DECIZIE nr. 6 din 20 mai 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 20/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COLEGIUL MEDICILOR DENTISTI DIN ROMÂNIA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 478 din 2 iunie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECIZIE 15 11/07/2019
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LALEGE 95 14/04/2006 ART. 479
ActulREFERIRE LALEGE 95 14/04/2006 ART. 505
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEDECIZIE 15 11/07/2019

privind stabilirea procedurii de verificare şi atestare a nivelului profesional al medicilor care au întrerupt exercitarea profesiei ori s-au aflat într-o situaţie de incompatibilitate pe o perioadă mai mare de 5 ani



În temeiul art. 479 şi 505 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii,Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România decide: + 
Articolul 1Medicii dentişti care au întrerupt exercitarea profesiei de medic pentru o perioadă consecutivă mai mare de 5 ani pierd de drept calitatea de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi dreptul de a exercita profesia de medic dentist.
 + 
Articolul 2(1) În vederea redobândirii calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România şi a dreptului de liberă practică, medicii sunt obligaţi să urmeze un program de pregătire profesională sub forma unui stagiu practic cu durata de 6 luni.(2) În cazul întreruperii exercitării profesiei de medic pe o perioadă mai mare de 10 ani, prin excepţie de la prevederile alin. (1), durata stagiilor va fi de două ori mai mare.(3) La finalizarea programului de pregătire profesională medicul va susţine un examen privind reatestarea profesională şi redobândirea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România. Înscrierea la examen se va face în baza dovezii privind efectuarea stagiului de pregătire profesională şi realizarea în anul respectiv a unui număr de 40 de credite de educaţie medicală continuă.
 + 
Articolul 3Stagiile practice de pregătire profesională se vor desfăşura în cabinetele medicilor dentişti care au o vechime neîntreruptă în profesie mai mare de 8 ani şi gradul de medic primar în specialitatea respectivă.
 + 
Articolul 4(1) La finalul perioadei prevăzute la art. 2 medicul va primi de la medicul coordonator o atestare privind parcurgerea perioadei de pregătire profesională şi propunerea de reacordare a dreptului de liberă practică.(2) Examenul prevăzut la art. 2 alin. (3) se va susţine în faţa unei comisii formate din medici cu un grad profesional cel puţin egal cu cel al medicului care doreşte reatestarea profesională şi redobândirea calităţii de membru al Colegiului Medicilor Dentişti din România. Comisia se aprobă de consiliul colegiului respectiv.
 + 
Articolul 5Pentru activitatea desfăşurată, în baza adeverinţei eliberate în acest sens de colegiile teritoriale, medicii coordonatori vor beneficia de acordarea unui număr de 40 de credite de educaţie medicală continuă pentru fiecare persoană îndrumată. Un coordonator poate pregăti cel mult 2 medici pe an.
 + 
Articolul 6Nu se consideră întrerupere a exercitării profesiei perioada în care medicul urmează forme de învăţământ medical de specialitate ori de perfecţionare profesională sau cercetare în domeniu.
 + 
Articolul 7Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi intră în vigoare la data publicării.Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti din România,Augustin MihaiBucureşti, 20 mai 2006.Nr. 6.–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x