COMUNICAT din 25 octombrie 2019

Redacția Lex24
Publicat in ICCJ: DECIZII, 09/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Publicat în: www.scj.ro
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulSESIZARECOD PR. PENALA 01/07/2010 ART. 539
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Dosar în care s-a formulat sesizarea: 1001/103/2018Nr. de înregistrare a sesizării: 2746/1/2019Data înregistrării sesizării: 25.10.2019
Conținutul sesizării:
Dezlegarea următoarelor chestiuni de drept:– dacă art. 539 Cod procedură penală se referă doar la măsurile preventive privative de libertate sau și la caracterul nelegal al arestării unei persoane ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare,– iar în caz afirmativ, dacă în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 539 alin. (2) Cod procedură penală, caracterul nelegal al arestării unei persoane ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare trebuie să fie constatat explicit prin hotărâre definitivă a instanței de judecată investită cu judecata cauzei penale și dacă prin sintagma hotărâre definitivă a instanței de judecată investită cu judecata cauzei se include și hotărârea pronunțată în soluționarea unui recurs în casație.
Minuta deciziei nr. 11 din 17 februarie 2020
Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția I civilă, în dosarul nr. 1001/103/2018, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile cu privire la următoarea chestiune de drept:– dacă art. 539 din Codul de procedură penală se referă doar la măsurile preventive privative de libertate sau și la caracterul nelegal al arestării unei persoane ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare,– iar în caz afirmativ, dacă în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 539 alin. (2) din Codul de procedură penală, caracterul nelegal al arestării unei persoane ulterior rămânerii definitive a hotărârii judecătorești de condamnare trebuie să fie constatat explicit prin hotărâre definitivă a instanței de judecată învestite cu judecata cauzei penale și dacă sintagma “hotărârea definitivă a instanței de judecată învestită cu judecarea cauzei” include și hotărârea pronunțată în soluționarea unui recurs în casație.Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x