DECIZIE nr. 3 din 30 martie 2019

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 10/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: COLEGIUL MEDICILOR STOMATOLOGI DIN ROMÂNIA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 397 din 21 mai 2019
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Actiuni induse de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 1MODIFICA PEDECIZIE 5 21/04/2007
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LADECIZIE 5 21/04/2007
ActulREFERIRE LAREGULAMENT 21/04/2007
ActulREFERIRE LALEGE (R) 95 14/04/2006 ART. 532
ActulREFERIRE LALEGE (R) 95 14/04/2006 ART. 531
ART. 1REFERIRE LALEGE 35 16/01/2019
ART. 1MODIFICA PEDECIZIE 5 21/04/2007
ART. 1REFERIRE LADECIZIE 5 21/04/2007
ART. 1REFERIRE LAREGULAMENT 21/04/2007
ART. 1REFERIRE LALEGE (R) 95 14/04/2006 ART. 1
ART. 1REFERIRE LALEGE (R) 95 14/04/2006
ANEXA 1REFERIRE LAREGULAMENT 21/04/2007
ANEXA 2REFERIRE LAREGULAMENT 21/04/2007
 Nu exista acte care fac referire la acest act





În temeiul art. 531 și art. 532 lit. a) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările ulterioare, Adunarea generală națională a Colegiului Medicilor Stomatologi din România adoptă următoarea decizie: + 
Articolul IRegulamentul de organizare și funcționare a Colegiului Medicilor Dentiști din România, adoptat prin Decizia Adunării generale naționale a Colegiului Medicilor Dentiști din România nr. 5/2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 487 din 20 iulie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:1.Articolul 1 se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 1(1)Colegiul Medicilor Stomatologi din România se organizează și funcționează în baza titlului XIII din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ca persoană juridică de drept public, având ca principal obiect de activitate apărarea, controlul și supravegherea exercitării profesiunii de medic stomatolog, ca profesie liberală de practică publică autorizată, aplicarea legilor și regulamentelor care organizează și reglementează exercițiul profesiei. (2)Colegiul Medicilor Stomatologi din România este autonom în raport cu orice autoritate publică sau persoană juridică de drept privat și își exercită atribuțiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni. (3)Colegiul Medicilor Stomatologi din România are autonomie instituțională în domeniul său de competență, normativ și jurisdicțional.
2.Articolul 2 se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 2(1)Sediul Central al Colegiului Medicilor Stomatologi din România este în municipiul București.(2)Emblema cu sigla Colegiului Medicilor Stomatologi din România este prevăzută în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezentul regulament.
3.La articolul 7, litera h) se modifică și va avea următorul cuprins:h)socioeconomic, financiar-contabil și administrativ;4.Articolul 21 se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 21(1)Adunarea generală națională a Colegiului Medicilor Stomatologi din România este alcătuită din reprezentanți aleși de adunarea generală din fiecare județ și din municipiul București, prin vot direct și secret.(2)Norma de reprezentare în Adunarea generală națională este de 1/200 membri înscriși în fiecare colegiu teritorial la data organizării alegerilor, cel puțin un reprezentant pentru un colegiu teritorial.(3)La nivelul fiecărui colegiu teritorial se aleg membri supleanți în Adunarea generală națională în proporție de 30% din numărul reprezentanților prevăzuți la alin. (2), cel puțin 2 membri supleanți. Rotunjirile se fac în plus.
5.La articolul 22, alineatele (1) și (2) se modifică și vor avea următorul cuprins: + 
Articolul 22(1)Adunarea generală națională adoptă Codul deontologic al medicului stomatolog și Regulamentul de organizare și funcționare al Colegiului Medicilor Stomatologi din România, în prezența a cel puțin 2/3 din numărul reprezentanților aleși. În caz de absență motivată, membrul titular poate fi înlocuit de supleant, care are drept de vot. (2)Deciziile Adunării generale naționale se adoptă cu majoritate simplă, în prezența a cel puțin două treimi din numărul reprezentanților aleși. În caz de absență a membrului titular ales, acesta este înlocuit cu membrul supleant ales, având drept de vot.
