndată ce Banca de Stat a R.P.R. va putea dispune liber de ele.
 + 
Articolul 4Sînt şi rămîn interzise înăuntrul termenului prevăzut în art. 1 sub sancţiunile penale prevăzute prin legile în vigoare – toate operaţiile cu privire la mijloacele de plată străine sau metale preţioase, oprite prin lege, inclusiv trecerea sau încercarea de trecere a acestora peste granita.
 + 
Articolul 5Se gratiaza în condiţiile arătate în art. 7 alin. 1 pedepsele rămase definitive la data publicării prezentului decret, pronunţate de instanţele judecătoreşti pentru infracţiunile sancţionate în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 197 din 1 octombrie 1932, astfel cum a fost modificată prin Legea nr. 285 din 15 august 1947, ale Legilor nr. 638 din 12 august 1946, nr. 284 din 15 august 1947, precum şi în temeiul oricăror alte legi privind regimul mijloacelor de plată străine, al metalelor preţioase şi pietrelor preţioase.Procesul penal nu va mai fi pornit, iar dacă se afla în curs şi nu s-a pronunţat încă o hotărîre definitivă de condamnare încetează pentru infratiunile la care se referă alineatul precedent, comise pînă la data publicării prezentului decret.Favorizatorii, tainuitorii, precum şi toţi ceilalţi participanţi beneficiază de dispoziţiile prezentului decret, în aceleaşi condiţii ca şi autorii.
 + 
Articolul 6Nu beneficiază de dispoziţiile art. 5 cei care:a) sînt recidivisti dacă pedeapsa anterioară a fost pronunţată pentru infracţiuni la regimul aurului inclusiv al monedelor, al valutelor şi celorlalte mijloace de plată străine, saub) au traficat, cumpărînd în vederea revinzarii sau mijlocind ca îndeletnicire vînzarea ori cumpărarea de valori din acelea arătate la lit. a; sauc) pînă la data publicării prezentului decret n-au început executarea pedepsei, deoarece s-au sustras de la aceasta.
 + 
Articolul 7Ministrul Justiţiei este însărcinat să facă propuneri nominale de graţiere a condamnaţilor ce urmează a beneficia de dispoziţiile de graţiere din prezentul decret.Ministrul Justiţiei este însărcinat să facă propuneri nominale de graţiere şi pentru condamnaţii la care se referă art. 6, ţinînd seama de gravitatea faptelor săvîrşite, de vîrsta şi situaţia personală a celui condamnat, sau de comportarea avută în timpul executării pedepsei.
 + 
Articolul 8Se anulează, în măsura în care nu au fost încă executate, obligaţiile de plată a sumelor acordate statului prin hotărîri penale de către instanţele judecătoreşti pe baza dispoziţiilor legale privind regimul mijloacelor de plată străine şi al metalelor preţioase, anterioare prezentului decret. ––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x