ANEXE din 29 iulie 2021

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 880 bis din 14 septembrie 2021
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUNORMA 29 12/09/2023
ActulACTUALIZEAZA PEANEXA 29/07/2021
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Notă
Conținute de NORMA nr. 19 din 29 iulie 2021, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 880 din 14 septembrie 2021.
 + 
Anexa nr. 1A
Soldurile conturilor individuale ale participanților în data de …………………..

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Data evaluării soldurilor conturilor individuale Codul de operațiune
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5

CNP participant Numele participantului Prenumele participantului Contribuția brută participant Contribuția brută angajator Data virării contribuției brute
Col. 6 Col. 7 Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11

Contribuția netă Data convertirii contribuției nete în unități de fond Numărul de unități de fond aferente contribuției nete Numărul total de unități de fond (sold final) Contribuția brută totală Contribuția netă totală
Col. 12 Col. 13 Col. 14 Col. 15 Col. 16 Col. 17


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumire câmp Descriere câmp
1. Codul de comandă Codul de comandă
2. Codul administratorului Codul administratorului
3. Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4. Data evaluării soldurilor conturilor individuale Data evaluării soldurilor conturilor individuale (data ultimei zile lucrătoare a lunii pentru care se întocmește raportul). Corecțiile se efectuează la data constatării erorilor, fără modificarea datelor din istoric.
5. Codul de operațiune Codul operațiunii se completează cu:101 – pentru tranzacțiile determinate de transformarea contribuției nete, indiferent de valoarea sau semnul acesteia;102 – pentru tranzacțiile de ajustare a contului individual al participantului în situația în care tranzacțiile anterioare tip 101 au adus soldul contului la un număr negativ de unități de fond sau în cazul în care soldul contului este pozitiv, reflectarea tranzacțiilor de ajustare realizate pentru alocarea contribuțiilor negative ale contului individual al participantului în situația în care valoarea maximă a unității de fond cu care se face convertirea contribuției negative este diferită de valoarea unității de fond din ziua în care se efectuează operațiunea;103 – pentru a raporta valoarea contului individual al participantului pentru care nu există tranzacții cu cod 101 și tranzacții cu cod 102 în luna pentru care s-a întocmit raportul;104 – pentru a raporta valoarea contului individual al participantului care a solicitat transferul contribuțiilor viitoare la Pilonul I – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;112 – pentru tranzacțiile de ajustare a contului individual în situația în care tranzacțiile anterioare asociate alocării contribuției au fost operate eronat în contul altui participant. Se vor raporta tranzacțiile de corecție atât pe contul participantului pentru care s-a efectuat conversia eronat (cu semnul «–»), cât și tranzacțiile de corecție pe contul participantului pentru care trebuia să se efectueze conversia (cu semnul «+»);113 – pentru a raporta tranzacția de modificare a CNP-ului asociat contului individual al participantului;114 – pentru tranzacția de alocare de unități de fond prin creditarea contului individual al participantului – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;166 – pentru situația în care nu sunt gestionate conturi individuale;199 – pentru a raporta alte tranzacții de emitere/anulare unități de fond ca efect al prelucrării eronate a contribuțiilor.
6. CNP participant Codul numeric personal al participantului (CNP). Se raportează toți participanții care au cont individual la fondul de pensii (indiferent de modalitatea prin care au aderat la fond, inclusiv participanții decedați, invalizi sau pentru care s-a deschis dreptul la pensie, aflați în termenul de 12 luni specificat în norma privind aderarea și evidența participanților la fondurile de pensii administrate privat).
7. Numele participantului Numele participantului conform documentelor legale
8. Prenumele participantului Prenumele participantului conform documentelor legale. Pentru codul de operațiune 112 se va completa cu șirul de caractere rezultat prin concatenarea «datei convertirii contribuției alocate eronat» și «CNP-ul participantului relaționat în tranzacția eronată»; separarea între cele două tipuri de informații se va efectua utilizând «;».
9. Contribuția brută participant Pentru fondurile de pensii administrate privat, valoarea în lei a contribuției brute suportate de participant în numele și în contul lui, conform listelor de viramente de la instituțiile de evidență. Suma contribuțiilor brute aferente tuturor participanților trebuie să fie egală cu suma totală înscrisă în lista de viramente a instituției de evidență, după caz. Pentru codurile 102 și 104 se completează cu 0 (zero). Pentru codul 103 nu se completează. Pentru fondurile de pensii facultative, valoarea în lei a contribuției brute suportate de participant în numele și în contul lui, conform extrasului de cont
10. Contribuția brută angajator Valoarea în lei a contribuției brute suportate de angajator în numele și în contul participantului, conform extrasului de cont, aferent fiecărei luni contributive. Se completează doar pentru fondurile de pensii facultative, după caz.
11. Data virării contribuției brute Data la care contribuția brută a participantului a fost virată în contul bancar colector, conform extrasului de cont și listei de viramente emise de instituțiile de evidență, după caz. Pentru codul 104 se completează cu data înregistrării cererii de retragere la administrator. Dacă valoarea contribuției se virează în tranșe, se completează cu cea mai recentă dată când s-a virat suma necesară completării integrale a contribuției conform extrasului de cont.
12. Contribuția netă Valoarea contribuției nete a participantului care urmează să fie convertită în unități de fond. Pentru codul 102 se completează cu valoarea cu care se ajustează contul individual al participantului. Pentru codul 104 se completează cu 0 (zero).
13. Data convertirii contribuției nete în unități de fond Data la care contribuția netă a participantului a fost convertită în unități de fond. Pentru codul 104 se completează cu data validării de către instituția de evidență a cererii de retragere.
14. Numărul de unități de fond aferente contribuției nete Numărul de unități de fond rezultat în urma operațiunii de convertire a contribuției nete. Pentru codul 104 se completează cu 0 (zero).
15. Numărul total de unități de fond (sold final) Numărul de unități de fond total, existent în contul individual al participantului, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se întocmește raportul. Pentru cazurile de comasare a două conturi individuale deținute de aceeași persoană pe două CNP-uri diferite, soldul final al contului aferent CNP-ului vechi se completează cu zero.
16. Contribuția brută totală Contribuția brută totală a participantului de la data primei contribuții până la data raportului (data ultimei zile lucrătoare a lunii pentru care se întocmește raportul). Pentru participanții cărora li s-a plătit activul personal în caz de deces, invaliditate, plată (DIP) și sunt în intervalul de 12 luni de la data deschiderii dreptului la pensie, se raportează doar contribuția brută totală încasată în perioada de 12 luni.
17. Contribuția netă totală Contribuția netă totală a participantului de la data primei contribuții până la data raportului (data ultimei zile lucrătoare a lunii pentru care se întocmește raportul). Pentru participanții cărora li s-a plătit activul personal în caz de DIP și sunt în intervalul de 12 luni de la data deschiderii dreptului la pensie, se raportează doar contribuția netă totală încasată în perioada de 12 luni.

(la 01-01-2024,
Tabelul din Anexa nr. 1A a fost modificat de Punctul 7., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
(la 01-01-2023,
Anexa nr. 1A a fost modificată de Punctul 3, Articolul I din NORMA nr. 28 din 21 noiembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1158 din 29 noiembrie 2022
)
 + 
Anexa nr. 1B
Situația transferurilor de tip «IN» pentru luna ….. anul ….

Codul de comandă Codul administratorului (IN) Codul fondului de pensii la care s-a transferat participantul (IN) Anul Luna Codul fondului de pensii de unde s-a transferat participantul (OUT) (TI) Codul de operațiune CNP
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8

Valoarea activului personal transferat (TI) Data încasării disponibilităților (TI) Data convertirii disponibilităților (TI) Numărul de unități de fond alocate (TI) VUAN convertire (TI) Data VUAN convertire (TI)
Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. coloană Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului (IN) Codul administratorului fondului la care s-a transferat participantul
3 Codul fondului de pensii la care s-a transferat participantul (IN) Codul fondului de pensii la care s-a transferat participantul (noul fond de pensii al participantului)
4 Anul Anul de raportare
5 Luna Luna pentru care se întocmește raportarea
6 Codul fondului de pensii de unde s-a transferat participantul (OUT) (TI) Codul fondului de pensii de unde s-a transferat participantul (vechiul fond de pensii al participantului)
7 Codul de operațiune Codul operațiunii se completează cu:200 – pentru tranzacția de emitere de unități de fond determinată de transferul activului personal al participantului de la un alt fond de pensii, în conformitate cu actele normative aplicabile;201 – pentru tranzacția de emitere de unități de fond determinată de primirea unui activ personal cuvenit în calitate de beneficiar al unui participant al altui fond de pensii, în urma decesului acestuia – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;202 – pentru tranzacția de emitere de unități de fond determinată de primirea unui activ cuvenit în calitate de beneficiar al unui participant al aceluiași fond de pensii, în urma decesului acestuia – se va completa strict pentru beneficiarii participanților decedați care au solicitat comasarea conturilor – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;203 – pentru tranzacția de emitere de unități de fond determinată de primirea activelor rezultate din comasarea de CNP-uri între fonduri de pensii diferite – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;205 – pentru tranzacția de emitere de unități de fond determinată de primirea unor active cu titlul de penalizări de întârziere;220 – pentru tranzacția de emitere de unități de fond determinată de primirea activului personal al participantului de la un alt fond de pensii, ca urmare a fuziunii dintre două fonduri de pensii;224 – pentru reflectarea returnării mandatului poștal sau a viramentului bancar în contul DIP pentru plată unică;266 – pentru situația în care nu există transferuri «IN»;299 – pentru a raporta alte tranzacții de emitere unități de fond.
8 CNP Codul numeric personal al participantului se completează pentru toate operațiunile. Pentru codul 202 se va completa cu CNP-ul beneficiarului. Pentru codul 203 se va completa cu noul CNP.
9 Valoarea activului personal transferat (TI) Valoarea activului personal transferat al unui participant, conform extrasului de cont bancar. Pentru codul 224 se completează cu valoarea returnată în contul DIP pentru plată unică.
10 Data încasării disponibilităților (TI) Data extrasului de cont aferent încasării disponibilităților ce reprezintă activul personal net transferat. Pentru codul 224 se completează cu data intrării în contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
11 Data convertirii disponibilităților (TI) Data la care activul personal al participantului a fost convertit în unități de fond. Pentru codul 224 se completează cu 0 (zero).
12 Numărul de unități de fond alocate (TI) Număr de unități de fond alocate ca urmare a convertirii activului personal net al participantului. Pentru codul 224 se completează cu 0 (zero).
13 VUAN convertire (TI) VUAN utilizată pentru convertirea activului personal al participantului. Pentru codul 224 se completează cu 0 (zero).
14 Data VUAN convertire (TI) Data VUAN utilizată pentru convertirea activului personal net al participantului. Pentru codul 224 se completează cu 0 (zero).

(la 01-01-2024,
Anexa nr. 1B a fost modificată de Punctul 8., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
 + 
Anexa nr. 1C
Situația transferurilor de tip «OUT» pentru luna ….. anul …..

Codul de comandă Codul administratorului (OUT) Codul fondului de pensii de la care s-a transferat participantul (OUT) Anul Luna Codul fondului de pensii la care s-a transferat participantul (IN) (TO) Codul de operațiune CNP
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8

Data cererii Data convertirii unităților de fond în lichidități Numărul de unități de fond anulate (TO) VUAN convertire (TO) Data VUAN convertire (TO) Penalitatea de transfer reținută participantului (TO)
Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14

Comisioane bancare Valoarea totală a comisioanelor și penalităților reținute Valoarea minimă garantată (TO) Valoarea totală plătită participantului, din care: (TO)
Col. 15 Col. 16 = 14 + 15 Col. 17 Col. 18

Valoarea plătită din fond (TO) Valoarea plătită din provizion (TO) Data virării activului personal în contul de transfer Data virării în contul bancar al fondului la care se efectuează transferul Contribuție totală
Col. 19 Col. 20 Col. 21 Col. 22 Col. 23


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului (OUT) Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii de la care s-a transferat participantul (OUT) Codul fondului de pensii de la care s-a transferat participantul
4 Anul Anul de raportare
5 Luna Luna pentru care se întocmește raportarea
6 Codul fondului de pensii la care s-a transferat participantul (IN) (TO) Codul noului fond de pensii la care s-a transferat participantul. Acest câmp se completează obligatoriu pentru codurile 301, 304, 311, 320 și, după caz, pentru codurile 399.
7 Codul de operațiune Codul operațiunii se completează cu:301 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de transferul participantului la un alt fond de pensii;304 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de corecția de CNP-uri (comasări externe de CNP-uri aparținând aceleiași persoane la fonduri de pensii diferite) – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;309 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de anularea soldului pozitiv rămas în contul individual, în situația încetării calității de participant ca urmare a unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile de desființare a actului individual de aderare pentru participantul respectiv – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;310 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de anularea soldului pozitiv rămas în contul individual prin decizie a administratorului de desființare a actului individual de aderare în baza constatării încălcării art. 116 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 411/2004, cu modificările și completările ulterioare, ca urmare a reclamației participantului – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;311 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de transferul administrativ al participantului la fondul de pensii absorbant ca efect al fuziunii fondurilor de pensii (Se aplică participanților care nu au depus cereri de transfer de la fondul de pensii absorbit spre alte fonduri de pensii, în perioada fuziunii);314 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de închiderea unui cont asociat cu un CNP care a fost invalidat de instituția de evidență și nu se mai regăsește în Registrul participanților la niciun fond de pensii – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;
320 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de transferul participantului la un alt fond de pensii, ca urmare a procesului de fuziune;366 – pentru situația în care nu există transferuri «OUT»;399 – pentru a raporta alte tranzacții de anulare unități de fond.
8 CNP Codul numeric personal al participantului se completează pentru toate operațiunile. Pentru codul 304 se va completa cu vechiul CNP.
9 Data cererii Data primirii documentației complete pentru transferul activului la alt fond de pensii
10 Data convertirii unităților de fond în lichidități Data la care unitățile de fond ale participantului au fost convertite în lichidități
11 Numărul de unități de fond anulate (TO) Numărul de unități de fond anulate (TO)
12 VUAN convertire (TO) Valoarea VUAN utilizat pentru calculul activului personal al participantului
13 Data VUAN convertire (TO) Data VUAN utilizat pentru calculul activului personal al participantului
14 Penalitatea de transfer reținută participantului (TO) Valoarea în lei a penalității de transfer
15 Comisioane bancare Se completează cu valoarea comisionului bancar reținut, după caz.
16 Valoarea totală a comisioanelor și penalităților reținute Valoarea totală a comisioanelor și penalităților reținute. Se utilizează 2 poziții zecimale, iar ca separator se folosește punctul.
17 Valoarea minimă garantată (TO) Valoarea minimă garantată
18 Valoarea totală plătită participantului, din care: (TO) Valoarea în lei a sumei totale transferate. Se utilizează 2 poziții zecimale, iar ca separator se folosește punctul.
19 Valoarea plătită din fond (TO) Valoarea în lei a sumei transferate din contul fondului de pensii în contul bancar al fondului la care se efectuează transferul participantului, diminuată cu contravaloarea comisioanelor bancare și a penalității de transfer reținută acestuia, după caz.
20 Valoarea plătită din provizion (TO) Valoarea în lei a sumei transferate din contul de provizion al administratorului în contul de transfer al fondului de pensii administrat privat, în aceeași zi în care se efectuează transferul activului personal net al participantului respectiv.
21 Data virării activului personal în contul de transfer Data virării activului personal în contul de transfer, conform extrasului de cont
22 Data virării în contul bancar al fondului la care se efectuează transferul Data virării în contul bancar al fondului la care se efectuează transferul
23 Contribuție totală Se va completa cu valoarea totală a contribuțiilor convertite pentru participant până la data transferului.

(la 01-01-2024,
Anexa nr. 1C a fost modificată de Punctul 9., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
 + 
Anexa nr. 1D
Structura numărului de participanți pentru
luna ……. anul …..

