DECRET nr. 171 din 13 mai 1983

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 10/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL DE STAT
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 35 din 16 mai 1983
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DELEGE 120 07/07/2000
Actiuni induse de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 19MODIFICA PEDECRET 162 22/03/1973
ART. 23MODIFICA PEDECRET 277 25/07/1979 ANEXA 1
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 19MODIFICA PEDECRET 162 22/03/1973
ART. 23MODIFICA PEDECRET 277 25/07/1979 ANEXA 1
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DELEGE 120 07/07/2000

privind îmbunătăţirea activităţii în domeniul industriei extractive de petrol şi gaze



Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:  + 
Articolul 1Activitatea de extracţie a ţiţeiului şi gazelor se organizează pe brigazi de producţie petroliera, brigazi de producţie de gaze naturale, brigazi de foraj, schele de producţie petroliera, schele de producţie de gaze naturale, schele de foraj şi trusturi de foraj-extracţie.
 + 
Articolul 2Brigazile de producţie petroliera, de producţie de gaze naturale şi de foraj, unităţi de baza fără personalitate juridică, cu activitate complexa, sînt titulare de plan pentru sarcinile stabilite, funcţionează pe baza autoconducerii muncitoresti şi gestiunii economice şi se organizează potrivit anexei nr. 1*.Brigazile îşi desfăşoară activitatea în regim continuu de lucru, pe 3 schimburi a cîte 8 ore, în toate zilele saptaminii.
 + 
Articolul 3Brigazile de producţie petroliera şi de producţie de gaze naturale răspund de realizarea producţiei planificate de ţiţei sau de gaze, după caz, în care scop:a) asigură realizarea producţiei, supraveghează funcţionarea continua a sondelor la parametrii stabiliţi; colectează şi separa ţiţeiul şi gazele în instalaţiile de separare; efectuează lucrări pentru mărirea factorului de recuperare a ţiţeiului şi gazelor din zăcăminte;b) executa lucrări de intervenţii la sondele în producţie pentru menţinerea lor în stare de funcţionare;c) realizează la termenele stabilite lucrările de punere în producţie a sondelor terminate din foraj şi de reparaţii ale sondelor avariate;d) executa întreţinerea mecano-energetica a utilajelor şi instalaţiilor din dotare şi asigura funcţionarea permanenta a acestora la parametrii stabiliţi.
 + 
Articolul 4Brigada de foraj asigura şi răspunde de:a) realizarea volumului de foraj planificat pe total şi pe sortimente;b) desfăşurarea întregului proces de sapare a sondelor, în vederea atingerii obiectivelor geologice şi de producţie;c) aplicarea tehnologiilor moderne pentru creşterea vitezelor de lucru;d) exploatarea raţională a instalaţiilor şi menţinerea lor în permanenta stare de funcţionare.
 + 
Articolul 5Brigazile de producţie petroliera, de producţie de gaze naturale şi de foraj lucrează în acord global; retributia întregului personal muncitor al brigazilor se face în raport direct cu gradul de îndeplinire a planului producţiei fizice de ţiţei extras, gaze utilizabile, gazolina, etan, metri forati, după caz, fără nici o limitare, cu condiţia respectării nivelului de cheltuieli planificate.
 + 
Articolul 6Pe data de 1 aprilie 1983 se înfiinţează schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze naturale şi schelele de foraj, prevăzute în anexa nr. 2, avînd denumirea, sediul, subordonarea, obiectul de activitate şi grupa de ramuri prevăzute în aceeaşi anexa.Schelele se înfiinţează prin reorganizarea schelelor de extracţie a ţiţeiului, schelelor de foraj şi a Întreprinderii de extracţie gaz metan Medias, care se desfiinţează.
