ANEXE din 29 mai 2014

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 08/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 436 bis din 16 iunie 2014
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulACTUALIZEAZA PEANEXA 29/05/2014
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Notă
Conținute de REGULAMENTUL nr. 9 din 29 mai 2014, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 436 din 16 iunie 2014.
 + 
Anexa nr. 1A
Cerere de autorizare a societății de administrare a investițiilor

PAGINA 1/4 DATE DE IDENTIFICAREALE SOLICITANTULUI CERERE PENTRU AUTORIZAREA SOCIETĂȚII DE ADMINISTRARE A INVESTIȚIILOR*1)
FALSE DECLARAȚII SAU OMISIUNI INTENȚIONATE ALE UNOR FAPTE POT CONSTITUI ÎNCĂLCĂRI ALE LEGII PENALE
1. Denumirea solicitantului: ……………………………….. 2. Certificatul de înregistrare la O.N.R.C.: …………………………………… (seria, numărul și data emiterii) 3. Codul unic de înregistrare la O.N.R.C.: …………………………………….. 4. Sediul social ……………………………………………………….. (strada și numărul) ………………. …………………….. ……………………… (localitate) (județul) (codul poștal) 5. Sediul central*2): ………………………………………………….. (strada și numărul) ………………. …………………….. ……………………… (localitate) (județul) (codul poștal) 6. Numărul de telefon: ……………… Numărul de fax: ………………….. 7. Adresa de poștă electronică: ………………………………. 8. Reprezentantul legal: ………………………… …………………… (numele, prenumele și funcția) (numărul de telefon) 9. Persoana de contact: ………………………… …………………… (numele, prenumele și funcția) (numărul de telefon) Prezenta cerere este însoțită de opisul documentelor anexate și de un număr de …….. documente, totalizând un număr de …….. file. Semnătura reprezentantului legal: ……….. Semnătura persoanei de contact: …….. Data: Ștampila societății

*1) În cazul autorizării unei sucursale a unei societăți de administrare a investițiilor dintr-un stat terț, expresia "societății de administrare a investițiilor" se înlocuiește cu "sucursalei societății (denumirea)".*2) Se va completa în cazul în care S.A.I. deține atât un sediu social, cât și un sediu central.NOTĂ:Dacă spațiul din formular nu este suficient pentru detalierea răspunsurilor, completările se vor face pe o pagină separată, cu semnătura reprezentantului legal și ștampila societății.

PAGINA 2/4 ACTIVITĂȚI CE SE AUTORIZEAZĂ CERERE PENTRU AUTORIZAREA SOCIETĂȚII DE ADMINISTRARE A INVESTIȚIILOR
10. Activitățile pentru care se solicită autorizație: (1) Administrarea organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare (O.P.C.V.M.) [](2) Administrarea altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.) [](3) Administrarea portofoliilor individuale de investiții, inclusiv a celor deținute de către fondurile de pensii, pe bază discreționară, conform mandatelor date de investitori,în cazul în care aceste portofolii includ unul sau mai multe instrumente financiare, definite la art. 2 alin. (1) pct. 11 din Legea nr. 297/2004 privind piața de capital cu modificările și completările ulterioare.;*3) [](4) Servicii conexe*4): i) consultanța de investiții privind unele sau mai multe instrumente financiare, definite la art. 2 alin. (1) pct. 11 din Legea nr. 297/2004 privind piața de capital cumodificările și completările ulterioare. ii) activitatea de păstrare și administrare legată de titlurile de participare ale organismelor de plasament colectiv. Numele și prenumele reprezentantului legal: Semnătura reprezentantului legal: ………………………. ……………………. Numele și prenumele persoanei de contact: Semnătura persoanei de contact: ………………………. ……………………. Data: Ștampila societății

*3) Se va bifa numai dacă au fost bifate punctele (1) sau (2).*4) Se va bifa numai dacă a fost bifat punct (3).NOTĂ:Dacă spațiul din formular nu este suficient pentru detalierea răspunsurilor, completările se vor face pe o pagină separată, cu semnătura reprezentantului legal și ștampila societății.

PAGINA 3/4 MEMBRII CONSILIULUI DE ADMINISTRAȚIE/ CONSILIULUI DE SUPRAVEGHERE, DIRECTORII/MEMBRII DIRECTORATULUI SOCIETĂȚII, ÎNLOCUITORII DIRECTORILOR/ MEMBRILOR DIRECTORATULUI, REPREZENTANȚII COMPARTIMENTULUI DE CONTROL INTERN CERERE PENTRU AUTORIZAREA SOCIETĂȚII DE ADMINISTRARE A INVESTIȚIILOR
Numele și prenumele Funcția*1) Codul numeric personal

*1) Coloana "Funcția" se va completa, după caz, cu: CA – membru în consiliul de administrație, CS – membru în consiliul de supraveghere, D – director, MD – membru directorat, ÎC – înlocuitor; RCI – reprezentant al compartimentului de control intern.
Numele și prenumele reprezentantului legal: ………………
Semnătura reprezentantului legal: ……………………
Data: Ștampila societății

NOTĂ:Dacă o pagină nu este suficientă, completările se vor face pe o pagină separată, cu semnătura reprezentantului legal și ștampila societății.

PAGINA 4/4 DATE DESPRE ACȚIONARIIS.A.I. CERERE PENTRU AUTORIZAREA SOCIETĂȚII DE ADMINISTRARE A INVESTIȚIILOR
11. ACȚIONARI S.A.I. Persoane fizice/juridice*1)
Nr. crt. ACȚIONARI*2) Denumire/ Nume și prenume Statul rezident Autoritatea competentă de supraveghere*3) Deținere Codul unic de înregistrare/ Codul numeric personal*4)
Nr. acțiuni Procent din capitalul social

*1) Dacă societatea are mai mult de 20 de acționari se vor înscrie numai acționarii societății cu dețineri de minim 5% din capitalul social, ultima linie fiind completată cu "alți acționari persoane fizice și juridice cu dețineri sub 5%" și, respectiv totalul deținerilor acestora.*2) Coloana "Acționari" se va completa începând cu structura acționariatului societății care solicită autorizarea. Pentru fiecare acționar semnificativ, persoană juridică, se va completa o nouă pagină precizându-se structura acționariatului acestuia până la nivel de acționar persoană fizică inclusiv. Nu se completează în cazul societăților admise la tranzacționare pe o piață reglementată și al celor la care statul sau o autoritate a administrației publice este acționar sau asociat, precizându-se această situație.*3) Se completează numai pentru persoanele juridice denumirea autorității de supraveghere din statul de origine împreună cu datele necesare contactării acesteia (adresa completă, nr. telefon, fax, e-mail).*4) Pentru persoanele fizice și juridice străine se va completa, după caz, seria și numărul pașaportului sau numărul de înregistrare la instituția similară O.N.R.C. din statul de origine.
Numele și prenumele reprezentantului legal: …………….
Semnătura reprezentantului legal: ……………….
Data: Ștampila societățiiNOTĂ:Dacă o pagină nu este suficientă, completările se vor face pe o pagină separată, cu semnătura reprezentantului legal și ștampila societății.

 + 
Anexa nr. 1B

PAGINA 1/2 OPIS DOCUMENTE PENTRU AUTORIZAREA societății de administrare a investițiilor …………………………………………………*1)
1. Actul constitutiv, autentificat, în original []
2. Copia încheierii judecătorului delegat de pe lângă O.N.R.C. de înființare și de înregistrare a societății []
3. Copia certificatului de înregistrare la O.N.R.C. []
4. Membrii Consiliului deadministrație/Consiliului desupraveghere Nume și prenume CV Copie act de identitate Copie actde studii Certificat de cazier Declarație (art. 24, alin. (1), lit. d), pct. 6) Declarație (art. 24, alin. (1), lit. d), pct. 7)
judiciar fiscal
[] [] [] [] [] [] []
[] [] [] [] [] [] []
[] [] [] [] [] [] []
5. Directoriicare asigură conducereaefectivă asocietățiiNume și prenume CV Copie act deiden- titate Copie act de studii Certificat de cazier Declara- ție (art. 24,alin. (1)lit. d), pct.6) Declara- ție (art. 24,alin. (1)lit. d), pct. 7) Dovada angajării/ încheierii contractuluide muncă/ mandat Copie atestatA.S.F.
judiciar fiscal
[] [] [] [] [] [] [] [] []
[] [] [] [] [] [] [] [] []
6. Înlocuitorii directorilor societății Nume și prenume CV Copie act de identi- tate Copie act de studii Certificat de cazier Declara- ție (art. 24alin. (1)lit. d), pct. 6) Declarație (art. 24, alin. (1), lit. d), pct. 7) Dovada angajării/ înche- ierii con- tractu-lui de muncă/ mandat
judiciar fiscal
[] [] [] [] [] [] [] []
[] [] [] [] [] [] [] []
7. Acționari semnificativi persoane juridice*2)Denumire
8. Acționari semnificativi persoane fizice*3) Nume și prenume
9. Regulile și procedurile interne aprobate de organul statutar competent al societății și semnate de persoana împuternicită în acest sens, în original, (trebuie să cuprindă cel puțin elementele menționate la Titlul I, Cap. VI)
10. Planul de afaceri (trebuie să cuprindă cel puțin elementele menționate la art. 24, alin. (1), lit. h)
11. Lista cuprinzând specimenele de semnături pentru membrii consiliului de administrație/consiliului de supraveghere, directorii/membrii directoratului S.A.I. precum și pentru persoana/persoanele pe care S.A.I. dorește să o/le autorizeze ca reprezentant/reprezentanți al/ai compartimentului de control intern care vor reprezenta societatea în relația cu A.S.F.
12. Documente prevăzute la art. 37 pentru autorizarea reprezentantului/reprezentanților compartimentului de control intern, cu specificarea responsabilităților stabilite prin regulamentele A.S.F. și în reglementările interne ale S.A.I. Nume și prenume

*1) Se va completa denumirea solicitantului.*2) Documente corespunzătoare prevăzute în anexa nr. 2 la Regulamentul nr. 2/2009*3) Idem 2

PAGINA 2/2 OPIS DOCUMENTE PENTRU AUTORIZAREA societății de administrare a investițiilor …………………………………………………*4)
14. Copie legalizată a actului care atestă deținerea cu titlu legal a spațiului destinat sediului social necesar funcționării S.A.I. Tipul contractului: proprietate [] comodat [] închiriere [] subînchiriere [] []
Declarație pe proprie răspundere a reprezentantului legal al societății, sub semnătură olografă, în formă autentică, cu privire la existența dotării tehnice necesară desfășurării activității societății []
În cazul contractului de subînchiriere:
– copia legalizată a contractului de închiriere, înregistrat la autoritatea fiscală []
15. Copie legalizată a actului care atestă deținerea cu titlu legal a spațiului destinat sediului central necesar funcționării S.A.I. []
Tipul contractului: proprietate [] comodat [] închiriere [] subînchiriere []
În cazul contractului de subînchiriere:
– copia legalizată a contractului de închiriere, înregistrat la autoritatea fiscală []
16. Dovada deținerii capitalului inițial minim []
17. Contractul încheiat cu un auditor financiar membru al Camerei Auditorilor Financiari din România []
18. Dovada achitării în contul A.S.F. a tarifelor în conformitate cu reglementările în vigoare []
Numele și prenumele reprezentantului legal: ……………… Semnătura reprezentantului legal: ………….. Numele și prenumele persoanei de contact: ……………….. Semnătura persoanei de contact: ……………. Data: Ștampila societății