Total participanți, din care Participanți activi Participanți inactivi
Participanți cu contribuții Participanți fără contribuții Participanți care se regăsesc pe listele de viramente Participanțiradiați decătre instituțiile deevidență
Bărbați Femei Bărbați Femei Bărbați Femei Bărbați Femei Bărbați Femei
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11
Număr de participanți, din care:
Până la 20 de ani
Între 20-24 de ani
Între 25-29 de ani
Între 30-34 de ani
Între 35-39 de ani
Între 40-44 de ani
Între 45-49 de ani
Între 50-54 de ani
Între 55-59 de ani
Între 60-64 de ani
Peste 65 de ani


Instrucțiuni de completare
(1)

Încadrarea pe grupele de vârstă se face luând în considerare vârsta împlinită la data pentru care se întocmește raportul.(2)La completarea raportului pentru participanții activi se iau în calcul doar participanții pentru care nu au fost anulate unitățile de fond ca urmare a recepționării cererii de revendicare a activului până la finalul lunii pentru care se face raportarea.(3)La completarea raportului pentru participanții inactivi se iau în calcul doar participanții pentru care au fost anulate unitățile de fond ca urmare a recepționării cererii de revendicare a activului până la finalul lunii pentru care se face raportarea.(4)Informațiile se completează defalcat după genul participantului, conform tabelului.(5)Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumire câmp Descriere câmp
Cod comandă Codul de comandă.
1 Total participanți Număr de persoane care intră în compoziția soldului final de participanți în ultima zi calendaristică a lunii de raportare.
2 Participanți activi – Participanți cu contribuții Numărul de persoane pentru care a fost primită cel puțin o contribuție mai mare decât zero în luna de raportare.
3 Participanți activi – Participanți fără contribuții Numărul de persoane pentru care nu a fost primită o contribuție sau au fost primite doar contribuții negative în luna de raportare.
4 Participanți inactivi – Participanți care se regăsesc pe listele de viramente Numărul de persoane care se regăsesc pe listele de viramente în luna de raportare. Se aplică doar în cazul participanților fondurilor de pensii administrate privat care figurează pe listele de viramente de la instituțiile de evidență.
5 Participanți inactivi – Participanți radiați de către instituțiile de evidență Numărul de persoane care nu se mai regăsesc pe listele de viramente în luna de raportare.

 + 
Anexa nr. 1E
Situația contului colector al fondului de pensii pentru luna ….. anul ……

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Anul Luna Sold inițial la începutul perioadei Valoarea disponibilului încasat în luna de raportare Valoarea disponibilului convertit în unități de fond în luna de raportare
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8

Valoarea comisioanelor reținute din contribuțiile brute ale participanților Valoarea disponibilului neconvertit și restituit Sold final la sfârșitul perioadei Din care: Sume prescrise
Sume aflate în termenul legal de convertire Sume cu vechime mai mare de 2/4 zile lucrătoare de la data încasării lor
Col. 9 Col. 10 Col. 11 = 6 + 7 – 8 – 9 –10 Col. 12 Col. 13 Col. 14


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Anul Anul de raportare
5 Luna Luna pentru care se întocmește raportarea
6 Sold inițial la începutul perioadei Soldul inițial al contului colector, la începutul perioadei, conform documentelor justificative
7 Valoarea disponibilului încasat în luna de raportare Valoarea disponibilului încasat în luna de raportare, conform documentelor justificative
8 Valoarea disponibilului convertit în unități de fond în luna de raportare Valoarea disponibilului convertit în unități de fond în luna de raportare, conform documentelor justificative
9 Valoarea comisioanelor reținute din contribuțiile brute ale participanților Se va completa cu semnul (–) valoarea diferențelor aferente contribuțiilor negative acoperite de către administrator.
10 Valoarea disponibilului neconvertit și restituit Valoarea disponibilului virat eronat și necuvenit fondului de pensii administrat privat, conform documentelor justificative
11 Sold final la sfârșitul perioadei Sold final al contului colector, la sfârșitul perioadei, conform documentelor justificative
12 Sume aflate în termenul legal de convertire Sume aflate în termenul legal de convertire
13 Sume cu vechime mai mare de 2/4 zile lucrătoare de la data încasării lor Sume cu vechime mai mare de 2 zile lucrătoare pentru fondurile de pensii administrate privat, respectiv 4 zile lucrătoare pentru fondurile de pensii facultative de la data încasării lor, după caz, conform documentelor justificative
14 Sume prescrise Sume prescrise pentru care administratorul poate face dovada că a informat participanții/beneficiarii al căror activ personal a fost prescris și că în prealabil aceștia nu au solicitat plata sumelor timp de trei ani de la data informării

(la 01-01-2024,
Anexa nr. 1E a fost modificată de Punctul 10., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
 + 
Anexa nr. 1F
Raport privind plățile eșalonate pentru
luna ……. anul …..

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Anul Luna Codul de operațiune CNP
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7
Valoarea rată lunară brută Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS) Impozit pe venit Comisioane bancare Taxe aferente mandatului poștal Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale suportate de participant (TO) Valoarea rată lunară netă
Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13=9+10+11+12 Col. 14=8- 13
Numărul ratei actuale Număr total rate de plată Suma totală de plată Total plăți efectuate Sold de plată Modalitatea de plată a ratei (cont bancar sau mandat poștal) Data virării în contul bancar al participantului sau în contul bancar al poștei
Col. 15 Col. 16 Col. 17 Col. 18 Col. 19 Col. 20 Col. 21
Data mandatului poștal Data cererii Valoare rată reziduală
Col. 22 Col. 23 Col. 24


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr.crt. Denumire câmp Descriere câmp
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului (OUT) Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii de unde se efectuează plata eșalonată Codul fondului de pensii
4 Anul Anul de raportare
5 Luna Luna pentru care se întocmește raportarea
6 Codul de operațiune Codul operațiunii se completează cu:601 – pentru plata unei rate lunare egale;602 – pentru plata ratei reziduale;603 – pentru plata unică efectuată la cererea participantului/beneficiarului;604 – pentru reflectarea participantului/beneficiarului care a decedat pe parcursul derulării plăților eșalonate;605 – pentru înregistrarea unei diferențe pozitive la soldul datorat participantului/beneficiarului cauzat de o regularizare;611 – pentru reflectarea returnării mandatului poștal sau a viramentului bancar în contul DIP pentru plata eșalonată;612 – pentru reflectarea plății din contul DIP pentru plata eșalonată a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar;613 – pentru operațiuni determinate de nerevendicarea în termenul general de prescripție a drepturilor cuvenite în calitate de beneficiar;614 – pentru operațiuni determinate de transferul administrativ al participantului/beneficiarului la fondul de pensii private absorbant ca efect al fuziunii a două fonduri de pensii private; 615 – pentru operațiuni determinate de corecția de CNP-uri;626 – pentru situația în care nu există plăți eșalonate;699 – pentru orice alte operațiuni.
7 CNP Codul numeric personal al participantului/beneficiarului se completează pentru toate operațiunile. Pentru codul 699 folosit în cazul reflectării plății unice către beneficiarii participanților/beneficiarilor decedați, aflați în plată eșalonată, se completează cu CNP-ul participanților/beneficiarilor decedați.
8 Valoarea rata lunară brută Valoarea în lei a sumei brute transferate. Pentru codul 604 se completează cu 0 (zero). Pentru codul 611 se completează cu suma care a fost returnată în contul DIP pentru plata eșalonată. Pentru codul 612 se completează cu suma care se plătește din contul DIP pentru plata eșalonată.
9 Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS) Se completează conform prevederilor legale în vigoare. Pentru codurile 604, 611 și 612se completează cu 0 (zero).
10 Impozit pe venit Se completează conform prevederilor legale în vigoare. Pentru codurile 604, 611 și 612 se completează cu 0 (zero).
11 Comisioane bancare Se completează în situațiile de plată prin virament bancar, după caz. Pentru codurile 604 și 611 se completează cu 0 (zero).
12 Taxe aferente mandatului poștal Se completează în situațiile de plată prin mandat poștal, după caz. Pentru codurile 604 și 611 se completează cu 0 (zero).
13 Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/ taxelor poștale suportate de participant (TO) Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale. Pentru codurile 604 și 611 se completează cu 0 (zero).
14 Valoarea rată lunară netă Valoarea în lei a sumei brute transferate, diminuată cu valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/ taxelor poștale suportate de participant. Pentru codurile 604 și 611 se completează cu 0 (zero).
15 Numărul ratei actuale Numărul tranșei actuale plătite în luna pentru care se face raportarea. Pentru codul 604 se completează cu numărul ultimei rate plătite. Pentru codul 611 se completează cu numărul ratei returnate în contul DIP pentru plată eșalonată. Pentru codul 612 se completează cu numărul ratei care se plătește din contul DIP pentru plata eșalonată. Pentru codul 699 folosit în cazul reflectării plății unice către beneficiarii participanților/beneficiarilor decedați, aflați în plată eșalonată, se completează cu 0 (zero).
16 Număr total rate de plată Număr total tranșe de plată, conform cererii de plată. Pentru codul 699 folosit în cazul reflectării plății unice către beneficiarii participanților/beneficiarilor decedați, aflați în plată eșalonată, se va completa CNP-ul beneficiarului participantului/beneficiarului decedat. Fiecare beneficiar al participantului/beneficiarului decedat se raportează pe linii distincte în funcție de momentul solicitării efectuării plății conform termenelor prevăzute la plata unică. Pentru codurile 611 și 612 se completează cu 0 (zero).
17 Suma totală de plată Suma totală de plată către participant/beneficiar, actualizată inclusiv cu eventualele rectificări pozitive. Pentru codurile 611 și 612 se completează cu 0 (zero).
18 Total plăți efectuate Suma ratelor lunare brute plătite până în luna curentă inclusiv. Pentru codurile 611 și612se completează cu 0 (zero).
19 Sold de plată Diferența dintre valoarea totală de plată și soldul plăților efectuate Pentru codul 699 folosit în cazul reflectării plății unice către beneficiarii participanților/beneficiarilor decedați, aflați în plată eșalonată, se completează cu diferența dintre valoarea totală de plată și soldul plăților efectuate în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se întocmește raportul. Pentru codurile 611 și 612 se completează cu 0 (zero).
20 Modalitatea de plată a ratei (cont bancar sau mandat poștal) Modalitatea de plată a ratei (cont bancar sau mandat poștal). Pentru cont bancar se folosește «C», iar pentru mandat poștal se folosește «M». în cazul în care participanții/beneficiarii participanților decedați dețin certificate de încadrare în grad de handicap conform cărora sunt scutiți de plata impozitului pe venitul din pensii, câmpul se va completa cu «SIC» pentru plata prin cont sau «SIM» pentru plata prin mandat poștal. Pentru codul 604 nu se completează.
21 Data virării în contul bancar al participantului sau în contul bancar al poștei Data virării activului personal în contul bancar al participantului sau în contul bancar al poștei, conform extrasului de cont. Pentru codul 604 se completează cu 0 (zero). Pentru codul 611 se completează cu data returnării
sumei în contul DIP pentru plata eșalonată. Pentru codul 612 se completează cu data la care s-a efectuat noua plată din DIP pentru plata eșalonată.
22 Data mandatului poștal Data mandatului poștal este data emiterii facturii de către operatorul de servicii poștale, care certifică data operării mandatului poștal către participant/beneficiar. Pentru codurile 604 și 611 se completează cu 0 (zero). Pentru codul 612 se completează cu data emiterii facturii de către operatorul de servicii poștale, care certifică data operării mandatului poștal către participant/beneficiar aferentă plății returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
23 Data cererii Data primirii documentației complete pentru cererea de plată cea mai recentă, inclusiv pentru cererea de plată unică a ratelor lunare rămase de plătit
24 Valoare rată reziduală Valoarea ratei reziduale de plată, actualizată inclusiv cu eventualele rectificări pozitive. Pentru codurile 604, 611 și 612 se completează cu 0 (zero). Pentru codul 699 folosit în cazul reflectării plății unice către beneficiarii participanților/beneficiarilor decedați, aflați în plată eșalonată, se completează cu 0 (zero).

 + 
Anexa nr. 1G
Structura intrărilor/ieșirilor numărului de participanți
pentru luna ……. anul …..

Codul de comandă Număr inițial de participanți Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) Număr final de participanți
Act de aderare validat Repartizat aleatoriu Transfer în cadrul fondului de pensii de la un alt fond de pensii Alte situații Plată de activ ca urmare a deschiderii dreptului la pensie Deces Pensionare de invaliditate Transfer de la un fond de pensii Hotărâre judecătorească/Decizie a administratorului de anulare de unități de fond Nerevendicarea în termenul de prescripție Alte situații
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumire câmp Descriere câmp
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Număr inițial de participanți Numărul inițial de participanți în ultima zi calendaristică a lunii precedente.
3 Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii – Act de aderare validat Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii, ca urmare a semnării unui act de aderare individual de aderare la un fond de pensii, validat.
4 Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii – Repartizat aleatoriu Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii, ca urmare a procesului de repartizare aleatorie, validat de instituțiile de evidență. Se completează pentru fondurile de pensii administrate privat.
5 Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii – Transfer în cadrul fondului de pensii de la un alt fond de pensii Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii, ca urmare a solicitării transferului în cadrul fondului de pensii de la un alt de fond de pensii.Pentru fondurile de pensii administrate privat se iau în considerare persoanele ale căror cereri de transfer au fost validate de instituțiile de evidență în cursul lunii de raportare. Pentru fondurile de pensii facultative se iau în considerare persoanele care au depus o cerere de transfer la administratorul fondului de pensii de la care s-a solicitat transferul și au dobândit calitatea de participant la noul fond de pensii.
6 Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii – Alte situații Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii, prin alte situații excepționale ce nu sunt prevăzute anterior.
7 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Plată de activ ca urmare a deschiderii dreptului la pensie Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii – Plată de activ ca urmare a deschiderii dreptului la pensie
8 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Deces Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii
9 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Pensionare de invaliditate Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii – Pensionare de invaliditate
10 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Transfer de la un fond de pensii Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii, ca urmare a transferului la un alt fond de pensii. Pentru fondurile de pensii administrate privat se iau în considerare persoanele ale căror cereri de transfer au fost validate de instituțiile de evidență în cursul lunii de raportare.
11 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Hotărâre judecătorească/Decizie a administratorului de anulare de unități de fond Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii, ca urmare a unei hotărâri judecătorești sau ca urmare a deciziei administratorului de pensii de anulare de unități de fond
12 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Nerevendicarea în termenul de prescripție Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii ca urmare a tranzacției de anulare a unităților de fond determinată de nerevendicarea în termenul general de prescripție a drepturilor cuvenite beneficiarilor
13 Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii (conturi închise) – Alte situații Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii, prin alte situații excepționale ce nu sunt prevăzute anterior
14 Număr final de participanți Număr final de participanți în ultima zi calendaristică a lunii = Număr inițial + Persoane care au dobândit calitatea de participant în cursul lunii – Persoane pentru care calitatea de participant a încetat în cursul lunii.

 + 
Anexa nr. 1H
Situația privind utilizarea activului personal al participantului în caz de pensionare și invaliditate pentru luna …… anul …..

Codul de comandă Codul administratorului (OUT) Codul fondului de pensii din care s-a efectuat plata (OUT) Anul Luna Codul de operațiune CNP
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7

Data cererii Data transmiterii graficului pentru plată eșalonată Data convertirii unităților de fond în lichidități Numărul de unități de fond anulate (TO) VUAN convertire (TO) Data VUAN convertire (TO) Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS)
Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14

Impozit pe venit Comisioane bancare Taxe aferente mandatului poștal Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale suportate de participant (TO) Valoarea minimă garantată (TO) Valoarea totală plătită participantului, din care: (TO)
Col. 15 Col. 16 Col. 17 Col. 18 = 14 + 15 + 16 + 17 Col. 19 Col. 20 = 21 + 22

Valoarea plătită din fond (TO) Valoarea plătită din provizion (TO) Data virării activului personal în contul DIP Modalitatea de plată a activului personal (cont bancar sau mandat poștal) Data virării în contul bancar al participantului sau în contul bancar al poștei Data mandatului poștal Contribuție totală
Col. 21 = (col. 11 * col. 12) – col. 18 Col. 22 Col. 23 Col. 24 Col. 25 Col. 26 Col. 27