 + 
Articolul 7Schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze naturale şi schelele de foraj funcţionează pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridică, în conformitate cu prevederile legale privind organizarea şi conducerea unităţilor socialiste de stat, sînt titulare de plan, răspund pentru realizarea tuturor indicatorilor de plan. Indicatorii de plan pentru schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze naturale şi schelele de foraj se stabilesc de Ministerul Petrolului, împreună cu trusturile de foraj-extracţie. Raportarea îndeplinirii sarcinilor de plan se face ministerului şi trusturilor de foraj-extracţie de care aparţin.
 + 
Articolul 8Schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze naturale se organizează pe 3 tipuri şi au structurile de organizare prevăzute în anexele nr. 3*, 4* şi 5*, iar schelele de foraj, pe 2 tipuri şi au structurile de organizare prevăzute în anexele nr. 6* şi 7*.Încadrarea schelelor pe tipuri de organizare se face de Ministerul Petrolului, potrivit criteriilor din anexa nr. 8*.
 + 
Articolul 9Schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze naturale şi schelele de foraj se încadrează la înfiinţare în grade de organizare astfel: gradul I schelele de tipul mare, gradul II de tipul mijlociu şi gradul III de tipul mic.
 + 
Articolul 10Pe data de 1 aprilie 1983 trusturile petrolului în întreprinderile prevăzute în anexa nr. 9 se reorganizează, avînd denumirea, sediul şi obiectul de activitate prevăzute în aceeaşi anexa.
 + 
Articolul 11Trusturile de foraj-extracţie sînt titulare de plan pentru activitatea economică pe care o desfăşoară, se organizează şi funcţionează ca întreprinderi, pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridică, în conformitate cu normele legale cu privire la organizarea şi conducerea unităţilor socialiste de stat, avînd structura de organizare prevăzută în anexa nr. 10*.
 + 
Articolul 12Trusturile de foraj-extracţie au în subordine sau în componenta schele de producţie petroliera, schele de producţie de gaze naturale, schele de foraj, precum şi unităţi fără personalitate juridică, grupuri de santiere de construcţii-montaje petroliere, baze de ateliere pentru reparaţii şi reconditionare de material tubular, baze de aprovizionare, unităţi şcolare sau, după caz, brigazi de producţie petroliera şi de foraj.
 + 
Articolul 13Pe data de 1 aprilie 1983 Trustul de construcţii şi instalaţii petroliere Ploiesti îşi schimba denumirea în "Trustul de construcţii speciale petroliere Ploiesti", avînd ca obiect de activitate: construcţia şi montajul instalaţiilor şi obiectivelor speciale petroliere de importanţa deosebită, lucrări de montaje electroenergetice şi de automatizare în petrol şi gaze, construcţia de conducte şi drumuri magistrale pentru petrol şi gaze, execuţia de lucrări de construcţii şi montaje petroliere în exterior, proiectari şi prestări de servicii în legătură cu aceste activităţi.
 + 
Articolul 14Întreprinderea "Energopetrol" Cîmpina din subordinea Ministerului Petrolului se organizează ca unitate fără personalitate juridică în cadrul Trustului de construcţii speciale petroliere Ploiesti şi îşi păstrează structura organizatorică avută la data prezentului decret.
 + 
Articolul 15Pe data de 1 aprilie 1983 se înfiinţează:a) Întreprinderea mecanică pentru gaz metan Medias, cu sediul în municipiul Medias, judeţul Sibiu, în subordinea Centralei gazului metan Medias, avînd ca obiect de activitate: confecţii şi reparaţii de utilaj petrolier, echipament de ardere şi reglare a gazelor, de elemente de mecanizare şi automatizare pentru industria extractiva de petrol şi gaze şi pentru distribuţia gazelor; fabricatia pieselor de schimb pentru aceste utilaje şi echipamente; proiectarea tehnologică pentru prototipuri şi autoutilare, asistenţa tehnica şi asigurarea activităţii de service pentru produsele de profil, precum şi prestări de servicii în legătură cu obiectul sau de activitate;b) Întreprinderea mecanică pentru petrol Gaesti, cu sediul în oraşul Gaesti, judeţul Dîmboviţa, în subordinea Ministerului Petrolului, avînd ca obiect de activitate: confecţii şi reparaţii de utilaj petrolier, piese de schimb şi aparatura specifică industriei extractive de petrol şi gaze, activitatea de service proiectari tehnologice, precum şi prestări de servicii în legătură cu aceste activităţi.Întreprinderile se înfiinţează prin reorganizarea Uzinei mecanice pentru gaz metan Medias şi a Uzinei de produse pentru construcţii Gaesti şi se încadrează în gradul III de organizare, grupa III de ramura.