*4) Se va completa denumirea solicitantului.NOTĂ:Dacă spațiul din formular nu este suficient pentru detalierea răspunsurilor, completările se vor face pe o pagină separată, cu semnătura reprezentantului legal și ștampila societății. + 
Anexa nr. 1C
DECLARAȚIE
Subsemnatul …………………, cu domiciliul în …………….., posesor al actului de identitate tip….*1), seria ….. nr. ………….., eliberat de ………………… la data de ………, valabil până la data de ………., CNP ……………., în calitate de …………………………*2) al societății de administrare a investițiilor ………….*3), declar prin prezenta că nu încalc prevederile Legii nr. 31/1990, ale O.U.G. nr. 32/2012 și ale reglementărilor legale în vigoare în legătură cu activitatea de administrare a investițiilor, precum și că respect cerințele menționate la art. 23 alin. (1) lit. ………*4) din Regulamentul A.S.F. nr. 9/2014 privind autorizarea și funcționarea societăților de administrare a investițiilor, a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare și a depozitarilor organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare.Dată și semnată astăzi, pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declarații se pedepsește conform legii.
Data ………………
Semnătura ………………..
*1) Se completează BI pentru buletin de identitate sau CI pentru carte de identitate sau PAS pentru pașaport, în cazul persoanelor fizice străine.*2) Se completează funcția deținută: membru în consiliul de administrație/consiliul de supraveghere, înlocuitor al directorului/membrului directoratului.*3) Se completează denumirea societății de administrare a investițiilor.*4) Se completează lit. c) și d) pentru membrii consiliului de administrație/consiliului de supraveghere, respectiv b), c) și e) pentru directori/membrii ai directoratului și persoanele care îi înlocuiesc pe aceștia.
 + 
Anexa nr. 1D
DECLARAȚIE
Subsemnatul ………………., cu domiciliul în …………………., posesor al actului de identitate tip ….*1), seria ….. nr. ………….., eliberat de …………… la data de …………, valabil până la data de …………, CNP ……………., în calitate de ………………*2) al societății de administrare a investițiilor ………………*3), declar prin prezenta că am următoarele dețineri care reprezintă cel puțin 10% din capitalul social sau al drepturilor de vot:a)dețineri individuale

Nr. crt. Denumirea societății în caresunt deținute acțiuni Statul rezident al societățiiîn care sunt deținute acțiuni Participare la capitalul social al societății/drepturile de vot(%)

b)dețineri în legătură cu alte persoane implicate

Nr. crt. Persoană implicată Denumirea societățiiîn care sunt deținute acțiuni Statul rezident al societății în care suntdeținute acțiuni Participarea persoanei implicate la capitalul social al societății/ drepturile de vot (%)

c)dețineri în legătură cu alte persoane cu care se află în legături strânse

Nr. crt. Persoana cu care se află în legături strânse Denumirea societățiiîn care sunt deținute acțiuni Statul rezident al societății în care suntdeținute acțiuni Participarea persoanei cu care se află în legături strânse la capitalul socialal societății/drepturile de vot (%)

Dată și semnată astăzi, pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declarații se pedepsește conform legii.
Data ………………
Semnătura ………………..
*1) Se completează BI pentru buletin de identitate sau CI pentru cartea de identitate sau PAS pentru pașaport, în cazul persoanelor fizice străine.*2) Se completează funcția deținută: membru în consiliul de administrație/consiliul de supraveghere, director/membru al directoratului, înlocuitor al directorului/membrului directoratului.*3) Se completează denumirea societății de administrare a investițiilor.