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului (OUT) Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii din care s-a efectuat plata (OUT) Codul fondului de pensii din care s-a efectuat plata
4 Anul Anul de raportare
5 Luna Luna pentru care se întocmește raportarea
6 Codul de operațiune Codul operațiunii se completează cu:306 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata drepturilor de pensie prin plată unică;307 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata drepturilor de invaliditate prin plată unică;316 – pentru operațiunea de închidere a conturilor ca urmare a încheierii perioadei de 12 luni de la data deciziei de pensionare privind acordarea pensiei pentru limită de vârstă în sistemul public de pensii – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;317 – pentru operațiunea de închidere a conturilor ca urmare a încheierii perioadei de 12 luni de la data deschiderii dreptului la pensia de invaliditate – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;321 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata drepturilor de pensie prin plăți eșalonate;322 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata drepturilor de invaliditate prin plăți eșalonate;324 – pentru reflectarea plății din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar pentru cazurile de plată pensie și invaliditate;331 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata rectificărilor pozitive primite de la instituția de evidență prin plată unică ca urmare a deschiderii dreptului la pensie – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;332 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata rectificărilor pozitive primite de la instituția de evidență prin plată unică ca urmare a invalidității – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;333 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata rectificărilor pozitive primite de la instituția de evidență prin plăți eșalonate ca urmare a deschiderii dreptului la pensie – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;334 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata rectificărilor pozitive primite de la instituția de evidență prin plăți eșalonate ca urmare a invalidității – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;366 – pentru situația în care nu există plăți efectuate în lună;399 – pentru a raporta alte tranzacții de anulare unități de fond.
7 CNP Codul numeric personal al participantului se completează pentru toate operațiunile.
8 Data cererii Data primirii documentației complete pentru cererea de plată a activului ca urmare a deschiderii dreptului de pensie sau a invalidității. Pentru codul 324 se completează cu data cererii care a fost inițial completată pe codurile de plată 306 sau 307.
9 Data transmiterii graficului pentru plată eșalonată Se completează cu data la care s-a transmis graficul pentru plată eșalonată participantului. Se completează pentru codurile de operațiune 321, 322, 333 și 334.
10 Data convertirii unităților de fond în lichidități Data la care unitățile de fond ale participantului au fost convertite în lichidități. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
11 Numărul de unități de fond anulate (TO) Numărul de unități de fond anulate (TO). Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
12 VUAN convertire (TO) Valoarea VUAN utilizat pentru calculul activului personal al participantului. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
13 Data VUAN convertire (TO) Data VUAN utilizat pentru calculul activului personal al participantului. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
14 Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS) Se completează, după caz, conform prevederilor legale în vigoare. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
15 Impozit pe venit Se completează, după caz, conform prevederilor legale în vigoare. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
16 Comisioane bancare Se completează cu valoarea comisionului bancar reținut, după caz. Pentru codul 324 se completează cu comisionul bancar reținut pentru plata din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
17 Taxe aferente mandatului poștal Se completează cu taxele aferente mandatului poștal, după caz. Pentru codul 324 se completează cu taxele aferente mandatului reținute pentru plata din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
18 Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale suportate de participant Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale. Se utilizează 2 poziții zecimale, iar ca separator se folosește punctul. Pentru codul 324 se completează cu valoarea totală a taxelor/comisioanelor reținute pentru plata din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
19 Valoarea minimă garantată (TO) Valoarea minimă garantată. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
20 Valoarea totală plătită participantului, din care: (TO) Valoarea în lei a sumei totale plătite participantului. Se utilizează 2 poziții zecimale, iar ca separator se folosește punctul. Pentru codul 324 se completează cu noua valoare plătită din contul DIP pentru plată unică aferentă returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
21 Valoarea plătită din fond (TO) Valoarea în lei a sumei plătite din contul fondului de pensii în contul participantului sau în contul furnizorului de servicii poștale, conform extrasului de cont, diminuată cu contravaloarea comisioanelor și/sau a taxelor poștale în cazul plăților efectuate prin mandat poștal. Pentru codul 324 se completează cu valoarea mandatului poștal sau a viramentului bancar plătită inițial.
22 Valoarea plătită din provizion (TO) Valoarea în lei a sumei transferate din provizionul tehnic constituit de administrator. Pentru codul 324 se completează cu valoarea plătită din provizion pentru mandatul poștal sau a viramentului bancar plătit inițial.
23 Data virării activului personal în contul DIP Data virării activului personal în contul DIP, conform extrasului de cont. Se completează pentru invaliditate și deschiderea dreptului la pensie.
24 Modalitatea de plată a activului personal (cont bancar sau mandat poștal) Modalitatea de plată a activului personal (cont bancar sau mandat poștal). Pentru cont bancar se folosește «C», iar pentru mandat poștal se folosește «M». În cazul în care participanții dețin certificate de încadrare în grad de handicap conform cărora sunt scutiți de plata impozitului pe venitul din pensii, câmpul se va completa cu «SIC» pentru plata prin cont sau «SIM» pentru plata prin mandat poștal. Se completează pentru invaliditate și deschiderea dreptului la pensie.
25 Data virării în contul bancar al participantului sau în contul bancar al poștei Data virării în contul bancar al participantului sau în contul bancar al poștei. Se completează pentru plăți unice în caz de invaliditate și deschiderea dreptului la pensie (codurile de operațiune 306, 307). Pentru codul 324 se completează cu data la care s-a efectuat noua plată din DIP pentru plată unică.
26 Data mandatului poștal Data mandatului poștal este data emiterii facturii de către operatorul de servicii poștale, care certifică data operării mandatului poștal către participant. Pentru codul 324 se completează cu data emiterii facturii de către operatorul de servicii poștale, care certifică data operării mandatului poștal către participant aferentă plății returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
27 Contribuție totală Se va completa cu valoarea totală a contribuțiilor convertite pentru participant până la data plății.

(la 01-01-2024,
Actul a fost completat de Punctul 11., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
 + 
Anexa nr. 1I
Situația privind utilizarea activului personal al participantului în caz de deces pentru luna …………….. anul ………

Codul de comandă Codul administratorului (OUT) Codul fondului de pensii din care s-a efectuat plata (OUT) Anul Luna Codul fondului de pensii la care s-a transferat activul beneficiarului (IN) Codul de operațiune CNP 1 participant decedat CNP 2 beneficiar
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8 Col. 9

Data cererii Data transmiterii graficului pentru plată eșalonată Data convertirii unităților de fond în lichidități Numărul de unități de fond anulate (TO) VUAN convertire (TO) Data VUAN convertire (TO) Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS)
Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14 Col. 15 Col. 16

Impozit pe venit Comisioane bancare Taxe aferente mandatului poștal Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale suportate de beneficiar (TO) Valoarea minimă garantată (TO) Valoarea totală plătită beneficiarului, din care: (TO)
Col. 17 Col. 18 Col. 19 Col. 20 = 16 + 17 + 18 + 19 Col. 21 Col. 22 = 23 + 24

Valoarea plătită din fond (TO) Valoarea plătită din provizion (TO) Data virării activului personal în contul DIP Modalitatea de plată a activului cuvenit ca urmare a decesului participantului (cont bancar sau mandat poștal) Data virării în contul bancar al beneficiarului sau în contul bancar al poștei Data mandatului poștal Contribuție totală
Col. 23 = (col. 13 * col. 14) – col. 20 Col. 24 Col. 25 Col. 26 Col. 27 Col. 28 Col. 29


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului (OUT) Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii din care s-a efectuat plata Codul fondului de pensii din care s-a efectuat plata
4 Anul Anul de raportare
5 Luna Luna pentru care se întocmește raportarea
6 Codul fondului de pensii la care s-a transferat activul beneficiarului (TO) Codul noului fond de pensii la care s-a transferat activul beneficiarului participantului decedat. Se completează doar pentru fondurile de pensii administrate privat.
7 Codul de operațiune Codul operațiunii se completează cu:302 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de transferul unei sume reprezentând beneficii spre un alt fond de pensii (participantul de la id_fp_out a decedat și beneficiarul acestuia aparține fondului id_fp_in) – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;303 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de transferul beneficiilor în cadrul aceluiași fond de pensii (persoana decedată și beneficiarul sunt în registrul aceluiași fond de pensii) – se va completa strict pentru beneficiarii participanților decedați care au solicitat comasarea conturilor – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;308 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata drepturilor de deces prin plată unică;318 – pentru operațiunea de închidere a conturilor ca urmare a încheierii perioadei de 12 luni de la data decesului – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;323 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata drepturilor de deces prin plăți eșalonate;324 – pentru reflectarea plății din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar;335 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata rectificărilor pozitive primite de la instituția de evidență prin plată unică ca urmare a decesului – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;336 – pentru tranzacția de anulare de unități de fond determinată de plata rectificărilor pozitive primite de la instituția de evidență prin plăți eșalonate ca urmare a decesului – aplicabil doar pentru fondurile de pensii administrate privat;366 – pentru situația în care nu există plăți efectuate în lună;399 – pentru a raporta alte tranzacții de anulare unități de fond.
8 CNP 1 participant decedat Codul numeric personal al participantului decedat. Se completează pentru toate operațiunile.
9 CNP 2 beneficiar Codul numeric personal al beneficiarului care a solicitat plata activului cuvenit ca urmare a decesului unui participant. Se completează pentru toate operațiunile.
10 Data cererii Data primirii documentației complete pentru cererea de plată a activului cuvenit ca urmare a decesului participantului. Pentru codul 324 se completează cu data cererii care a fost inițial completată pe codurile de plată 308.
11 Data transmiterii graficului pentru plată eșalonată Se completează cu data la care s-a transmis graficul pentru plată eșalonată beneficiarului. Se completează pentru codurile de operațiune 323 și 336.
12 Data convertirii unităților de fond în lichidități Data la care unitățile de fond ale participantului au fost convertite în lichidități. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
13 Numărul de unități de fond anulate (TO) Numărul de unități de fond anulate (TO). Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
14 VUAN convertire (TO) Valoarea VUAN utilizat pentru calculul activului personal al participantului. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
15 Data VUAN convertire (TO) Data VUAN utilizat pentru calculul activului personal al participantului. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
16 Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS) Se completează, după caz, conform prevederilor legale în vigoare. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
17 Impozit pe venit Se completează, după caz, conform prevederilor legale în vigoare. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
18 Comisioane bancare Se completează cu valoarea comisionului bancar reținut, după caz. Pentru codul 324 se completează cu comisionul bancar reținut pentru plata din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
19 Taxe aferente mandatului poștal Se completează cu taxele aferente mandatului poștal în situațiile de plată activ personal, după caz. Pentru codul 324 se completează cu taxele aferente mandatului reținute pentru plata din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
20 Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale suportate de beneficiar Valoarea totală a taxelor, impozitelor și comisioanelor bancare/taxelor poștale. Se utilizează 2 poziții zecimale, iar ca separator se folosește punctul. Pentru codul 324 se completează cu valoarea totală a taxelor/comisioanelor reținute pentru plata din contul DIP pentru plată unică a returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
21 Valoarea minimă garantată (TO) Valoarea minimă garantată. Pentru codul 324 se completează cu 0 (zero).
22 Valoarea totală plătită beneficiarului, din care: (TO) Valoarea în lei a sumei transferate. Se utilizează 2 poziții zecimale, iar ca separator se folosește punctul. Pentru codul 324 se completează cu noua valoare plătită din contul DIP pentru plată unică aferentă returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
23 Valoarea plătită din fond (TO) Valoarea în lei a sumei plătite din contul fondului de pensii în contul beneficiarului sau în contul furnizorului de servicii poștale, conform extrasului de cont, diminuată cu contravaloarea comisioanelor și/sau a taxelor poștale în cazul plăților efectuate prin mandat poștal. Pentru codul 324 se completează cu valoarea mandatului poștal sau a viramentului bancar plătită inițial.
24 Valoarea plătită din provizion (TO) Valoarea în lei a sumei transferate din provizionul tehnic constituit de administrator. Pentru codul 324 se completează cu valoarea plătită din provizion pentru mandatul poștal sau a viramentului bancar plătit inițial.
25 Data virării activului personal în contul DIP Data virării activului personal în contul DIP, conform extrasului de cont
26 Modalitatea de plată a activului cuvenit ca urmare a decesului participantului (cont bancar sau mandat poștal) Modalitatea de plată a activului cuvenit beneficiarului (cont bancar sau mandat poștal). Pentru cont bancar se folosește «C», iar pentru mandat poștal se folosește «M». În cazul în care beneficiarii participanților decedați dețin certificate de încadrare în grad de handicap conform cărora sunt scutiți de plata impozitului pe venitul din pensii, câmpul se va completa cu «SIC» pentru plata prin cont sau «SIM» pentru plata prin mandat poștal.
27 Data virării în contul bancar al beneficiarului sau în contul bancar al poștei Data virării în contul bancar al beneficiarului sau în contul bancar al poștei. Se completează pentru transfer în contul altui fond de pensii (codul de operațiune 302) și plăți unice în caz de deces (codul de operațiune 308). Pentru codul 324 se completează cu data la care s-a efectuat noua plată din DIP pentru plată unică. Pentru codul de operațiune 302 se completează cu data la care se efectuează plata către contul fondului administrat privat la care beneficiarul este participant.
28 Data mandatului poștal Data mandatului poștal este data emiterii facturii de către operatorul de servicii poștale, care certifică data operării mandatului poștal către beneficiar. Pentru codul 324 se completează cu data emiterii facturii de către operatorul de servicii poștale, care certifică data operării mandatului poștal către beneficiar aferentă plății returului mandatului poștal sau a viramentului bancar.
29 Contribuție totală Se va completa cu valoarea totală a contribuțiilor convertite pentru participant până la data plății.

(la 01-01-2024,
Actul a fost completat de Punctul 11., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)

 + 
Anexa nr. 2
Situația activelor investite și a obligațiilor
fondului de pensii la data de …………

Cod comandă Cod administrator Cod fond de pensii Data evaluării Codul elementului Denumirea elementului Valoare de achiziție (pentru elementele cu indicativul A)/ Suma plătită (pentru elementele cu indicativul B) Valoarea actualizată (pentru elementele cu indicativul A)/ Suma datorată (pentru elementele cu indicativul B) Suma în curs de decontare, net (+/-) (pentru elementele cu indicativul A)
AC000000 Total active, din care:
AC110000 Instrumente ale pieței monetare, din care:
AP111000 Conturicurente
AP112000 Depozite în lei și valută convertibilă
AP113000 Titluri de stat cu scadența mai mică de 1 an
AP114000 Reverse repo
AC120000 Valori mobiliare tranzacționate, din care:
AP121000 Titluri de stat cu scadența mai mare de 1 an
AP122000 Obligațiuni emise de administrația publică locală
AC123000 Obligațiuni corporative, din care:
AP123100 Obligațiuni corporative tranzacționate, cu garanția integrală a statului
AP123200 Obligațiuni corporative tranzacționate, fără garanția integrală a statului, inclusiv obligațiunile noninvestment grade având rating minim cu o treaptă sub ratingul României
AP123300 Obligațiuni corporative specializate în real estate
AP123400 Obligațiuni corporative fără rating ale emitenților din România
AP123500 Obligațiuni corporative noninvestment grade ale emitenților din România admiși la tranzacționare pe o piață reglementată având rating cu mai mult de o treaptă sub ratingul României
AC124000 Acțiuni, din care:
AC124100 Acțiuni tranzacționate, inclusiv cele specializate în real estate, din care:
AP124110 Acțiunitranzacționate
AP124120 Acțiuni tranzacționate – specializate în real estate
AC124200 Acțiunile suspendate de latranzacționare conform normei privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, inclusiv cele specializate în real estate, din care:
AP124210 Acțiunile suspendate de latranzacționare conform normei privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private
AP124220 Acțiunile suspendate de latranzacționare conform normei privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private – specializate în real estate
AC124300 Acțiuni retrase de la tranzacționare, inclusiv cele specializate în real estate, din care:
AP124310 Acțiuni retrase de la tranzacționare
AP124320 Acțiuni retrase de la tranzacționare – specializate în real estate
AC124400 Acțiuni aferente majorărilor de capital social, inclusiv cele specializate în real estate, din care:
AP124410 Acțiuni aferente majorărilor de capital social
AP124420 Acțiuni aferente majorărilor de capital social – specializate în real estate
AP124500 Drepturi
AP125000 Alteobligațiuni emise de organisme străineneguvernamentale(InvestmentGrade)
AC130000 Organisme de plasament colectiv, din care:
AC131000 Organisme de plasament colectiv în valorimobiliare, din care:
AP131100 Organisme de plasament colectiv în valori mobiliare clasificate ca fiind monetare
AP131200 Organisme de plasament colectiv în valori mobiliare clasificate ca fiind de obligațiuni
AP131300 Organisme de plasament colectiv în valori mobiliare, altele decât cele clasificate ca fiind monetare sau de obligațiuni
AP132000 OPCVMtranzacționabile-ETF
AP133000 Alteorganisme de plasament colectiv – AOPC
AP134000 Organisme de plasament colectiv în valori mobiliare specializate în real estate
AP135000 OPCVM tranzacționabil e – ETF specializate în real estate
AP136000 Alteorganisme de plasament colectiv – AOPC specializate în real estate
AP137000 Alte fonduri de investiții specializate în real estate
AC160000 Instrumente de acoperire a riscului, din care:
AP161100 Futures pentru acoperire risc valutar
AP161200 Futures pentru acoperire risc de dobândă
AP162100 Opțiuni pentru acoperire risc valutar
AP162200 Opțiuni pentru acoperire risc de dobândă
AP163100 Swap pentru acoperire risc valutar
AP163200 Swap pentru acoperire risc de dobândă
AP164100 Forwardpentruacoperire risc valutar
AP164200 Forwardpentruacoperire risc de dobândă
AP165100 Garanția/Marja/Colateralul constituite pentru contractele derivate pentru acoperire risc valutar
AP165200 Garanția/Marja/ColateralulConstituite pentruContractele derivate pentru acoperire risc de dobândă
AC170000 Investiții private de capital – private equity, din care:
AP171000 Acțiuni
AP172000 Fonduri de private equity
AP173000 Obligațiuni
AC180000 Investiții în PPP/fonduride infrastructură, din care:
AP181000 Acțiuni emise de societățile de proiect
AP182000 Obligațiuni emise de societățile de proiect
AP183000 Fonduri de investiții specializate în infrastructură
AP190000 Alte instrumentefinanciare
AP321300 Titluri de stat cu scadența mai mică de un an (state terțe)
AP321400 Titluri de stat cu scadența mai mare de un an (state terțe)
AP322000 Obligațiuni emise de administrația publică locală (state terțe)
AP400000 Obligațiuni BERD, BEI, BM
AC500000 Alte active, din care: X
AC510000 Sume în tranzit, din care: X
AP511000 Sume în tranzit la bănci X
AP512000 Sume în tranzit la intermediari X
AP520000 Sume în curs de rezolvare X
AC530000 Sume de încasat/plătit, din care: X
AP531000 Dividende de încasat X
AP532000 Principal și cupoane de încasat X
AP533000 Alte sume X
AP534000 Sume aferente decontării tranzacțiilor de cumpărare X
AP535000 Sume aferente decontării tranzacțiilor de vânzare X
AP630000 ETC
BC500000 Total obligații, din care: X
BC510000 Comisioane, din care: X
BP511000 Comision de administrare din activ net X
BP512000 Comision de depozitare și custodie X
BP513000 Comision de tranzacționare X
BP514000 Sume de regularizat X
BC520000 Taxe, din care: X
BP521000 Taxa de auditare X
BC530000 Obligații din decontări cu participanții, din care: X
BP531000 Transferuri X
BP532000 Decese X
BP533000 Invaliditate X
BP534000 Plată activ personal net ca urmare a deschiderii dreptului la pensie X
BP539000 Alte obligații de decontare cu participanții X
BP590000 Alte obligații X
GR Gradul de risc asociatfondului de pensii private (%) X X


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

crt.