6.La articolul 26, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:(2)Lucrările ședințelor Adunării generale naționale vor fi consemnate prin stenograme. Deciziile Adunării generale naționale vor fi transmise colegiilor teritoriale.7.La articolul 29, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:(3)Lucrările ședințelor Consiliului național vor fi consemnate prin stenograme. Deciziile Consiliului național vor fi transmise colegiilor teritoriale.8.La articolul 31, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 31(1)Convocarea prin una dintre modalitățile prevăzute la art. 30 se va face cu cel puțin 7 zile înaintea datei întrunirii consiliului și va fi însoțită de ordinea de zi și de proiectele de decizii, actele normative etc. ce urmează a fi analizate, dezbătute și votate. Excepție de la timpul de convocare fac ședințele consiliilor extraordinare, care vor putea fi convocate în termen de minimum 5 zile.
9.La articolul 35, litera u) se modifică și va avea următorul cuprins:u)votează Comisia superioară de disciplină propusă de Biroul executiv național.10.La articolul 38, alineatele (1) și (3) se modifică și vor avea următorul cuprins: + 
Articolul 38(1)În funcție de necesitățile concrete, Consiliul național poate aproba înființarea și a altor comisii de lucru. Aceste comisii pot avea activitate permanentă sau temporară. La nivel local se adoptă o organizare similară.………………………………………………………………………………(3)La nivel local pentru comisii se adoptă o procedură similară.
11.La articolul 43, literele c) și g) se modifică și vor avea următorul cuprins:c)întocmește rapoartele anuale de activitate ale comisiilor de lucru, pe care le supune votului Adunării generale naționale;………………………………………………………………………………g)elaborează și propune pentru discuții, votare și aprobare proiectele în plenul Consiliului național sau, după caz, în plenul Adunării generale naționale;12.Articolul 71 se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 71Organele de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România, la nivel teritorial sau al municipiului București, sunt adunarea generală, consiliul teritorial și biroul executiv teritorial.
13.La articolul 73, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 73(1)Consiliul colegiului teritorial, respectiv al municipiului București este format din: a)7 membri pentru un număr de până la 100 de medici stomatologi înscriși; b)11 membri pentru 101-300 de medici stomatologi înscriși; c)15 membri pentru 301-500 de medici stomatologi înscriși; d)29 de membri pentru 501-1.000 de medici stomatologi înscriși;e)49 de membri pentru colegiile cu peste 1.000 de medici stomatologi înscriși.
14.La articolul 74, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 74(1)Consiliul colegiului teritorial va alege dintre membrii săi un birou executiv format din președinte, 2 vicepreședinți, un secretar și un trezorier.
15.Articolul 106 se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 106(1)Primind plângerea, biroul executiv teritorial decide declanșarea sau nedeclanșarea procedurii disciplinare.(2)Biroul executiv teritorial poate decide nedeclanșarea procedurii disciplinare: a)în cazul în care plângerea nu este de competența Colegiului Medicilor Stomatologi din România;b)atunci când plângerea nu conține elementele obligatorii, așa cum sunt definite la art. 105 alin. (1), deși petentului i s-a pus în vedere ca, în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării, să facă completările necesare. (3)Decizia biroului executiv teritorial de declanșare a procedurii disciplinare se înaintează comisiei de disciplină teritoriale sau comisiei superioare de disciplină, după caz, împreună cu plângerea.
16.Articolul 107 se modifică și va avea următorul cuprins: + 
Articolul 107Biroul executiv teritorial sau, după caz, Biroul executiv național se poate sesiza și dispune începerea anchetei disciplinare și din oficiu, autosesizându-se.
17.La articolul 108, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:(2)În baza deciziei biroului executiv teritorial de declanșare a procedurii disciplinare, medicul stomatolog împotriva căruia s-a formulat plângerea va fi informat cu privire la obiectul anchetei disciplinare prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, transmisă la sediul profesional al acestuia ori la domiciliu, comunicându-i-se o copie a plângerii și eventualele înscrisuri atașate, termenul până la care poate depune în scris apărările sale și termenul la care se poate prezenta pentru a fi audiat și pentru a formula toate apărările pe care le consideră utile.18.După articolul 118 se introduce un nou articol, articolul 118^1, cu următorul cuprins: + 
Articolul 118^1Numărul de mandate în structurile și funcțiile de conducere de la nivel național și/sau teritorial este nelimitat.
