CONVENŢIE SANITARĂ VETERINARA din 22 decembrie 1979

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: CONSILIUL DE MINISTRI
Publicat în: BULETINUL OFICIAL nr. 31 din 18 aprilie 1980
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 195 28/01/2008
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 195 28/01/2008
ActulAPROBAT DEHOTARARE 45 08/04/1980

între guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Regatului Maroc



Guvernul Republicii Socialiste România şi guvernul Regatului Maroc, denumite în continuare părţi contractante,dorind sa dezvolte cooperarea în domeniul sanitar veterinar,animate de dorinţa de a stimula schimburile de animale şi de produse de origine animala, pe baze comerciale, şi de a îmbunătăţi prin aceasta cooperare starea sanitară veterinara a efectivelor de animale din cele doua tari,au convenit asupra celor ce urmează: + 
Articolul 1Ministerele de resort din cele doua tari vor stabili condiţiile sanitare veterinare pentru importul de animale şi de produse de origine animala între cele doua părţi contractante.În acest scop, ele vor încheia un protocol de aplicare a prezentului articol.
 + 
Articolul 2Autorităţile sanitare veterinare centrale ale celor două tari îşi vor comunică, în fiecare luna, buletine sanitare veterinare indicând statistica bolilor contagioase stabilite prin listele A şi B ale Oficiului Internaţional de Epizootii.De asemenea, îşi vor comunică toate informaţiile de ordin sanitar veterinar ce vor fi stabilite de comun acord sau care decurg din reglementările Oficiului Internaţional de Epizootii.
 + 
Articolul 3Părţile contractante se angajează sa faciliteze:1. Colaborarea între laboratoarele autorităţilor lor sanitare veterinare:2. Schimbul de specialişti medici veterinari, cu scopul de a se documenta asupra situaţiei sanitare veterinare din cele doua tari şi asupra realizarilor tehnico-ştiinţifice în domeniul sanitar veterinar;3. Schimbul de documentaţii ştiinţifice şi tehnice sanitare veterinare, participari la conferinţe, simpozioane, mese rotunde etc.
 + 
Articolul 4Autorităţile sanitare veterinare centrale ale celor două părţi contractante vor coresponda direct în problemele privind îndeplinirea prezentei convenţii şi a protocolului de aplicare.
 + 
Articolul 5Ministerele de resort din cele doua tari vor conveni în prealabil condiţiile financiare în care se vor realiza acţiunile prevăzute la art. 3 al prezentei convenţii.
 + 
Articolul 6Orice diferend privitor la aplicarea prezentei convenţii va fi soluţionat pe cale de negocieri directe între autorităţile sanitare veterinare centrale din cele doua tari.În cazul în care aceste autorităţi nu vor ajunge la o înţelegere, diferendul va fi soluţionat pe cale diplomatică.
 + 
Articolul 7Prezenta convenţie va intra în vigoare la data ultimei notificări care confirma aprobarea sa, conform prevederilor legislative ale fiecărei părţi contractante.
 + 
Articolul 8Prezenta convenţie este încheiată pe o perioadă de 5 ani.Ea va fi prelungită anual, prin tacită reconducţiune, dacă nici una dintre părţile contractante nu a notificat în scris, celeilalte părţi contractante, cu 6 luni înainte, intenţia sa de a o denunta sau modifica.Încheiată la Rabat la 22 decembrie 1979, în şase exemplare originale, doua în limba română, doua în limba arabă şi doua în limba franceza, toate exemplarele avînd aceeaşi valoare. În caz de diferenţe de interpretare a prezentei convenţii, textul în limba franceza va constitui text de referinţa.Pentru guvernul R.S. România,Ştefan AndreiPentru guvernul Regatului Maroc,M. Hamed Boucetta––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x