DECIZIE nr. 68 din 9 decembrie 2005

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 149 din 16 februarie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 306 28/06/2004 ART. 17
ActulREFERIRE LALEGE 306 28/06/2004 ART. 31
ActulREFERIRE LALEGE 306 28/06/2004 ART. 33
 Nu exista acte care fac referire la acest act

privind stabilirea procedurii de verificare şi atestare a nivelului profesional al medicilor care au întrerupt exercitarea profesiei ori s-au aflat într-o situaţie de incompatibilitate pe o perioadă mai mare de 5 ani



În temeiul art. 17, 31 şi 33 din Legea nr. 306/2004 privind exercitarea profesiei de medic, precum şi organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor din România, cu modificările şi completările ulterioare,Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România decide: + 
Articolul 1(1) În vederea reluării activităţii medicale după o întrerupere mai mare de 5 ani, medicii sunt obligaţi să urmeze un program de readaptare profesională sub forma unui stagiu practic cu durata de 3, respectiv 6 luni, şi să promoveze o evaluare finală a cunoştinţelor şi abilităţilor.(2) Reatestarea profesională îi permite medicului să îşi recapete calitatea de membru al Colegiului Medicilor din România.
 + 
Articolul 2(1) Durata stagiilor va fi de 3 luni pentru medicii de medicină generală, medicii specialişti de medicină de familie şi medicii cu specialităţi medicale şi paraclinice. Pentru medicii cu specialităţi chirurgicale durata stagiului va fi de 6 luni.(2) În cazul întreruperii exercitării profesiei de medic pe o perioadă mai mare de 10 ani, prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), durata stagiilor va fi de două ori mai mare, corespunzător specialităţii.
 + 
Articolul 3(1) Stagiile practice de readaptare profesională se vor desfăşura, la recomandarea colegiilor teritoriale ale medicilor, în spitale judeţene sau în spitale clinice aflate în centrele universitare.(2) Pentru specialităţile chirurgicale, pregătirea se face numai în spitale universitare.(3) Medicii de medicină generală şi medicii din specialitatea de medicină de familie vor efectua stagiul în cabinete de medicina familiei.
 + 
Articolul 4(1) Organizarea programului de readaptare profesională, inclusiv a evaluării finale, precum şi reatestarea certificativă sunt în responsabilitatea colegiilor teritoriale ale medicilor.(2) Colegiile teritoriale ale medicilor, prin comisiile de specialitate, vor alcătui programele individuale de pregătire profesională pentru fiecare solicitare, în funcţie de specialitate, durata întreruperii şi cerinţele generale şi individuale de perfecţionare, şi vor desemna un coordonator responsabil de stagiu care va urmări îndeplinirea obiectivelor educaţionale stabilite.
 + 
Articolul 5(1) Coordonatorii de stagii vor fi selectaţi dintre cadrele didactice cu funcţii de predare sau formatori în specialitatea corespunzătoare ori din rândul medicilor primari cu experienţă în domeniul specific.(2) Coordonatorii desemnaţi sunt responsabili de calitatea realizării obiectivelor educaţionale stabilite şi vor face parte din comisia de examinare.
 + 
Articolul 6(1) La finalizarea stagiului se organizează o formă de evaluare finală ce se susţine în faţa unei comisii de examinare.(2) Examenul va avea loc la nivelul unităţii sanitare unde s-a desfăşurat pregătirea şi va consta în susţinerea unei probe scrise şi a unei probe practice.(3) Tematica de examen este cea corespunzătoare specialităţii şi gradului profesional în care medicul urmează să promoveze. Metodologia de examen este stabilită de comisia de examinare.
 + 
Articolul 7(1) Fiecare probă este eliminatorie. Evaluarea se face cu note de 1 la 10, pragul de promovare fiind de 7 pentru fiecare probă. Media finală va fi media aritmetică a notelor obţinute la cele două probe.(2) La sfârşitul probelor, notele obţinute şi media finală vor fi înscrise într-un catalog, care va fi semnat de întreaga comisie de examinare. Totodată, comisia va elabora un proces-verbal în care se va consemna modul de desfăşurare a examenului.(3) În situaţia în care medicul a atins sau a depăşit pragul de promovare, comisia de examinare va menţiona în procesul-verbal recomandarea de a acorda candidatului declarat promovat dreptul de a fi reprimit în rândul membrilor Colegiului Medicilor din România şi, implicit, în baza reatestării profesionale, de a primi dreptul de liberă practică.
 + 
Articolul 8(1) Medicii care participă la acest program beneficiază de acordarea unui număr de 40 de credite de educaţie medicală continuă (credite de EMC).(2) Pentru activitatea desfăşurată, în baza adeverinţei eliberate în acest sens de colegiile teritoriale ale medicilor coordonatorii vor beneficia de acordarea unui număr de 50 de credite de EMC pentru fiecare persoană îndrumată. Un coordonator poate pregăti cel mult 2 medici pe an.
 + 
Articolul 9Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare de la data publicării.Preşedintele Colegiului Medicilor din România,Mircea CintezăBucureşti, 9 decembrie 2005.Nr. 68.________

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x