CONVENŢIE din 5 aprilie 2000

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 474 din 29 septembrie 2000
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 195 28/01/2008
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 195 28/01/2008
ActulAPROBAT DEHG 816 14/09/2000

între Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia privind cooperarea în domeniul veterinar



Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia, denumite în continuare părţi, motivate de dorinţa de extindere şi dezvoltare a cooperării reciproce în domeniul veterinar, pentru a avea o protecţie corespunzătoare împotriva pericolelor provocate de bolile animalelor şi de produsele de origine animala caracterizate printr-o stare necorespunzătoare de sănătate, şi conduse de dorinţa de a dezvolta în continuare relaţiile dintre cele doua tari pentru a facilita comerţul reciproc cu animale, produse de origine animala şi furaje,au decis sa încheie prezenta convenţie. + 
Articolul 1Părţile vor coopera în ceea ce priveşte protecţia teritoriilor statelor lor împotriva transmiterii bolilor la animale în timpul importului, exportului şi tranzitului animalelor, materiilor prime de origine animala, produselor de origine animala, materialelor biologice, precum şi al furajelor şi obiectelor care constituie o sursa potenţiala de transmitere a bolilor la animale.
 + 
Articolul 2Autorităţile veterinare competente ale părţilor sunt următoarele:1. Agenţia Naţionala Sanitară Veterinara a Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei din România;2. Departamentul Veterinar al Ministerului Agriculturii şi Utilizării Resurselor Naturale din Republica Armenia.
 + 
Articolul 3Autorităţile veterinare competente vor conveni activităţile reciproce în scopul simplificarii executării procedurilor veterinare pentru importul, exportul şi tranzitul de animale şi de bunuri care fac obiectul controlului veterinar la frontiera. Se vor conveni activităţi reciproce, luându-se în considerare reglementările prevăzute în legislatiile română şi armeana, precum şi principiile Uniunii Europene.
 + 
Articolul 41. Autorităţile veterinare competente:a) îşi vor furniza imediat informaţii privind apariţia pe teritoriul statelor lor a bolilor specificate în lista A a Oficiului Internaţional de Epizootii, inclusiv numele speciilor, numărul animalelor afectate de boala şi zona de extindere a bolii, baza diagnosticului şi tipul de activităţi întreprinse pentru a combate boala;b) vor face schimb lunar de buletine oficiale conţinând date privind bolile infectioase ale animalelor, specificate în listele A şi B ale Oficiului Internaţional de Epizootii;c) vor face schimb de modele de certificate în care să se precizeze condiţiile pentru importul animalelor, alimentelor de origine animala şi al furajelor şi se vor informa reciproc despre modificările şi suplimentarile introduse în aceste documente.2. Autorităţile veterinare competente ale părţilor se vor informa reciproc, imediat, despre măsurile de prevenire întreprinse în cazul în care bolile specificate în lista A a Oficiului Internaţional de Epizootii apar pe teritoriul ţărilor limitrofe.
 + 
Articolul 5Părţile vor sprijini cooperarea dintre autorităţile veterinare competente şi instituţiile române şi armene care utilizează realizari ştiinţifice şi tehnologice în domeniul veterinar, prin:a) schimb de experienta şi cunoştinţe privind problematica profesiei veterinare;b) cooperarea dintre autorităţile şi instituţiile veterinare competente;c) schimb de informaţii şi de vizite de lucru efectuate de specialişti şi de personal ştiinţific;d) schimb de jurnale de specialitate şi de alte publicaţii veterinare;e) schimb de informaţii privind activităţile sanitare veterinare, prevederile legale şi reglementările publicate în acest domeniu.Părţile vor imputernici autorităţile lor veterinare competente să efectueze controale reciproce la întreprinderile care exporta alimente şi alte produse de origine animala.
 + 
Articolul 6Cheltuielile legate de schimburile de informaţii şi de documente vor fi suportate astfel:a) costurile pentru schimburile de informaţii, publicaţii de specialitate şi de materiale scrise între autorităţile veterinare competente ale părţilor, vor fi suportate de partea care le trimite;b) în cazul în care una dintre părţi solicita celeilalte sa trimită specialişti sau personal ştiinţific, toate cheltuielile vor fi suportate de partea care organizează o asemenea cerere; în cazul în care conferinţa specialiştilor se face cu acordul ambelor părţi, costurile vor fi acoperite de fiecare parte pentru delegaţia proprie sau prin înţelegeri ocazionale pe baza reciprocă.
 + 
Articolul 71. Ori de câte ori este necesar reprezentanţii autorităţilor competente veterinare ale părţilor se vor întruni într-un loc şi într-o perioadă convenite reciproc.2. Orice diferende privind interpretarea sau aplicarea prezentei convenţii trebuie rezolvate prin negocieri directe între autorităţile veterinare competente ale părţilor.3. În cazul în care nu se ajunge la o înţelegere în timpul negocierilor menţionate la alin. 2, diferendele dintre părţi legate de punerea în aplicare a prezentei convenţii vor fi examinate de o comisie mixtă. Comisia va fi compusa din câte 2 medici veterinari şi un jurist din partea fiecărei părţi. Comisia se va întruni, la cererea uneia dintre părţi, în termen de 30 de zile de la data solicitării unei asemenea reuniuni de către una dintre părţi, pe teritoriul statului ei. Reuniunea va fi prezidata alternativ de către un membru al fiecărei delegaţii.
 + 
Articolul 8Prezenta convenţie nu afectează drepturile şi obligaţiile părţilor care rezultă din alte convenţii internaţionale încheiate de părţi în domeniul veterinar.
 + 
Articolul 9Prezenta convenţie va intra în vigoare la 60 de zile de la data celei de a doua notificări prin care părţile se vor informa reciproc despre îndeplinirea procedurilor cerute de legislatiile lor naţionale în acest caz.
 + 
Articolul 10Prezenta convenţie se încheie pentru o perioadă de 5 ani şi valabilitatea ei se va prelungi automat pentru următorii 5 ani, cu condiţia ca nici una dintre părţi sa nu notifice celeilalte părţi intenţia sa de a denunta convenţia cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea valabilităţii perioadei respective.Semnată la Bucureşti la 5 aprilie 2000, în doua exemplare originale, fiecare în limbile română, armeana şi engleza, toate textele fiind egal autentice.În caz de divergenţe de interpretare va prevala textul în limba engleza.Pentru Guvernul României,Ştefan Pete,secretar de stat laMinisterul Agriculturii şi AlimentaţieiPentru Guvernul Republicii Armenia,Karlen Michqelior,ministru adjunct la Ministerul Agriculturiişi Utilizării Resurselor Naturale––––––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x