Informatii Document
Publicat în: www.scj.ro
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
Dosar în care s-a formulat sesizarea: 1001/85/2018Nr. de înregistrare a sesizării: 1549/1/2019Data înregistrării sesizării: 03.06.2019
Conținutul sesizării:Dispozițiile Notei finale nr. 1 care prevede că „Nivelul de salarizare prevăzut pentru unități clinice se aplică și personalului de specialitate din direcțiile de sănătate publică”, din cadrul Anexei II - Familia Ocupațională de Funcții Bugetare "Sănătate și Asistență Socială”, Cap. I - Unități sanitare, de asistență socială și de asistență medico-socială, pct. 2 - Salarii de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din unități sanitare și unități de asistență medico-socială din Legea nr. 153/2017 se interpretează în sensul că se aplică sau nu și funcționarilor publici din direcțiile de sănătate publică, dacă aceștia pot fi încadrați în categoria „personal de specialitate”?
Minuta deciziei nr. 3 din 20 ianuarie 2020Admite sesizările conexate formulate de Curtea de Apel Craiova - Secția contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 6044/63/2018 și Curtea de Apel Alba Iulia - Secția de contencios administrativ și fiscal, în dosarul nr. 1001/85/2018, privind pronunțarea unei hotărâri prealabile.->În interpretarea dispozițiilor pct. 2 nota 1 capitolul I din anexa nr. II din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, raportate la art. 5 alin. (3) și (4) din Ordinul ministrului sănătății nr. 1078/2010 privind aprobarea regulamentului de organizare și funcționare și a structurii organizatorice ale direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București și art. 27 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, stabilește că:>Personalul cu statut de funcționar public încadrat în serviciul de control în sănătate publică din direcțiile de sănătate publică, cu pregătire profesională superioară în medicină și confirmare în specialitățile medicale de igienă, medicina muncii și sănătate publică, nu face parte din categoria „personalului de specialitate” din direcțiile de sănătate publică, prevăzut în anexa nr. II capitolul I pct. 2 nota 1 din Legea-cadru nr. 153/2017.Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.