DECIZIE nr. 9.324 din 9 august 1949

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 13/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL COMUNICATIILORMINISTERUL COMERTULUI EXTERIOR
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 53 din 9 august 1949
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LADECRET 157 15/04/1949
ART. 9REFERIRE LADECRET 157 15/04/1949
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind exercitarea, în exclusivitate, a comerţului intern de timbre filatelice şi schimbul comercial de timbre cu strainatatea



Noi, miniştrii comunicaţiilor şi comerţului exterior,Avînd în vedere dispoziţiunile decretului Nr. 157, pentru organizarea comerţului filatelic şi pentru înfiinţarea Oficiului Filatelic (O.F.I.L.), publicat în Buletinul Oficial Nr. 19 din 16 Aprilie 1949 şi rectificat conform publicaţiei în Buletinul Oficial Nr. 31 din 21 Mai 1949,Decidem: + 
Articolul 1Administraţia P.T.T., prin Oficiul Filatelic (O.F.I.L.), exercita în exclusivitate comerţul extern de timbre filatelice şi schimbul comercial de timbre cu strainatatea, cu respectarea dispoziţiunilor legale în vigoare, privitoare la regimul comerţului şi schimburilor cu strainatatea şi cu autorizarea prealabilă a Ministerului Comerţului Exterior, executată prin Banca R.P.R. – Banca de Stat.
 + 
Articolul 2Amatorii filatelisti pot schimba cu strainatatea timbre filatelice pînă la echivalentul sumei de lei 2.000 lunar, aducând timbre de egala valoare. Schimbul prevăzut de acest articol se va face prin Banca R.P.R. – Banca de Stat, fără autorizaţie prealabilă a Ministerului Comerţului Exterior.
 + 
Articolul 3Amatorii filatelisti pot de asemenea trimite timbre filatelice în străinătate în limitele plafonului de lei 2.000 lunar, aducând în schimb mijloace de plată străine efective, cecuri, ordine de plată, exprimate în valute agreate, toate urmând a fi cedate Băncii R.P.R. – Banca de Stat, precum şi diferite produse cuprinse într-o lista stabilită de Ministerul Comerţului Exterior.În cazul unor primiri anticipate de mijloace de plată străine efective, cecuri, ordine de plată, exprimate în valute agreate şi cedate Băncii R.P.R. – Banca de Stat, amatorii filatelisti pot obţine autorizaţia de a trimite timbre şi peste acest plafon.Operaţiunile prevăzute la acest articol nu pot fi făcute decât prin intermediul O.F.I.L.-ului, care va percepe un comision în conformitate cu normele legale în vigoare.
 + 
Articolul 4Pentru timbrele filatelice primite din străinătate anticipat şi a căror valoare depăşeşte plafonul de lei 2.000 lunar, amatorii filatelisti nu pot trimite în schimb timbre decât în limita plafonului stabilit prin art. 2 de mai sus.
 + 
Articolul 5Valoarea timbrelor filatelice în operaţiunile amatorilor cu strainatatea va fi calculată după lista de preţuri, fixată de O.F.I.L., de comun acord cu Banca R.P.R. – Banca de Stat şi Ministerul Comerţului Exterior.
 + 
Articolul 6Emisiunile noi de timbre filatelice nu se vor putea exporta de către amatori decât cu avizul comun al Ministerului Comunicaţiilor şi Ministerul Comerţului Exterior la propunerea O.F.I.L.-ului, aviz care va fixa data de la care va fi admisă la export emisiunea respectiva.
 + 
Articolul 7Se considera amatori filatelisti toate persoanele care sînt abonate la O.F.I.L., cu cel puţin una serie de timbre filatelice şi cel mult 20 serii.
 + 
Articolul 8Banca R.P.R. – Banca de Stat, va tine evidenta tuturor operaţiunilor filatelice cu strainatatea şi va executa toate operaţiunile tehnice de schimb.
 + 
Articolul 9Pentru toate operaţiunile cu timbre filatelice cu strainatatea, înregistrate la Banca R.P.R. – Banca de Stat, anterior apariţiei decretului Nr. 157 din 16 Iunie 1949, Banca R.P.R. – Banca de Stat rămîne singura competenţa a rezolva cererile respective.Ministrul comunicaţiilor,Prof. ing. N. ProfiriMinistrul comerţului exterior,Al. Barladeanu––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x