CRITERII din 8 octombrie 2004

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL JUSTITIEI
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 1.098 din 25 noiembrie 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1792 31/05/2013
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulABROGAT DEORDIN 1792 31/05/2013
ActulAPROBAT DEORDIN 2792 08/10/2004
ActulCONTINUT DEORDIN 2792 08/10/2004

privind evaluarea performanţelor activităţii profesionale a funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare, precum şi a magistraţilor detaşaţi în sistemul penitenciar



 + 
Capitolul IDispoziţii generale + 
Articolul 1Evaluarea performanţelor activităţii profesionale individuale a funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare constă în aprecierea potenţialului profesional şi a conduitei acestora, precum şi a magistraţilor detaşaţi în sistemul penitenciar, care atestă competenţa profesională, rezultatele activităţii desfăşurate, preocuparea pentru perfecţionarea pregătirii, profilul moral, în raport de care se realizează selecţionarea şi încadrarea pe posturi, avansarea în funcţii ori grad profesional, precum şi acordarea altor drepturi stabilite prin acte normative.
 + 
Articolul 2Activitatea de evaluare a performanţelor profesionale ale funcţionarilor publici este o îndatorire de serviciu a directorului general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a directorilor unităţilor subordonate, care poartă întreaga răspundere pentru buna desfăşurare a acesteia.
 + 
Articolul 3(1) Ofiţerilor, agenţilor, precum şi magistraţilor detaşaţi în sistemul penitenciar, care şi-au desfăşurat activitatea efectiv cel puţin 6 (şase) luni, li se întocmesc fişe de evaluare a activităţii profesionale anuale.(2) Persoanele detaşate în cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi cele transferate ori cărora le-a încetat raportul de serviciu în timpul unui an sunt evaluate de unităţile unde şi-au desfăşurat activitatea mai mult de 6 (şase) luni.(3) Persoanelor detaşate sau care urmează cursuri de specializare în afara Ministerului Justiţiei li se vor întocmi evaluări profesionale de către unităţile de la care au fost detaşate, pe baza datelor comunicate de instituţiile unde acestea sunt detaşate sau urmează cursuri.
 + 
Capitolul IIEvaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici de conducere şi de execuţie + 
Articolul 4(1) Procedura de evaluare a performanţelor profesionale individuale se aplică fiecărui funcţionar public, în raport cu realizarea obiectivelor individuale stabilite în baza atribuţiilor prevăzute în fişa postului.(2) Principalele elemente care trebuie avute în vedere la întocmirea fişei postului sunt cuprinse în modelul prevăzut în anexa nr. 1.
 + 
Articolul 5(1) Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se realizează prin raportarea criteriilor de performanţă la gradul de îndeplinire a obiectivelor individuale prevăzute pentru perioada evaluată.(2) Obiectivele individuale trebuie să corespundă următoarelor cerinţe:a) să fie specifice activităţilor prevăzute în fişa postului;b) să fie cuantificabile – să aibă o formă concretă de realizare;c) să fie prevăzute cu termene de realizare;d) să fie realiste – să poată fi duse la îndeplinire în termenele de realizare prevăzute şi cu resursele alocate;e) să fie flexibile – să poată fi revizuite în funcţie de modificările intervenite în priorităţile unităţii/serviciului.(3) Revizuirea obiectivelor individuale se poate face trimestrial. Modificările se consemnează într-un document semnat şi datat de evaluator şi de funcţionarul public care urmează să fie evaluat. Documentul va fi anexat la raportul de evaluare.
 + 