 + 
Articolul 16Întreprinderile înfiinţate potrivit art. 15 funcţionează pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridică, în conformitate cu normele legale cu privire la organizarea şi conducerea unităţilor socialiste de stat.Muncitorii din întreprinderile înfiinţate potrivit art. 15 vor fi retribuiţi pe baza reţelei tarifare construcţii de maşini A, diferenţiată pentru munca în acord şi munca în regie, potrivit Legii retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974.
 + 
Articolul 17Baza de aprovizionare, recuperari materiale şi fabricatii auxiliare Baicoi, din subordinea Ministerului Petrolului, se organizează în "Baza de aprovizionare pentru petrol şi recuperari materiale Floresti", cu sediul în comuna Floresti, judeţul Prahova, în subordinea Ministerului Petrolului, avînd ca obiect de activitate: aprovizionarea tehnico-materială a unităţilor de petrol şi gaze cu materiale şi produse specifice activităţii de foraj şi extracţie, în cantităţi nevagonabile pe consumator; recuperari şi reconditionari de material tubular şi alte materiale din industria de petrol şi gaze. Baza exercita prin subunitatile sale funcţia de depozit pentru unităţile din subordinea Ministerului Petrolului pe care le deserveşte.Baza de aprovizionare pentru petrol şi recuperari materiale Floresti se încadrează în grupa I de organizare, grupa V de ramura, şi are structura de organizare prevăzută în anexa nr. 11*.
 + 
Articolul 18Lista unităţilor de informare documentara, prevăzută în anexa nr. 3 la art. 3 din Decretul nr. 138/1974 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unităţile de informare documentara, se completează cu "Oficiul de informare documentara pentru petrol şi gaze", în subordinea Ministerului Petrolului.
 + 
Articolul 19Anexele pentru industria extractiva la Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unităţile economice se modifica şi se completează potrivit prevederilor anexei nr. 12*.
 + 
Articolul 20Încadrarea în grade de organizare a unităţilor din cadrul trusturilor, schelelor şi întreprinderilor reorganizate sau înfiinţate în anul 1983 este cea prevăzută în anexa nr. 13*.
 + 
Articolul 21Prevederile de la art. 2 – anexa nr. 1 la Decretul nr. 232/1982 privind modificarea preţurilor de producţie şi de livrare în industrie, a tarifelor în transporturi şi a preţurilor de deviz pentru activitatea de construcţii-montaj, referitoare la trusturile de petrol se aplică şi pentru schelele de producţie petroliera şi schelele de producţie de gaze naturale.
 + 
Articolul 22Schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze şi schelele de foraj pot efectua operaţiuni financiar-bancare la filialele şi sucursalele băncilor finanţatoare cele mai apropiate de sediul schelelor, indiferent de organul central de care aparţin sucursalele sau filialele respective.
