Pentru a publica un material pe Lex24.ro, utilizatorii trebuie fie să dețină drepturile de autor asupra respectivului material, fie să aibă permisiunea de a posta conținutul.
În acest sens, in calitate de utilizator, vă veți asigura că orice material pe care îl trimiteți sau încărcați pe Lex24, nu încalcă drepturile de autor ale deținătorului de drept, nu conțin informații false și nu induc în eroare utilizatorii. Răspunderea pentru informațiile/materialele/comentariile respective vă aparține în mod exclusiv.
Urmatoarele actiuni sunt interzise pe Lex24:
- Prezentarea sau utilizarea cuvintelor sau ideilor altcuiva ca fiind ale dumneavoastră, fără a primi credit, recunoaștere sau permisiune corespunzătoare.
- Copierea ideilor și/sau a textului direct din alte surse, fie că este vorba de articole întregi, paragrafe sau propoziții.
- Rescrierea sau parafrazarea ușoară a muncii altcuiva (adesea numit „plagiat mozaic”).
- Traducerea sau reproducerea în alt mod a unei surse dintr-o limbă în alta fără autorizație, sau „rotirea” unei surse prin traducerea dintr-o limbă în alta.
- Utilizarea instrumentelor de inteligență artificială pentru a reformula, rezuma, remixa sau modifica în alt mod conținutul existent, astfel încât să rezulte o lucrare derivată care seamănă foarte mult cu conținutul original în ceea ce privește conceptul, structura sau elementele esențiale.
Vă rugăm să rețineți că menționarea sursei nu suplinește necesitatea de a obține permisiuni, iar ștergerea încălcării drepturilor de autor nu reprezintă un motiv pentru restabilirea contului.
Utilizatorii care încalcă regulile noastre privind drepturile de autor și plagiatul sunt eligibili pentru avertisment și vor fi suspendați. Ștergerea încălcărilor drepturilor de autor nu reprezintă un motiv de restabilire a conturilor inchise.
Citatele corespunzătoare ale surselor pot fi adăugate folosind formatarea textului cu superscript numerotat sau alte metode adecvate.