Nr.
Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Data evaluării Data la care se face evaluarea
5 Codul elementului Codurile elementelor de activ și de obligații. Obligațiunile corporatiste care au calificativul non-investment grade, dar niciunul dintre calificativele acordate de către agențiile de rating nu este mai mic de BB-, BB-, respectiv Ba3, ale emitenților din România, ale căror acțiuni sunt admise la tranzacționare și se tranzacționează pe o piață reglementată din România, state membre ale Uniunii Europene sau aparținând Spațiului Economic European și care au ratingul cu cel mult o treaptă sub ratingul României, vor fi încadrate și raportate pe codul AP123200.
6 Denumirea elementului Denumirea elementului de activ/obligației
7 Valoare de achiziție (pentru elementele cu indicativul A) Pentru elementele cu indicativul A se completează "valoare de achiziție". Pentru instrumentele financiare exprimate în valută se utilizează cursul valutei respective de la data decontării acestora:a) pentru instrumentele cu venit fix, valoarea de achiziție reprezintă prețul brut de achiziție al acestora, preț care include dobânda aferentă perioadei cuprinse între ultima încasare a cuponului și data achiziției, conform documentelor de achiziție. Această valoare exprimată în lei nu se va modifica pe durata existenței în portofoliu a instrumentului cu venit fix, chiar dacă în perioadă se vor încasa cupoane pentru instrumentul respectiv;b) pentru depozitele bancare, valoarea de achiziție reprezintă valoarea de constituire a acestora, conform contractelor de depozit. Această valoare este exprimată în lei.
8 Suma plătită (pentru elementele cu indicativul B) Pentru elementele cu indicativul B se completează "suma plătită" numai la data efectuării plății, cu contravaloarea efectivă a acesteia. Această valoare este exprimată în lei. Pentru codul BP514000 se va completa cu suma regularizată, numai la data efectuării regularizării, cu contravaloarea acesteia. (Sumele plătite de administrator sunt trecute cu semnul minus "-", iar sumele plătite de fond sunt trecute cu semnul plus "+").
9 Valoarea actualizată (pentru elementele cu indicativul A)/Suma datorată (pentru elementele cu indicativul B) Pentru elementele cu indicativul A se completează "valoare actualizată", iar pentru elementele cu indicativul B se completează "suma datorată". Aceste valori sunt exprimate în lei. Pentru codul BP514000 se va completa cu suma de regularizat. (Sumele datorate de administrator sunt trecute cu semnul minus "-", iar sumele datorate de fond sunt trecute cu semnul plus "+").
10 Suma în curs de decontare, net (+/-) (pentru elementele cu indicativul A) Pentru codul AP534000 se completează cu semnul minus pentru sumele aferente tranzacțiilor de cumpărare.Pentru codul AP535000 se completează cu semnul plus pentru sumele aferente tranzacțiilor de vânzare.Se completează pentru toate elementele de activ (cele care încep cu codul A, cu excepția celulelor marcate cu X). Aceste valori sunt exprimate în lei.în cazul instrumentelor pentru acoperirea riscurilor cu data evaluării finale diferită de data decontării, în perioada dintre evaluarea finală și decontare nu vor mai fi reflectate pe coloana "Valoare actualizată", ci vor fi reflectate pe coloana "Suma în curs de decontare" în dreptul clasei instrumentelor de acoperire a riscurilor cu semnul plus pentru sumele de încasat sau cu semnul minus pentru sumele de plată. Reflectarea tranzacțiilor de schimb valutar cu data decontării diferită de data tranzacției se va efectua pe baza extrasului de cont și a ordinului de schimb valutar. Acestea se vor reflecta pe codul AP534000 pentru sumele de plată și pe codul AP535000 pentru sumele de încasat. Pentru codul AP111000 pe coloana "Sume în decontare" se va reflecta valoarea netă a sumelor aflate în decontare aferente tranzacției de schimb valutar.
11 Gradul de risc Pentru "Gradul de risc asociat fondului de pensii private", administratorul are obligația de a completa gradul de risc asociat fondului de pensii private, conform normei privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private.

 + 
Anexa nr. 3
Situația valorii activului net și valorii unității de fond ale fondului de pensii la data de ………………
(la 01-01-2023,
Titlul anexei nr. 3 a fost modificat de Punctul 5, Articolul I din NORMA nr. 28 din 21 noiembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1158 din 29 noiembrie 2022
)

Codul de comandă Codul entității raportoare Cod depozitar Cod administrator Codul fondului de pensii Data transmiterii raportului Data de evaluare Data anterioară datei de evaluare Valoare activ total
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col.6 Col. 7 Col. 8 Col. 9
Valoare activ net Nr. unități de fond Valoarea unității de fond Valoare activ total raportată anterior Valoare activ net raportată anterior Numărul de unități de fond raportat anterior Valoarea unității de fond raportată anterior Variație procentuală a activului total
Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14 Col. 15 Col. 16 Col. 17
Variație procentuală a activului net Variație procentuală a numărului de unități de fond Variație procentuală a valorii unității de fond Variație în valoare absolută a activului total Variație în valoare absolută a activului net Variație în valoare absolută a numărului de unități de fond Variație în valoare absolută a valorii unității de fond
Col. 18 Col. 19 Col. 20 Col. 21 Col. 22 Col. 23 Col. 24


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt.
Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul entității raportoare Codul entității raportoare
3 Cod depozitar Cod depozitar
4 Cod administrator Cod administrator
5 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
6 Data transmiterii raportului Ziua lucrătoare în care s-a efectuat calculul și au fost transmise valorile astfel obținute.
7 Data de evaluare Data la care au fost valabile valorile folosite pentru evaluare/ziua lucrătoare în care au fost valabile valorilefolosite în calcul.
8 Data anterioară datei de evaluare Ziua lucrătoare anterioară datei de evaluare.
9 Valoare activ total Valoare activ total al fondului de pensii.
10 Valoare activ net Valoare activ net al fondului de pensii.
11 Nr. unități de fond Număr de unități de fond.
12 Valoarea unității de fond Valoarea unitară a activului net.
13 Valoare activ total raportată anterior Valoare activ total al fondului de pensii la data anterioară datei de evaluare.
14 Valoare activ net raportată anterior Valoare activ net al fondului de pensii la data anterioară datei de evaluare.
15 Numărul de unități de fond raportat anterior Număr de unități de fond la data anterioară datei de evaluare.
16 Valoarea unității de fond raportată anterior Valoarea unitară a activului net la data anterioară datei de evaluare.
17 Variație procentuală a activului total Diferență exprimată procentual= 100*(Col.9/Col.13-1)
18 Variație procentuală a activului net Diferență exprimată procentual = 100*(Col.10/Col.14-1)
19 Variație procentuală a numărului de unități de fond Diferență exprimată procentual = 100*(Col.11/Col.15-1)
20 Variație procentuală a valorii unității de fond Diferență exprimată procentual = 100*(Col.12/Col.16-1)
21 Variație în valoare absolută a activului total Diferențe exprimate în valoare absolută = Col. 9 – Col. 13.
22 Variație în valoare absolută a activului net Diferențe exprimate în valoare absolută= Col. 10 – Col. 14.
23 Variație în valoare absolută a numărului de unități de fond Diferențe exprimate în valoare absolută= Col. 11 – Col. 15.
24 Variație în valoare absolută a valorii unității de fond Diferențe exprimate în valoare absolută= Col. 12 – Col. 16.

 + 
Anexa nr. 4
Situația detaliată a investițiilor la data de ………..

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Data evaluării Codul activului Denumirea activului Tipul acțiunii
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7
ISIN Simbolul pieței de evaluare/ Sursa evaluare CUI emitent Denumirea emitentului/ contrapartidei Codul țării emitentului/ contrapartidei
Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12
Codul monedei în care este emis/ evaluat activul Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat Valoarea echivalentă în lei a activului Cantitatea Prețul unitar de evaluare Codul monedei în care este achiziționat activul
Col. 13 Col. 14 Col. 15 Col. 16 Col. 17 Col. 18
Valoarea totală de achiziție/constituire Valoarea nominală/marjă/colateral Dobândă curentă Rata dobânzii Data emisiunii
Col. 19 Col. 20 Col. 21 Col. 22 Col. 23
Data maturității Activul-suport Multiplicatorul Tipul contractului
Col. 24 Col. 25 Col. 26 Col. 27
Investment grade Ponderea aplicată activului (%) Valoarea activului ajustată cu valoarea derivatului Valoarea ajustată la risc Noționalul fondului
Col. 28 Col. 29 Col. 30 Col. 31 Col. 32
Cod monedă noțional fond Noțional contrapartidă Cod monedă noțional contrapartidă Noționalul schimbat la inițiere/maturitate Obligații de plată contrapartidă conform contract derivat Obligații de plată contrapartidă conform contract derivat Tip decontare contracte derivate
Col. 33 Col. 34 Col. 35 Col. 36 Col. 37 Col. 38 Col. 39


Instrucțiuni de completare
(1)

Situația detaliată a investițiilor se completează pentru activitatea de investire a activelor fondului de pensii private pentru toate codurile de activ care au valori de raportare.

