CONVENŢIE din 3 septembrie 1998

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ACT INTERNATIONAL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 454 din 27 noiembrie 1998
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 195 28/01/2008
ActulINCETAT APLICABILITATEAHG 1216 06/09/2006
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulINCETAT APLICABILITATEAORDIN 195 28/01/2008
ActulINCETAT APLICABILITATEAHG 1216 06/09/2006
ActulAPROBAT DEHG 831 19/11/1998
ActulCONTINUT DEHG 831 19/11/1998

între Guvernul României şi Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului privind cooperarea în domeniul sanitar veterinar



Guvernul României şi Guvernul Republicii Orientale a Uruguayului, denumite în continuare părţi contractante,hotarand extinderea şi dezvoltarea cooperarii reciproce în domeniul sanitar veterinar,pentru asigurarea unei protectii corespunzătoare împotriva bolilor la animale şi a celor cauza de produsele de origine animala, inclusiv de produsele din peste, care pot constitui un risc pentru starea de sănătate a animalelor şi sănătatea publică veterinara,dorind sa dezvolte în continuare relatiile dintre cele doua tari, pentru a facilita comertul reciproc cu animale, cu material genetic pentru reproductie, cu produse de origine animala, medicamente, cu alte produse de uz veterinar, furaje şi cu alte produse şi materii care pot influenţa starea de sănătate a animalelor şi sănătatea publică veterinara,au convenit urmatoarele: + 
Articolul 1Părţile contractante vor coopera în vederea protectiei teritoriilor statelor lor împotriva introducerii şi transmiterii de boli ale animalelor prin activitatea de import, export şi tranzit de animale, material genetic pentru reproductie, produse de origine animala, medicamente, alte produse de uz veterinar, furaje şi de alte produse şi materii prime care pot influenţa starea de sănătate a animalelor şi sănătatea publică veterinara.
 + 
Articolul 2Autorităţile sanitare veterinare competente ale părţilor contractante în domeniul aplicarii convenţiei sunt:1. Agentia Naţionala Sanitara Veterinara din Ministerul Agriculturii şi Alimentatiei din România;2. Directia generală a serviciilor de crestere a animalelor, Directia generală a Institutului Naţional de Pescuit din Ministerul Cresterii Animalelor, Agriculturii şi Pescuitului din Uruguay.
 + 
Articolul 3Autorităţile sanitare veterinare competente ale părţilor contractante vor conveni activităţile reciproce, în scopul simplificarii executarii procedurilor sanitare veterinare pentru importul, exportul şi tranzitul de animale şi de produse care fac obiectul prezentei conventii, şi se supun controlului sanitar veterinar de frontieră, luand în considerare reglementarile legislatiilor lor naţionale, precum şi ale Uniunii Europene şi ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului.
 + 
Articolul 41. Autorităţile sanitare veterinare competente ale părţilor contractante îşi vor furniza imediat informaţii privind:a) aparitia pe teritoriul statelor lor a bolilor specificate în lista "A" a Oficiului International de Epizootii, inclusiv speciile, numărul animalelor afectate şi zona de extindere a bolii, baza de diagnostic şi tipul de activităţi intreprinse pentru prevenirea şi combaterea bolilor;b) bolile transmisibile ale animalelor, inscrise în listele "A" şi "B" ale Oficiului International de Epizootii, prin schimb lunar de buletine informative;c) condiţiile sanitare veterinare şi modelele de certificate sanitare veterinare pentru importul, exportul şi tranzitul de animale şi de produse care fac obiectul prezentei conventii, care pot influenţa starea de sănătate a animalelor şi sănătatea publică veterinara.2. Autorităţile sanitare veterinare competente ale părţilor contractante se vor informa reciproc, imediat, despre actiunile de prevenire intreprinse în cazul în care bolile specificate în lista "A" a Oficiului International de Epizootii apar pe teritoriul tarilor limitrofe.