 + 
Anexa nr. 2
DECLARAȚIE
Subsemnatul …………………………, cu domiciliul în ……………….., posesor al actului de identitate tip ….*4), seria ….. nr. ………….., eliberat de ………… la data de …………., valabil până la data de ………….., CNP …………….., în calitate de angajat cu contract individual de muncă al societății de administrare a investițiilor ………………, declar prin prezenta că îndeplinesc condițiile prevăzute de art. 36 din Regulamentul A.S.F. nr. 9/2014 autorizarea și funcționarea societăților de administrare a investițiilor, a organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare și a depozitarilor organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare, pentru autorizarea ca reprezentant al compartimentului de control intern și mă angajez să respect prevederile O.U.G. nr. 32/2012 și ale reglementărilor A.S.F., precum și ale piețelor reglementate.Dată și semnată astăzi, pe propria răspundere, cunoscând că falsul în declarații se pedepsește conform legii.
Data ………………..
Semnătura ……………….
*4) Se completează BI pentru buletin de identitate sau CI pentru carte de identitate sau PAS pentru pașaport, în cazul persoanelor fizice străine.
 + 
Anexa nr. 3
FORMA ȘI CONȚINUTUL MINIM
al contractului de societate al fondului deschis de investiții
Contractul de societate va avea următorul conținut minim:1.Denumirea fondului.2.Fundamentarea legală a constituirii fondului.3.Durata fondului.4.Obiectivele fondului.5.Unitate de fond – definiția; descriere; valoarea inițială.6.Societatea de administrare și limita maximă a comisionului de administrare.7.Depozitarul și limita maximă a comisionului de depozitare.8.Forța majoră – definire.9.Clauze de continuare a contractului cu moștenitori ai investitorilor.10.Lichidarea și fuziunea fondului – clauze; procedură; modalități de protecție a investitorilor în asemenea cazuri.11.Litigii; mod de soluționare; competență.12.Clauza privind încetarea contractului în condițiile prevăzute în Codul civil român.13.Drepturile și obligațiile părților.14.Un articol distinct care să prevadă că investitorii devin parte contractuală prin semnarea formularului de subscriere și a declarației prin care confirmă faptul că au primit, au citit și au înțeles prospectul.
 + 
Anexa nr. 4
CONȚINUTUL MINIM
al regulilor unui fond deschis de investiții
1.Informații despre societatea de administrare a fondului deschis de investiții și relația dintre societatea de administrare și investitori1.1.Datele de identificare a societății de administrare a investițiilor:a)denumirea societății;b)nr. și data înmatriculării la O.N.R.C.;c)sediul social al societății și sediul central/secundar, dacă acestea diferă de sediul social, telefon, fax, adresa de web;d)numărul și data autorizației de funcționare eliberată de A.S.F.;e)numărul și data de înscriere în Registrul A.S.F.1.2.Obiectul și obiectivul administrării1.3.Nivelul maxim al comisionului de administrare încasat de societatea de administrare de la fondul deschis de investiții administrat1.4.Cheltuielile pe care S.A.I. este împuternicită să le efectueze pentru fondul deschis de investiții și modalitatea de calcul al acestora1.5.Operațiunile pe care poate să le facă S.A.I. în numele fondului deschis de investiții în vederea desfășurării activității de administrare1.6.Responsabilitatea societății de administrare în desfășurarea activității de administrare2.Informații despre depozitar, relația dintre societatea de administrare a investițiilor și depozitar2.1.Datele de identificare a depozitarului:a)denumirea societății și forma juridică;b)sediul social și sediul central dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresă de web.2.2.Obiectul contractului de depozitare încheiat între S.A.I. și depozitar2.3.Durata contractului încheiat între S.A.I. și depozitar2.4.Instrucțiunile primite de depozitar de la S.A.I.2.5.Nivelul comisionului încasat de către depozitar pentru activitatea de depozitare2.6.Responsabilitățile depozitarului față de societatea de administrare și față de investitorii fondului deschis de investiții pentru care desfășoară activitatea de depozitare2.7.Încetarea contractului de depozitare2.8.Forța majoră în cazul contractului de depozitare3.Informații cu privire la fondul deschis de investiții3.1.O descriere a obiectivelor fondului deschis de investiții, inclusiv:a)obiectivele financiare, cum ar fi creșterea de capital, obținerea de venit etc.;b)politica de investiții, dacă este specializată pe arii geografice sau sectoare industriale și orice limitări ale acestei politici;c)principalele categorii de instrumente financiare în care se va investi;d)descrierea oricăror instrumente tehnice care ar putea fi folosite în administrarea portofoliului, cum ar fi tehnici de asigurare împotriva riscurilor;e)durata minimă recomandată a investițiilor, bazată pe natura fondului de investiții;f)factorii de risc derivând din politica de investiții a fondului deschis de investiții.3.2.Persoanele responsabile cu analizarea oportunităților de investiție3.3.Informații cu privire la emiterea, vânzarea, răscumpărarea și anularea unităților de fond într-un fond deschis de investiții:a)procedurile pentru subscrierea de unități de fond, procedurile pentru răscumpărarea unităților de fond;b)circumstanțele în care emisiunea și răscumpărarea de unități de fond pot fi suspendate de către A.S.F.;c)dacă fondul are o durată limitată, data finală pentru achiziționarea sau răscumpărarea de unități de fond;d)numele și adresa distribuitorilor de unități de fond, dacă este cazul;e)modalitatea de anulare a unităților de fond ale unui fond deschis de investiții.3.4.Metode pentru determinarea valorii activelor nete ale unui fond deschis de investiții:a)regulile de evaluare a activelor;b)metoda de calcul al valorii activului net;c)frecvența calculării valorii activului net;d)mijloacele, locurile și frecvența publicării valorii activului net;e)valoarea inițială a unei unități de fond.3.5.Condiții de înlocuire a S.A.I. și a depozitarului:a)enumerarea situațiilor în care poate fi înlocuită S.A.I. și depozitarul;b)regulile pentru asigurarea protecției investitorilor, cum ar fi setul de proceduri prudențiale/conduita incluse de S.A.I. în regulile/reglementările sale interne.4.Regulile fondului trebuie să conțină tipărită într-un loc vizibil data întocmirii acestora(la 20-04-2018,
Anexa nr. 4 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)
 + 
Anexa nr. 5
CONȚINUTUL MINIM
al regulilor unui fond deschis de investiții
constituit din mai multe compartimente de investiții
1.Informații despre societatea de administrare a fondului deschis de investiții și relația dintre societatea de administrare și investitori1.1.Datele de identificare a societății de administrare a investițiilor:a)denumirea societății;b)nr. și data înmatriculării la O.N.R.C.;c)sediul social al societății și sediul central/secundar, dacă acestea diferă de sediul social, telefon, fax, adresa de web;d)numărul și data autorizației de funcționare eliberată de A.S.F.;e)numărul și data de înscriere în Registrul A.S.F.1.2.Obiectul și obiectivul administrării1.3.Nivelul maxim al comisionului de administrare încasat de societatea de administrare de la fondul deschis de investiții administrat1.4.Cheltuielile pe care S.A.I. este împuternicită să le efectueze pentru fondul deschis de investiții și modalitatea de calcul al acestora1.5.Operațiunile pe care poate să le facă S.A.I. în numele fondului deschis de investiții în vederea desfășurării activității de administrare1.6.Responsabilitatea societății de administrare în desfășurarea activității de administrare2.Informații despre depozitar, relația dintre societatea de administrare a investițiilor și depozitar2.1.Datele de identificare a depozitarului:a)denumirea societății și forma juridică;b)sediul social și sediul central, dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresă de web.2.2.Obiectul contractului de depozitare încheiat între S.A.I. și depozitar2.3.Durata contractului încheiat între S.A.I. și depozitar2.4.Instrucțiunile primite de depozitar de la S.A.I.2.5.Nivelul comisionului încasat de către depozitar pentru activitatea de depozitare2.6.Responsabilitățile depozitarului față de societatea de administrare și față de investitorii fondului deschis de investiții pentru care desfășoară activitatea de depozitare2.7.Încetarea contractului de depozitare2.8.Forța majoră în cazul contractului de depozitare3.Informații generale cu privire la fondul deschis de investiții3.1.Persoanele responsabile cu analizarea oportunităților de investiție3.2.Informații cu privire la emiterea, vânzarea, răscumpărarea și anularea unităților de fond într-un fond deschis de investiții:a)procedurile pentru subscrierea de unități de fond, procedurile pentru răscumpărarea unităților de fond, procedurile pentru conversia de unități de fond;b)circumstanțele în care emisiunea și răscumpărarea de unități de fond pot fi suspendate de către A.S.F.;c)dacă fondul sau compartimentele sale au o durată limitată, data finală pentru achiziționarea sau răscumpărarea de unități de fond;d)numele și adresa distribuitorilor de unități de fond, dacă este cazul;e)modalitatea de anulare a unităților de fond ale unui fond deschis de investiții.3.3.Metode pentru determinarea valorii activelor nete ale unui fond deschis de investiții:a)regulile de evaluare a activelor;b)metoda de calcul al valorii activului net;c)frecvența calculării valorii activului net;d)mijloacele, locurile și frecvența publicării valorii activului net.3.4.Condiții de înlocuire a S.A.I. și a depozitarului:a)enumerarea situațiilor în care poate fi înlocuită S.A.I. și depozitarul;b)regulile pentru asigurarea protecției investitorilor, cum ar fi setul de proceduri prudențiale/conduită incluse de S.A.I. în regulile/reglementările sale interne.4.Informații particulare cu privire la fiecare subfond4.1.O descriere a obiectivelor fiecărui subfond, inclusiv:a)obiectivele financiare, cum ar fi creșterea de capital, obținerea de venit etc.;b)politica de investiții (cu menționarea ariilor geografice sau sectoarelor industriale în care se investește, limitelor investiționale, strategia investițională, abaterile maxime estimate de la strategia investițională asumată, nivelul maxim de levier, deținerile încrucișate conform art. 89 din O.U.G. nr. 32/2012).Politica de investiții va fi suficient de precisă și detaliată pentru a permite o evaluare obiectivă din partea investitorilor subfondului, astfel încât aceștia să poată aprecia în cunoștință de cauză impactul unei eventuale decizii de modificare a politicii de investiții de către S.A.I.;c)principalele categorii de instrumente financiare în care se va investi;d)descrierea oricăror instrumente tehnice care ar putea fi folosite în administrarea portofoliului, cum ar fi tehnici de asigurare împotriva riscurilor;e)durata minimă recomandată a investițiilor, bazată pe natura subfondului;f)factorii de risc derivând din politica de investiții a subfondului.4.2.Dacă este cazul, pentru fiecare subfond se vor preciza clasele de unități de fond emise și caracteristicile fiecărei clase: structura comisioanelor, minimul prevăzut pentru investiția inițială, valuta de exprimare a valorii activului net, categoriile de investitori eligibili etc.5.Regulile fondului trebuie să conțină tipărită într-un loc vizibil data întocmirii acestora.(la 20-04-2018,
Anexa nr. 5 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)
 + 
Anexa nr. 6
FORMA ȘI CONȚINUTUL MINIM
ale contractului de administrare de investiții
pentru societățile de investiții + 
PărțileSocietatea de administrare a investițiilor, cu sediul social și sediul central (după caz)……………………….., înmatriculată la O.N.R.C. sub nr……….., codul fiscal ………, nr. autorizației emise de A.S.F………………, nr. de înscriere în Registrul A.S.F.;………………Reprezentată prin …………………………… (numele, prenumele, domiciliul, funcția, B.I/C.I. seria …….. nr. ………….)șiSocietatea de investiții, cu sediul social și sediul central (după caz) ………………………………, înmatriculată la O.N.R.C. sub nr. ……………, codul fiscal ……………, nr. autorizației emise de A.S.F. ……., nr. de înscriere în Registrul A.S.F. ………..Reprezentată prin …………………………….. (numele, prenumele, domiciliul, funcția, B.I/C.I. seria …….. nr. …….).
1.Obiectul contractuluiAcționarii încredințează societății de administrare a investițiilor, care acceptă, administrarea ………………Prin administrare, în sensul prezentului contract, părțile înțeleg ………………………………………..:Acționarii acordă societății de administrare a investițiilor toate puterile necesare realizării obiectului contractului.Societatea de administrare a investițiilor este obligată să respecte eventualele limitări ce ar decurge din prevederile prezentului contract.2.Obiectul și obiectivul administrăriiAdministrarea poartă asupra societății de investiții …………………………..Obiectivul administrării este ……………………………………………….Pentru realizarea obiectivului administrării, societatea de administrare a investițiilor se obligă să deschidă și să țină o evidență specială, distinctă și adaptată activelor administrate.3.Durata contractuluiDurata prezentului contract este de ………… ani, începând cu data autorizării societății de investiții de către A.S.F., sau o dată cu autorizarea preluării societății de investiții de către o altă societate de administrare a investițiilor.4.Prețul contractului; modalități de platăPrețul contractului este reprezentat de comisionul de administrare și este de ………….% aplicat la …………………..5.Operațiuni autorizateSocietatea de administrare a investițiilor este autorizată să realizeze din proprie inițiativă și pe proprie răspundere următoarele operațiuni:În realizarea operațiunilor autorizate, societatea de administrare a investițiilor va acționa numai în interesul acționarilor societății de investiții administrate și va lua toate măsurile necesare pentru prevenirea, înlăturarea, limitarea pierderilor, precum și pentru exercitarea și încasarea drepturilor aferente valorilor mobiliare și altor instrumente financiare din portofoliul administrat.Societatea de administrare a investițiilor comunică acționarilor orice informații cerute de aceștia și având legătură cu portofoliul administrat.Societatea de administrare a investițiilor este obligată să evite situațiile care constituie conflict de interese așa cum au fost definite acestea în O.U.G. nr. 32/2012 și Regulamentul A.S.F. nr. 9/2014 privind autorizarea și funcționarea societăților de administrare a investițiilor, a O.P.C.V.M. și a depozitarilor O.P.C.V.M. sau să asigure informarea investitorilor cu privire la cele care apar.6.Depozitare7.PierderiAcționarii declară că au luat cunoștință despre riscurile operațiunilor efectuate cu activele sale și cu instrumente financiare administrate de către societatea de administrare.8.Rezilierea contractuluiPrezentul contract încetează de plin drept și fără intervenția instanței de judecată, în cazurile prevăzute de lege și de reglementările speciale privind pe oricare dintre părți.Transferul activelor se va realiza conform prevederilor legale.9.Modificarea contractuluiModificarea contractului se va face prin act adițional, semnat de reprezentanții legali ai societății de administrare a investițiilor și societății de investiții, intrarea în vigoare a modificărilor contractului urmând a se realiza conform prevederilor Regulamentului A.S.F. nr…… privind autorizarea și funcționarea societăților de administrare a investițiilor, a organismelor de plasament colectiv și a depozitarilor.10.ResponsabilitateSocietatea de administrare a investițiilor răspunde pentru orice prejudiciu produs acționarilor prin:– încălcarea actelor normative și/sau a reglementărilor speciale în vigoare;– încălcarea reglementărilor interne ale societății de investiții;– dol;– culpă în executarea contractului;– neexecutarea sau executarea defectuoasă a obligațiilor asumate prin prezentul contract.11.Forța majorăForța majoră înlătură răspunderea, dacă este comunicată în termen de …….. zile și demonstrată în termen de …….. zile – ambele de la data apariției.12.Litigii.
 + 
Anexa nr. 7
FORMA ȘI CONȚINUTUL MINIM
al prospectului de emisiune al fondului deschis de investiții
1.Informații despre societatea de administrare a fondului deschis de investiții1.1.Datele de identificare a societății de administrare a investițiilor:a)denumirea societății și forma juridică;b)nr. și data înmatriculării la O.N.R.C.;c)sediul social al societății și sediul central, dacă acesta diferă de sediul social, telefon, fax, adresa de web;d)sediile secundare ale societății;e)codul unic de înregistrare;f)durata (dacă este limitată);g)numele organismelor de plasament colectiv administrate de societatea de administrare a investițiilor, și dacă aceasta desfășoară activități de administrare a portofoliilor individuale de investiții, inclusiv a celor de pensii și activități conexe;h)numărul și data autorizației de funcționare eliberată de A.S.F.1.2.Capitalul social subscris și vărsat de către societatea de administrare a investițiilor1.3.Numele persoanelor membre ale consiliului de administrație/consiliului de supraveghere al societății de administrare a investițiilor, ale directorilor/membrilor directoratului, ale persoanelor ce îi înlocuiesc pe aceștia din urmă, precum și detalierea activităților desfășurate de către aceștia atunci când aceste activități sunt semnificative pentru societatea de administrare1.4.Politica de remunerare actualizată, ce include cel puțin o descriere a modalității de calcul al remunerației și al beneficiilor, identitățile persoanelor responsabile pentru atribuirea remunerației și a beneficiilor, inclusiv alcătuirea comitetului de remunerare, în cazul în care acest comitet există2.Informații despre depozitar2.1.Datele de identificare ale depozitarului:a)denumirea societății și forma juridică;b)sediul social și sediul central, dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresa de web.2.2.Orice altă activitate în care depozitarul se angajează, pe lângă cea de depozitare2.3.Dacă există terțe părți cărora depozitarul le-a transferat una sau mai multe dintre responsabilitățile sale, prospectul va cuprinde următoarele informații referitoare la aceștia:a)denumirea terței părți;b)sediul social și sediul central dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresa de web;c)activitățile care au fost delegate;d)o descriere a funcțiilor de păstrare în siguranță delegate de către depozitar și eventualele conflicte de interese care pot apărea în urma delegării.2.4.Descriere a conflictelor de interese care pot apărea în activitate curentă2.5.Prevederi privind punerea la dispoziția investitorilor, la cerere, de informații actualizate privind subpct. 2.3 și 2.43.Informații cu privire la fondul deschis de investiții3.1.Identitatea fondului:a)denumirea;b)data înființării;c)durata de existență;d)precizarea bursei sau a pieței pe care sunt admise la tranzacționare unitățile de fond (după caz).3.2.O descriere a obiectivelor fondului, inclusiv:a)obiectivele financiare, cum ar fi creșterea de capital, obținerea de venit etc.;b)politica de investiții, dacă este specializată pe arii geografice sau sectoare industriale și orice limitări ale acestei politici;c)principalele categorii de instrumente financiare în care se va investi;d)descrierea oricăror instrumente tehnice care ar putea fi folosite în administrarea portofoliului, cum ar fi tehnici de asigurare împotriva riscurilor sau posibilitățile de împrumut care pot fi folosite în administrarea fondului;e)factorii de risc derivând din politica de investiții a fondului deschis de investiții;f)descrierea datelor stipulate la art. 14 din Regulamentul (UE) nr. 2.365/2015, după caz.3.3.O descriere a caracteristicilor unei unități de fond întrun fond deschis de investiții:a)natura drepturilor conferite de o unitate de fond;b)mijloace de evidență a unității de fond – dematerializate;c)caracteristicile unității de fond, indicarea monedei în care poate fi denominată;d)momentul la care o persoană ce a cumpărat titluri de participare devine investitor al fondului;e)datele pentru distribuirea rapoartelor periodice.3.4.Informații cu privire la emiterea și răscumpărarea unităților de fond într-un fond deschis de investiții:a)procedurile pentru subscrierea de unități de fond;b)procedurile pentru răscumpărarea unităților de fond;c)circumstanțele în care emisiunea și răscumpărarea de unități de fond pot fi suspendate de către A.S.F.;d)dacă fondul are o durată limitată, data finală pentru achiziționarea sau răscumpărarea de unități de fond;e)numele, adresa, telefonul și faxul distribuitorilor de unități de fond, dacă este cazul.3.5.Reguli de evaluare a activelor unui fond deschis de investiții (se completează cu referința la Regulile fondului care detaliază normele de evaluare a activelor fondului)3.6.Comisioane și alte cheltuieli:a)comisioane suportate de investitori:– comisioane de cumpărare (dacă este cazul), cu detalierea condițiilor în care acestea se plătesc și valoarea lor;– comisioane de răscumpărare (dacă este cazul) cu detalierea condițiilor în care acestea se plătesc și valoarea lor;b)comisioanele datorate societății de administrare, depozitarului, alte comisioane și cheltuieli suportate de către fond sau de către deținătorii de unități de fond, modalitatea de plată, valoarea și modul de calcul al acestora.3.6.1.Informații detaliate privind politica de remunerare actualizată, conținând inclusiv, dar fără a se limita la o descriere a modalității de calcul al remunerației și al beneficiilor, identitatea persoanelor responsabile pentru atribuirea remunerației și a beneficiilor, inclusiv alcătuirea comitetului de remunerare, în cazul în care acest comitet există.3.7.Fuziunea și lichidarea unui fond deschis de investiții: circumstanțele în care un fond deschis de investiții poate fuziona cu alt fond sau poate fi lichidat, precum și procedura de realizare a acestora, cu specificarea drepturilor ce le revin deținătorilor de unități de fond.3.8.Regimul fiscal aplicabil fondului:a)impozitele suportate de investitor;b)detalii cu privire la modalitatea de reținere sau plată a impozitelor.3.9.Auditorul fondului3.10.În cazul în care prospectele fondurilor deschise de investiții autorizate vor fi completate cu date privind performanțele anterioare ale fondului, se va preciza că performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.3.11.Mențiunea faptului că regulile fondului fac parte integrantă din prospect, fiind anexate la acesta4.Date de distribuire și întocmire a situațiilor contabile4.1.Identitatea auditorului financiar care răspunde de verificarea informațiilor contabile prevăzute la art. 94 din O.U.G. nr. 32/20125.Descrierea regulilor pentru determinarea și repartizarea veniturilor6.Consultanți și alte persoane juridice6.1.Informații cu privire la numele consultanților sau denumirea și tipul persoanelor juridice care oferă consultanță pe bază de contract și care sunt plătite din activele fondului deschis de investiții6.2.Prevederi ale contractului încheiat între consultanți și societatea de administrare a investițiilor, în afara celor legate de remunerare, ce pot fi relevante pentru investitori6.3.Alte prevederi semnificative7.Informații cu privire la modalitatea de efectuare a plăților către investitori, de efectuare a răscumpărărilor unităților de fond și modalitatea de publicare a informațiilor cu privire la respectivul fond deschis de investiții. Aceste informații trebuie oferite, în toate situațiile, în statul membru de origine al fondului deschis de investiții. Atunci când unitățile de fond ale unui fond deschis de investiții sunt distribuite într-un alt stat membru, prospectul de emisiune va conține informațiile respective cu privire la modalitatea de plată a investitorilor, a efectuării răscumpărărilor unităților de fond și modalitatea de distribuire a informațiilor specifice pentru statul respectiv.8.Precizarea activităților menționate la art. 6 din O.U.G. nr. 32/2012 care au fost delegate către terți. În situația delegării activității de administrare a investițiilor, se va preciza denumirea S.A.I., sediul social și sediul central dacă acesta diferă de sediul social, membrii Consiliului de administrație/Consiliului de supraveghere și ai directorilor/membrilor Directoratului S.A.I. căreia i-a fost delegată activitatea de administrare a investițiilor(la 20-04-2018,
Anexa nr. 7 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)
 + 
Anexa nr. 8
FORMA ȘI CONȚINUTUL MINIM
al prospectului de emisiune al fondului deschis de investiții
constituit din mai multe compartimente de investiții
1.Informații despre societatea de administrare a fondului deschis de investiții1.1.Datele de identificare a societății de administrare a investițiilor:a)denumirea societății și forma juridică;b)nr. și data înmatriculării la O.N.R.C.;c)sediul social al societății și sediul central, dacă acesta diferă de sediul social, telefon, fax, adresa de web;d)sediile secundare ale societății;e)codul unic de înregistrare;f)durata (dacă este limitată);g)numele organismelor de plasament colectiv administrate de societatea de administrare a investițiilor, și dacă aceasta desfășoară activități de administrare a portofoliilor individuale de investiții, inclusiv a celor de pensii și activități conexe;h)numărul și data autorizației de funcționare eliberată de A.S.F.1.2.Capitalul social subscris și vărsat de către societatea de administrare a investițiilor1.3.Numele persoanelor membre ale Consiliului de administrație/Consiliului de supraveghere al societății de administrare a investițiilor, ale directorilor/membrilor directoratului, ale persoanelor ce îi înlocuiesc pe aceștia din urmă, precum și detalierea activităților desfășurate de către aceștia atunci când aceste activități sunt semnificative pentru societatea de administrare1.4.Politica de remunerare actualizată, ce include cel puțin o descriere a modalității de calcul al remunerației și al beneficiilor, identitățile persoanelor responsabile pentru atribuirea remunerației și a beneficiilor, inclusiv alcătuirea comitetului de remunerare, în cazul în care acest comitet există*)*) În aplicarea art. 69 din Directiva 65/2009/UE.2.Informații despre depozitar2.1.Datele de identificare ale depozitarului:a)denumirea societății și forma juridică;b)sediul social și sediul central, dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresa de web.2.2.Orice altă activitate în care depozitarul se angajează, pe lângă cea de depozitare2.3.Dacă există terțe părți cărora depozitarul le-a transferat una sau mai multe dintre responsabilitățile sale, prospectul va cuprinde următoarele informații referitoare la aceștia:a)denumirea terței părți;b)sediul social și sediul central, dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresa de web;c)activitățile care au fost delegate;d)o descriere a funcțiilor de păstrare în siguranță delegate de către depozitar și eventualele conflicte de interese care pot apărea în urma delegării.2.4.Descriere a conflictelor de interese care pot apărea în activitate curentă2.5.Prevederi privind punerea la dispoziția investitorilor, la cerere, de informații actualizate privind subpct. 2.3 și 2.43.Informații generale cu privire la fondul deschis de investiții3.1.Persoanele responsabile cu analizarea oportunităților de investiție3.2.Informații cu privire la emiterea, răscumpărarea și conversia unităților de fond într-un fond deschis de investiții:a)procedurile pentru subscrierea de unități de fond;b)procedurile pentru răscumpărarea unităților de fond;c)procedurile pentru conversia unităților de fond;d)circumstanțele în care emisiunea și răscumpărarea de unități de fond pot fi suspendate de către A.S.F.;e)momentul la care o persoană ce a cumpărat unități de fond devine investitor al fondului;f)numele, adresa, telefonul și faxul distribuitorilor de unități de fond, dacă este cazul.3.3.Reguli de evaluare a activelor unui fond deschis de investiții (Se completează cu referința la Regulile fondului care detaliază normele de evaluare a activelor fiecărui subfond în parte.)3.4.Comisioanele datorate societății de administrare, depozitarului, alte comisioane și cheltuieli suportate de către fond sau de către deținătorii de unități de fond, modalitatea de plată, valoarea și modul de calcul al acestora3.4.1.Informații detaliate privind politica de remunerare actualizată, conținând inclusiv, dar fără a se limita la o descriere a modalității de calcul al remunerației și al beneficiilor, identitatea persoanelor responsabile pentru atribuirea remunerației și a beneficiilor, inclusiv alcătuirea comitetului de remunerare, în cazul în care acest comitet există3.5.Fuziunea și lichidarea unui fond deschis de investiții/compartiment de investiții: circumstanțele în care un fond deschis de investiții/compartiment de investiții poate fuziona cu alt fond/compartiment de investiții sau poate fi lichidat, precum și procedura de realizare a acestora, cu specificarea drepturilor ce le revin deținătorilor de unități de fond3.6.Regimul fiscal aplicabil fondului:a)impozitele suportate de investitor;b)detalii cu privire la modalitatea de reținere sau de plată a impozitelor.3.7.Auditorul fondului3.8.Mențiunea faptului că regulile fondului fac parte integrantă din prospect, fiind anexate la acesta4.Informații particulare cu privire la fiecare subfond4.1.Identitatea subfondului:a)denumirea;b)data înființării;c)durata de existență;d)precizarea bursei sau a pieței pe care sunt admise la tranzacționare unitățile de fond ale fiecărui subfond (după caz).4.2.O descriere a obiectivelor subfondului, inclusiv:a)obiectivele financiare, cum ar fi creșterea de capital, obținerea de venit etc.;b)politica de investiții, dacă este specializată pe arii geografice sau sectoare industriale și orice limitări ale acestei politici;c)principalele categorii de instrumente financiare în care se va investi;d)descrierea oricăror instrumente tehnice care ar putea fi folosite în administrarea portofoliului, cum ar fi tehnici de asigurare împotriva riscurilor sau posibilitățile de împrumut care pot fi folosite în administrarea subfondului;e)factorii de risc derivând din politica de investiții a subfondului;f)descrierea datelor stipulate la art. 14 din Regulamentul (UE) nr. 2.365/2015, după caz.4.3.O descriere a caracteristicilor unei unități de fond în fiecare subfond:a)natura drepturilor conferite de o unitate de fond;b)mijloace de evidență a unității de fond – dematerializate;c)caracteristicile unității de fond, indicarea monedei în care poate fi denominată;d)dacă subfondul are o durată limitată, data finală pentru achiziționarea, răscumpărarea sau conversia de unități de fond;e)valoarea inițială a unei unități de fond.4.4.Comisioane suportate de investitori unui subfond:a)comisioane de cumpărare (dacă este cazul), cu detalierea condițiilor în care acestea se plătesc și valoarea lor;b)comisioane de răscumpărare (dacă este cazul), cu detalierea condițiilor în care acestea se plătesc și valoarea lor;c)comisioane de conversie (dacă este cazul), cu detalierea condițiilor în care acestea se plătesc și valoarea lor.4.5.În cazul în care prospectele fondurilor deschise de investiții autorizate includ date privind performanțele anterioare ale subfondurilor, se va preciza că performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.4.6.Dacă este cazul, pentru fiecare subfond se vor preciza clasele de unități de fond emise și caracteristicile fiecărei clase: structura comisioanelor, minimul prevăzut pentru investiția inițială, valuta de exprimare a valorii activului net, categoriile de investitori eligibili etc.5.Date de distribuire și întocmire a situațiilor contabile5.1.Identitatea auditorului financiar care răspunde de verificarea informațiilor contabile aferente subfondului prevăzute la art. 94 din O.U.G. nr. 32/2012.6.Descrierea regulilor pentru determinarea și repartizarea veniturilor7.Consultanți și alte persoane juridice7.1.Informații cu privire la numele consultanților sau denumirea și tipul persoanelor juridice care oferă consultanță pe bază de contract și care sunt plătite din activele fondului deschis de investiții7.2.Prevederi ale contractului încheiat între consultanți și societatea de administrare a investițiilor, în afara celor legate de remunerare, ce pot fi relevante pentru investitori7.3.Alte prevederi semnificative8.Informații cu privire la modalitatea de efectuare a plăților către investitori, de efectuare a răscumpărărilor unităților de fond și modalitatea de publicare a informațiilor cu privire la respectivul fond deschis de investiții. Aceste informații trebuie oferite, în toate situațiile, în statul membru de origine al fondului deschis de investiții. Atunci când unitățile de fond ale unui fond deschis de investiții sunt distribuite într-un alt stat membru, prospectul de emisiune va conține informațiile respective cu privire la modalitatea de plată a investitorilor, a efectuării răscumpărărilor unităților de fond și modalitatea de distribuire a informațiilor specifice pentru statul respectiv.9.Precizarea activităților menționate la art. 6 din O.U.G. nr. 32/2012 care au fost delegate către terți. În situația delegării activității de administrare a investițiilor, se vor preciza denumirea S.A.I., sediul social și sediul central dacă acesta diferă de sediul social, membrii Consiliului de administrație/Consiliului de supraveghere și ai directorilor/membrilor directoratului S.A.I. căreia i-a fost delegată activitatea de administrare a investițiilor(la 20-04-2018,
Anexa nr. 8 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)
 + 
Anexa nr. 9
FORMA ȘI CONȚINUTUL MINIM
al prospectului de emisiune al societății de investiții
1.Informații despre societatea de administrare a societății de investiții (dacă este cazul)1.1.Datele de identificare a societății de administrare a investițiilor:a)denumirea societății și forma juridică;b)nr. și data înmatriculării la O.N.R.C.;c)sediul social al societății și sediul central dacă acesta diferă de sediul social, telefon, fax, adresa de web;d)sediile secundare ale societății;e)codul unic de înregistrare;f)durata (dacă este limitată);g)numele organismelor de plasament colectiv administrate de societatea de administrare a investițiilor și dacă aceasta desfășoară activități de administrare a portofoliilor individuale de investiții, inclusiv a celor de pensii și activități conexe;h)numărul și data autorizației de funcționare eliberată de A.S.F.;i)numărul și data de înscriere în Registrul A.S.F.1.2.Capitalul social subscris și vărsat de către societatea de administrare a investițiilor1.3.Numele persoanelor membre ale Consiliului de administrație/consiliului de supraveghere al societății de administrare a investițiilor, ale directorilor/membrilor directoratului, ale persoanelor ce îi înlocuiesc pe aceștia din urmă și experiența profesională a membrilor acestuia, precum și detalierea activităților desfășurate de către aceștia atunci când aceste activități sunt semnificative pentru societatea de administrare2.Informații despre depozitar2.1.Datele de identificare ale depozitarului:a)denumirea societății și forma juridică;b)sediul social și sediul central dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresa de web2.2.Orice altă activitate în care depozitarul se angajează, pe lângă cea de depozitare2.3.Dacă există terțe părți cărora depozitarul le-a transferat una sau mai multe dintre responsabilitățile sale, prospectul va cuprinde următoarele informații referitoare la aceștia:a)denumirea terței părți;b)sediul social și sediul central dacă acesta este diferit de sediul social, precum și sediul sucursalei unde se desfășoară activitatea de depozitare, dacă este cazul, telefon, fax, adresa de web;c)activitățile care au fost delegate;d)o descriere a funcțiilor de păstrare în siguranță delegate de către depozitar și eventualele conflicte de interese care pot apărea în urma delegării.2.4.Descriere a conflictelor de interese care pot apărea în activitatea curentă2.5.Prevederi privind punerea la dispoziția investitorilor, la cerere, de informații actualizate privind subpct. 2.3 și 2.43.Informații cu privire la societatea de investiții3.1.Identitatea societății de investiții:a)numele și prenumele, locul și data nașterii, domiciliul și cetățenia membrilor fondatori persoane fizice; denumirea, sediul social, codul fiscal, număr de înregistrare la registrul comerțului și naționalitatea membrilor fondatori persoane juridice;b)forma, denumirea, sediul social și sediul central, dacă acesta este diferit de sediul social, emblema societății, dacă este cazul, precum și sediile filialelor dacă acestea există, telefon, fax, adresa de web;c)data înființării și durata societății;d)obiectul de activitate al societății;e)capitalul social subscris și vărsat (după subscrierea inițială);f)numărul și data autorizației de funcționare eliberată de A.S.F.;g)numărul și data de înscriere în Registrul A.S.F.3.2.Conducerea societății de investiții:a)numele și prenumele, locul și data nașterii, domiciliul și cetățenia administratorilor, garanția pe care administratorii sunt obligați să o depună, puterile ce li se conferă și dacă ei urmează să le exercite împreună sau separat; drepturile speciale de reprezentare și de administrare acordate unora dintre ei; experiența profesională;b)numele și prenumele, locul și data nașterii, domiciliul și cetățenia directorilor/membrilor directoratului și a persoanelor care îi înlocuiesc pe aceștia, precum și pentru reprezentanții compartimentului de control intern ai societății (în cazul în care aceasta este autoadministrată), experiența profesională;c)persoanele responsabile cu analizarea oportunităților de investiție, dacă sunt altele decât administratorii societății de investiții (în cazul în care aceasta este autoadministrată), experiența profesională;d)clauze privind conducerea, administrarea, controlul și funcționarea societății;e)detalii cu privire la principalele activități desfășurate de către membrii consiliului de administrație/consiliului de supraveghere și de directorii/membrii directoratului societății de investiții în afara societății, dacă acestea sunt semnificative pentru societatea de investiții3.3.O descriere a obiectivelor societății de investiții, inclusiv:a)obiectivele financiare, cum ar fi creșterea de capital, obținerea de venit etc.;b)politica de investiții, dacă este specializată pe arii geografice sau sectoare industriale și orice limitări ale acestei politici;c)principalele categorii de instrumente financiare în care se va investi;d)descrierea oricăror instrumente tehnice care ar putea fi folosite în administrarea portofoliului, cum ar fi tehnici de asigurare împotriva riscurilor;e)durata minimă recomandată a investițiilor, bazată pe natura societății de investiții;f)factorii de risc derivând din politica de investiții a societății de investiții;g)descrierea datelor stipulate la art. 14 din Regulamentul (UE) nr. 2.365/2015, după caz3.4.O descriere a caracteristicilor acțiunilor societății de investiții:a)natura drepturilor conferite de o acțiune;b)caracteristicile acțiunilor, indicarea monedei în care pot fi denominate;c)momentul la care o persoană ce a cumpărat titluri de participare devine investitor al societății de investiții;d)datele pentru distribuirea rapoartelor periodice.3.5.Informații cu privire la emiterea și răscumpărarea acțiunilor unei societăți de investiții și admiterea la tranzacționare pe o piață reglementată:a)procedurile pentru subscrierea de acțiuni;b)procedurile pentru răscumpărarea de acțiuni;c)circumstanțele în care emisiunea și răscumpărarea de acțiuni pot fi suspendate de către A.S.F.;d)dacă societatea de investiții are o durată limitată, data finală pentru achiziționarea sau răscumpărarea de acțiuni;e)piața reglementată pe care sunt admise la tranzacționare sau pe care se tranzacționează3.6.Metode pentru determinarea valorii activului net al unei societăți de investiții:a)metoda de calculare a valorii activului net;b)frecvența calculării valorii activului net;c)mijloacele, locurile și frecvența publicării valorii activului net;d)valoarea inițială a unei acțiuni.3.7.Comisioane și alte cheltuieli:a)comisioane suportate de acționari – comisioane de cumpărare (dacă este cazul), comisioane de răscumpărare (dacă este cazul);b)cheltuielile datorate societății de administrare a investițiilor, unde este cazul și nivelul sau metoda de determinare a comisionului datorat acesteia pentru serviciile de administrare;c)comisioane și alte cheltuieli suportate de către societatea de investiții.3.7.1.Informații detaliate privind politica de remunerare actualizată, conținând inclusiv, dar fără a se limita la o descriere a modalității de calcul al remunerației și al beneficiilor, identitatea persoanelor responsabile pentru atribuirea remunerației și a beneficiilor.3.8.Divizarea, fuziunea, lichidarea unei societăți de investiții: circumstanțele în care o societate de investiții poate fuziona cu o altă societate de investiții, poate fi divizată sau lichidată, precum și procedura de realizare a acestora, cu specificarea drepturilor ce le revin deținătorilor de acțiuni.3.9.Regimul fiscal:a)impozitele suportate de acționar;b)modalitatea de reținere a impozitelor.3.10.Auditorul societății de investiții3.11.Grupul din care face parte societatea de investiții sau societatea de administrare a investițiilor acesteia (dacă este cazul), așa cum a fost definit acesta în art. 2 alin. (1) pct. 12 din Legea nr. 24/2017 și care sunt persoanele juridice care fac parte din respectivul grup3.12.În cazul în care prospectele societăților de investiții autorizate vor fi completate cu date privind performanțele anterioare ale societății de investiții, se va preciza că performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.4.Date de distribuire și întocmire a situațiilor contabile5.Descrierea regulilor pentru determinarea și repartizarea veniturilor6.Consultanți și alte persoane juridice6.1.Informații cu privire la numele consultanților sau denumirea și tipul persoanelor juridice care oferă consultanță pe bază de contract și care sunt plătite din activele societății de investiții6.2.Prevederi ale contractului încheiat între consultanți și societatea de administrare a investițiilor, în afara celor legate de remunerare, ce pot fi relevante pentru investitori6.3.Alte prevederi semnificative7.Informații cu privire la modalitatea de efectuare a plăților către investitori, de efectuare a răscumpărărilor de acțiuni și modalitatea de publicare a informațiilor cu privire la respectiva societate de investiții. Aceste informații trebuie oferite, în toate situațiile, în statul membru de origine al societății de investiții. Atunci când acțiunile unei societăți de investiții sunt distribuite într-un alt stat membru, prospectul de emisiune va conține informațiile respective cu privire la modalitatea de plată a investitorilor, a efectuării răscumpărărilor de acțiuni și modalitatea de distribuire a informațiilor specifice pentru statul respectiv.8.Precizarea activităților menționate la art. 6 din O.U.G. nr. 32/2012 care au fost delegate către terți. În situația delegării activității de administrare a investițiilor, se vor preciza denumirea S.A.I., sediul social și sediul central dacă acesta diferă de sediul social, membrii Consiliului de administrație/Consiliului de supraveghere și ai directorilor/membrilor Directoratului S.A.I. căreia i-a fost delegată activitatea de administrare a investițiilor.9.Prevederi diverse9.1.Prospectul trebuie să conțină tipărit într-un loc vizibil:a)data autorizării prospectului;b)locul de unde se pot obține informații relevante, cum ar fi: prospectul și rapoartele periodice, actul constitutiv, dacă acesta nu este anexat la prospect.9.2.Profilul investitorului căruia se adresează societatea de investiții.10.Cotidianul național în care se vor publica notificările referitoare la modificarea prospectului de emisiune, precum și alte informații despre societatea de investiții11.Adresa de web și e-mail a societății de investiții(la 20-04-2018,
Anexa nr. 9 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)
 + 
Anexa nr. 10
RAPOARTELE O.P.C.V.M.
Situația activelor și obligațiilor