(2)Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr.crt. Denumireacâmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Coduladministratorului Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Data evaluării Se va completa pentru toate codurile de activ cu data de referință a raportării.
5 Codul activului Se va completa pentru toate codurile de activ care au valori de raportare
6 Denumireaactivului Se va completa pentru toate codurile de activ cu denumirea activului aferent codului de activ
7 Tipul acțiunii Se va completa cu "C" pentru tipul de acțiune ordinară/comună sau cu "P" pentru tipul de acțiune preferențială. Se va completa pentru activele AP 124110, AP124120, AP124210, AP124220, AP124310, AP124320, AP124410, AP124420, AP171000 (după caz), AP172000 (după caz), AP181000 (după caz), AP190000 (după caz).
8 ISIN Se va completa cu codul ISIN aferent instrumentului financiar. Se va completa pentru codurile de activ: AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP124110, AP124120, AP124210, AP124220, AP124310, AP124320, AP124410, AP124420, AP124500, AP125000, AP131100 (după caz)*1), AP131200 (după caz), AP131300 (după caz), AP132000, AP133000 (după caz), AP134000 (după caz), AP135000, AP136000 (după caz), AP137000 (după caz), AP171000 (după caz), AP172000 (după caz), AP 173000 (după caz), AP181000 (după caz), AP182000 (după caz), AP183000 (după caz), AP190000 (după caz), AP321300, AP321400, AP322000, AP400000, AP531000 (după caz), AP532000, AP533000 (după caz), AP534000 (după caz), AP535000 (după caz) și AP630000.*1) După caz – se completează dacă este aplicabil; în caz contrar, câmpul nu se completează. Se referă la toate situațiile în care în instrucțiunea de completare a anexei nr. 4 apare sintagma "după caz".
9 Simbolul pieței deevaluare/Sursaevaluare Simbolul pieței de la care se folosește prețul pentru evaluarea activelor. Pentru activele achiziționate în ofertă publică primară și care nu sunt încă admise la tranzacționare pe o piață reglementată se va completa cu IPO. Pentru activele evaluate conform cotațiilor furnizate de Bloomberg Finance L.P. se va completa cu BLMG. Pentru activele evaluate conform cotațiilor furnizate de Thomson Reuters S.A. se va completa cu REUT. Pentru activele evaluate în funcție de o cotație furnizată de o contrapartidă se va completa cu OTC. Câmpul simbol piață se va completa cu NA: a) în cazul în care prețul de pe bursă/de la furnizor este mai vechi de 180 de zile și prețul de achiziție mediu ponderat este mai mic decât ultimul preț folosit în evaluare sau b) în orice alt caz neprevăzut în situațiile anterioare. în cazul în care prețul din piața de evaluare este identic cu prețul de achiziție mediu ponderat, câmpul simbol piață se va completa cu simbolul pieței de la care se folosește prețul pentru evaluarea activelor. Se va completa pentru AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP124110, AP124120, AP124210, AP124220, AP124310, AP124320, AP124410, AP124420, AP124500, AP125000, AP132000, AP133000 (după caz), AP135000, AP136000 (după caz), AP137000 (după caz), AP161100, AP161200, AP162100 (după caz), AP 162200 (după caz), AP171000 (după caz), AP172000 (după caz), AP 173000 (după caz), AP181000 (după caz), AP182000 (după caz), AP183000 (după caz), AP190000 (după caz), AP321300, AP321400, AP322000, AP400000, AP630000 (după caz).
10 CUI emitent Se va completa cu codul de identificare fiscală din țara emitentului instrumentului financiar sau contrapartidei, după caz. Pentru activele AP111000, AP112000, AP511000 se va completa cu codul de identificare fiscală al sediului central al sucursalei bancare din țara respectivă. Pentru activele AP114000, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 AP164200, AP165100 și AP165200, se va completa cu codul de identificare fiscală al contrapartidei cu care este încheiată tranzacția respectivă. Pentru activele AP131100, AP131200, AP131300, AP132000, AP133000, AP134000, AP135000, AP136000, AP137000, AP172000 (după caz), AP183000 (după caz), AP630000, se va completa cu codul de identificare fiscală al emitentului respectiv. Nu se va completa pentru activele AP161100, AP161200, AP533000, AP534000, AP535000. Pentru toate celelalte active se va completa cu codul de identificare fiscală al emitentului. în cazul AP520000 se va completa cu CUI al emitentului/contrapartidei.
11 Denumirea emitentului/ contrapartidei Se va completa cu denumirea emitentului sau a contrapartidei. Se vor aplica regulile de completare de la coloana «cui_emitent» și se va completa cu denumirea emitentului sau a contrapartidei, după caz. Excepție fac activele AP131100, AP131200, AP131300, AP132000, AP133000, AP134000, AP135000, AP136000, AP137000, AP172000, AP183000, AP630000 pentru care se vor completa atât denumirea fondului, cât și denumirea emitentului respectiv, sub formatul: «denumire fond/denumire emitent».
12 Codul țăriiemitentului/contrapartidei Se va completa cu codul ISO al țării în care este localizat sediul social al emitentului/contrapartidei. Pentru codul AP131100, AP131200, AP131300, AP132000, AP133000, AP134000, AP135000, AP136000, AP137000, AP172000, AP183000, AP630000 se va utiliza codul țării în care este localizat emitentul. Se va completa pentru toate activele, cu excepția AP161100, AP161200, AP400000, AP533000, AP534000, AP535000.
13 Codul monedei în care este emis/evaluat activul Se va completa cu codul monedei în care este emis/evaluat activul. Se va completa pentru toate activele cu codul monedei în care este emis acel activ/încheiată acea tranzacție. Fac excepție activele care sunt tranzacționate pe mai multe piețe, unde se va trece codul monedei în care este evaluat activul, indiferent de moneda de achiziție.
14 Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat Se va completa cu valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat. Se vor aplica regulile de la coloana nr. 13 "Codul monedei în care este emis/evaluat activul". Se va completa pentru toate activele. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200 se va completa cu valoarea la zi a contractelor respective. Pentru activele AP165100 și AP 165200 se va completa cu valoarea la zi a garanției/marjei/colateralului constituite, inclusiv valoarea la zi a dobânzii acumulate.
15 Valoareaechivalentă în lei a activului Se va completa cu valoarea echivalentă în lei a coloanei "Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat", calculată conform prevederilor normelor privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii. Se va completa pentru toate activele.
16 Cantitatea Se va completa cu numărul de unități deținute din activul respectiv. Nu se va completa pentru activele AP111000, AP112000, AP114000, AP163100, AP163200, AP164100, AP164200, AP511000, AP512000, AP520000, AP531000, AP532000, AP533000, AP534000, AP535000.
17 Prețul unitar de evaluare Se va completa cu prețul de evaluare a activului în unitatea de monedă exprimată în coloana "Codul monedei în care este emis/evaluat activul", pentru o unitate de măsură. Pentru instrumentele financiare cu venit fix se înscrie prețul net.
18 Codul monedei în care este achiziționat activul Se va completa cu codul monedei în care este achiziționat activul.
19 Valoarea totală de achiziție/constituire Se va completa cu valoarea totală de achiziție/constituire a activului respectiv. Pentru activele AP112000, AP114000 se va completa cu valoarea de constituire. Pentru activele AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP124110, AP124120, AP124210, AP124220, AP124310, AP124320, AP 124410, AP 124420, AP 124500, AP 125000, AP131100, AP 131200, AP131300, AP132000, AP133000, AP134000, AP135000, AP136000, AP137000, AP171000, AP172000, AP 173000, AP181000, AP182000, AP183000, AP190000 (după caz), AP321300, AP321400, AP322000, AP400000 și AP630000 se va completa cu valoarea totală de achiziție. Pentru instrumentele achiziționate pe mai multe piețe, în monede diferite, se va completa cu echivalentul monetar în moneda de evaluare, la cursul oficial de la data achiziției.
20 Valoareanominală/marjă/colateral Se va completa cu valoarea nominală a unei unități de activ sau cu valoarea totală a marjei/colateralului, după caz. Pentru activele AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP124110, AP124120, AP124210, AP124220, AP124310, AP124320, AP124410, AP124420, AP125000, AP171000, AP172000 (după caz), AP 173000 (după caz), AP181000 (după caz), AP182000 (după caz), AP183000 (după caz), AP190000 (după caz), AP321300, AP321400, AP322000, AP400000 se va completa cu valoarea nominală a unei unități de activ. Pentru activele AP165100 și AP165200 se va completa cu valoarea garanției/marjei/colateralului constituite aferentă contrapărții respective. Pentru instrumentele tranzacționate pe mai multe piețe se va completata cu valoarea nominală corespunzătoare sursei de evaluare.
21 Dobândă curentă Se va completa cu valoarea dobânzii acumulate pentru activul respectiv. Pentru activele AP112000 și AP114000 se va completa cu valoarea dobânzii acumulate la zi minus orice sume primite ca dobândă în avans pentru activul respectiv. Pentru activele AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP125000, AP 173000, AP182000, AP190000 (după caz), AP321400, AP322000 și AP400000 se va completa cu valoarea dobânzii acumulate aferente cuponului curent. Pentru activele AP165100 și AP165200 se va completa cu valoarea la zi a dobânzii acumulate aferente soldului garanției/marjei/colateralului constituite, conform documentelor primite de la contraparte. Pentru activele AP171000 și AP172000 se va completa cu valoarea totală a sumelor încasate de către fondul de pensii reprezentând valoarea totală a sumelor distribuite către acționari.
22 Rata dobânzii Se va completa cu rata dobânzii/cuponului aferente activului respectiv. Pentru activele AP112000 și AP114000 se va completa cu rata dobânzii aferente. Pentru activele AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123200, AP125000, AP 173000, AP182000, AP190000 (după caz), AP321400, AP322000, AP400000 se va completa cu cuponul activului respectiv. în cazul activelor cu rata dobânzii/cuponul variabil, se va trece valoarea efectivă a ratei dobânzii utilizată în calcularea dobânzii curente pentru data raportării.
23 Data emisiunii Se va completa cu data emisiunii activului respectiv. Pentru activele AP112000 se va completa cu data constituirii depozitului. Pentru activele AP114000 se va completa cu data încheierii acordului. Pentru activele AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP125000, AP 173000, AP182000, AP321300, AP321400, AP322000 și AP400000 se va completa cu data inițială a emisiunii pentru activul respectiv. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200 se va completa cu data începerii contractului respectiv (inclusiv la achiziții ulterioare). Pentru activele AP165100 și AP165200 se va completa cu data ultimei actualizări a garanției/marjei/ colateralului. Pentru activele AP531000 și AP532000 se va completa cu data de la care sunt recunoscute dividendele, respectiv cupoanele și principalul. Pentru activele AP190000, AP533000 se va completa după caz.
24 Data maturității Se va completa cu data maturității/scadenței activului respectiv. Pentru activele AP112000 se va completa cu data maturității depozitului. Pentru activele AP114000 se va completa cu data închiderii acordului. Pentru activele AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP125000, AP 173000, AP182000, AP321300, AP321400, AP322000 și AP400000 se va completa cu data maturității activului. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200 se va completa cu data maturității contractului respectiv (inclusiv la achiziții ulterioare), data maturității reprezentând ultima zi în care contractul produce efecte, fără a lua în calcul eventualele zile necesare decontării. Pentru activele AP190000 se va completa după caz.
25 Activ-suport Se va completa cu ISIN-ul activului-suport. În cazul în care activul- suport nu are ISIN se va trece denumirea acestuia. Pentru activele AP114000 se va completa cu ISIN-ul titlurilor de stat acceptate drept colateral în cadrul acordului. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200 se va completa fie cu perechea valutară pentru care se încheie contractul, fie cu ISIN-ul activului-suport, iar pentru cazurile în care nu este aplicabil se va completa cu simbolul/denumirea activului-suport. Pentru activele AP190000, AP531000, AP532000 și AP533000 se va completa după caz.
26 Multiplicator Se va completa cu multiplicatorul activului-suport. Pentru activele AP114000 se va completa cu numărul de unități de activ-suport acceptate drept colateral în cadrul acordului. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100 și AP162200 se va completa cu numărul de unități de activ-suport aferente unui contract încheiat. Pentru activele AP190000 se va completa după caz.
27 Tipul contractului Se va completa pentru activele AP161100, AP 161200, AP 162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200. Pentru activele AP190000 se va completa după caz. Se va completa cu "C" pentru pozițiile long (de cumpărare) și cu "V" pentru pozițiile short (de vânzare). Pentru activele AP165100 și AP165200 se va completa cu MI pentru garanția/marja/colateralul inițială și cu MV pentru garanția/marja/colateralul variabilă.
28 Investment grade Se va completa cu "DA" ori "NU" în funcție de îndeplinirea condițiilor de investment grade prevăzute în normele privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private. Se va completa pentru activele AP111000 și AP112000 în funcție de îndeplinirea condițiilor de investment grade de instituția bancară unde este constituit activul; în cazul în care instituția bancară nu are rating de la nicio agenție de rating dintre cele prevăzute de normele privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, se va verifica și se va completa cu "DA" sau cu "NU" în funcție de ratingul societății-mamă a instituției de credit respective. Pentru activele AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP125000, AP 173000 (după caz), AP182000 (după caz), AP321300, AP321400, AP322000 și AP400000 se va completa în funcție de îndeplinirea condițiilor de investment grade de activul respectiv; în cazul în care activul nu are rating de la nicio agenție de rating dintre cele prevăzute de normele privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, se va verifica și se va completa cu "DA" sau cu "NU" în funcție de ratingul emitentului activului. Pentru activele AP162100, AP162200 (după caz), AP163100, AP163200, AP164100, AP164200, AP165100 și AP165200 se va completa în funcție de îndeplinirea condițiilor de investment grade de instituția bancară ce acționează drept contrapartidă; în cazul în care instituția bancară nu are rating de la nicio agenție de rating dintre cele prevăzute de normele privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private, se va verifica și se va completa cu "DA" sau cu "NU" în funcție de ratingul societății-mamă a instituției de credit respective. Pentru activele AP190000 se va completa după caz.
29 Ponderea aplicată activului (%) Se va completa cu gradul de ajustare al activului respectiv. Se va completa pentru toate activele, conform normei privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private.
30 Valoarea activului ajustată cu valoarea derivatului Se va completa cu valoarea în lei a activului cumulată cu valoarea instrumentului derivat (exclusiv valoarea marjei și/sau colateralului) pentru activele AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP125000, AP321300, AP321400, AP322000 și AP400000. Pentru toate celelalte active se va completa cu valoarea activului.
31 Valoarea ajustată la risc Se va completa cu valoarea ajustată în funcție de gradul de risc. Valoarea va fi obținută prin înmulțirea valorii din coloana "Valoarea activului ajustată cu valoarea derivatului" cu ponderea din coloana"Ponderea aplicată activului". Se va completa pentru toate activele.
32 Noționalulfondului Se va completa cu valoarea noțională folosită la calculul plăților în cadrul contractului financiar derivat. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP164100 și AP164200 se va completa cu valoarea noționalului aferent contractului derivat. Pentru activele AP163100 și AP163200 se va completa cu noționalul folosit la calculul plăților efectuate de fondul de pensii în cadrul contractului.
33 Cod monedă noțional fond Se va completa cu codul monedei noționalului folosit la calculul plăților efectuate de fondul de pensii în cadrul contractului. Se va completa pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200.
34 Noționalcontrapartidă Se va completa cu valoarea noțională folosită la calculul plăților în cadrul contractului financiar derivat. Pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP164100 și AP164200 se va completa cu valoarea noționalului aferent contractului derivat. Pentru activele AP163100 și AP163200 se va completa cu noționalul folosit la calculul plăților efectuate de contrapartidă în cadrul contractului.
35 Cod monedănoționalcontrapartidă Se va completa cu codul monedei noționalului folosit la calculul plăților efectuate de contrapartidă în cadrul contractului financiar derivat, conform. Se va completa pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200.
36 Noționalul schimbat la inițiere/maturitate Se va completa cu "DD" în cazul în care noționalul se schimbă între participanții la contract atât la inițierea contractului, cât și la maturitatea acestuia, se completează cu "ND" în cazul în care noționalul se schimbă între participanții la contract doar la maturitate și se completează cu "NN" în cazul în care noționalul nu se schimbă între participanții la contract nici la inițiere, nici la maturitate. Se va completa pentru activele AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200.
37 Obligații de plată fond de pensii conform contract derivat Se va completa cu cotația (curs valutar/rată dobândă) aplicată noționalului folosită la calculul plăților în cadrul contractului financiar derivat. Se va completa pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP164100 și AP164200 cu cotația aferentă contractului. Se va completa pentru activele AP163100, AP163200 cu cotația aplicată noționalului în baza căruia fondul de pensii private efectuează plățile.
38 Obligații de plată contrapartidă conform contract derivat Se va completa cu cotația (curs valutar/rată dobândă) aplicată noționalului folosită la calculul plăților în cadrul contractului financiar derivat. Se va completa pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP164100 și AP164200 cu cotația aferentă contractului. Se va completa pentru activele AP163100, AP163200 cu cotația aplicată noționalului în baza căruia contrapartida efectuează plățile.
39 Tip decontare contracte derivate Se va completa cu modalitatea de decontare a contractelor financiare derivate. Pentru contractele financiare derivate cu decontare în fonduri se va completa cu "F", iar pentru contractele financiare derivate cu decontare cu livrare se va completa cu "L". Se va completa pentru activele AP161100, AP161200, AP162100, AP162200, AP163100, AP163200, AP164100 și AP164200

(la 24-02-2022,
Punctul (2) din Anexa nr. 4 a fost modificat de Punctul 2, Articolul I din NORMA nr. 4 din 7 februarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 185 din 24 februarie 2022
)
 + 
Anexa nr. 5A
Situațiile financiare anuale ale fondului de
pensii private la data de …………
(1)Anexa nr. 5A conține dosarul situațiilor financiare anuale ale unui fond de pensii private, prevăzut la art. 13 din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 7/2017 privind întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale individuale ale entităților din sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Dosarul situațiilor financiare anuale individuale ale unui fond de pensii private cuprinde cel puțin următoarele elemente:a)situațiile financiare anuale individuale ale fondului de pensii private, aprobate în adunarea generală ordinară a acționarilor societății de pensii care administrează respectivul fond de pensii private;b)raportul anual al consiliului de administrație întocmit pentru activitatea fondului de pensii private;c)declarația scrisă de asumare a răspunderii administratorului pentru întocmirea situațiilor financiare anuale;d)raportul de audit întocmit de auditorul financiar, conform legislației în vigoare;e)hotărârea adunării generale ordinare a acționarilor de aprobare a situațiilor financiare anuale;f)balanța de verificare a conturilor sintetice și analitice la 31 decembrie a exercițiului financiar pentru care se întocmesc situații financiare anuale.Întocmit ……….
 + 
Anexa nr. 5B
Raportul anual și situațiile financiare anuale ale administratorului
la data de ………
(1)Anexa nr. 5B conține informațiile prevăzute la art. 114 din Legea nr. 411/2004, respectiv la art. 104 din Legea nr. 204/2006, precum și cel puțin următoarele:a)date privind identificarea administratorului, conducerea, organizarea și funcționarea acestuia, precum și organigrama, cu specificarea numărului mediu de persoane alocate fiecărui departament;b)date privind identificarea fondului de pensii, a depozitarului și a auditorului acestuia;c)informații privind evoluția numărului de participanți la fondul de pensii;(la 01-01-2024,
Litera c), Alineatul (1), Anexa nr. 5B a fost modificată de Punctul 12., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
d)analiza respectării regulilor de investire conținute în declarația privind politica de investiții, modificările survenite în timpul anului și motivele care au determinat eventualele modificări;e)informații privind activitatea și strategia privind marketingul în domeniul pensiilor private;f)informații privind managementul riscului investițional, metodele de evaluare utilizate și rezultatele administrării acestuia;g)informații privind managementul riscului operațional, metodele de evaluare utilizate și rezultatele administrării acestuia;h)informații privind conformitatea cu legislația în vigoare și cu reglementările interne ale administratorului în efectuarea operațiunilor;h^1)informații în conformitate cu prevederile art. 11 din Regulamentul (UE) 2019/2.088 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 noiembrie 2019 privind informațiile privind durabilitatea în sectorul serviciilor financiare, cu modificările și completările ulterioare;(la 01-01-2024,
Alineatul (1), Anexa nr. 5B a fost completat de Punctul 13., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
i)informații privind cheltuielile de administrare suportate de administrator și cheltuielile de administrare suportate de fondul de pensii, detaliate pe fiecare componentă;j)informații privind plățile de disponibilități bănești care s-au efectuat din fondul de pensii, detaliate pe tipuri de plăți;k)analiza sesizărilor primite de la participanți, modul de soluționare a acestora și măsurile întreprinse;l)analiza desfășurării activității de audit intern și măsurile întreprinse.m)dosarul situațiilor financiare anuale individuale ale unei societăți de pensii prevăzute la art. 8 sau dosarul raportului financiar anual prevăzut la art. 16 alin. (1) lit. a) din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 7/2017 privind întocmirea și depunerea situațiilor financiare anuale individuale ale entităților din sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare, după caz.
Întocmit,…….
 + 
Anexa nr. 6A
Raportările contabile semestriale ale fondului de pensii private
la data de ……..
(1)Anexa nr. 6A conține dosarul raportărilor contabile semestriale ale unui fond de pensii privat prevăzut la art. 13 din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 34/2016 privind sistemul de raportare contabilă semestrială în domeniul pensiilor private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Dosarul raportărilor contabile semestriale ale unui fond de pensii privat cuprinde cel puțin următoarele elemente:a)raportările contabile semestriale;b)balanța de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie a anului pentru care se întocmește raportarea contabilă semestrială.Întocmit,………
 + 
Anexa nr. 6B
Raportările contabile semestriale ale administratorului
la data de ….
(1)Anexa nr. 6B conține dosarul raportărilor contabile ale unei societăți de pensii prevăzute la art. 9 sau dosarul raportului semestrial al unei societăți de administrare a investițiilor sau al unei societăți de asigurări prevăzut la art. 16 din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 34/2016 privind sistemul de raportare contabilă semestrială în domeniul pensiilor private, cu modificările și completările ulterioare, după caz.(2)Dosarul raportărilor contabile semestriale ale unei societăți de pensii cuprinde următoarele:a)raportările contabile semestriale;b)balanța de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie a anului pentru care se întocmește raportarea contabilă semestrială.(3)Dosarul raportului semestrial al unei societăți de administrare a investițiilor sau al unei societăți de asigurări cuprinde două seturi de documente:a)raportările contabile semestriale însoțite de balanța de verificare a conturilor sintetice la data de 30 iunie a anului pentru care se întocmește raportarea, specifice activității de administrare a fondurilor de pensii private;b)un exemplar al raportărilor contabile semestriale și balanța de verificare sintetică, întocmită conform reglementărilor contabile specifice.Întocmit,……
 + 
Anexa nr. 7
Formular de nominalizare pentru persoanele responsabile și funcții-cheie la data …………………….