 + 
Articolul 23Schelele de producţie petroliera, schelele de producţie de gaze naturale, schelele de foraj, grupurile de santiere şi întreprinderile nou înfiinţate şi încadrate în gradul I de organizare se doteaza cu cîte un autoturism destinat transportului de persoane în interes de serviciu, completindu-se anexa nr. 1 la Decretul nr. 277/1979 privind unele măsuri pentru rationalizarea consumului de carburanţi şi gospodărirea economicoasa a parcului de autovehicule.Se aprobă dotarea suplimentară a brigazilor de producţie petroliera, a brigazilor de producţie de gaze naturale, a brigazilor de foraj şi a schelelor de producţie petroliera, schelelor de producţie de gaze naturale şi schelelor de foraj cu 285 autovehicule de transport marfa sub 1,5 tone capacitate, 25 microbuze, un autoturism pentru activitate de service şi 24 autoturisme pentru activitatea de intervenţie, completindu-se în mod corespunzător anexele nr. 9, 10 şi 11 la Decretul nr. 277/1979 şi anexa nr. VIII la Decretul nr. 377/1979 privind unele măsuri pentru concentrarea parcului auto de folosinţă locală sau proprie din dotarea unităţilor socialiste.
 + 
Articolul 24Activul şi pasivul stabilit pe baza bilanţurilor încheiate pe data de 31 martie 1983, împreună cu indicatorii de plan economic şi financiar, cu contractele încheiate de la unităţile care se reorganizează, trec la unităţile prevăzute la art. 6, 10, 14 şi 15.Personalul muncitor care trece la unităţile ce se înfiinţează sau reorganizează potrivit prevederilor prezentului decret se considera transferat în interesul serviciului.
 + 
Articolul 25Comitetul de Stat al Planificarii şi Ministerul Finanţelor vor supune, spre aprobare, modificările care decurg din aplicarea prezentului decret, în planul şi structura bugetului de venituri şi cheltuieli, cu respectarea indicatorilor de plan economic şi financiar aprobaţi pe anul 1983 pentru Ministerul Petrolului.
 + 
Articolul 26Alineatul 1 de la articolul 11 din Decretul nr. 270/1981 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Petrolului se modifica şi va avea următorul cuprins:"Ministerul Petrolului are următoarea structura organizatorică:a) Direcţia plan economic-finanţe;b) Direcţia tehnica-investiţii;c) Direcţia mecano-energetica;d) Direcţia de organizare, control, personal, învăţămînt;e) Direcţia de coordonare a producţiei de ţiţei şi gaze;f) Direcţia de foraj şi geologie;g) Direcţia de aprovizionare şi cooperare."Anexele nr. 1, 2 şi 3 la Decretul nr. 270/1981 se modifica şi se înlocuiesc cu anexele nr. 14*, 15*, şi 16 la prezentul decret.
 + 
Articolul 27Prevederile Decretului nr. 367/1980 privind unele măsuri pentru utilizarea raţională a personalului din unităţile socialiste, a cărui aplicare a fost prelungită prin Decretul nr. 462/1982, nu se aplică în anul 1983 posturilor din unităţile subordonate Ministerului Petrolului, precum şi posturilor din aparatul ministerului.
 + 
Articolul 28Personalul muncitor transferat în interesul serviciului sau trecut în aceeaşi unitate, în funcţii cu niveluri de retribuire mai mici, ca urmare a aplicării prezentului decret, are dreptul timp de 3 luni de la data transferării sau trecerii în asemenea funcţii la retributia tarifara avută, potrivit prevederilor art. 21 din Decretul nr. 162/1973. Diferenţa de retributie se suporta de unitatea la care personalul va fi încadrat.
 + 
Articolul 29Anexele nr. 1 şi 2 la Hotărîrea Consiliului de Miniştri nr. 367/1973 privind unele măsuri de reorganizare a centralelor industriale, unităţilor asimilate acestora, precum şi a unor întreprinderi de stat, se modifica corespunzător prezentului decret.
 + 
Articolul 30Anexele nr. 1-16 fac parte integrantă din prezentul decret. ( * – Anexele au fost comunicate instituţiilor interesate.)
 + 
Anexa 2

  LISTA
  schelelor de productie petroliera, schelelor de productie de gaze naturale si schelelor de foraj care se infiinteaza.