Articolul 6Criteriile de performanţă pe baza cărora se face evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare sunt:1. performanţe profesionale:a) valoarea rezultatelor profesionale (1-5);b) gradul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, ordinelor şi misiunilor (1-5);c) operativitatea şi eficienţa dovedite în realizarea sarcinilor (1-5);d) calitatea lucrărilor (sarcinilor) înscrise în fişa postului (1-5);2. capacităţi profesionale şi pregătire:a) organizarea şi planificarea activităţii proprii/capacitatea de conducere şi în luarea deciziilor (1-5);b) atitudinea faţă de muncă, angajarea la eforturi şi sarcini suplimentare (1-5);c) iniţiativă – creativitatea în muncă (1-5);d) nivelul pregătirii profesionale (1-5);e) preocuparea pentru perfecţionarea pregătirii proprii (1-5);f) interesul şi preocuparea pentru acumularea de noi cunoştinţe/contribuţia adusă la formarea profesională a subordonaţilor (1-5);g) capacitatea de adaptare la situaţii noi, neprevăzute (1-5);3. responsabilitate:a) loialitatea şi ataşamentul faţă de instituţie (1-5);b) respectarea statutului profesional şi a regulilor deontologice (1-5);c) apărarea secretului profesional, respectarea normelor de compartimentare a muncii (1-5);d) capacitatea de asumare a răspunderii, inclusiv în cazurile de eşecuri (1-5);4. trăsături caracteriale:a) cinste, corectitudine, altruism (1-5);b) spirit de ordine, disciplină (1-5);c) capacitatea de relaţionare şi munca în echipă (1-5);d) principialitate, obiectivitate şi onestitate (1-5);e) demnitate, sobrietate, fermitate şi curaj (1-5).
 + 
Articolul 7(1) Perioada evaluată este cuprinsă între data de 1 decembrie a anului anterior evaluării şi 1 decembrie a anului în curs.(2) Perioada de evaluare este cuprinsă între datele de 1 decembrie şi 31 decembrie ale anului pentru care se evaluează performanţele profesionale individuale ale funcţionarilor publici.(3) Directorii de unităţi vor lua măsuri ca în perioada 15 noiembrie-1 decembrie să se desfăşoare următoarele activităţi pregătitoare:a) emiterea dispoziţiei zilnice a directorului unităţii privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de evaluare profesională a personalului, care va cuprinde: baza legală, etapele acţiunii, stabilirea nominală a persoanelor cu drept de evaluare şi nominalizarea personalului care urmează a fi evaluat;b) instruirea evaluatorilor;c) difuzarea imprimatelor tipizate.(4) În mod excepţional, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se face şi în cursul perioadei evaluate, în următoarele cazuri:a) atunci când, pe parcursul perioadei evaluate, raporturile de serviciu ale funcţionarului public încetează, se suspendă sau se modifică, în condiţiile legii. În acest caz, funcţionarul public va fi evaluat pentru perioada de până la încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu. La obţinerea calificativului anual va fi avut în vedere, în funcţie de specificul atribuţiilor prevăzute în fişa postului, şi calificativul obţinut înainte de suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu;b) atunci când, pe parcursul perioadei evaluate, raporturile de serviciu ale funcţionarului public care ocupă o funcţie publică de conducere încetează, se suspendă sau se modifică, în condiţiile legii. În acest caz, funcţionarul public de conducere are obligaţia ca, înainte de încetarea, suspendarea sau modificarea raporturilor de serviciu ori, după caz, într-o perioadă de cel mult 15 zile calendaristice de la încetarea sau modificarea raporturilor de serviciu, să realizeze evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici din subordine. Calificativul acordat se va lua în considerare la evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale ale acestora;c) atunci când, pe parcursul perioadei evaluate, funcţionarul public dobândeşte o diplomă de studii de nivel superior şi urmează să fie promovat, în condiţiile legii, într-o funcţie publică corespunzătoare studiilor absolvite.(5) Pentru a fi realizată evaluarea anuală a performanţelor profesionale individuale, funcţionarul public trebuie să fi desfăşurat o activitate de cel puţin 6 luni în funcţii publice, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 3 alin. (3).(6) Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se face cu respectarea regimului juridic al conflictului de interese privind funcţionarii publici.
 + 