Denumire element Începutul perioadei de raportare Sfârșitul perioadei de raportare Diferențe (lei)
% din activul net % din activul total Valută Lei % din activul net % din activul total Valută Lei
I. Total active
1. Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare din care: 1.1. valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare din România, din care: acțiuni, alte valori mobiliare asimilate acestora (cu menționarea fiecărei categorii), obligațiuni (pe categorii de emitent), alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent), alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii); 1.2. valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat membru, din care: acțiuni, alte valori mobiliare asimilate acestora (cu menționarea fiecărei categorii), obligațiuni (pe categorii de emitent), alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent), alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii); 1.3. valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise la cota oficială a unei burse dintrun stat terț sau negociate pe o altă piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat terț, care operează în mod regulat și este recunoscută și deschisă publicului, aprobată de A.S.F., din care: acțiuni, alte valori mobiliare asimilate acestora (cu menționarea fiecărei categorii), obligațiuni (pe categorii de emitent), alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent), alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii); 2. valori mobiliare nou-emise; 3. alte valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare menționate la art. 83 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 32/2012, din care: valori mobiliare (pe categorii și pe tipuri de emitent) și instrumente ale pieței monetare (pe categorii). 4. Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare, din care: 4.1. Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare din România 4.2. Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat membru 4.3. Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat terț 5. Depozite bancare, din care: 5.1. depozite bancare constituite la instituții de credit din România; 5.2 depozite bancare constituite la instituții de credit dintr-un stat membru; 5.3. depozite bancare constituite la instituții de credit dintr-un stat terț.
6. Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată: 6.1. instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată din România, pe categorii; 6.2. instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat membru, pe categorii; 6.3. instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată dintrun stat terț, pe categorii; 6.4. instrumente financiare derivate negociate în afara piețelor reglementate, pe categorii de instrumente. 7. Conturi curente și numerar 8. Instrumente ale pieței monetare, altele decât cele tranzacționate pe o piață reglementată, conform art. 82 lit. g) din O.U.G. nr. 32/2012 – Contracte de tip repo pe titluri de valoare 9. Titluri de participare ale A.O.P.C./O.P.C.V.M. 10. Dividende sau alte drepturi de încasat 11. Titluri-suport pentru operațiuni de report 12. Alte active (sume în tranzit, sume la distribuitori, sume la S.S.I.F. etc.).
II. Total obligații
1. Cheltuieli pentru plata comisioanelor datorate S.A.I. 2. Cheltuieli pentru plata comisioanelor datorate depozitarului 3. Cheltuieli cu comisioanele datorate intermediarilor 4. Cheltuieli cu comisioanele de rulaj și alte servicii bancare 5. Cheltuieli cu dobânzile 6. Cheltuieli de emisiune 7. Cheltuieli cu plata comisioanelor/tarifelor datorate A.S.F. 8. Cheltuielile cu auditul financiar 9. Alte cheltuieli aprobate 10. Răscumpărări de plătit
III. Valoarea activului net (I-II)