  Nr. crt. Denumirea schelei Sediul Unitatea careia ii este subordonata Obiectul de activitate Grupa de ramura
  localitatea judetul
  0 1 2 3 4 5 6
  1. Schela de productie petroliera Poeni comuna Poeni Teleorman Trustul de foraj-extractie Bolintin Cercetarea si exploatarea rationala a zacamintelor de titei si gaze, extractia titeiului, a gazelor, cresterea gradului de recuperare a titeiului din zacaminte, productia de gazolina si etan; punerea in productie si reparatia capitala a sondelor, intretinerea si repararea utilajelor si instalatiilor din dotare III
  2. Schela de productie petroliera Videle orasul Videle Teleorman Trustul de foraj-extractie Bolintin Idem III
  3. Schela de productie petroliera Clejani comuna Clejani Giurgiu Trustul de foraj-extractie Bolintin Cercetarea si exploatarea rationala a zacamintelor de titei si gaze, extractia titeiului, a gazelor, cresterea gradului de recuperare a titeiului din zacaminte, productia de gazolina si etan; punerea in productie si reparatia capitala a sondelor, intretinerea si repararea utilajelor si instalatiilor din dotare III
  4. Schela de productie petroliera Titu orasul Titu Dimbovita Trustul de foraj-extractie Bolintin Idem III
  5. Schela de productie petroliera Braila municipiul Braila Braila Trustul de foraj-extractie Bolintin Idem III
  6. Schela de productie petroliera Craiova municipiul Craiova Dolj Trustul de foraj-extractie Tirgu Jiu Idem III
  7. Schela de productie petroliera Ticleni orasul Ticleni Gorj Trustul de foraj-extractie Tirgu Jiu Idem III
  8. Schela de productie petroliera Stoina comuna Stoina Gorj Trustul de foraj-extractie Tirgu Jiu Idem III
  9. Schela de productie petroliera Sandra comuna Biled Timis Trustul de foraj-extractie Arad Idem III
  10. Schela de productie petroliera Suplacu de Barcau comuna Suplacu de Barcau Bihor Trustul de foraj-extractie Arad Idem III
  11. Schela de productie petroliera Pecica comuna Pecica Arad Trustul de foraj-extractie Arad Idem III
  12. Schela de productie petroliera Mosoaia comuna Poiana Lacului Arges Trustul de foraj-extractie Arad Idem III
  13. Schela de productie petroliera Ciuresti comuna Potcoava Olt Trustul de foraj-extractie Pitesti Idem III
  14. Schela de productie petroliera Dragasani orasul Dragasani Vilcea Trustul de foraj-extractie Pitesti Idem III
  15. Schela de productie petroliera Gaesti comuna Valea Mare Dimbovita Trustul de foraj-extractie Pitesti Idem III
  16. Schela de productie petroliera Baicoi orasul Baicoi Prahova Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem III
  17. Schela de productie petroliera Boldesti orasul Boldesti- Scaeni Prahova Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem III
  18. Schela de productie petroliera Berca comuna Berca Buzau Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem III
  19. Schela de productie petroliera Viforita comuna Aninoasa, municipiul Tirgoviste Dimbovita Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem III
  20. Schela de productie petroliera Moreni orasul Moreni Dimbovita Trustul de foraj-extractie Boldesti Cercetarea si exploatarea rationala a zacamintelor de titei si gaze, extractia titeiului, a gazelor, cresterea gradului de recuperare a titeiului din zacaminte, productia de gazolina si etan; punerea in productie si reparatia capitala a sondelor, intretinerea si repararea utilajelor si instalatiilor din dotare III