19.La articolul 127, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:(3)În cazul Biroului executiv național și al biroului executiv teritorial se organizează noi alegeri pentru locul vacant.20.Anexa nr. 1 se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta decizie.21.Anexa nr. 2 se modifică și se înlocuiește cu anexa nr. 2 care face parte integrantă din prezenta decizie.22.În tot cuprinsul actului normativ, sintagma „Colegiul Medicilor Dentiști din România“ se va înlocui cu sintagma „Colegiul Medicilor Stomatologi din România“ și sintagma „medic dentist“ se va înlocui cu sintagma „medic stomatolog“, în acord cu dispozițiile Legii nr. 35/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
 + 
Articolul IIOrice alte dispoziții contrare reglementate prin decizii ale organelor de conducere ale Colegiului Medicilor Stomatologi din România se abrogă. + 
Articolul IIIPrezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din România,
Ecaterina Ionescu
București, 30 martie 2019.Nr. 3. + 
Anexa nr. 1*)*) Anexa nr. 1 este reprodusă în facsimil.(Anexa nr. 1 la regulament)
Sigla Colegiului Medicilor Stomatologi din România
 + 
Anexa nr. 2(Anexa nr. 2 la regulament)
Denumirea colegiilor teritoriale

Nr. crt. Unitate administrativ-teritorială Denumire colegiu teritorial
1. Județul Alba Colegiul Medicilor Stomatologi Alba
2. Județul Arad Colegiul Medicilor Stomatologi Arad
3. Județul Argeș Colegiul Medicilor Stomatologi Argeș
4. Județul Bacău Colegiul Medicilor Stomatologi Bacău
5. Județul Bihor Colegiul Medicilor Stomatologi Bihor
6. Județul Bistrița-Năsăud Colegiul Medicilor Stomatologi Bistrița-Năsăud
7. Județul Botoșani Colegiul Medicilor Stomatologi Botoșani
8. Județul Brașov Colegiul Medicilor Stomatologi Brașov
9. Județul Brăila Colegiul Medicilor Stomatologi Brăila
10. Municipiul București Colegiul Medicilor Stomatologi București
11. Județul Buzău Colegiul Medicilor Stomatologi Buzău
12. Județul Caraș-Severin Colegiul Medicilor Stomatologi Caraș-Severin
13. Județul Călărași Colegiul Medicilor Stomatologi Călărași
14. Județul Cluj Colegiul Medicilor Stomatologi Cluj
15. Județul Constanța Colegiul Medicilor Stomatologi Constanța
16. Județul Covasna Colegiul Medicilor Stomatologi Covasna
17. Județul Dâmbovița Colegiul Medicilor Stomatologi Dâmbovița
18. Județul Dolj Colegiul Medicilor Stomatologi Dolj
19. Județul Galați Colegiul Medicilor Stomatologi Galați
20. Județul Giurgiu Colegiul Medicilor Stomatologi Giurgiu
21. Județul Gorj Colegiul Medicilor Stomatologi Gorj
22. Județul Harghita Colegiul Medicilor Stomatologi Harghita
23. Județul Hunedoara Colegiul Medicilor Stomatologi Hunedoara
24. Județul Ialomița Colegiul Medicilor Stomatologi Ialomița
25. Județul Iași Colegiul Medicilor Stomatologi Iași
26. Județul Ilfov Colegiul Medicilor Stomatologi Ilfov
27. Județul Maramureș Colegiul Medicilor Stomatologi Maramureș
28. Județul Mehedinți Colegiul Medicilor Stomatologi Mehedinți
29. Județul Mureș Colegiul Medicilor Stomatologi Mureș
30. Județul Neamț Colegiul Medicilor Stomatologi Neamț
31. Județul Olt Colegiul Medicilor Stomatologi Olt
32. Județul Prahova Colegiul Medicilor Stomatologi Prahova
33. Județul Satu Mare Colegiul Medicilor Stomatologi Satu Mare
34. Județul Sălaj Colegiul Medicilor Stomatologi Sălaj
35. Județul Sibiu Colegiul Medicilor Stomatologi Sibiu
36. Județul Suceava Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava
37. Județul Teleorman Colegiul Medicilor Stomatologi Teleorman
38. Județul Timiș Colegiul Medicilor Stomatologi Timiș
39. Județul Tulcea Colegiul Medicilor Stomatologi Tulcea
40. Județul Vaslui Colegiul Medicilor Stomatologi Vaslui
41. Județul Vâlcea Colegiul Medicilor Stomatologi Vâlcea
42. Județul Vrancea Colegiul Medicilor Stomatologi Vrancea

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x