Situația valorii unitare a activului net

Denumire element Perioada curentă Perioada corespunzătoare a anului precedent Diferențe
Valoare activ net (din care defalcat pe clase de unități de fond)
Număr de unități de fond/acțiuni în circulație (defalcat pe clase de unități de fond)
Valoarea unitară a activului net (defalcat pe clase de unități de fond)
Coeficient de împărțire pentru clasa de unități de fond (dacă este cazul)

Situația detaliată a investițiilor la data de ………………

I.Valori mobiliare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare din România1.Acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare)

Emitent Simbol acțiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

2.Acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare)

Emitent Simbol acțiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

NOTĂ: ÎN SITUAȚIA ÎN CARE EVALUAREA ARE LA BAZĂ METODE DE EVALUARE CONFORME CU STANDARDELE INTERNAȚIONALE DE EVALUARE (CONFORME PRINCIPIULUI VALORII JUSTE), EXPLICAȚII CU PRIVIRE LA METODELE DE EVALUARE UTILIZATE.3.Acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere

Emitent Simbol acțiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

4.Drepturi de preferință/drepturi de alocare

Emitent Tipul de drept Simbol Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. drepturi deținute Valoare drept Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
T O T A L 0,00 0,000

5.Obligațiuni admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice locale/obligațiuni corporative

Emitent Simbol obligațiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. obligațiuni deținute Dată achiziție Dată cupon Dată scadență cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/ primă cumulate(ă) Preț piață Valoare totală Pondere în total obligațiuni emisiune Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% lei lei lei lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care obligațiunile sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoarea nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.6.Obligațiuni admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice centrale

Serie Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. obligațiuni deținute Dată achiziție Dată cupon Dată scadențăcupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/ primă cumulat(ă) Preț piață Valoare totală Pondere în total obligațiuni emisiune Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% lei lei lei lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care obligațiunile sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.

7.Alte valori mobiliare admise la tranzacționare pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare

Emitent Tipul de valoare mobiliară Simbol Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. valori mobiliare Preț de piață Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
T O T A L 0,00 0,000

8.Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare din România

Emitent Simbol Cod ISIN Valoarea unitară Nr. valori mobiliare tranzacționate Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
T O T A L 0,00 0,000

9.Acțiuni suspendate de la tranzacționare în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) de pe o piață reglementată din România

Emitent Simbol acțiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

10.Sume în curs de decontare pentru valori mobiliare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare din România

Emitent Tipul de valoare mobiliară Simbol Cod ISIN Valoarea unitară Nr. valori mobiliare tranzacționate Valoare totală Pondere în capitalul social ale emitentului/ total obligațiuni ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

II.Valori mobiliare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare din alt stat membru1.Acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare)

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală* Valoare acțiune Curs valutar BNR…/RON Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valuta valuta lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

* Dacă este cazul.2.Acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare)

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

NOTĂ: În situația în care evaluarea are la bază metode de evaluare conforme cu Standardele internaționale de evaluare (conforme principiului valorii juste), explicații cu privire la metodele de evaluare utilizate.