  21. Schela de productie petroliera Zemes comuna Zemes Bacau Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem III
  22. Schela de productie petroliera Modirzau comuna Zemes Bacau Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem III
  23. Schela de productie petroliera Comanesti orasul Comanesti Bacau Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem III
  24. Schela de productie de gaze naturale Medias municipiul Medias Sibiu Centrala gazului metan Medias Exploatarea rationala a zacamintelor de gaze naturale, extractia gazelor, cresterea gradului de recuperare a gazelor din zacaminte, punerea in productie si reparatia capitala a sondelor, intretinerea si repararea utilajelor si instalatiilor din dotare III
  25. Schela de productie de gaze naturale municipiul Tirgu Mures Mures Centrala gazului metan Mures Idem III
  26. Tirgu Mures Schela de productie de gaze naturale Ploiesti municipiul Ploiesti Prahova Centrala gazului metan Ploiesti Idem III
  27. Schela de productie de gaze Turburea comuna Turburea Gorj Centrala gazului metan Turburea Idem III
  28. Schela de foraj Medias municipiul Medias Sibiu Centrala gazului metan Medias Forajul sondelor de cercetare geologica, de exploatare si injectie, montajul instalatiilor de foraj si al anexelor, intretinerea si repararea utilajelor si instalatiilor din dotare II
  29. Schela de foraj Tirgu Mures municipiul Tirgu Mures Mures Centrala gazului metan Medias Idem II
  30. Schela de foraj Ianca Comuna Ianca Braila Trustul de foraj-extractie Bolintin Idem II
  31. Schela de foraj Balaria comuna Clejani Giurgiu Trustul de foraj-extractie Bolintin Idem II
  32. Schela de foraj Chitila municipiul Bucuresti Trustul de foraj-extractie Bolintin Idem II
  33. Schela de foraj Carbunesti orasul Tirgu Carbunesti Gorj Trustul de foraj-extractie Tirgu Jiu Idem II
  34. Schela de foraj Stoina comuna Stoina Gorj Trustul de foraj-extractie Tirgu Jiu Idem II
  35. Schela de foraj Melinesti comuna Melinesti Dolj Trustul de foraj-extractie Tirgu Jiu Idem II
  36. Schela de foraj Zadareni comuna Felnac Arad Trustul de foraj-extractie Arad Idem II
  37. Schela de foraj Oradea municipiul Oradea Bihor Trustul de foraj-extractie Arad Idem II
  38. Schela de foraj Bascov comuna Bascov, municipiul Pitesti Arges Trustul de foraj-extractie Pitesti Idem II
  39. Schela de foraj Rimnicu Vilcea municipiul Rimnicu Vilcea Vilcea Trustul de foraj-extractie Pitesti Idem II
  40. Schela de foraj Liliesti orasul Baicoi Prahova Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem II
  41. Schela de foraj Scaeni orasul Boldesti- Scaeni Prahova Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem II
  42. Schela de foraj Moreni orasul Moreni Dimbovita Trustul de foraj-extractie Boldesti Idem II
  43. Schela de foraj Zemes comuna Zemes Bacau Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem II
  44. Schela de foraj Comanesti orasul Comanesti Bacau Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem II
  45. Schela de foraj Tirgu Ocna orasul Tirgu Ocna Bacau Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem II
  46. Schela de foraj Ghelinta comuna Ghelinta Covasna Trustul de foraj-extractie Moinesti Idem II

 + 
Anexa 9LISTAtrusturilor şi întreprinderilor care se reorganizează

   
  Nr. crt. Denumirea veche Sediul vechi Denumirea noua Sediul nou Obiectul de activitate