Codul entității raportoare Codul fondului de pensii Cod anexă raportată Cod operațiune de nominalizare Numele Prenumele
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6

Funcția E-mail E-mail CC Numărul de telefon Faxul Numărul de telefon mobil Data start Structura organizatorică
Col. 7 Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14


Instrucțiuni de completare
(1)Administratorul completează anexa nr. 7 pentru următoarele persoane: a)persoanele responsabile cu întocmirea și transmiterea fiecărui raport periodic; b)persoanele responsabile cu publicarea informațiilor pe pagina de internet a administratorului; c)membrii consiliului de administrație sau ai consiliului de supraveghere, după caz; d)directorii sau membrii directoratului, după caz; e)fiecare persoană autorizată individual de către A.S.F. pentru exercitarea funcției. (2)Depozitarul completează anexa nr. 7 pentru următoarele persoane:a)persoanele care dețin funcții de conducere în cadrul structurii/structurilor organizatorice în cadrul căreia/cărora se desfășoară activitățile de depozitare și custodie a activelor fondurilor de pensii private;b)persoanele notificate ca înlocuitor al persoanelor care dețin funcții de conducere în cadrul structurii/structurilor organizatorice în cadrul căreia/cărora se desfășoară activitățile de depozitare și custodie a activelor fondurilor de pensii private;c)persoanele responsabile cu întocmirea și transmiterea fiecărui raport periodic;d)persoană notificată ca înlocuitor al persoanei responsabile cu întocmirea și transmiterea fiecărui raport periodic;e)persoana responsabilă cu activitatea de depozitare, avizată de către A.S.F.;f)persoana notificată ca înlocuitor al persoanei responsabile cu activitatea de depozitare, avizată de A.S.F.(3)După orice modificare a informațiilor raportate, administratorul și depozitarul transmit o nouă anexă cu informații complete și actualizate referitoare la toate persoanele prevăzute la alin. (1) și (2). (4)Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul entității raportoare Codul entității raportoare
2 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
3 Cod scurt Codul definit pentru fiecare anexă în parte. Pentru raportarea persoanelor care sunt responsabile cu publicarea de informații pe pagina de internet a administratorului se utilizează codul WEB.
4 Cod operațiune de nominalizare Se completează, după caz, cu următorul cod: 901 – nominalizare persoană care asigură conducerea activității pentru care se întocmește raportarea către A.S.F.;902 – nominalizare înlocuitor pentru persoana care asigură conducerea activității pentru care se întocmește raportarea către A.S.F.;903 – nominalizare persoană responsabilă cu întocmirea și transmiterea raportărilor către A.S.F.904 – nominalizare înlocuitor persoană responsabilă cu întocmirea și transmiterea raportărilor către A.S.F;905 – nominalizare persoană cu funcție-cheie, autorizată de A.S.F.;906 – nominalizare persoană cu funcție-cheie notificată A.S.F.;907 – nominalizare persoană responsabilă cu activitatea de depozitare, avizată de către A.S.F.;908 – nominalizare persoană notificată ca înlocuitor al persoanei responsabile cu activitatea de depozitare, avizate de A.S.F.;909 – definire cont de e-mail centralizator (la acest cont vor fi transmise toate mesajele); 999 – alte nominalizări.
5 Numele Nume persoană
6 Prenumele Prenume persoană
7 Funcția Funcția deținută
8 E-mail E-mail care va fi folosit pentru notificarea persoanei de contact/persoanelor de contact. Se pot utiliza una sau mai multe adrese de e-mail, separate prin virgulă.
9 E-mail CC E-mail CC. Poate fi o adresă de e-mail sau o listă de adrese de e-mail, separate prin virgulă.
10 Numărul de telefon Număr de telefon principal care va fi folosit pentru notificarea persoanei de contact. Poate fi o listă de numere de telefon, separate prin virgulă.
11 Faxul Număr de fax
12 Numărul de telefon mobil Număr de telefon mobil
13 Data start Data start de nominalizare. (Mandatul este valabil cu începere din «Data start», inclusiv.)
14 Structura organizatorică Structura organizatorică din care face parte persoana responsabilă.

(la 01-01-2024,
Anexa nr. 7 a fost modificată de Punctul 14., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
 + 
Anexa nr. 8
Balanța de verificare analitică a conturilor contabile
la data …….

Codul de comandă Coduladministratorului Codul fondului de pensii Dataevaluării Tipulplanuluideconturi Simbolulcontului Denumireacontului
Col. 1 Col.2 Col.3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7
Soldurileinițiale Totalulsumelorprecedente Rulajele lunii curente Totalulsumelor Soldurile finale
Debit Credit Debit Credit Debit Credit Debit Credit Debit Credit
Col. 8 Col. 9 Col.10 Col. 11 Col.12 Col. 13 Col.14 Col. 15 Col.16 Col. 17


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumire câmp Descriere câmp
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Coduladministratorului Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Data evaluării Data pentru care se întocmește balanța.
5 Tipul planului de conturi Tipul planului de conturi (SAP/SAA/SAI/FND)
6 Simbolul contului Simbolul contului conform planului de conturi prevăzut de reglementările contabile din sistemul de pensii.
7 Denumirea contului Denumirea contului contabil, conform reglementărilor contabile în vigoare.
8 Soldurile inițiale Valoarea soldului inițial debitor/creditor la 01 ianuarie anul N, unde N reprezintă anul de raportare.
9 Totalul sumelor precedente Valoarea total sume precedente debitor/creditor, inclusiv soldurile inițiale.
10 Rulajele lunii curente Valoarea rulajului curent debitor/creditor.
11 Totalul sumelor Valoarea totală a sumelor debitor/creditor. Totalul sumelor include și soldurile inițiale. Totalul sumelor = Totalul sumelor precedente + Rulajele lunii curente.
12 Soldurile finale Valoarea soldului final al contului debitor/creditor.

 + 
Anexa nr. 9A
Situația activelor care acoperă provizionul tehnic
la data de ……..

Codul de comandă Codul entității raportoare Codul administratorului Codul fondului de pensii Anul Luna Dataevaluării
Col. 1 Col.2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7
Denumire a activului ISIN Simbol piață evaluare/ sursă evaluare CUI emitent Denumireaemitentului/contrapartidei Codul țării emitentului/ contrapartidei
Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13
Codul monedei în care este emis/evaluat activul Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat Valoarea echivalentă în lei a activului Cantitatea Prețul unitar de evaluare Codul monedei în care este achiziționat
Col. 14 Col. 15 Col. 16 Col. 17 Col. 18 Col. 19
Valoarea totală deachiziție/constituire Valoareanominală Dobândăcurentă Rata dobânzii Data emisiunii Data maturității
Col. 20 Col. 21 Col. 22 Col. 23 Col. 24 Col. 25
Valoarea totală a provizionului tehnic constituit
Col. 26


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

crt.

Nr.
Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul entității raportoare Codul entității raportoare
3 Codul administratorului Codul administratorului
4 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
5 Anul Anul pentru care se face raportarea.
6 Luna Luna pentru care se face raportarea.
7 Data evaluării Se va completa pentru toate codurile de activ cu data de referință a raportării.
8 Denumirea activului Se va completa pentru toate codurile de activ cu denumirea activului.
9 ISIN Se va completa cu codul ISIN aferent instrumentului financiar.
10 Simbol piață evaluare/sursă evaluare Simbolul pieței de la care se folosește prețul pentru evaluarea activelor.Pentru activele achiziționate în ofertă publică primară și care nu sunt încă tranzacționate se va completa cu IPO. Pentru activele evaluate conform cotațiilor furnizate de Bloomberg Finance L.P. se va completa cu BLMG. Pentru activele evaluate conform cotațiilor furnizate de Thomson Reuters S.A se va completa cu REUT. Pentru activele evaluate în funcție de o cotație furnizată de o contrapartidă se va completa cu OTC. Câmpul simbol piață se va completa cu N/A:a) în cazul în care prețul de pe bursă/de la furnizor este mai vechi de 180 de zile și prețul de achiziție mediu ponderat este mai mic decât ultimul preț folosit în evaluare, saub) în orice alt caz neprevăzut în situațiile anterioare.
11 CUI emitent Se va completa cu codul de identificare fiscală din țara emitentului instrumentului financiar.
12 Denumireaemitentului/contrapartidei Se va completa cu denumirea emitentului sau a contrapartidei. Se vor aplica regulile de completare de la coloana "cui emitent" și se va completa cu denumirea emitentului.
13 Codul țării emitentului Se va completa cu codul ISO al țării în care este localizat sediul social al emitentului.
14 Codul monedei în care este emis/evaluat activul Se va completa cu codul monedei în care este emis/evaluat activul. Se va completa pentru toate activele cu codul monedei în care este emis acel activ/încheiată acea tranzacție. Fac excepție activele care sunt tranzacționate pe mai multe piețe, unde se va trece codul monedei în care este evaluat activul, indiferent de moneda de achiziție.
15 Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat Se va completa cu valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat. Se vor aplica regulile de la coloana nr. 13 "Codul monedei în care este emis/evaluat activul". Se va completa pentru toate activele.
16 Valoarea echivalentă în lei a activului Se va completa cu valoarea echivalentă în lei a coloanei"Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat", calculată conform prevederilor normelor privind investirea și evaluarea activelor fondurilor de pensii private.
17 Cantitatea Se va completa cu numărul de unități deținute din activul respectiv.
18 Prețul unitar de evaluare Se va completa cu prețul de evaluare a activului în unitatea de monedă exprimată în coloana "Codul monedei în care este emis/evaluat activul", pentru o unitate de măsură. Pentru instrumentele financiare cu venit fix se înscrie prețul net.
19 Codul monedei în care este achiziționat activul Se va completa cu codul monedei în care este achiziționat activul, indiferent de codul monedei în care este evaluat acesta.
20 Valoarea totală de achiziție/constituire Se va completa cu valoarea totală de achiziție/constituire a activului respectiv.
21 Valoarea nominală Se va completa cu valoarea nominală a unei unități de activ.
22 Dobândă curentă Se va completa cu valoarea dobânzii acumulate pentru activul respectiv.
23 Rata dobânzii Se va completa cu rata dobânzii/cuponului aferente activului respectiv.
24 Data emisiunii Se va completa cu data emisiunii activului respectiv.
25 Data maturității Se va completa cu data maturității/scadenței activului respectiv.
26 Valoarea totală a provizionului tehnic consituit Se va completa exclusiv de către administrator pentru fiecare fond de pensii private administrat pentru care au constituit provizion tehnic.Depozitarul completează cu N/A.

(la 01-01-2024,
Numărul anexei nr. 9 a fost modificat de Punctul 15., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)

 + 
Anexa nr. 9B
Situația activelor administratorului la data de ………………

Codul de comandă Codul administratorului Anul Luna Data evaluării Codul activului
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6
Denumire a activului ISIN Simbol piață evaluare/sursă evaluare CUI emitent Denumirea emitentului/contrapartidei Codul țării emitentului/contrapartidei
Col. 7 Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12
Codul monedei în care este emis/evaluat activul Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat Valoarea echivalentă în lei a activului Cantitatea Prețul unitar de evaluare Codul monedei în care este achiziționat
Col. 13 Col. 14 Col. 15 Col. 16 Col. 17 Col. 18

Valoarea totală de achiziție/constituire Valoarea nominală Dobândă curentă Rata dobânzii Data emisiunii Data maturității
Col. 19 Col. 20 Col. 21 Col. 22 Col. 23 Col. 24


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului Codul administratorului
3 Anul Anul pentru care se face raportarea
4 Luna Luna pentru care se face raportarea
5 Data evaluării Se va completa pentru toate codurile de activ pentru ultima zi calendaristica a lunii.
6 Codul activului Se va completa pentru toate codurile de activ care au valori de raportare.
7 Denumirea activului Se va completa pentru toate codurile de activ cu denumirea activului.
8 ISIN Se va completa cu codul ISIN aferent instrumentului financiar.
9 Simbol piață evaluare/sursă evaluare Simbolul pieței de la care se folosește prețul pentru evaluarea activelor. Pentru activele achiziționate în ofertă publică primară și care nu sunt încă tranzacționate se va completa cu IPO. Pentru activele evaluate conform cotațiilor furnizate de Bloomberg Finance L.P. se va completa cu BLMG. Pentru activele evaluate conform cotațiilor furnizate de Thomson Reuters – S.A. se va completa cu REUT. Pentru activele evaluate în funcție de o cotație furnizată de o contrapartidă se va completa cu OTC. Câmpul simbol piață se va completa cu N/A în orice alt caz neprevăzut în situațiile anterioare.
10 CUI emitent Se va completa cu codul de identificare fiscală din țara emitentului instrumentului financiar.
11 Denumirea emitentului/contrapartidei Se va completa cu denumirea emitentului sau a contrapartidei. Se vor aplica regulile de completare de la coloana «cui_emitent» și se va completa cu denumirea emitentului.
12 Codul țării emitentului Se va completa cu codul ISO al țării în care este localizat sediul social al emitentului.
13 Codul monedei în care este emis/evaluat activul Se va completa cu codul monedei în care este emis/evaluat activul. Se va completa pentru toate activele cu codul monedei în care este emis acel activ/încheiată acea tranzacție. Fac excepție activele care sunt tranzacționate pe mai multe piețe, unde se va trece codul monedei în care este evaluat activul, indiferent de moneda de achiziție.
14 Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat Se va completa cu valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat. Se vor aplica regulile de la coloana nr. 13 «Codul monedei în care este emis/evaluat activul». Se va completa pentru toate activele.
15 Valoarea echivalentă în lei a activului Se va completa cu valoarea echivalentă în lei a coloanei «Valoarea la zi a activului în moneda în care acesta este emis/evaluat», în conformitate cu prevederile Normei A.S.F. nr. 14/2015 privind reglementările contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.
16 Cantitatea Se va completa cu numărul de unități deținute din activul respectiv.
17 Prețul unitar de evaluare Se va completa cu prețul de evaluare a activului în unitatea de monedă exprimată în coloana «Codul monedei în care este emis/evaluat activul», pentru o unitate de măsură. Pentru instrumentele financiare cu venit fix se înscrie prețul net.
18 Codul monedei în care este achiziționat activul Se va completa cu codul monedei în care este achiziționat activul, indiferent de codul monedei în care este evaluat acesta.
19 Valoarea totală de achiziție/ constituire Se va completa cu valoarea totală de achiziție/constituire a activului respectiv.
20 Valoarea nominală Se va completa cu valoarea nominală a unei unități de activ.
21 Dobândă curentă Se va completa cu valoarea dobânzii acumulate pentru activul respectiv.
22 Rata dobânzii Se va completa cu rata dobânzii/cuponului aferente/aferent activului respectiv.
23 Data emisiunii Se va completa cu data emisiunii activului respectiv.
24 Data maturității Se va completa cu data maturității/scadenței activului respectiv.