 + 
Articolul 51. Părţile contractante vor sprijini cooperarea dintre autorităţile sanitare veterinare competente şi instituţiile române şi uruguayene care utilizeaza rezultatele cercetării stiintifice şi tehnologice în domeniul sanitar veterinar, prin:a) schimb de experienta şi de informaţii în domeniul medicinii veterinare;b) cooperare între autorităţile sanitare veterinare competente şi instituţiile veterinare;c) schimb de informaţii şi de vizite de lucru efectuate de specialisti şi de personal ştiinţific;d) schimb de reviste de specialitate şi de alte publicatii sanitare veterinare;e) schimb de informaţii privind activitatea sanitara veterinara, de prevederi şi de reglementari legale publicate în acest domeniu;f) schimb de informaţii, de reglementari şi de specialisti în domeniul producerii, testarii, înregistrării, autorizarii şi comercializarii produselor de uz veterinar;g) schimb de experienta şi de cunoştinţe privind managementul resurselor genetice animale şi biotehnologia animala.2. Părţile contractante vor permite autorităţilor sanitare veterinare competente să efectueze controale reciproce în intreprinderile şi unitatile care exporta animale şi produse care fac obiectul prezentei conventii, care pot influenţa starea de sănătate a animalelor şi sănătatea publică veterinara.
 + 
Articolul 6Cheltuielile ocazionate de aplicarea prevederilor prezentei conventii vor fi suportate de fiecare parte contractantă, cu respectarea legislaţiei sale interne.
 + 
Articolul 71. Reprezentantii autorităţilor sanitare veterinare competente ale părţilor contractante se vor intalni ori de cate ori este necesar, într-un loc şi la perioade convenite reciproc.2. Orice diferend privind interpretarea sau aplicarea prezentei conventii va fi rezolvat prin negocieri directe între autorităţile sanitare veterinare competente ale părţilor contractante.3. În cazul în care nu se ajunge la o înţelegere în timpul negocierilor menţionate la alin. 2, diferendele dintre părţile contractante, legate de punerea în aplicare a prezentei conventii, vor fi examinate de către o comisie mixta. Comisia va fi compusa din cate doi medici veterinari şi un jurist din partea fiecarei părţi contractante. Comisia se va intruni, la cererea uneia dintre părţile contractante, în termen de 30 de zile de la data solicitarii unei asemenea reuniuni, pe teritoriul sau. Reuniunea va fi prezidata, alternativ, de cate un membru al fiecarei delegaţii.
 + 
Articolul 8Prezenta convenţie nu afectează drepturile şi oblibaţiile părţilor contractante, care rezultă din alte conventii internationale incheiate de către părţi în domeniul sanitar veterinar.
 + 
Articolul 9Prezenta convenţie va intra în vigoare la 60 de zile de la data ultimei notificari prin care părţile contractante îşi vor comunică reciproc indeplinirea procedurilor interne necesare pentru aprobarea ei.
 + 
Articolul 10Prezenta convenţie se incheie pentru o perioadă de 5 ani şi se va prelungi în mod automat pentru urmatorii 5 ani, în cazul în care nici una dintre părţile contractante nu va fi notificat celeilalte părţi contractante, cu cel puţin 6 luni înainte de expirarea perioadei de valabilitate, intentia sa de a o denunta.
 + 
Articolul 11La data intrarii în vigoare a prezentei conventii, Convenţia sanitara veterinara dintre Republica Socialista România şi Republica Orientala a Uruguayului, semnata la Montevideo la 5 aprilie 1974, îşi inceteaza valabilitatea.Semnata la Bucureşti la 3 septembrie 1998, în doua exemplare originale, fiecare în limbile română, spaniola şi engleza, toate textele fiind egal autentice.În caz de divergente de interpretare, va prevala versiunea în limba engleza.Pentru Guvernul României,Dinu GavrilescuPentru GuvernulRepublicii Orientale a Uruguayului,Roberto Angel Rodriguez Pioli––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x