3.Obligațiuni admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice locale, obligațiuni corporative

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. obligațiuni deținute Data achiziției Dată cupon Data scadenței cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnica Dobânda cumulată Discount/primă cumulat(ă) Preț piață Curs valutar BNR …/RON Valoare totală Pondere în total obligațiuni ale unei emisiuni Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% valuta valuta valuta valuta valuta lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care obligațiunile sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.4.Obligațiuni admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice centrale

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. obligațiuni deținute Data achiziției Dată cupon Dată scadenței cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/ primă cumulat(ă) Preț piață Curs valutar BNR …/RON Valoare totală Pondere în total obligațiuni ale unei emisiuni Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% valuta valuta valuta valuta valuta lei lei % %
T O T A L 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care obligațiunile sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.5.Alte valori mobiliare admise la tranzacționare pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare din alt stat membru

Emitent Tipul de valoare mobiliară Simbol Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. valori mobiliare Preț de piață Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

– obligațiunile admise la tranzacționare corporative/emise de administrația publică centrală vor fi raportate similar obligațiunilor admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice locale;– în cazul elementelor denominate în valută, evaluarea se realizează în valuta respectivă, iar valoarea totală va fi determinată prin convertirea valorii totale în valută în RON.

6.Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un alt stat membru

Emitent Simbol Cod ISIN Valoarea unitară Nr. valori mobiliare tranzacționate Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

7.Acțiuni suspendate de la tranzacționare în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) de pe o piață reglementată dintr-un alt stat membru

Emitent Simbol acțiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

8.Sume în curs de decontare pentru valori mobiliare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din alt stat membru

Emitent Tipul de valoare mobiliară Simbol Cod ISIN Valoarea unitară Nr. valori mobiliare tranzacționate Curs valutar BNR Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului/total obligațiuni ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valută lei % %
TOTAL 0,00 0,000

III.Valorile mobiliare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat terț1.Acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare)

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală* Valoare acțiune Curs valutar BNR…/RON Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valuta valuta lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

* Dacă este cazul2.Obligațiuni admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice locale, obligațiuni corporative

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. obligațiuni deținute Data achiziției Dată cupon Data scadenței cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/primă cumulat(ă) Preț piață Curs valutar BNR…/ RON Valoare totală Pondere în total obligațiuni ale unei emisiuni Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% valuta valuta valuta valuta valuta lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care obligațiunile sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.3.Obligațiuni admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice centrale

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. obligațiuni deținute Data achiziției Dată cupon Data scadenței cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/ primă cumulat(ă) Preț piață Curs valutar BNR…/RON Valoare totală Pondere în total obligațiuni ale unei emisiuni Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% valuta valuta valuta valuta valuta lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care obligațiunile sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.4.Alte valori mobiliare admise la tranzacționare pe o piață reglementată dintr-un stat terț

Emitent Tipul de valoare mobiliară Simbol Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. valori mobiliare Preț de piață Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

– obligațiunile admise la tranzacționare corporative/emise de administrația publică centrală vor fi raportate similar obligațiunilor admise la tranzacționare emise sau garantate de autorități ale administrației publice locale;– în cazul elementelor denominate în valută, evaluarea se realizează în valuta respectivă, iar valoarea totală va fi determinată prin convertirea valorii totale în valută în RON.

5.Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un alt stat terț

Emitent Simbol Cod ISIN Valoarea unitară Nr. valori mobiliare tranzacționate Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

6.Acțiuni suspendate de la tranzacționare în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) de pe o piață reglementată dintr-un alt stat terț

Emitent Simbol acțiune Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

7.Sume în curs de decontare pentru valori mobiliare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat terț

Emitent Tipul de valoare mobiliară Simbol Cod ISIN Valoarea unitară Nr. valori mobiliare tranzacționate Curs valutar BNR Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului/total obligațiuni al unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valută lei % %
TOTAL 0,00 0,000

IV.Instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din România

Emitent Simbol/Serie instrument/ Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. instrumente deținute Dată achiziție Dată scadență Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/ primă cumulat(ă) Preț piață Valoare totală Pondere în total instrumente ale pieței monetare ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

Sume în curs de decontare pentru instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din România

Emitent Simbol/Serie instrument/Cod ISIN Valoarea unitară Nr. instrumente tranzacționate Valoare totală Pondere în total instrumente ale pieței monetare ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

V.Instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din alt stat membru

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. instrumente deținute Dată achiziție Dată scadență Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/primă cumulate(ă) Preț piață Curs valutar BNR…/RON Valoare totală Pondere în total instrumente ale pieței monetare ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valuta valuta valuta valuta valuta lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care instrumentele sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care instrumentul a fost achiziționat la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care instrumentul a fost achiziționat cu discount/primă;– în cazul în care instrumentul a fost achiziționat cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.Sume în curs de decontare pentru instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din alt stat membru

Emitent Cod ISIN Valoarea unitară Nr. instrumente tranzacționate Curs valutar BNR Valoare totală Pondere în total instrumente ale pieței monetare ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valută lei % %
TOTAL 0,00 0,000

VI.

Instrumentele pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat terț

Emitent Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. instrumente deținute Dată achiziție Dată scadență Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/primă cumulate(ă) Preț piață Curs valutar BNR…/RON Valoare totală Pondere în total instrumente ale pieței monetare ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valuta valuta valuta valuta valuta lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care instrumentele sunt evaluate la prețul pieței;– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care instrumentul a fost achiziționat la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care instrumentul a fost achiziționat cu discount/primă;– în cazul în care instrumentul a fost achiziționat cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.Sume în curs de decontare pentru instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat terț

Emitent Cod ISIN Valoarea unitară Nr. instrumente tranzacționate Curs valutar BNR Valoare totală Pondere în total instrumente ale pieței monetare ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valută lei % %
TOTAL 0,00 0,000

VII.

Valori mobiliare nou-emise1.Acțiuni nou-emise

Emitent Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

2.Obligațiuni nou-emise

Emitent Nr. obligațiuni deținute Dată achiziție Dată cupon Data scadenței cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/primă cumulat(ă) Valoare totală Pondere în total obligațiuni ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% lei lei lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.

3.Drepturi de preferință (ulterior înregistrării la depozitarul central, anterior admiterii la tranzacționare)

Emitent acțiuni Simbol acțiune (Cod ISIN) Nr. drepturi de preferință Valoare teoretică drept de preferință Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

VIII.Alte valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare menționate la art. 83 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 32/2012VIII.1.Alte valori mobiliare menționate la art. 83 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 32/20121.Acțiuni neadmise la tranzacționare

Emitent Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

NOTĂ:În situația în care evaluarea are la bază metode de evaluare conforme cu Standardele internaționale de evaluare (conforme principiului valorii juste), explicații cu privire la metodele de evaluare utilizate2.Acțiuni tranzacționate în cadrul altor sisteme decât piețele reglementate

Emitent Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Preț piață Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,00 0,000

3.Acțiuni neadmise la tranzacționare evaluate la valoare zero (lipsă situații financiare actualizate depuse la registrul comerțului)

Emitent Nr. acțiuni deținute Valoare nominală Valoare acțiune Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

4.Obligațiuni neadmise la tranzacționare

Emitent Nr. obligațiuni deținute Dată achiziție Dată cupon Data scadenței cupon Rata cuponului Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Discount/prima cumulate(ă) Valoare totală Pondere în total obligațiuni ale unui emitent Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% lei lei lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „valoarea inițială“ este reprezentată de valoarea nominală reziduală, în situația în care obligațiunile au fost achiziționate la valoare nominală, sau de prețul net de achiziție, în situația în care obligațiunea a fost achiziționată cu discount/primă;– în cazul în care obligațiunea a fost achiziționată cu primă, aceasta va fi reflectată cu semnul minus.5.Sume în curs de decontare pentru acțiuni tranzacționate în cadrul altor sisteme decât piețele reglementate

Emitent Valoarea unitară Nr. acțiuni tranzacționate Valoare totală Pondere în capitalul social al emitentului Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

VIII.2.Alte instrumente ale pieței monetare menționate la art. 83 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 32/20121.Efecte de comerț

Emitent Dată achiziție Dată scadentă Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

IX.Disponibil în conturi curente și numerar1.Disponibil în conturi curente și numerar în lei

Denumire bancă Valoare curentă Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei/valută %
TOTAL 0,00 0,000

2.Disponibil în conturi curente și numerar denominate în ……

Denumire bancă Valoare curentă Curs valutar BNR Valoare actualizată Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valuta lei %
TOTAL 0,000 0,000

X.Depozite bancare pe categorii distincte: constituite la instituții de credit din România/din alt stat membru/dintr-un stat terț1.Depozite bancare denominate în lei

Denumire bancă Data constituirii Data scadenței Rata dobânzii Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% lei lei lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

2.Depozite bancare denominate în valută

Denumire bancă Data constituirii Data scadenței Rata dobânzii Valoare inițială Creștere zilnică Dobânda cumulată Curs valutar BNR …/RON Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% valuta valuta valuta lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

XI.Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată– pe categorii distincte: pe o piață reglementată din România/dintr-un stat membru/dintr-un stat terț1.Contracte futures

Contract Nr. contracte Tip contract Scadența Preț mediu vânzare/cumpărare Cotare Valoare marjă Profit/Pierdere Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

2.Opțiuni

Contract Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. contracte Tip opțiune Tip contract Scadența Preț de exercitare Prima plătită Valoare primă închidere Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

3.Sume în curs de decontare pentru instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată

Contract Valoarea unitară Nr. contracte tranzacționate Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,00

XII.Instrumente financiare derivate negociate în afara piețelor reglementate1.Contracte forward

Contraparte Cantitate Tip contract Data achiziției Data scadenței Preț de exercitare Curs valutar BNR …./RON Curs forward Profit/pierdere Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

2.Contracte swap– evaluare în funcție de cotație:

Contraparte Capital inițial (Notional) Dată achiziție Data scadenței Dată cotație Cotație contraparte Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
% lei %
TOTAL 0,00 0,000

– evaluare în funcție de determinarea valorii prezente a plăților din cadrul contractului

Contraparte Capital inițial (Notional) Dată achiziție Data scadenței Valoare actualizată a plăților de efectuat către Fond Valoare actualizată a plăților de efectuat de Fond Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

3.Contracte pe diferență

Contract Nr. contracte Tip contract Preț mediu vânzare/cumpărare Preț cotare Profit poziții deschise Marja Curs valutar BNR …./RON Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valuta valuta valuta valuta lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

4.Alte contracte derivate în legătură cu valori mobiliare, valute, rate ale dobânzii sau rentabilității ori alte instrumente derivate, indici financiari sau indicatori financiari/alte contracte derivate în legătură cu mărfuri care trebuie decontate în fonduri bănești sau pot fi decontate în fonduri bănești la cererea uneia dintre părți

Contract Nr. contracte Tip contract Preț vânzare/cumpărare Preț cotare Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
%
TOTAL 0,00 0,000

XIII.Instrumente ale pieței monetare, altele decât cele tranzacționate pe o piață reglementată, conform art. 82 lit. g) din O.U.G. nr. 32/2012

Seria emisiunii Tipul de instrument Nr. titluri deținute Data achiziției Dată scadență Valoare inițialălei Creștere zilnicălei Dobânda cumulatălei Valoare totalălei Pondere în total instrumente emisiune% Pondere în activul total al O.P.C.V.M.%
TOTAL 0,00 0,000

XIV.Titluri de participare la O.P.C.V.M./AOPC1.Titluri de participare denominate în lei

Denumire fond Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. unități de fond deținute Valoare unitate de fond (VUAN) Preț piață Valoare totală Pondere în total titluri de participare ale O.P.C.V.M./AOPC Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care instrumentele sunt evaluate la prețul pieței.

