privind aprobarea Metodologiei de înregistrare şi scoatere din evidenta a pierderilor rezultate din prelucrarea mărfurilor importate în regim de perfecţionare activa
Directorul general al Direcţiei Generale a Vamilor,având în vedere prevederile art. 236 şi 394 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 626/1997 şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 271 bis din 9 octombrie 1997,emite următoarea decizie: + Articolul UNICSe aprobă Metodologia de înregistrare şi scoatere din evidenta a pierderilor rezultate din prelucrarea mărfurilor importate în regim de perfecţionare activa, cuprinsă în anexa la prezenta decizie.Directorul general alDirecţiei Generale a Vamilor,Nini Sapunaru + Anexa 1METODOLOGIEde înregistrare şi scoatere din evidenta a pierderilor rezultate din prelucrarea mărfurilor importate în regim de perfecţionare activa1. Pierderile cantitative rezultate în urma derulării regimului de perfecţionare activa în condiţiile prevăzute la art. 111 din Legea nr. 141/1997 privind Codul vamal al României pot fi pierderi recuperabile sau pierderi irecuperabile.a) Pierderile recuperabile sunt părţile provenite din mărfurile supuse procesului de prelucrare, care pot fi utilizate ca atare sau ca materie prima pentru alte produse şi cărora li se acordă un alt regim sau o alta destinaţie vamală. … b) Pierderile irecuperabile sunt deşeurile, cazaturile, rebuturile, resturile etc., provenite din mărfurile prelucrate cărora nu li se poate da o alta întrebuinţare. … 2. În vederea autorizării regimului de perfecţionare activa ca anexa la cererea de autorizare solicitantul va depune la autoritatea vamală o scrisoare prin care motiveaza rata de randament menţionată la pct. 6 din cerere, precizând estimativ felul şi cantitatea sau procentajul pierderilor care vor rezultă în urma procesului de prelucrare.3. Justificarea pierderilor se va face, având în vedere prevederile art. 136 din Legea nr. 141/1997, prin depunerea la biroul vamal a:a) declaraţiilor vamale corespunzătoare noului regim sau noii destinaţii vamale acordate pentru pierderile recuperabile (valoarea în vama se determina conform art. 215 din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 626/1997); … b) procesului-verbal de distrugere sub supraveghere vamală a pierderilor irecuperabile. … 4. În cazul regimului de perfecţionare activa cu suspendare documentele prevăzute la pct. 3 se depun la biroul vamal în termenul de încheiere acordat de autoritatea vamală şi înscris în declaraţiile vamale de plasare a mărfurilor sub acest regim.5. Pentru ambele variante ale regimului de perfecţionare activa, ca anexa la decontul de justificare sau la cererea de restituire, după caz, se depun, potrivit prevederilor art. 220 alin. (2) lit. i) şi ale art. 232 alin. (1) lit. j) din Regulamentul de aplicare a Codului vamal al României, declaraţiile vamale de încheiere a regimului şi documentele de justificare a pierderilor prevăzute la pct. 3.–––
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
DezacordDe acord
Conectat cu
Permit crearea unui cont
Când vă conectați pentru prima dată folosind un buton de conectare socială, colectăm informațiile de profil public ale contului dvs. partajate de furnizorul de conectare socială, pe baza setărilor dvs. de confidențialitate. De asemenea, primim adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea automat un cont pe site-ul nostru web. Odată ce contul dvs. este creat, veți fi conectat la acest cont.
Pentru a oferi cea mai buna experiența, utilizăm tehnologii cookie. Neacordarea sau retragerea consimțământului poate afecta în mod negativ anumite caracteristici și funcții ale siteului.
Functional
Mereu activ
Stocarea sau accesul tehnic este strict necesar în scopul legitim de a permite utilizarea unui serviciu specific solicitat în mod explicit de abonat sau utilizator sau în scopul unic de a efectua transmiterea unei comunicări prin intermediul unei rețele de comunicații electronice.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistii
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes.Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
Marketing
Stocarea sau accesul tehnic care este utilizat exclusiv în scopuri statistice anonime. În lipsa unei citații, a unei conformări voluntare din partea furnizorului dvs. de servicii de internet sau a unor înregistrări suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau recuperate doar în acest scop nu pot fi utilizate, de obicei, pentru a vă identifica.
A apărut o problemă la raportarea acestei postări.
Blocare membru?
Vă rugăm să confirmați că doriți să blocați acest membru.
Nu vei mai putea:
Vedeți postările membrilor blocați
Menționați acest membru în postări
Invitați acest membru în grupuri
Trimite mesaj acestui membru
Adăugați acest membru ca conexiune
Vă rugăm să rețineți:
Această acțiune va elimina și acest membru din conexiunile dvs. și va trimite un raport administratorului site-ului.
Vă rugăm să acordați câteva minute pentru finalizarea acestui proces.