Articolul 8(1) Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici se realizează de către evaluator.(2) În sensul prezentelor criterii, are calitatea de evaluator:a) funcţionarul public de conducere care coordonează compartimentul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public de execuţie sau care coordonează activitatea acestuia;b) funcţionarul public de conducere ierarhic superior potrivit structurii organizatorice, pentru funcţionarul public de conducere;c) înaltul funcţionar public, pentru funcţionarii publici de conducere din subordine.
 + 
Articolul 9Procedura de evaluare se realizează în următoarele 3 etape:a) completarea fişei de evaluare de către evaluator;b) interviul;c) contrasemnarea fişei de evaluare.
 + 
Articolul 10(1) În vederea completării fişei de evaluare, evaluatorul:a) analizează îndeplinirea obiectivelor individuale fixate;b) notează criteriile de performanţă în funcţie de importanţa acestora;c) stabileşte calificativul final de evaluare a performanţelor profesionale individuale;d) consemnează rezultatele deosebite ale funcţionarului public, dificultăţile obiective întâmpinate de acesta în perioada evaluată şi orice alte observaţii pe care le consideră relevante.(2) Formatul standard al fişei de evaluare este prevăzut în anexa nr. 2.
 + 
Articolul 11(1) Notarea obiectivelor şi a criteriilor de performanţă se face parcurgându-se următoarele etape:a) fiecare obiectiv se apreciază cu note de la 1 la 5, nota exprimând gradul de îndeplinire a obiectivului respectiv, din punct de vedere cantitativ, calitativ şi al termenului în care a fost realizat;b) pentru a obţine nota acordată pentru îndeplinirea criteriilor de performanţă se face media aritmetică a notelor acordate pentru îndeplinirea fiecărui obiectiv;c) pentru a obţine nota finală se face media aritmetică a notelor acordate pentru îndeplinirea fiecărui criteriu.(2) Semnificaţia notelor prevăzute la alin. (1) lit. a) este următoarea: nota 1 – nivel minim şi nota 5 – nivel maxim.
 + 
Articolul 12Calificativul final al evaluării se stabileşte pe baza notei finale, după cum urmează:a) între 1,00-1,50 – nesatisfăcător;b) între 1,51-2,50 – satisfăcător;c) între 2,51-3,50 – bun;d) între 3,51-4,50 – foarte bun;e) între 4,51-5,00 – excepţional.
 + 
Articolul 13Interviul, ca etapă a procesului de evaluare, reprezintă un schimb de informaţii care are loc între evaluator şi funcţionarul public, în cadrul căruia:a) se aduc la cunoştinţă funcţionarului public evaluat consemnările făcute de evaluator în fişa de evaluare;b) în cazul în care între funcţionarul public evaluat şi evaluator există diferenţe de opinie asupra consemnărilor făcute, comentariile funcţionarului public se consemnează în fişa de evaluare. Evaluatorul poate modifica fişa de evaluare dacă se ajunge la un punct de vedere comun;c) se semnează şi se datează fişa de evaluare de către evaluator şi de către funcţionarul public evaluat.
 + 
Articolul 14(1) Fişa de evaluare se înaintează contrasemnatarului.(2) În sensul prezentelor criterii, are calitatea de contrasemnatar funcţionarul public ierarhic superior evaluatorului, potrivit structurii organizatorice. În mod excepţional, în cazul în care, potrivit structurii organizatorice, nu există un funcţionar public ierarhic superior evaluatorului, va fi desemnat contrasemnatar directorul unităţii din care face parte evaluatorul.(3) Fişa de evaluare poate fi modificată conform deciziei contrasemnatarului în următoarele cazuri:a) aprecierile consemnate nu corespund realităţii;b) între evaluator şi funcţionarul public evaluat există diferenţe de opinie care nu au putut fi soluţionate de comun acord.(4) Fişa de evaluare modificată în condiţiile alin. (3) se aduce la cunoştinţă funcţionarului public.
 + 
Articolul 15(1) Dovada comunicării evaluării activităţii profesionale anuale se face prin luare de semnătură sau prin proces-verbal constatator în caz de refuz de semnătură. Tot prin proces-verbal constatator se va face menţiune despre modul de comunicare a calificativului acordat pentru persoanele care nu sunt prezente în instituţie în perioada aducerii la cunoştinţă a calificativelor.(2) Procesul-verbal constatator va fi redactat şi semnat de către evaluator şi doi funcţionari, dintre care unul va fi obligatoriu din compartimentul resurse umane.