2.Titluri de participare denominate în valută

Denumire fond Cod ISIN Data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat Nr. unități de fond deținute Valoare unitate de fond (VUAN) Preț piață Curs valutar BNR RON/…. Valoare totală Pondere în total titluri de participare ale O.P.C.V.M./AOPC Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
Valuta VUAN valuta lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

– „data ultimei ședințe în care s-a tranzacționat“ și „preț piață“ se vor completa în cazul în care instrumentele sunt evaluate la prețul pieței.3.Sume în curs de decontare pentru titluri de participare denominate în lei

Denumire fond Valoarea unitară de piață Nr. titluri de participare tranzacționate Valoare totală Pondere în total titluri de participare ale O.P.C.V.M./AOPC Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei % %
TOTAL 0,00 0,000

4.Sume în curs de decontare pentru titluri de participare denominate în valută

Denumire fond Valoarea unitară de piață Nr. titluri de participare tranzacționate Curs valutar BNR Valoare totală Pondere în total titluri de participare ale O.P.C.V.M./AOPC Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
valută lei % %
TOTAL 0,00 0,000

XV.Dividende sau alte drepturi de primit1.Dividende de încasat

Emitent Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. acțiuni deținute Dividend brut Suma de încasat Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

2.Acțiuni distribuite fără contraprestație în bani

Emitent Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. acțiuni Valoare acțiune Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

3.Acțiuni distribuite cu contraprestație în bani

Emitent Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. acțiuni deținute Valoare acțiune Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

4.Suma de plată pentru acțiuni distribuite cu contraprestație în bani

Emitent Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. acțiuni deținute Preț subscriere Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

5.Drepturi de preferință (anterior admiterii la tranzacționare și ulterior perioadei de tranzacționare)

Emitent acțiuni Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. drepturi de preferință Valoare teoretică drept de preferință Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei lei %
TOTAL 0,00 0,000

6.Principal și cupoane de încasat denominate în lei

Emitent Cod ISIN Valoarea curentă Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei %
TOTAL 0,000

7.Principal și cupoane de încasat denominate în valută

Emitent Cod ISIN Valoarea curentă Curs valutar Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
- %
-
TOTAL 0,000

8.Diminuare de capital social prin reducerea valorii nominale

Emitent Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. acțiuni Valoare acțiune Sumă de încasat Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei % %
TOTAL 0,00 0,000

9.Diminuare de capital social prin reducerea numărului de acțiuni

Emitent Simbol acțiune Data ex-dividend Nr. acțiuni Valoare acțiune Valoare totală Pondere în activul total al O.P.C.V.M.
lei % %
TOTAL 0,00 0,000

Raportare săptămânală a activelor și obligațiilor O.P.C.V.M. denominate în lei în perioada …………….

Nr. crt. Element Ziua 1 Ziua 2
Suma plasată Valoare actualizată Pondere valoare actualizată în total active Suma plasată Valoare actualizată Pondere valoare actualizată în total active
RON RON % RON RON %
0 1 2 3 4 5 6 7
1 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare:
1.1 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din România (RO):
– acțiuni (RO), din care:
acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (RO)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (RO)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere (RO)
drepturi de preferință/alocare (RO)
– alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii) (RO)
– obligațiuni (RO), din care:
obligațiuni emise de administrația publică centrală (RO)
obligațiuni emise de administrația publică locală (RO)
obligațiuni corporative (RO)
– alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent) (RO)
– alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii) (RO)
1.2 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat membru (SM)
– acțiuni (SM), din care:
acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (SM)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (SM)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere (SM)
drepturi de preferință/alocare (SM)
– alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii) (SM)
– obligațiuni (SM), din care:
obligațiuni emise de administrația publică centrală (SM)
obligațiuni emise de administrația publică locală (SM)
obligațiuni corporative (SM)
– alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent) (SM)
– alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii) (SM)
1.3 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise la cota oficială a unei burse dintr-un stat terț sau negociate pe o altă piață reglementată dintr-un stat terț, care operează în mod regulat și este recunoscută și deschisă publicului, aprobate de A.S.F. (ST)
– acțiuni (ST), din care:
acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (ST)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (ST)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere (ST)
drepturi de preferință/alocare (ST)
– alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii) (ST)
– obligațiuni (ST), din care:
obligațiuni emise de administrația publică centrală (ST)
obligațiuni emise de administrația publică locală (ST)
obligațiuni corporative (ST)
– alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri si pe categorii de emitent) (ST)
– alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (ST) (pe categorii)
1.4 Valori mobiliare nou-emise, din care:
Acțiuni
Obligațiuni
Drepturi de preferință (ulterior înregistrării la un depozitar central, anterior admiterii la tranzacționare)
1.5 Alte valori mobiliare si instrumente ale pieței monetare menționate la art. 83 (1) lit. a) din O.U.G. nr. 32/2012, din care:
Valori mobiliare, din care:
Acțiuni neadmise la tranzacționare
Acțiuni neadmise la tranzacționare evaluate la valoare zero (lipsă situații financiare actualizate depuse la registrul comerțului)
Acțiuni tranzacționate în cadrul altor sisteme decât piețele reglementate
Obligațiuni neadmise la tranzacționare emise de administrația publică centrală
Obligațiuni neadmise la tranzacționare emise de administrația publică locală
Obligațiuni corporative neadmise la tranzacționare
Instrumente ale pieței monetare, din care:
Efecte de comerț (bilete la ordin, CEC-uri, cambii)
Alte instrumente ale pieței monetare
2. Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată, din care:
2.1 Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare din România (RO)
Certificate index (RO)
Certificate turbo (RO)
Alte tipuri de produse structurate (RO)
2.2 Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat membru (SM)
Certificate index (SM)
Certificate turbo (SM)
Alte tipuri de produse structurate (SM)
3 Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat terț (ST)
Certificate index (ST)
Certificate turbo (ST)
Alte tipuri de produse structurate (ST)
3.1 Disponibil în cont curent și numerar
4 Depozite bancare, din care:
4.1 Depozite bancare constituite la instituții de credit din România (RO)
4.2 Depozite bancare constituite la instituții de credit dintr-un stat membru (SM)
4.3 Depozite bancare constituite la instituții de credit dintr-o stat terț (ST)
5 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată:
5.1 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată din România (RO), din care:
Contracte futures pe acțiuni (RO)
Contracte futures pe indici (RO)
Contracte futures pe curs de schimb (RO)
Contracte futures pe rata dobânzii (RO)
Alte tipuri de contracte futures (RO)
Opțiuni pe curs de schimb (RO)
Opțiuni pe rata dobânzii (RO)
Alte tipuri de opțiuni (RO)
5.2 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat membru (SM), din care:
Contracte futures pe acțiuni (SM)
Contracte futures pe indici (SM)
Contracte futures pe curs de schimb (SM)
Contracte futures pe rata dobânzii (SM)
Alte tipuri de contracte futures (SM)
Opțiuni pe curs de schimb (SM)
Opțiuni pe rata dobânzii (SM)
Alte tipuri de opțiuni (SM)
5.3 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat terț (ST), din care:
Contracte futures pe acțiuni (ST)
Contracte futures pe indici (ST)
Contracte futures pe curs de schimb (ST)
Contracte futures pe rata dobânzii (ST)
Alte tipuri de contracte futures (ST)
Opțiuni pe curs de schimb (ST)
Opțiuni pe rata dobânzii (ST)
Alte tipuri de opțiuni (ST)
6 Instrumente financiare derivate negociate în afara piețelor reglementate, din care:
Contracte forward pe curs de schimb
Contracte forward pe rata dobânzii
Alte tipuri de contracte forward
Contracte swap pe curs de schimb
Contracte swap pe rata dobânzii
Alte tipuri de contracte swap
Contracte pe diferență (CFD) pe curs de schimb
Contracte pe diferență (CFD) pe rata dobânzii
Alte tipuri de contracte pe diferență (CFD)
7 Instrumente ale pieței monetare, altele decât cele tranzacționate pe o piață reglementată, art. 82 lit. g) din O.U.G. nr. 32/2012, din care:
titluri emise de administrația publică centrală
certificate de depozit
contracte de report pe titluri emise de administrația publică centrală
titluri-suport pentru operațiuni de report
Alte tipuri de instrumente ale pieței monetare
8 Titluri de participare la O.P.C.V.M./A.O.P.C./F.I.A., din care:
Titluri de participare la O.P.C.V.M./A.O.P.C./F.I.A. admise la tranzacționare
Titluri de participare la O.P.C.V.M./A.O.P.C./F.I.A. neadmise la tranzacționare
9 Dividende sau alte drepturi de încasat
Dividende de încasat
Acțiuni distribuite fără contraprestație în bani
Acțiuni distribuite cu contraprestație în bani
Suma de plată pentru acțiuni distribuite cu contraprestație în bani
Suma de încasat pentru acțiunile unor societăți cărora li s-a redus capitalul social prin diminuarea valorii nominale
Drepturi de preferință (anterior admiterii la tranzacționare și ulterior perioadei de tranzacționare)
Principal și cupoane de încasat
Alte drepturi de încasat
10 Alte active (fără a se limita la)
– Sume în tranzit
– Sume virate la S.S.I.F.
– Sume aflate la distribuitori
– Sume în curs de rezolvare
– Sume plătite în avans
– Sume aferente titlurilor de participare nealocate
– Tranzacții/sume în curs de decontare, din care:
Sume aferente decontării tranzacțiilor de cumpărare
Sume aferente decontării tranzacțiilor de vânzare
– Sume aferente deținerilor subunitare de titluri de participare
11 ACTIV TOTAL
12 Cheltuielile fondului
– cheltuieli privind plata comisioanelor datorate societății de administrare a investițiilor
– cheltuieli privind plata comisioanelor datorate depozitarului
– cheltuieli privind plata comisioanelor datorate intermediarilor
– cheltuieli cu comisioanele și tarifele datorate A.S.F.
– răscumpărări de plătit
– cheltuieli de distribuție
– cheltuieli cu comisioanele bancare
– alte cheltuieli aprobate (impozit pe venit reținut la sursă)
– alte cheltuieli
13 ACTIV NET (din care defalcat pe clase de unități de fond)
14 Număr unități de fond/acțiuni în circulație, din care deținute de: (defalcat pe clase de unități de fond)
– persoane fizice
– persoane juridice
15 Valoare unitară a activului net (VUAN) (din care defalcat pe clase de unități de fond)
16 Număr investitori, din care:
– persoane fizice
– persoane juridice

Evoluția activului net și a VUAN în ultimii 3 ani

An T-2
An T-1 An T
Activ net
VUAN

Coeficient de împărțire pentru clasa de unități de fond (dacă este cazul)(la 20-04-2018,
Anexa nr. 10 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)
 + 
Anexa nr. 11
Raportare săptămânală a activelor și obligațiilor O.P.C.V.M. denominate în valută în perioada …………….