(la 01-01-2024,
Actul a fost completat de Punctul 16., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)

 + 
Anexa nr. 10
Informarea anuală a participantului la data de 31 decembrie ………….
Nr. de înregistrare …………………..I.Datele de identificare ale participantuluiNumele și prenumele …………………., CNP ………………………….., BI/CI seria ………. numărul ……………..Adresa de domiciliu ………., adresa de corespondență ……….Adresa de e-mail: ……….Numele fondului de pensii ……….Seria și numărul actului individual de aderare ………. Data actului individual de aderare …………..II.Informații generale cu privire la activul personal al participantului la 31 decembrie Na)număr de unități de fond acumulate în contul individual ……….b)valoarea unitară a activului net ……….c)valoarea activului personal al participantului (a) x (b) ……….III.Informații detaliate cu privire la activul personal al participantului

Luna Contribuția plătită Contribuția netă convertită în unități de fond Numărul de unități fond alocate/lună Numărul de unități fond cumulat, la sfârșitul lunii
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5
Sold precedent la 31.12. N-1 X
Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie
Sold final la 31.12. N X

IV.Informații cu privire la administratorul fondului de pensiia)Fondul de pensii ………. este administrat de ………., al cărui capital social este în valoare de ………. . Activele fondului de pensii sunt depozitate de către …………….. . Auditorul fondului de pensii este ……………..b)Numele și prenumele/Denumirea acționarilor care dețin mai mult de 5% din totalul acțiunilor administratorului și procentul deținut de aceștiac)Numele și prenumele administratorilor, directorilor, respectiv ale membrilor consiliului de supraveghere sau ai directoratuluid)Date de contact ale administratorului (telefon, fax, e-mail etc.): ……………………………….e)Alte informații suplimentare puteți obține accesând site-ul …………………………………….. .V.Informații cu privire la utilizarea activului personal al participanților la fondurile de pensii facultativeÎn conformitate cu prevederile art. 93 și ale art. 94 lit. a) din Legea nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificările și completările ulterioare, participantul care a împlinit vârsta de 60 de ani poate opta pentru solicitarea sumei existente în contul său ca plată unică sau plăți eșalonate în rate pe o durată de maximum 5 ani sau pentru continuarea plății contribuțiilor. Pentru detalii suplimentare, contactați administratorul.
Data …./…./……….
Numele și prenumele ……………………….
Funcția …………………………………………..
Semnătura ……………………………………..
 + 
Instrucțiuni de completare și de transmitere a anexei nr. 10

Nr. crt. Denumire câmp Descriere câmp
1. Nr. de înregistrare Numărul de înregistrare emis de administrator în conformitate cu norma privind organizarea activității de arhivă la administratorii fondurilor de pensii private
2. Datele de identificare ale participantului – datele de identificare ale participantului care a aderat la un fond de pensii, conform documentelor de identitate: numele și prenumele, adresa de domiciliu, CNP, la care vor fi vizibile, în cadrul documentului de informare anuală a participanților, numai ultimele 6 cifre, seria și numărul BI/CI;– adresa de corespondență, adresa de e-mail;– numele fondului de pensii la care este participant;– seria și numărul actului individual de aderare;– data actului individual de aderare;– data semnării acestui act.
3. Informații generale cu privire la activul personal al participantului la 31 decembrie N – numărul total de unități de fond acumulate în contul individual la data de 31 decembrie anul N; este exprimat în unități de fond, cu 6 zecimale;– valoarea unitară a activului net la 31 decembrie N (VUAN); este exprimată în unități de fond, cu 6 zecimale;– valoarea activului personal al participantului la 31 decembrie N = numărul total de unități de fond acumulate în contul individual la data de 31 decembrie N x valoarea unitară a activului net la 31 decembrie N; este exprimată în lei, cu 2 zecimale.
4. Informații detaliate cu privire la activul personal al participantului – contribuția plătită în contul fondului de pensii aferentă participantului, conform documentelor justificative; este exprimată în lei, cu 2 zecimale;– contribuția netă convertită în unități de fond reprezintă suma de bani netă convertită în unități de fond; este exprimată în lei, cu 2 zecimale;– numărul de unități de fond alocate/lună rezultat după operațiunea de convertire a contribuției nete care au fost emise în contul individual al participantului; este exprimat în unități de fond, cu 6 zecimale;– numărul de unități de fond cumulat, la sfârșitul lunii, existent în contul individual al participantului; este exprimat în unități de fond, cu 6 zecimale;– N reprezintă anul;– celulele marcate cu „x“ nu se completează.
5. Informații cu privire la administratorul fondului de pensii a) Fondul de pensii (denumirea fondului de pensii) este administrat de (denumirea administratorului), al cărui capital social este în valoare de (suma capitalului social la data 31 decembrie N). Activele fondului de pensii sunt depozitate de către (denumirea depozitarului la data 31 decembrie N). Auditorul fondului de pensii este (denumirea auditorului care a auditat fondul de pensii la data 31 decembrie N).b) Numele și prenumele/Denumirea acționarilor care dețin mai mult de 5% din totalul acțiunilor administratorului și procentul deținut de aceștiac) Numele și prenumele administratorilor, directorilor, respectiv ale membrilor consiliului de supraveghere sau ai directoratuluid) Date de contact ale administratorului: adresa de e-mail, telefon, fax unde participantul poate adresa întrebări, clarificări cu privire la situația contului săue) Informații suplimentare (site-ul administratorului)
6. Informații cu privire la utilizarea activului personal pentru participanții la fondurile de pensii facultative – Se completează de către administratorii de fonduri de pensii facultative pentru toți participanții fondurilor de pensii facultative.– Informarea conține menționarea posibilității de solicitare a activului personal acumulat în contul personal existent la un fond de pensii facultative odată cu împlinirea vârstei de 60 de ani.– Informarea conține menționarea faptului că participantul care a împlinit 60 de ani poate continua plata contribuției la un fond de pensii facultative.
7. Instrucțiuni de transmitere 1. Acest document se transmite tuturor persoanelor care au calitatea de participant, în format fizic sau prin mijloace electronice.2. Responsabilitatea legală referitoare la informarea participanților, precum și la conținutul informării revine administratorului. Obligația de informare anuală a participanților se realizează prin elaborarea informărilor și transmiterea acestora către participanți.3. Administratorul are obligația de a realiza, verifica și autoriza conținutul informărilor anuale pentru participanți.4. Transmiterea efectivă a informărilor anuale în format fizic către participanți (introducerea în plicuri, timbrarea, individualizarea scrisorilor pentru fiecare participant în parte, precum și alte activități conexe) poate fi realizată prin intermediul unor furnizori autorizați de servicii poștale.5. Transmiterea informărilor anuale prin mijloace electronice poate fi realizată doar către participanții care și-au exprimat această opțiune. Transmiterea informării anuale prin mijloace electronice poate fi efectuată de către administrator sau prin intermediul unor furnizori de servicii.6. În situația în care transmiterea informărilor anuale se face prin intermediul serviciilor poștale, administratorul are obligația de a indica într-un proces-verbal încheiat cu persoana juridică ce prestează servicii poștale cel puțin următoarele informații: a) județul și localitatea; b) numărul de plicuri; c) numele complet al fiecărui participant/destinatar în parte.7. În situația în care transmiterea informărilor anuale se face prin mijloace electronice, administratorul are obligația de a indica într-un proces-verbal încheiat cu persoana juridică ce prestează servicii următoarele informații: a) adresa de e-mail/numărul de telefon/alte mijloace electronice prin care se transmite informarea; b) numărul de informări transmise prin mijloace electronice; c) numele complet al fiecărui participant.8. Comunicarea informării anuale se face în termenul prevăzut de Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 19/2021 privind obligațiile de raportare și transparență în sistemul pensiilor private, cu modificările ulterioare.9. În situația informărilor returnate ca urmare a adreselor incomplete sau necorespunzătoare, administratorul are obligația respectării prevederilor art. 12 alin. (3) din Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 19/2021 privind obligațiile de raportare și transparență în sistemul pensiilor private, cu modificările ulterioare, precum și de a le arhiva până la următoarea informare a participanților, constituind mijloc de probă în cazul controalelor efectuate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

(la 24-02-2022,
Anexa nr. 10 a fost modificată de Punctul 3, Articolul I din NORMA nr. 4 din 7 februarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 185 din 24 februarie 2022
)
 + 
Anexa nr. 11Administrator fond de pensii ……….Cod administrator ……….Fond de pensii ……….Cod fond de pensii ……….
Raport actuarial pentru anul ….
1.Certificat actuarial, care va cuprinde:a)valoarea calculată a provizionului tehnic;b)opinia actuarului cu privire la adecvarea valorii calculate a provizionului tehnic;c)opinia actuarului cu privire la respectarea prevederilor legale, în vigoare, în calculul provizionului tehnic.2.Prezentarea datelor statistice utilizate în calcul, și a surselor emitente, care va cuprinde:a)tabelele biometrice:(i)mortalitate;(ii)invaliditate;b)alte date statistice utilizate în calcul.3.Descrierea succintă a garanțiilor schemei de pensii administrate privat sau ale schemei de pensii facultative pentru care s-a efectuat calculul.4.Prezentarea activelor care constituie provizionului tehnic, care va cuprinde:a)descrierea succintă a metodei de evaluare;b)structura-țintă a portofoliului urmărită de administrator, pe tip de instrument și piață (RO, SEE, state terțe);c)ponderea valorii activelor denominate în altă monedă decât cea națională, în totalul valorii portofoliului:(i)pe fiecare monedă în parte;(ii)total monedă străină.Întocmit,……….
 + 
Anexa nr. 12Administrator fond de pensii ……….Cod administrator ……….Fond de pensii ……….Cod fond de pensii ……….Depozitar ……….Cod depozitar ……….
Structura portofoliului de investiții la data de …..

Portofoliul de instrumente financiare Valoarea actualizată (în lei)
Col. 1 Col. 2
1. Instrumente ale pieței monetare, din care:
a) Conturi curente
b) Depozite în lei și valută convertibilă
c) Titluri de stat cu scadența mai mică de 1 an
2. Valori mobiliare tranzacționate, din care:
a) Titluri de stat cu scadența mai mare de 1 an
b) Obligațiuni emise de administrația publică locală
c) Obligațiuni corporative tranzacționate
d) Acțiuni
e) Obligațiuni BERD, BEI, BM
f) Alte obligațiuni emise de organisme străine neguvernamentale (investment grade)
3. OPCVM
4. Instrumente de acoperire a riscului, din care:*
a) Futures
b) Options
c) Swaps
d) Forward
5. Private equity, din care:
a) Acțiuni la societăți
b) Participații la fonduri de investiții private de capital
c) Obligațiuni
6. Real estate, din care:
a) Valori mobiliare emise de societăți
b) Valori mobiliare emise de fonduri
7. Investiții în infrastructură, din care:
a) Acțiuni și obligațiuni emise de societăți de proiect
b) Fonduri de investiții specializate în infrastructură
8. Alte instrumente financiare

* În aceste categorii sunt incluse și valorile aferente marjelor constituite pentru contractele derivate, după caz.

 + 
Anexa nr. 13
Plan de audit intern pentru anul ………..

Codul de comandă Codul entității raportoare Codul fondului de pensii Anul Tema misiunii Activitatea auditată Obiectivele misiunii Perioada auditată start
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7 Col. 8
Perioada auditată stop Structurile interne implicate Perioada misiunii start Perioada misiunii stop Activități planificate Resurse umane alocate Resurse materiale alocate
Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14 Col. 15

 + 
Instrucțiuni de completare(1)Planul de audit intern se întocmește conform Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind controlul intern, auditul intern și administrarea riscurilor în sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Câmpurile Planului de audit intern se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul entității raportoare Codul entității raportoare
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Anul Anul pentru care se întocmește raportarea
5 Tema misiunii Se completează cu tema misiunii de audit.
6 Activitatea auditată Se completează cu activitatea de administrare supusă auditării.
7 Obiectivele misiunii Se completează cu obiectivele misiunii de audit.
8 Perioada auditată start Se completează cu data de început a perioadei auditate.
9 Perioada auditată stop Se completează cu data de finalizare a perioadei auditate.
10 Structurile interne implicate Se completează cu departamentul/direcția/serviciul auditat(ă).
11 Perioada misiunii start Se completează cu data de început a perioadei desfășurării misiunii de audit.
12 Perioada misiunii stop Se completează cu data de final a desfășurării misiunii de audit.
13 Activități planificate Se completează cu lista activităților planificate.
14 Resurse umane alocate Se completează cu numărul persoanelor din structura de audit intern care participă la misiunea de audit. Dacă în desfășurarea misiunii de audit sunt implicate și alte persoane în afara celor din structura de audit intern, se vor menționa pentru fiecare funcția și structura din care fac parte.
15 Resurse materiale alocate Se completează cu numărul total de ore alocate misiunii de audit.

(la 24-02-2022,
Anexa nr. 13 a fost modificată de Punctul 3, Articolul I din NORMA nr. 4 din 7 februarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 185 din 24 februarie 2022
)

 + 
Anexa nr. 14Administrator fond de pensii ……….
Raport de audit intern pentru semestrul …. anul ….
(1)Raportul de audit intern se întocmește conform Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind controlul intern, auditul intern și administrarea riscurilor în sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Raportul prevăzut la alin. (1) trebuie să cuprindă cel puțin următoarele elemente:a)perioada supusă auditării interne;b)lista activităților desfășurate de către structura de audit intern aferente perioadei auditate;c)descrierea principalelor activități desfășurate;d)persoanele responsabile pentru efectuarea respectivelor activități;e)deficiențele identificate și recomandările structurii de audit intern pentru remedierea acestora;f)situația privind planul de măsuri pentru soluționarea deficiențelor identificate, separat pentru deficiențele curente și cele identificate prin rapoartele de audit intern anterioare, în cazul în care acestea din urmă nu au fost soluționate corespunzător.Întocmit,…….
 + 
Anexa nr. 15Administrator fond de pensii ……….
Raport de control intern pentru semestrul …. anul ….
(1)Raportul de control intern se întocmește conform Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind controlul intern, auditul intern și administrarea riscurilor în sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Raportul prevăzut la alin. (1) trebuie să cuprindă cel puțin următoarele elemente:a)lista tuturor activităților desfășurate de administrator în nume propriu și/sau în numele fondurilor de pensii private și supuse controlului;b)durata fiecărei activități și perioada la care se referă;c)descrierea activităților de control intern efectuate, respectiv descrierea procedurii de control intern aplicată, persoanele care au elaborat procedurile și au verificat documentele, precum și conformitatea activităților desfășurate de către administrator în nume propriu și/sau în numele fondurilor de pensii private, cu prevederile actelor normative aplicabile;d)deficiențele identificate și măsurile recomandate pentru remedierea acestora;e)deciziile adoptate de către persoanele abilitate să ia măsuri de remediere;f)situația privind implementarea măsurilor pentru remedierea deficiențelor identificate, separat pentru deficiențele curente și pentru cele identificate prin rapoartele de control intern anterioare;g)termenele de implementare a măsurilor.Întocmit,………..
 + 
Anexa nr. 16Administrator fond de pensii ……….
Raport de risc pentru semestrul …. anul ….
(1)Raportul de risc se întocmește conform Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind controlul intern, auditul intern și administrarea riscurilor în sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Raportul conține cel puțin următoarele elemente:a)evoluția, analiza detaliată și interpretarea tuturor indicatorilor de risc sau limitelor monitorizate conform procedurilor interne, pe fiecare clasă de risc;b)rezultatele testelor de stres, interpretarea acestora și propuneri de măsuri corective, după caz;c)sumarul abaterilor identificate și a măsurilor de remediere implementate;d)descrierea detaliată a abaterilor semnificative din perioada analizată.Întocmit,……….
 + 
Anexa nr. 17
Rata de rentabilitate
pentru trimestrul …. anul ….

Coduldecomandă Coduladministratorului Codulfonduluidepensii Data de referință Ratarentabilitate
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

crt.

Nr.
Denumire câmp Descriere câmp
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Coduladministratorului Codul administratorului
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Data de referință Ultima zi lucrătoare a trimestrului pentru care se face raportarea
5 Rata rentabilitate Rata de rentabilitate calculată și raportată conform actelor normative aplicabile.

 + 
Anexa nr. 18
Situația tranzacțiilor cu instrumente financiare la data de ………….

