DECRET nr. 164 din 16 mai 1980

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL DE STAT
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 40 din 22 mai 1980
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ART. 4REFERIRE LALEGE 57 01/11/1974
ART. 5REFERIRE LALEGE 57 01/11/1974 ART. 68
ART. 8REFERIRE LADECRET 277 25/07/1979
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind înfiinţarea Întreprinderii de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea



Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează: + 
Articolul 1Pe data de 1 aprilie 1980 se înfiinţează Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea, cu sediul în municipiul Tulcea, judeţul Tulcea, în subordinea Centralei industriale navale Galaţi, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini, avînd ca obiect de activitate construirea şi repararea de nave destinate pescuitului oceanic, precum şi a altor tipuri de nave care se înscriu în performanţele tehnologice ale întreprinderii în funcţie de necesităţile economiei naţionale, fabricarea de utilaje tehnologice pentru industria chimica, prelucrarea ţiţeiului, celulozei, hârtiei şi cartoanelor, maşini şi utilaje tehnologice pentru industria metalurgica, piese de schimb pentru maşini şi utilaje tehnologice pentru industria metalurgica şi nisip umed innobilat şi nisip peliculizat pentru turnatorii.Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea se înfiinţează prin reorganizarea Şantierului naval Tulcea, care se desfiinţează. În cadrul acestei întreprinderi se includ obiectivele de investiţii "Întreprinderea de utilaj chimic şi metalurgic Tulcea", ai carei principali indicatori tehnico-economici au fost aprobaţi prin Decretul Consiliului de Stat nr. 239/1977, şi „Cariera de nisipuri Caraoman” prevăzută în Decretul Consiliului de Stat nr. 142/1979.Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea funcţionează pe baza principiului autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridică, şi se organizează potrivit normelor legale privind organizarea şi conducerea unităţilor socialiste de stat.
 + 
Articolul 2Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea se încadrează în gradul special de organizare.Structura organizatorică a întreprinderii este cea prevăzută în anexa nr. 1.Unităţile şi subunitatile noi din structura de producţie a intreprinderiii se încadrează în gradele de organizare prevăzute în anexa nr. 2. Subunitatile existente îşi păstrează gradele organizatorice aprobate.
 + 
Articolul 3Fabrica de construcţii navale din cadrul întreprinderii – unitate fără personalitate juridică – va fi condusă de un director.
 + 
Articolul 4Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea va utiliza nivelele A acord, respectiv A regie, ale reţelei construcţii de maşini, conform prevederilor Legii retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii, nr. 57/1974, pentru retribuirea muncitorilor încadraţi pe aceasta reţea, şi retribuţiile corespunzătoare grupei III de ramuri, pentru încadrarea personalului tehnic, economic, de alta specialitate şi administrativ.Nivelurile de retribuire pentru muncitorii din cadrul Fabricii de nisipuri pentru turnatorii Caraorman vor fi prevăzute de Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii, nr. 57/1974, pentru meseriile în care sînt încadraţi, iar pentru personalul tehnic, economic, de alta specialitate şi administrativ se vor utiliza retribuţiile corespunzătoare grupei V de ramuri.
 + 
Articolul 5Muncitorii, maistrii şi personalul tehnic al Fabricii de nisipuri pentru turnatorii Caraorman pot beneficia, potrivit prevederilor Legii retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii, nr. 57/1974, art. 68, de retribuţii tarifare mai mari cu 7% în cadrul numărului aprobat anual pentru Ministerul Industriei Construcţiilor de Maşini prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială a Republicii Socialiste România.
 + 
Articolul 6Activul şi pasivul Şantierului naval Tulcea, stabilit pe baza bilanţului încheiat la 31 martie 1980, împreună cu indicatorii de plan economici şi financiari şi cu contractele economice încheiate, trec la Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea.Personalul care trece la Intreprindera de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea, de la Şantierul naval Tulcea, se considera transferat în interesul serviciului.
 + 
Articolul 7Finanţarea, decontarea şi executarea lucrărilor de investiţii vor continua pe baza documentaţiilor care au stat la baza aprobării principalilor indicatori tehnico-economici ai obiectivelor ce se includ în cadrul Întreprinderii de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea.
 + 
Articolul 8Întreprinderea de construcţii navale şi utilaje tehnologice Tulcea se doteaza cu un autoturism conform prevederilor Decretului Consiliului de Stat nr. 277/1979, potrivit criteriilor din anexa nr. 2.
 + 
Articolul 9Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul decret.
 + 
Articolul 10Anexa nr. 2 la Hotărîrea Consiliului de Miniştri nr. 367/1973 privind unele măsuri de reorganizare a centralelor industriale, unităţilor asimilate acestora, precum şi a unor întreprinderi de stat, se modifica corespunzător prevederilor prezentului decret.NICOLAE CEAUŞESCUPreşedinteleRepublicii Socialiste România––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x