 + 
Articolul 16(1) Funcţionarii publici cu funcţii de execuţie sau de conducere nemulţumiţi de rezultatul evaluării pot să îl conteste la şeful ierarhic superior celui care a efectuat evaluarea.(2) Contestaţia se formulează în termen de 5 zile calendaristice de la luarea la cunoştinţă de către funcţionarul public evaluat despre calificativul acordat şi se soluţionează în termen de 15 zile calendaristice de la data emiterii dispoziţiei zilnice privind comisia de soluţionare a contestaţiei.
 + 
Articolul 17(1) Soluţionarea contestaţiei se efectuează de către o comisie formată din 3 membri, stabilită prin dispoziţie zilnică de către directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, pentru contestaţiile depuse de magistraţii şi ofiţerii din sistemul penitenciar, sau de către directorul unităţii de penitenciare, pentru contestaţiile depuse de agenţii din subordine.(2) Contestaţiile absolvenţilor Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", respectiv ai Şcolii Militare de Administraţie Penitenciară Târgu Ocna, se depun la unitatea în care au fost repartizaţi şi se vor trimite consiliului profesoral al instituţiei în vederea soluţionării.(3) Concluziile se consemnează într-un proces-verbal semnat de comisie, respectiv de preşedintele consiliului profesoral pentru absolvenţi, care adoptă una dintre următoarele soluţii:a) "Se menţin punctajele şi calificativele acordate";b) "Se modifică punctajele la unele subcriterii, cu menţinerea calificativului aprobat";c) "Se modifică unele punctaje şi se stabileşte calificativul …".În situaţiile prevăzute la lit. b) şi c), modificările se fac prin bararea cu cerneală roşie a punctajelor iniţiale şi înscrierea alături de acestea, cu aceeaşi culoare, a noilor punctaje.(4) Hotărârea comisiei, consemnată în procesul-verbal, se aprobă de directorul care a ordonat soluţionarea contestaţiei, se consemnează în fişa de evaluare a activităţii profesionale, se aduce la cunoştinţă, sub semnătură, celui în cauză în termen de 5 zile calendaristice şi este definitivă.
 + 
Articolul 18Funcţionarul public nemulţumit de modul de soluţionare a contestaţiei formulate potrivit art. 17 se poate adresa instanţei de contencios administrativ, în condiţiile legii.
 + 
Articolul 19Fişele de evaluare a activităţii profesionale, însoţite de procesele-verbale, când este cazul, vor fi introduse în dosarele profesionale ale celor evaluaţi, în termen de cel mult 15 zile lucrătoare de la data încheierii acţiunii. În acelaşi termen vor fi consemnate în fişele de evidenţă calificativele acordate.
 + 
Capitolul IIIDispoziţii finale + 
Articolul 20Imprimatele-tip necesare pentru întocmirea fişelor de evaluare a activităţii profesionale se asigură anual de către Direcţia logistică din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, prin grija Direcţiei resurse umane.
 + 
Articolul 21Directorii de unităţi vor lua măsuri pentru cunoaşterea şi aplicarea corectă a prevederilor prezentelor criterii.
 + 
Articolul 22(1) Prevederile prezentelor criterii se aplică în mod corespunzător şi funcţionarilor publici cu statut special din Ministerul Justiţiei, care au atribuţii de coordonare şi control al activităţii din sistemul administraţiei penitenciare sau alte atribuţii în legătură cu activitatea administraţiei penitenciare.(2) Evaluarea activităţii profesionale pentru funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) se efectuează de către conducătorii structurilor în care sunt încadraţi, iar pentru aceştia din urmă, de către secretarul de stat coordonator.
 + 
Articolul 23Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentele criterii.
 + 