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Anul Luna Data raportului Datatranzacției
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7
Data decontării tranzacției Codul activului tranzacționat Denumirea activului tranzacționat CUI emitent Denumirea emitentului ISIN activ tranzacționat Tipul tranzacției
Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14

Denumirea contrapartidei/ intermediarului tranzacției Codul țării contrapartidei/ intermediarului tranzacției Valoarea tranzacției ccy Valoarea tranzacției RON Valoarea nominală a tranzacției Dobânda curentă
Col. 15 Col. 16 Col. 17 Col. 18 Col. 19 Col. 20

Codul monedei în care este realizată tranzacția Valoarea de achiziție ccy Valoarea de achiziție RON Codul monedei în care au fost achiziționate cantitățile vândute Cantitatea Simbol piață
Col. 21 Col. 22 Col. 23 Col. 24 Col. 25 Col. 26

Costurile aferente tranzacției Dividende/Cupoane încasate
Col. 27 Col. 28

 + 

Instrucțiuni de completare
1.Situația tranzacțiilor cu instrumente financiare efectuate de către fondurile de pensii private se completează pentru toate tranzacțiile de vânzare și cumpărare pentru toate codurile de activ tranzacționate.2.Tranzacțiile OTC includ tranzacțiile OTC realizate cu obligațiuni municipale, corporative, obligațiuni emise de Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Banca Europeană de Investiții, obligațiuni emise de organisme străine neguvernamentale, obligațiuni din categoria private equity și obligațiuni emise de societăți de proiect sau participațiile la fondurile de investiții specializate în infrastructură.3.Depozitele bancare, schimburile valutare și contractele forward nu se includ în raportare.Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului Codul entității raportoare
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Anul Anul pentru care se face raportarea
5 Luna Luna pentru care se face raportarea
6 Data raportului Data pentru care se face raportarea, respectiv ultima zi lucrătoare a perioadei pentru care se face raportarea
7 Data tranzacției Se va completa cu data la care a fost realizată tranzacția.
8 Data decontării tranzacției Se va completa cu data decontării tranzacției conform documentelor de tranzacționare.
9 Codul activului tranzacționat Se va completa cu codul de activ pentru activele tranzacționate.
10 Denumirea activului tranzacționat Se va completa cu denumirea activului aferent codului de activ.
11 CUI emitent Codul unic de identificare al emitentului
12 Denumirea emitentului Se va completa cu denumirea emitentului instrumentului financiar.
13 ISIN activ tranzacționat Se va completa cu codul ISIN aferent instrumentului financiar tranzacționat. Se va completa pentru codurile de activ: AP113000, AP121000, AP122000, AP123100, AP123200, AP123300, AP123400, AP123500, AP124110, AP124120, AP124210, AP124220, AP124310, AP124320, AP124410, AP124420, AP124500, AP125000, AP131100 (după caz)^1, AP131200 (după caz), AP131300 (după caz), AP132000, AP133000 (după caz), AP134000 (după caz), AP135000, AP136000 (după caz), AP137000 (după caz), AP171000 (după caz), AP172000 (după caz), AP 173000 (după caz), AP181000 (după caz), AP182000 (după caz), AP183000 (după caz), AP190000 (după caz), AP321300, AP321400, AP322000, AP400000 și AP630000. ^1 După caz – se completează dacă este aplicabil; în caz contrar, câmpul nu se completează. Se referă la toate situațiile în care în instrucțiunile de completare din anexa nr. 4 la normă apare sintagma «după caz».
14 Tipul tranzacției Se va completa cu «C» pentru tranzacțiile de cumpărare, cu «I» pentru tranzacțiile de cumpărare cu un instrument care nu se afla în portofoliu la data achiziției, cu «V» pentru cele de vânzare, cu «L» pentru cele de vânzare a întregii cantități deținute din respectivul emitent.
15 Denumirea contrapartidei/intermediarului tranzacției Se va completa cu denumirea contrapartidei, în cazul în care aceasta este cunoscută. Când contrapartida nu este cunoscută se va completa cu denumirea intermediarului tranzacției.
16 Codul țării contrapartidei/ intermediarului tranzacției Se va completa cu codul țării în care este localizat sediul social al contrapartidei sau al intermediarului, după caz.
17 Valoarea tranzacției ccy Se va completa cu valoarea brută a tranzacției în moneda în care a fost efectuată tranzacția.
18 Valoarea tranzacției RON Se va completa cu valoarea brută a tranzacției în lei.
19 Valoarea nominală a tranzacției Se va completa cu valoarea nominală a tranzacției, după caz.
20 Dobânda curentă Se va completa cu dobânda curentă la data decontării tranzacției în moneda în care a fost efectuată tranzacția. Pentru instrumentele care nu sunt purtătoare de dobândă, acest câmp nu se completează.
21 Codul monedei în care este realizată tranzacția Se va completa cu codul monedei în care a fost încheiată tranzacția.
22 Valoarea de achiziție ccy Se va completa în cazul tranzacțiilor de vânzare (V și L) cu valoarea de achiziție corespunzătoare activelor vândute în moneda în care au fost achiziționate. În cazul instrumentelor cu venit fix se va completa cu valoarea calculată pe baza prețului net.
23 Valoarea de achiziție RON Se va completa în cazul tranzacțiilor de vânzare (V și L) cu valoarea de achiziție corespunzătoare activelor vândute în lei. În cazul instrumentelor cu venit fix se va completa cu valoarea calculată pe baza prețului net.
24 Codul monedei în care au fost achiziționate cantitățile vândute Se va completa cu codul monedei în care au fost achiziționate cantitățile vândute.
25 Cantitatea Se va completa cu numărul de unități tranzacționate din activul respectiv.
26 Simbol piață Se va completa cu simbolul pieței pe care a fost efectuată tranzacția; pentru tranzacțiile cu titluri de stat achiziționate în ofertă primară se va completa cu BNR, pentru tranzacțiile cu titluri de stat efectuate pe piața secundară bancară din România se va completa cu SAFIR, pentru tranzacțiile din oferte primare de pe piețe reglementate se va completa cu IPO, pentru tranzacții pe piață nereglementată se va completa cu OTC. Pentru tranzacțiile efectuate pe piețe reglementate se va completa codul MIC, iar pentru tranzacțiile cu titluri de stat care sunt efectuate pe piața bancară din afara României câmpul simbol piață pentru acest tip de tranzacții să fie completat cu EXTERN.
27 Costurile aferente tranzacției Se va completa cu valoarea comisioanelor de tranzacționare și/sau decontare suportate de către fond în lei. Se completează pentru fondurile de pensii facultative.
28 Dividende/Cupoane încasate Se va completa cu valoarea dividendelor/cupoanelor încasate aferente tranzacțiilor de vânzare proporțional cu cantitatea vândută. Se va completa cu echivalentul în lei la data încasării sumelor.

(la 01-01-2024,
Secțiunea Instrucțiuni de completare din Anexa nr. 18 a fost modificată de Punctul 17., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
(la 01-01-2023,
Anexa nr. 18 a fost modificată de Punctul 6, Articolul I din NORMA nr. 28 din 21 noiembrie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1158 din 29 noiembrie 2022
)
 + 
Anexa nr. 19
Raport privind situația salariaților pentru semestrul …… anul …….

Codul de comandă Codul administratorului Anul Semestrul Data raportării Codul de activitate Timpul de lucru
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6 Col. 7

Numărul de salariați raportare precedentă Numărul de salariați noi Numărul de salariați pentru care a încetat contractul individual de muncă Numărul de salariați la data raportării Observații
Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12


Instrucțiuni de completare
Câmpurile se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului Codul administratorului
3 Anul Anul pentru care se întocmește raportarea
4 Semestrul Semestrul pentru care se întocmește raportarea (1 = semestrul I, 2 = semestrul II)
5 Data raportării Data ultimei zile lucrătoare a semestrului pentru care se întocmește raportul
6 Codul de activitate Codul de activitate se completează cu:800 – pentru raportarea numărului total de salariați. Pentru acest cod nu se completează câmpul «timpul de lucru»;801 – pentru persoana autorizată de A.S.F. care îndeplinește funcția de director general;802 – pentru persoana autorizată de A.S.F. care îndeplinește funcția de înlocuitor director general;810 – pentru persoanele care îndeplinesc funcții în cadrul activității de investiții;811 – pentru persoana autorizată de A.S.F. care îndeplinește funcția de director de investiții (nu se numără la codul 810);820 – pentru persoanele care îndeplinesc funcții în cadrul activității de control intern;821 – pentru persoana autorizată de A.S.F. care asigură conducerea structurii de control intern (nu se numără la codul 820);830 – pentru persoanele care îndeplinesc funcții în cadrul activității de administrare a riscurilor;831 – pentru persoana autorizată de A.S.F. care asigură conducerea structurii de administrare a riscurilor (nu se numără la codul 830);840 – pentru persoanele care îndeplinesc funcții în cadrul activității de audit intern;841 – pentru persoana notificată către A.S.F. care îndeplinește atribuțiile de audit intern (nu se numără la codul 840);850 – pentru persoanele care îndeplinesc funcții în cadrul activității de actuariat;851 – pentru persoana notificată către A.S.F. care îndeplinește atribuțiile de actuar (nu se numără la codul 850);860 – pentru persoanele care îndeplinesc funcții în cadrul activității de IT.Pot exista 2 înregistrări cu același cod de activitate pentru a raporta, pe de o parte, salariații cu timp normal de lucru și, pe de altă parte, salariații cu timp parțial de lucru.Dacă pentru o anumită dată de raportare există coduri pentru care nu se încadrează niciun salariat, aceste coduri se vor completa printr-o înregistrare cu zero pe coloanele: «timpul de lucru», «numărul de salariați raportare precedentă», «numărul de salariați noi», «numărul de salariați pentru care a încetat contractul individual de muncă» și «numărul de salariați la data raportării».
7 Timpul de lucru Se va completa cu N pentru salariații cu normă întreagă și P pentru cei cu normă parțială.
8 Numărul de salariați raportare precedentă Numărul de salariați existenți la data raportării anterioare
9 Numărul de salariați noi Numărul de salariați nou-angajați
10 Numărul de salariați pentru care a încetat contractul individual de muncă Numărul de persoane pentru care s-a încetat colaborarea
11 Numărul de salariați la data raportării Numărul de salariați existenți la data raportării
12 Observații Alte observații, dacă este cazul. Pentru codurile aferente funcțiilor autorizate/notificate, respectiv 801, 802, 811, 821, 831, 841 și 851 se va completa cu numărul și data autorizației A.S.F sau, după caz, se va completa cu numărul și data adresei de notificare transmise către A.S.F.

(la 01-01-2024,
Anexa nr. 19 a fost modificată de Punctul 18., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)
 + 
Anexa nr. 20
Plan de administrare a riscurilor pentru anul …………..

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Anul Activitatea desfășurată
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5
Perioada start Perioada stop Frecvența Resurse umane alocate
Col. 6 Col. 7 Col. 8 Col. 9

 + 
Instrucțiuni de completare(1)Planul de administrare a riscurilor se întocmește conform Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind controlul intern, auditul intern și administrarea riscurilor în sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Câmpurile Planului de administrare a riscului se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul de comandă
2 Codul administratorului Codul entității raportoare
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Anul Anul pentru care se face raportarea
5 Activitatea desfășurată Se va completa cu tipul activității și descrierea activităților desfășurate.
6 Perioada start Se va completa cu data de început a perioadei de desfășurare a activității.
7 Perioada stop Se va completa cu data de finalizare a perioadei de desfășurare a activității.
8 Frecvența Se va completa cu frecvența cu care se desfășoară activitatea pe parcursul anului.
9 Resurse umane alocate Se va completa cu numărul persoanelor din structura de administrare a riscului care participă la desfășurarea activității de administrare a riscului. Dacă în desfășurarea activității de administrare a riscului sunt implicate și alte persoane în afara celor din structura de administrare a riscului, se vor menționa pentru fiecare funcția și structura din care fac parte.

(la 24-02-2022,
Anexa nr. 20 a fost modificată de Punctul 3, Articolul I din NORMA nr. 4 din 7 februarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 185 din 24 februarie 2022
)
 + 
Anexa nr. 21
Plan de control intern pentru anul ……………

Codul de comandă Codul administratorului Codul fondului de pensii Anul Tema misiunii Activitatea controlată
Col. 1 Col. 2 Col. 3 Col. 4 Col. 5 Col. 6
Obiectivele misiunii Perioada controlată start Perioada controlată stop Structurile interne implicate Perioada misiunii start Perioada misiunii stop Activități planificate Resurse umane alocate
Col. 7 Col. 8 Col. 9 Col. 10 Col. 11 Col. 12 Col. 13 Col. 14

 + 
Instrucțiuni de completare(1)Planul de control intern se întocmește conform Normei Autorității de Supraveghere Financiară nr. 3/2014 privind controlul intern, auditul intern și administrarea riscurilor în sistemul de pensii private, cu modificările și completările ulterioare.(2)Câmpurile Planului de control intern se completează după cum urmează:

Nr. crt. Denumirea câmpului Descrierea câmpului
1 Codul de comandă Codul comenzii
2 Codul administratorului Codul entității raportoare
3 Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii
4 Anul Anul pentru care se face raportarea
5 Tema misiunii Se completează cu tema misiunii de control.
6 Activitatea controlată Se completează cu activitatea de administrare supusă controlului intern.
7 Obiectivele misiunii Se completează cu obiectivele misiunii de control intern.
8 Perioada controlată start Se completează cu data de început a perioadei supuse controlului intern.
9 Perioada controlată stop Se completează cu data de finalizare a perioadei supuse controlului intern.
10 Structurile interne implicate Se completează cu departamentul/direcția/serviciul controlat(ă).
11 Perioada misiunii start Se completează cu data de început a perioadei desfășurării misiunii de control intern.
12 Perioada misiunii stop Se completează cu data de final a perioadei desfășurării misiunii de control intern.
13 Activități planificate Se completează cu lista activităților planificate.
14 Resurse umane alocate Se completează cu numărul persoanelor din structura de control intern care participă la misiunea de control. Dacă în desfășurarea misiunii de control sunt implicate și alte persoane în afara celor din structura de control intern, se vor menționa pentru fiecare funcția și structura din care fac parte.

(la 24-02-2022,
Anexa nr. 21 a fost modificată de Punctul 3, Articolul I din NORMA nr. 4 din 7 februarie 2022, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 185 din 24 februarie 2022
)
 + 
Anexa nr. 22
Raport anual de informare participanți la data de ……
Raportul anual de informare a participanților conține informațiile prevăzute la art. 111 din Legea nr. 411/2004, respectiv la art. 101 din Legea nr. 204/2006 precum și cel puțin următoarele:a)principiile investiționale ale schemei de pensii administrate privat, respectiv ale schemei de pensii facultative și rezultatele aplicării lor;b)riscurile generate de factori interni sau de factori externi care au avut un impact negativ asupra activității administratorului și/sau a fondului de pensii administrat privat, precum și modul în care au fost gestionate;c)costurile de administrare totale și defalcate pe categorii;d)principiile relației dintre administrator și participanții fondului de pensii administrat privat și modul de derulare pe parcursul anului;e)politica de investiții a administratorului prevăzută la art. 24 alin. (1) din Lege nr. 411/2004, respectiv la art. 86 alin. (1) din Legea nr. 204/2006 și rezultatele aplicării ei, pe fiecare componentă;f)prezentarea portofoliului de investiții pe tipuri de investiții și a deținerilor pe fiecare tip de investiție;g)ratele de rentabilitate de la sfârșitul fiecărui trimestru din anul pentru care se întocmește raportul.Întocmit,……..
 + 
Anexa nr. 23
Standarde de raportare

Tipul de informație Formatul de raportare
Codurile țării Standardul ISO 3166-1 conform Alpha-2
Date calendaristice și ore Standardul ISO 8601
Codul monedei Standardul ISO4217
Simbolul pieței Simbolul MIC, conform Standardului ISO 10383
Unități de fond Valoare unitară a activului net Baza zecimală cu 6 poziții zecimale, rotunjire la cel mai apropiat număr exprimat cu 6 zecimale pe principiul rotunjiriijumătății în plus;Ca separator se folosește punctul.
Prețul unitar de evaluare Baza zecimală cu 4 poziții zecimale, trunchiat. Ca separator se folosește punctul
Valori monetare, indiferent de monedă Baza zecimală cu 2 poziții zecimale, rotunjire la cel mai apropiat număr exprimat cu 2 zecimale pe principiul rotunjiriijumătății în plus;Ca separator se folosește punctul.
Gradul de risc Procentual cu 2 poziții zecimale, rotunjire la cel mai apropiat procent cu 2 poziții zecimale pe principiul rotunjiriijumătății în plus;Ca separator se folosește punctul.
Rate de rentabilitate Procentual cu 4 poziții zecimale, trunchiat. Ca separator se folosește punctul
Variații procentuale Variații în valoare absolută Procentual cu 4 poziții zecimale, rotunjire la cel mai apropiat procent cu 4 poziții zecimale pe principiul rotunjiriijumătății în plus;Ca separator se folosește punctul.
Codul administratorului Codul administratorului fondului de pensii private, așa cum este înregistrat în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară
Codul fondului de pensii Codul fondului de pensii private, așa cum este înregistrat în Registrul Autorității de Supraveghere Financiară

 + 
Anexa nr. 24
Indicații tehnice de raportare

Anexă Codul scurt Formatul de raportare
1A TRANZACTII_CONTRIBUTII XML
1B TRANZACTII_TRANSFER_IN XML
1C TRANZACTII_TRANSFER_OUT XML
1D STRUCTURA_PARTICIPANTI XML
1E CONT_COLECTOR XML
1F PLATI_ESALONATE XML
1G INTRARI_IESIRI XML
1H UTILIZARE_PENSIONARE_INVALIDITATE XML
1I UTILIZARE_DECES XML
2 ACTIVE_OBLIGATII XML
3 VAN_VUAN XML
4 INVESTITII_DETALIAT XML
5A SFA_FOND PDF editabil
5B SFA_ADMIN PDF editabil
6A RCS_FOND PDF editabil
6B RCS_ADMIN PDF editabil
7 PERSOANE_RESPONSABILE XML
8 BALANTA_ADMIN BALANTA_FOND XML
9A ACTIVE_PROVIZION XML
9B ACTIVE_ADMINISTRATOR XML
11 RAPORT_ACTUARIAL PDF editabil
13 PLAN_AUDIT XML
14 RAPORT_AUDIT PDF editabil
15 RAPORT_CONTROL PDF editabil
16 RAPORT_RISC PDF editabil
17 RAPORT_RENTABILITATE XML
18 SITUATIE_TRANZACTII XML
19 SALARIATI XML
20 PLAN_RISC XML
21 PLAN_CONTROL XML
22 RAPORT_PARTICIPANTI PDF editabil

(la 01-01-2024,
Anexa nr. 24 a fost modificată de Punctul 19., Articolul I din NORMA nr. 29 din 12 septembrie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 861 din 25 septembrie 2023
)

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x