CONVENŢIE-CADRU din 2 iunie 1992

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 18/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 139 din 22 iunie 1992
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ART. 4ABROGAT DEHG 1081 28/12/1995
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAHG 844 20/12/1991
ActulREFERIRE LAHG 189 22/03/1991
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEHG 293 02/06/1992
ART. 4ABROGAT DEHG 1081 28/12/1995

privind activitatea de finanţare a operaţiunilor de export şi de garantare a creditelor de export şi import, desfăşurate de Banca de Export-Import a României – S.A. în numele şi în contul statului



Între:Ministerul Economiei şi Finanţelor şi Ministerul Comerţului şi Turismului, ca reprezentanti ai Guvernului României, pe de o parte,şiBanca de Export-Import a României – S.A., pe de altă parte,avînd în vedere:Hotărîrea Guvernului nr. 189 din 22 martie 1991 privind aprobarea infiintarii Băncii de Export-Import a României – societate pe acţiuni – (Romanian Eximbank);Hotărîrea Guvernului nr. 844 din 20 decembrie 1991 privind înfiinţarea Comitetului Interministerial de Garantii şi Credite de Comert Exterior,se incheie prezenta Convenţie-cadru privind activitatea de finanţare a operaţiunilor de export şi de garantare a creditelor de export şi import, desfăşurate de Banca de Export-Import a României – S.A. în numele şi în contul statului. + 
Articolul 1Banca de Export-Import a României – S.A. desfăşoară activitatea de finanţare a operaţiunilor de export şi import şi de garantare pentru importatorii şi exportatorii români, în numele şi în contul statului.
 + 
Articolul 2În activitatea de finanţare şi de garantare a activităţii de export şi import, Banca de Export-Import a României – S.A. acţionează pe baza şi în limitele competentelor ce i-au fost stabilite, potrivit reglementarilor în vigoare şi ale prezentei conventii-cadru.Instrumentele prevăzute pentru aceasta activitate sînt credite, proceduri speciale de refinantare, bonificatii de dobinda, garantii, precum şi orice alte instrumente specifice aprobate de Comitetul Interministerial de Garantii şi Credite de Comert Exterior în cadrul politicii Guvernului României de promovare a exporturilor.
 + 
Articolul 3Operaţiunile de finanţare a creditelor de export desfăşurate de Banca de Export-Import a României S.A., în numele şi în contul statului, vor fi examinate şi aprobate de către Comitetul Interministerial de Garantii şi Credite de Comert Exterior, în limitele resurselor prevăzute anual în bugetul de stat cu aceasta destinatie.
 + 
Articolul 4Banca de Export-Import a României – S.A. va emite garantii în numele şi în contul statului, în limitele plafoanelor de îndatorare externa aprobate de Parlament şi ale resurselor constituite cu aceasta destinatie.
 + 
Articolul 5Ministerul Economiei şi Finanţelor, Ministerul Comerţului şi Turismului, împreună cu Banca de Export-Import a României S.A., vor stabili structura şi termenele de raportare a conturilor de execuţie, contabilitatea operaţiunilor privind finantarea şi garantarea operaţiunilor de export şi import, desfăşurate de Banca de Export-Import a României – S.A., în numele şi în contul statului.
 + 
Articolul 6Denuntarea convenţiei-cadru de către una dintre părţi se va face cu un preaviz obligatoriu de 4 luni şi orice modificare a ei se va face numai cu acordul ambelor părţi semnatare.
 + 
Articolul 7Prezenta convenţie-cadru intră în vigoare la data aprobării ei de către Guvern.Ministrul economiei şi finanţelor,George DanielescuPreşedintele Băncii de Export-Importa României – S.A.,Petru RaresMinistrul comerţului şi turismului,Constantin FotaMinistrul bugetului, veniturilorstatului şi controlului financiar,Florian Bercea–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x