  localitatea judetul localitatea Judetul
  0 1 2 3 4 5 6 7
  1. Trustul petrolului Bolintin comuna Bolintin- Vale Giurgiu Trustul de foraj- extractie Bolintin comuna Bolintin- Vale Giurgiu Asistenta tehnica de specialitate la schelele pe care le coordoneaza pentru cercetarea geologica si exploatarea zacamintelor de titei si gaze, realizarea integrala a productiei fizice, aplicarea metodelor si tehnologiilor moderne de foraj si de extractie, controlul desfasurarii activitatii de foraj si de extractie, respectarea regimurilor tehnologice, urmarirea realizarii productiei si a tuturor indicatorilor pe schele si pe ansamblul trustului; asigura elaborarea si urmareste realizarea programelor de crestere a gradului de recuperare a titeiului din zacaminte, aproba documentatiile de investitii, la nivelul competentelor stabilite de lege pentru centralele industriale, pentru schelele din coordonare, executa cu forte proprii lucrari de constructii-montaj aferente schelelor pe care le coordoneaza
  2. Trustul petrolului Tirgu Jiu municipiul Tirgu Jiu Gorj Trustul de foraj- extractie Tirgu Jiu municipiul Tirgu Jiu Gorj Idem
  3. Trustul (intreprinderea) de foraj-extractie Arad municipiul Arad Arad Trustul de foraj- extractie Arad municipiul Arad Arad Idem
  4. Trustul petrolului Pitesti municipiul Pitesti Arges Trustul de foraj- extractie Pitesti municipiul Pitesti Arges Idem
  5. Trustul petrolului Ploiesti municipiul Ploiesti Prahova Trustul de foraj- extractie Boldesti orasul Boldesti- Scaeni Prahova Idem
  6. Trustul petrolului Moinesti orasul Moinesti Bacau Trustul de foraj- extractie Moinesti orasul Moinesti Bacau Idem
  7. Intreprinderea de cimentari, operatiuni si transporturi speciale Ploiesti municipiul Ploiesti Prahova Intreprinderea de fluide de foraj si operatiuni speciale petroliere Ploiesti municipiul Ploiesti Prahova Fabricarea aditivelor si materialelor pentru fluide de foraj, cimentari si operatiuni speciale la sonde, efectuarea de transporturi tehnologice grele, reparatii de scule si dispozitive, precum si reparatii la utilajele mijloacele de transport greu din dotare, prestari de servicii in legatura cu aceste activitati
  8. Intreprinderea de reparatii utilaje electrice Cimpina orasul Campina Prahova Intreprinderea de reparatii utilaj electric, automatizari si radio- comunicatii Cimpina orasul Campina Prahova Repararea motoarelor, transformatoarelor, aparatajelor, utilajelor electrice, aparatelor de masura si control, automatizari si radiocomunicatii, precum si confectii de echipamente electrice, prefabricate de forta,distributie, automatizare si radiocomunicatii; repararea si confectionarea de scule de forajextractie. Executa activitatea de service, cercetari si proiectari in legatura cu aceste activitati
  9. Intreprinderea de reparatii tractoare si motoare grele Poiana comuna Poiana Cimpina, orasul Cimpina Prahova Intreprinderea de reparatii motoare grele si instalatii petroliere Poiana comuna Poiana Cimpina orasul Cimpina Prahova Confectii de utilaj petrolier, aparate de masura si control specifice industriei petroliere, piese de schimb, reparatii capitale de tractoare pe senile cu puteri peste 80 CP cu si fara echipament de buldozer, motoare termice industriale grele cu puteri peste 80 CP, activitate de service, cercetari si proiectari in legatura cu aceste activitati.