Nr. crt. Element Ziua 1 Ziua 2
Suma plasată Valoare actualizată Valoare actualizată Pondere valoare actualizată în total Suma plasată Valoare actualizată Valoare actualizată Pondere valoare actualizată în total
valuta valuta RON % valuta valuta RON %
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
1 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare:
1.1 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată din România (RO):
– acțiuni (RO), din care:
acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (RO)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (RO)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere (RO)
drepturi de preferință/alocare (RO)
– alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii) (RO)
– obligațiuni (RO), din care:
obligațiuni emise de administrația publică centrală (RO)
obligațiuni emise de administrația publică locală (RO)
obligațiuni corporative (RO)
– alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent) (RO)
– alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii) (RO)
1.2 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise sau tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat membru (SM)
– acțiuni (SM), din care:
acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (SM)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (SM)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere (SM)
drepturi de preferință/alocare (SM)
– alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii) (SM)
– obligațiuni (SM), din care:
obligațiuni emise de administrația publică centrală (SM)
obligațiuni emise de administrația publică locală (SM)
obligațiuni corporative (SM)
– alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent) (SM)
– alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (pe categorii) (SM)
1.3 Valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare admise la cota oficială a unei burse dintr-un stat terț sau negociate pe o altă piață reglementată dintr-un stat terț, care operează în mod regulat și este recunoscută și deschisă publicului, aprobate de A.S.F. (ST)
– acțiuni, alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii), (ST), din care:
acțiuni tranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (ST)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) (ST)
acțiuni netranzacționate în ultimele 30 de zile de tranzacționare (zile lucrătoare) pentru care nu se obțin situațiile financiare în termen de 90 de zile de la datele legale de depunere (ST)
drepturi de preferință/alocare (ST)
– alte valori asimilate (cu menționarea fiecărei categorii) (ST)
– obligațiuni (ST), din care:
obligațiuni emise de administrația publică centrală (ST)
obligațiuni emise de administrația publică locală (ST)
obligațiuni corporative (ST)
– alte titluri de creanță (cu menționarea pe tipuri și pe categorii de emitent) (ST)
– alte valori mobiliare, instrumente ale pieței monetare (ST) (pe categorii)
1.4 Valori mobiliare nou-emise, din care:
Acțiuni
Obligațiuni
Drepturi de preferință (ulterior înregistrării la un depozitar central, anterior admiterii la tranzacționare)
1.5 Alte valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare menționate la art. 83 alin. (1) lit. a) din O.U.G. nr. 32/2012, din care:
Valori mobiliare, din care:
Acțiuni neadmise la tranzacționare
Acțiuni neadmise la tranzacționare evaluate la valoare zero (lipsă situații financiare actualizate depuse la Registrul Comerțului)
Acțiuni tranzacționate în cadrul altor sisteme decât piețele reglementate
Obligațiuni neadmise la tranzacționare emise de administrația publică centrală
Obligațiuni neadmise la tranzacționare emise de administrația publică locală
Obligațiuni corporative neadmise la tranzacționare
Instrumente ale pieței monetare, din care:
Efecte de comerț (bilete la ordin, CEC-uri, cambii)
Alte instrumente ale pieței monetare
2. Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată, din care:
2.1 Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare din România (RO)
Certificate index (RO)
Certificate turbo (RO)
Alte tipuri de produse structurate (RO)
2.2 Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat membru (SM)
Certificate index (SM)
Certificate turbo (SM)
Alte tipuri de produse structurate (SM)
2.3 Produse structurate admise sau tranzacționate pe o piață reglementată sau pe un sistem alternativ de tranzacționare dintr-un stat terț (ST)
Certificate index (ST)
Certificate turbo (ST)
Alte tipuri de produse structurate (ST)
3 Disponibil în cont curent și numerar
4 Depozite bancare, din care:
4.1 Depozite bancare constituite la instituții de credit din România (RO)
4.2 Depozite bancare constituite la instituții de credit dintr-un stat membru (SM)
4.3 Depozite bancare constituite la instituții de credit dintr-un stat terț (ST)
5 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată:
5.1 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată din România (RO), din care:
Contracte futures pe acțiuni (RO)
Contracte futures pe indici (RO)
Contracte futures pe curs de schimb (RO)
Contracte futures pe rata dobânzii (RO)
Alte tipuri de contracte futures (RO)
Opțiuni pe curs de schimb (RO)
Opțiuni pe rata dobânzii (RO)
Alte tipuri de opțiuni (RO)
5.2 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat membru (SM), din care:
Contracte futures pe acțiuni (SM)
Contracte futures pe indici (SM)
Contracte futures pe curs de schimb (SM)
Contracte futures pe rata dobânzii (SM)
Alte tipuri de contracte futures (SM)
Opțiuni pe curs de schimb (SM)
Opțiuni pe rata dobânzii (SM)
Alte tipuri de opțiuni (SM)
5.3 Instrumente financiare derivate tranzacționate pe o piață reglementată dintr-un stat terț (ST), din care:
Contracte futures pe acțiuni (ST)
Contracte futures pe indici (ST)
Contracte futures pe curs de schimb (ST)
Contracte futures pe rata dobânzii (ST)
Alte tipuri de contracte futures (ST)
Opțiuni pe curs de schimb (ST)
Opțiuni pe rata dobânzii (ST)
Alte tipuri de opțiuni (ST)
6 Instrumente financiare derivate negociate în afara piețelor reglementate, din care:
Contracte forward pe curs de schimb
Contracte forward pe rata dobânzii
Alte tipuri de contracte forward
Contracte swap pe curs de schimb
Contracte swap pe rata dobânzii
Alte tipuri de contracte swap
Contracte pe diferență (CFD) pe curs de schimb
Contracte pe diferență (CFD) pe rata dobânzii
Alte tipuri de contracte pe diferență (CFD)
7 Instrumente ale pieței monetare, altele decât cele tranzacționate pe o piață reglementată, art. 82 lit. g) din O.U.G. nr. 32/2012, din care:
titluri emise de administrația publică centrală
certificate de depozit
contracte de report pe titluri emise de administrația publică centrală
Alte tipuri de instrumente ale pieței monetare
8 Titluri de participare la O.P.C.V.M./ A.O.P.C./F.I.A., din care:
Titluri de participare la O.P.C.V.M./ A.O.P.C./F.I.A. admise la tranzacționare
Titluri de participare la O.P.C.V.M./ A.O.P.C./F.I.A. neadmise la tranzacționare
9 Dividende sau alte drepturi de încasat
Dividende de încasat
Acțiuni distribuite fără contraprestație în bani
Acțiuni distribuite cu contraprestație în bani
Suma de plată pentru acțiuni distribuite cu contraprestație în bani
Suma de încasat pentru acțiunile unor societăți cărora li s-a redus capitalul social prin diminuarea valorii nominale
Drepturi de preferință (anterior admiterii la tranzacționare și ulterior perioadei de tranzacționare)
Principal și cupoane de încasat
Alte drepturi de încasat
10 Alte active (fără a se limita la)
– Sume în tranzit
– Sume virate la S.S.I.F.
– Sume aflate la distribuitori
– Sume plătite în avans
– Sume aferente titlurilor de participare nealocate
– Tranzacții/sume în curs de decontare, din care:
Sume aferente decontării tranzacțiilor de cumpărare
Sume aferente decontării tranzacțiilor de vânzare
– Sume aferente deținerilor subunitare de titluri de participare
11 ACTIV TOTAL
12 Cheltuielile fondului
– cheltuieli privind plata comisioanelor datorate societății de administrare a investițiilor
– cheltuieli privind plata comisioanelor datorate depozitarului
– cheltuieli privind plata comisioanelor datorate intermediarilor
– cheltuieli cu comisioanele și tarifele datorate A.S.F.
– răscumpărări de plătit
– cheltuieli de distribuție
– cheltuieli cu comisioanele bancare
– alte cheltuieli aprobate (impozit pe venit reținut la sursă)
– alte cheltuieli
13 ACTIV NET (din care defalcat pe clase de unități de fond)
14 Număr unități de fond/acțiuni în circulație, din care deținute de:(defalcat pe clase de unități de fond)
– persoane fizice
– persoane juridice
15 Valoare unitară a activului net (VUAN) (din care defalcat pe clase de unități de fond)
16 Număr investitori, din care:
– persoane fizice
– persoane juridice
17 Cod valută (ISO 4217)
18 Curs valutar BNR valabil pentru ziua de calcul (raportată)
19 Coeficient de împărțire pentru clasa de unități de fond (dacă este cazul)

(la 20-04-2018,
Anexa nr. 11 a fost modificată de Punctul 107, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)

 + 
Anexa nr. 12
Informații specifice privind distribuirea pe teritoriul României
a titlurilor de participare emise de O.P.C.V.M. din alte state membre
I.Statul membru: RomâniaII.Data emiterii/ultimei actualizări: 4.04.2018III.Documentele/informațiile atașate scrisorii de notificare care nu sunt solicitate de directivă, dar sunt solicitate de legislația națională:a)Definiția sintagmei „distribuția titlurilor de participare ale O.P.C.V.M.-urilor“ sau termenul juridic echivalent prevăzut în legislația națională sau utilizat în practicăPrin distribuirea titlurilor de participare se înțelege oferirea spre vânzare de titluri de participare emise de un O.P.C.V.M.b)Cerințele privind conținutul, formatul și modalitatea de prezentare a informațiilor publicitare, inclusiv toate avertismentele obligatorii și restricțiile referitoare la utilizarea unor cuvinte sau sintagmeInformațiile publicitare adresate investitorilor potențiali sau existenți din România ai O.P.C.V.M. din alte state membre se realizează cu respectarea prevederilor cap. XI – Reguli privind transparența și publicitatea unui O.P.C.V.M., secțiunea 1 – Publicitatea O.P.C.V.M. din Regulamentul Autorității de Supraveghere Financiară nr. 9/2014, cu modificările ulterioare, ale art. 132 din același regulament și ale Legii nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă, republicată.c)Detalii referitoare la toate informațiile suplimentare care trebuie furnizate investitorilorFurnizarea de către O.P.C.V.M. din alte state membre a informațiilor către investitorii din România se va realiza cu respectarea legislației pieței de capital, precum și a Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.d)Detalii privind exonerarea anumitor O.P.C.V.M.-uri, a anumitor categorii de acțiuni/unități de fond ale O.P.C.V.M.-urilor sau a anumitor categorii de investitori de la aplicarea normelor sau a cerințelor care guvernează modalitățile de distribuire aplicabile în RomâniaNu se aplică.e)Cerințe în materie de raportare sau transmitere de informații către A.S.F., respectiv procedura de depunere a versiunilor actualizate ale documentelor necesareÎn afara informațiilor-cheie destinate investitorilor care trebuie traduse obligatoriu în limba română, restul documentelor pot fi transmise A.S.F. și investitorilor în limba română sau engleză.Traducerile informațiilor și/sau documentelor menționate anterior se realizează sub responsabilitatea O.P.C.V.M.-ului și reflectă cu fidelitate conținutul informațiilor originale.f)Cerințe referitoare la cote/tarife sau alte sume plătibile periodic către A.S.F. sau oricărui alt organ statutar din România, la momentul în care O.P.C.V.M.-urilor din alte state membre care își distribuie titlurile de participare pe teritoriul României le sunt aplicabile dispozițiile Regulamentului A.S.F. nr. 16/2014, cu modificările și completările ulterioareg)Cerințe referitoare la măsurile ce trebuie luate de O.P.C.V.M. pentru ca plățile către deținătorii de titluri de participare, răscumpărarea titlurilor de participare, precum și transmiterea informațiilor să fie asigurate deținătorilor de titluri de participare din România.O.P.C.V.M. care distribuie titluri de participare în România sunt obligate să ia toate măsurile necesare pentru ca plățile către deținătorii de titluri de participare, răscumpărarea titlurilor de participare, precum și transmiterea informațiilor să fie asigurate deținătorilor de titluri de participare din România. În acest sens, O.P.C.V.M. prezintă pe site-ul propriu sau pe cel al societății de administrare detalii/procedura specifică privind modalitatea de asigurare a îndeplinirii acestor obligații.h)Condițiile pentru încetarea distribuirii titlurilor O.P.C.V.M.-urilor în România de către O.P.C.V.M. situat în alt stat membruIntenția O.P.C.V.M.-urilor din alte state membre de încetare a distribuirii în România a titlurilor de participare trebuie să fie comunicată C.N.V.M. și investitorilor cu cel puțin 30 de zile înainte de data încetării, în vederea asigurării respectării drepturilor deținătorilor titlurilor de participare care le-au achiziționat pe teritoriul României, inclusiv cele referitoare la răscumpărarea titlurilor de participare.i)Conținutul detaliat al informațiilor pe care A.S.F. decide să le includă în partea B a scrisorii de notificare reglementat prin art. 1 din Regulamentul (UE) nr. 584/20101.Distribuirea titlurilor de participare pe teritoriul României se realizează prin intermediul:a)societăților de servicii de investiții financiare și societăților de administrare a investițiilor din România, autorizate de A.S.F.;b)firmelor de investiții și societăților de administrare a investițiilor autorizate de autoritățile competente din state membre, ulterior încheierii procedurii de notificare conform legislației pieței de capital în vigoare;c)instituțiilor de credit din România autorizate de B.N.R. sau instituțiilor de credit autorizate de autoritățile competente din state membre, ulterior îndeplinirii procedurii de notificare conform legislației bancare în vigoare;d)sucursalelor firmelor de investiții/societăților de administrare a investițiilor/instituțiilor de credit din statele nemembre, ulterior îndeplinirii procedurii de autorizare conform legislației pieței de capital și legislației bancare în vigoare;e)altor entități care pot fi avizate în acest sens de către A.S.F.2.Plățile către deținătorii de titluri de participare, răscumpărarea titlurilor de participare, precum și transmiterea informațiilor care îi revin O.P.C.V.M.-ului vor fi asigurate de către entitatea/entitățile care realizează distribuția titlurilor de participare in România.3.Prețul de emisiune sau de răscumpărare a titlurilor de participare ale unui O.P.C.V.M. din alt stat membru va fi disponibil pe website-ul O.P.C.V.M.-ului și pe cel al distribuitorilor din România.j)Adresa de e-mail stabilită în scopul primirii notificărilor referitoare la actualizările sau modificările documentelor O.P.C.V.M.: notificationUCITS@asfromania.ro.(la 20-04-2018,
Actul a fost completat de Punctul 108, Articolul I din REGULAMENT nr. 2 din 4 aprilie 2018, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 347 din 20 aprilie 2018
)

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x