Anexa 1la criteriiModel pentru fişa postuluiAutoritatea sau instituţia publică: Ministerul JustiţieiSistemul administraţiei penitenciare Aprob,Direcţia/Penitenciarul ………….. sau instituţia publică ………………….Conducătorul instituţiei publice …………………………………………..Serviciul ……………………………………………………………….Biroul/Compartimentul …………………………………………………….FIŞA POSTULUINr. poziţiei din stat ………………………….Denumirea postului din stat ……………………………………………….Nivelul postului …………………………………………………………Funcţia publică corespunzătoare categoriei ………………………………….Scopul principal al postului*) …………………………………………….Identificarea funcţiei publice:Denumire ………………………………………………………………..Gradul profesional**) …………………………………………………….Vechimea în specialitate necesară***) ………………………………………Condiţii specifice privind ocuparea postului:Studii de specialitate ……………………………………………………Perfecţionări (specializări) ………………………………………………Cunoştinţe de operare/programare pe calculator (necesitate şi nivel) …………..Limbi străine****) (necesitate şi grad de cunoaştere) ………………………..Abilităţi, calităţi şi aptitudini necesare …………………………………Cerinţe specifice (de exemplu, călătorii frecvente, delegări, detaşări) ………..Competenţa managerială (cunoştinţe de management, calităţi şi aptitudinimanageriale) …………………………………..Atribuţii*****) ………………………………………………………….Limite de competenţă******) ……………………………………………….Delegarea de atribuţii ……………………………………………………Sfera relaţională:Intern:a) Relaţii ierarhice:– subordonat faţă de ……………………………………………………..– superior pentru ……………………………………………………….b) Relaţii funcţionale ……………………………………………………c) Relaţii de control …………………………………………………….d) Relaţii de reprezentare ……………………………………………….–––-Notă *) Se vor indica necesitatea existenţei postului şi contribuţia pe care acesta o are în cadrul autorităţii sau instituţiei publice.Notă **) Dacă este cazul.Notă ***) Se stabileşte pe baza prevederilor legale.Notă ****) Şi limba minorităţilor naţionale, acolo unde este cazul.Notă *****) Se stabilesc pe baza activităţilor care presupun exercitarea prerogativelor de putere publică, în concordanţă cu specificul funcţiei publice. Gradul de complexitate şi dificultate va creşte treptat în funcţie de gradul profesional, pentru funcţiile publice de execuţie, sau de nivelul competenţei manageriale, pentru funcţiile publice de conducere şi pentru funcţiile publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici.Notă ******) Reprezintă libertatea decizională de care beneficiază titularul pentru îndeplinirea atribuţiilor care îi revin.Extern:a) cu autorităţi şi instituţii publice …………………………b) cu organizaţii internaţionale ………………………………c) cu persoane juridice private ……………………………….Întocmit de*):Numele şi prenumele ………………………………………….Funcţia publică de conducere ………………………………….Semnătura …………………………………………………..Data întocmirii ……………………………………………..Luat la cunoştinţă de către ocupantul postuluiNumele şi prenumele ………………………………………….Semnătura …………………………………………………..Data ………………………………………………………Avizat de**):Numele şi prenumele …………………………………………Funcţia publică de conducere …………………………………Semnătura ………………………………………………….Data ………………………………………………………––––Notă *) Se întocmeşte de conducătorul compartimentului în care îşi desfăşoară activitatea titularul postului.Notă **) Se avizează de superiorul conducătorului compartimentului.
 + 
Anexa 2la criteriiModelul raportului de evaluareFIŞA DE EVALUAREa performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publiciNumele şi prenumele …………………………………………..Funcţia publică ………………………………………………Data ultimei promovări ………………………………………..Perioada evaluată: de la ………. la ………..Studii: ……………………………………………………..Programe de instruire*):…………………………………………………………….…………………………………………………………….…………………………………………………………….┌────────────────────────┬────────────────────────────────┬──────────────────┐│ Criterii de evaluare │ Obiective │ │├─────┬──────────────────┼────────────────────────────────┼──────────────────┤│ A │Performanţe │- valoarea rezultatelor profesi-│ ││ │profesionale │onale (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- gradul de îndeplinire a atri- │ ││ │ │buţiilor de serviciu, ordinelor │ ││ │ │şi misiunilor (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- operativitatea şi eficienţa │ ││ │ │dovedite în realizarea sarcini- │ ││ │ │lor (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- calitatea lucrărilor (sarcini-│ ││ │ │lor) înscrise în fişa postului │ ││ │ │(1-5) │ ││ │ ├────────────────────────────────┼──────────────────┤│ │ │ Media │ │├─────┼──────────────────┼────────────────────────────────┼──────────────────┤│ B │ Capacităţi │- organizarea şi planificarea │ ││ │profesionale │activităţii proprii/capacitatea │ ││ │şi pregătire │de conducere şi în luarea deci- │ ││ │ │ziilor**) (1-5) ├──────────────────┤│ │ │ – atitudinea faţă de muncă, │ ││ │ │angajarea la eforturi şi sarcini│ ││ │ │suplimentare (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- iniţiativă – creativitatea în │ ││ │ │muncă (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- nivelul pregătirii profesiona-│ ││ │ │le (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- preocuparea pentru perfecţio- │ ││ │ │narea pregătirii proprii (1-5) ├──────────────────┤│ │ │-interesul şi preocuparea pentru│ ││ │ │acumularea de noi cunoştinţe/ │ ││ │ │contribuţia adusă la formarea │ ││ │ │profesională a subordonaţilor**)│ ││ │ │(1-5) ├──────────────────┤│ │ │- capacitatea de adaptare la şi-│ ││ │ │tuaţii noi, neprevăzute (1-5) ├──────────────────┤│ │ ├────────────────────────────────┼──────────────────┤│ │ │ Media │ │├─────┼──────────────────┼────────────────────────────────┼──────────────────┤│ C │Responsabilitate │- loialitatea şi ataşamentul │ ││ │ │faţă de instituţie (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- respectarea statutului profe- │ ││ │ │sional şi a regulilor deontolo- │ ││ │ │gice (1-5) │ ││ │ │- apărarea secretului profesio- │ ││ │ │nal, respectarea normelor de │ ││ │ │compartimentare a muncii (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- capacitatea de asumare a răs- │ ││ │ │punderii, inclusiv în cazurile │ ││ │ │de eşecuri (1-5) ├──────────────────┤│ │ ├────────────────────────────────┼──────────────────┤│ │ │ Media │ │├─────┼──────────────────┼────────────────────────────────┼──────────────────┤│ D │Trăsături │- cinste, corectitudine, altru- │ ││ │caracteriale │ism (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- spirit de ordine, disciplină │ ││ │ │(1-5) ├──────────────────┤│ │ │- capacitatea de relaţionare şi │ ││ │ │ munca în echipă (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- principialitate, obiectivitate│ ││ │ │şi onestitate (1-5) ├──────────────────┤│ │ │- demnitate, sobrietate, fermi- │ ││ │ │tate şi curaj (1-5) ├──────────────────┤│ │ ├────────────────────────────────┼──────────────────┤│ │ │ Media │ │├─────┴──────────────────┴────────────────────────────────┴──────────────────┤│ NOTA FINALĂ │└────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘–––    *) Urmate în perioada evaluată.    **) Punctajul se acordă, după caz, pentru funcţii publice de execuţie/conducere.Nota finală a evaluării …………………………………………Calificativ final al evaluării …………………………………..Referat*1)Rezultate deosebite …………………………………………….Dificultăţi obiective întâmpinate în perioada evaluată ……………..Alte observaţii ………………………………………………..………………………………………………………………Programe de instruire recomandate a fi urmate:………………………………………………………………Comentariile funcţionarului public evaluat:………………………………………………………………Semnătura funcţionarului public evaluat …………………………..Data ………………………………………………………….Semnătura evaluatorului …………………………………………Numele şi prenumele …………………………………………….Funcţia publică ………………………………………………..Data ………………………………………………………….Comentariile persoanei care contrasemnează:………………………………………………………………Semnătura …………………………………………………….Numele şi prenumele …………………………………………….Funcţia publică ………………………………………………..Data ………………………………………………………….

LUAREA LA CUNOŞTINŢĂ ……………
(data) [] DA*2)
CONTESTAŢIE
[] NU

………………………………….. …………….
(gradul profesional, numele şi prenumele) (semnătura)

Decizia luată în urma soluţionării
contestaţiei
Soluţia [a), b) sau c)]*3*) Preşedintele
comisiei

…………………………………..
(gradul profesional, numele şi prenumele)

…………….. ………..
(semnătura) (data)

Luarea la cunoştinţă asupra
rezultatului contestaţiei

Semnătura ………..

Data ……….

–––
    *1) Se completează de evaluator.
    *2) În caz de contestare, termenul de depunere a raportului este de 5 zile
lucrătoare de la data luării la cunoştinţă.
    *3) a) Se menţin punctajele şi calificativele acordate.
        b) Se modifică punctajele la unele subcriterii, cu menţinerea califica-
tivului aprobat.
        c) Se modifică unele punctaje şi se stabileşte calificativul.

––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x