 + 
Anexa 16LISTAunităţilor din subordinea directa a Ministerului Petrolului I. CENTRALE INDUSTRIALE ŞI UNITĂŢI ASIMILATE ACESTORA Centrala gazului metan Medias – Schela de foraj Medias– Schela de foraj Tirgu Mures– Schela de producţie de gaze naturale Medias– Schela de producţie de gaze naturale Tirgu Mures– Schela de producţie de gaze naturale Ploiesti– Întreprinderea de exploatare conducte magistrale pentru gaz metan Medias– Întreprinderea de reţele şi instalaţii de distribuţie a gazelor naturale Bucureşti– Întreprinderea de reţele şi instalaţii de distribuţie a gazelor naturale Tirgu Mures– Întreprinderea de montaj conducte magistrale Braşov– Întreprinderea mecanică pentru gaz metan Medias. II. UNITĂŢI DE CERCETARE ŞTIINŢIFICĂ, INGINERIE TEHNOLOGICĂ ŞI DE PROIECTARE – Institutul de cercetări şi proiectari pentru petrol şi gaze Cîmpina. III. ALTE UNITĂŢI 1. Trustul de foraj-extracţie Bolintin– Schela de foraj Ianca– Schela de foraj Balaria– Schela de foraj Chitila– Schela de producţie petroliera Poeni– Schela de producţie petroliera Videle– Schela de producţie petroliera Clejani– Schela de producţie petroliera Titu– Schela de producţie petroliera Brăila. 2. Trustul de foraj-extracţie Tirgu Jiu – Schela de foraj Carbunesti– Schela de foraj Stoina– Schela de foraj Melinesti– Schela de producţie petroliera Craiova– Schela de producţie petroliera Ticleni– Schela de producţie petroliera Stoina– Schela de producţie petroliera Turburea. 3. Trustul de foraj-extracţie Arad – Schela de foraj Zadareni– Schela de foraj Oradea– Schela de producţie petroliera Suplacu de Barca– Schela de producţie petroliera Pecica– Schela de producţie petroliera Sandra. 4. Trustul de foraj-extracţie Pitesti – Schela de foraj Bascov– Schela de foraj Rimnicu Vilcea– Schela de producţie petroliera Mosoaia– Schela de producţie petroliera Ciuresti– Schela de producţie petroliera Dragasani– Schela de producţie petroliera Gaesti. 5. Trustul de foraj-extracţie Boldesti – Schela de foraj Liliesti– Schela de foraj Scaeni– Schela de foraj Moreni– Schela de producţie petroliera Viforita– Schela de producţie petroliera Moreni– Schela de producţie petroliera Baicoi– Schela de producţie petroliera Boldesti– Schela de producţie petroliera Berca. 6. Trustul de foraj-extracţie Moinesti – Schela de foraj Zemes– Schela de foraj Comăneşti– Schela de foraj Tirgu Ocna– Schela de foraj Ghelinta– Schela de producţie petroliera Zemes– Schela de producţie petroliera Modirzau– Schela de producţie petroliera Comăneşti. 7. Întreprinderea de foraj şi exploatare a sondelor marine "Petromar" Constanta8. Întreprinderea de utilaj petrolier şi reparaţii Teleajen9. Întreprinderea mecanică pentru petrol Gaesti10. Întreprinderea de reparaţii motoare grele şi instalaţii petroliere Poiana11. Întreprinderea de reparaţii utilaj electric, automatizări şi radiocomunicatii Cîmpina12. Trustul de construcţii speciale petroliere Ploiesti13. Întreprinderea carotaj şi perforari Ploiesti14. Întreprinderea de fluide de foraj şi operaţiuni speciale petroliere Ploiesti15. Întreprinderea de transport ţiţei prin conducte Ploiesti16. Baza de aprovizionare pentru petrol şi recuperari materiale Floresti17. Baza de aprovizionare cu piese de schimb Cîmpina18. Întreprinderea de cooperare economică cu strainatatea în domeniul petrolului şi gazelor "ROMPETROL"19. Centrul de calcul şi lucrări auxiliare Bucureşti20. Muzeul republican al petrolului Ploiesti21. Oficiul de informare documentara22. Liceul industrial de petrol Medias23. Liceul industrial de petrol Arad24. Liceul industrial de petrol Marghita25. Liceul industrial de petrol Sinnicolau Mare26. Liceul industrial de petrol Melinesti27. Liceul industrial de petrol Ticleni28. Liceul industrial de petrol Pitesti29. Liceul industrial de petrol Moreni30. Liceul industrial de petrol Tirgoviste31. Liceul industrial de petrol Berca32. Liceul industrial de petrol Cîmpina33. Liceul industrial de petrol Teleajen34. Liceul industrial de petrol Ianca35. Liceul industrial de petrol Bolintin-Vale36. Liceul industrial de petrol Videle37. Liceul industrial de petrol Moinesti38. Liceul industrial de petrol Tirgu Ocna39. Liceul industrial de petrol Tirgu Secuiesc40. Liceul industrial de petrol Constanta.–––––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x