Informatii Document
Publicat în: www.scj.ro
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Acte referite de acest act: | |
Nu exista acte care fac referire la acest act | |
Dosar în care s-a formulat sesizarea: 7802/2/2023Nr. de înregistrare a sesizării: 1694/1/2024Data înregistrării sesizării: 02.08.2024
Conținutul sesizării:Dacă disp. Cap. II Secțiunea 2, Cap. III Secțiunea 2 și art. 39 din Regulamentul aprobat prin HG nr. 181/2007 se aplică și grefierilor arhivari ca personal auxiliar al instanțelor judecătorești militare, respectiv dacă referirea la ”grefier” din cuprinsul articolelor precitate include întreaga enumerare limitativă de la art. 3 alin. (2) din Legea nr. 567/2004 și dacă art. 43 din Legea nr. 567/2004 poate fi interpretat în sensul că se referă la promovarea în funcții de execuție și a grefierilor arhivari studii medii în grefieri arhivari studii superioare.Dacă în cazul promovării examenului de promovare în funcție a grefierilor arhivari, salarizarea grefierului arhivar se face conform Anexei nr. V Cap II pct 7, 8, 9 din Legea nr. 153/2017, urmare a promovării acestui examen, fără ca disp. art. 31 alin. (8) din Legea nr. 153/2017 referitoare la încadrarea în cheltuielile de personal să constituie o condiție suspensivă în exercitarea dreptului la salarizare conform noii încadrări, respectiv dacă disp. art. 31 alin. (8) instituie o obligație în sarcina angajatorului anterioară organizării concursului de promovare, dar nu constituie o limitare a acordării drepturilor conform noii încadrări în cazul promovării examenului.
Minuta deciziei nr. 61 din 28 octombrie 2024Admite sesizarea formulată de Tribunalul București – Secția a VIII-a conflicte de muncă și asigurări sociale, în dosarul nr. 7802/2/2023, în vederea pronunțării unei hotărâri prealabile și, în consecință:În interpretarea dispozițiilor art. 43 și art. 90 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale art. 8^1, art. 10^1 din Regulamentul privind organizarea și desfășurarea concursului ori examenului pentru definitivare în funcție, promovare în grade sau trepte profesionale superioare ori din funcția de grefier cu studii medii în cea de grefier cu studii superioare, în cadrul aceleiași instanțe sau aceluiași parchet, precum și în funcții de execuție a personalului auxiliar de specialitate la instanțe și parchete superioare, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 181/2007, cu modificările și completările ulterioare, stabilește că:– personalul auxiliar de specialitate care a absolvit studii superioare juridice, studii superioare de administrație publică sau studii de licență în arhivistică poate participa la examenul pentru promovarea din funcția de grefier arhivar cu studii medii în cea de grefier arhivar cu studii superioare, în cadrul aceleiași instanțe sau aceluiași parchet (inclusiv al celor militare). … În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (8) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, precum și ale Regulamentului aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 181/2007, cu modificările și completările ulterioare, stabilește că:– organizarea examenului de promovare din funcția de grefier arhivar cu studii medii în cea de grefier arhivar cu studii superioare, în cadrul aceleiași instanțe sau aceluiași parchet, poate avea loc doar în măsura în care bugetul întocmit și aprobat în condițiile legii acoperă cheltuielile corespunzătoare drepturilor salariale aferente funcției în care urmează să aibă loc promovarea. Drepturile salariale corespunzătoare noii funcții se acordă de la data numirii în postul de grefier arhivar cu studii superioare. … Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 521 alin. (3) din Codul de procedură civilă.