Informatii Document
Emitent: MINISTERUL ECONOMIEI SI COMERTULUI
Publicat în: BROSURA din 1 ianuarie 2005
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act: | |
Nu exista actiuni induse de acest act | |
Nu exista acte referite de acest act | |
Acte care fac referire la acest act: | |
GUME, RASINI ŞI ALTE SEVE ŞI EXTRACTE VEGETALE
GUME, RASINI ŞI ALTE SEVE ŞI EXTRACTE VEGETALENote de Capitol1. – Pozitia 13.02 cuprinde, printre altele, extractul de lemn dulce, de piretru, de hamei, de aloe şi opium.Pozitia 13.02 exclude:a) extractul de lemn dulce care are un continut de zaharoza peste 10% din greutate sau care este prezentat sub forma de dulciuri (pozitia 17.04); … b) extractele de malt (pozitia 19.01); … c) extractele de cafea, de ceai sau de mate (pozitia 21.01); … d) sucurile şi extractele vegetale care constituie bauturi alcoolice (Capitolul 22); … e) camforul natural şi glicirizina şi celelalte produse de la pozitiile 29.14 sau 29.38; … f) concentratul din tulpini de mac ce contine minimum 50% din greutate alcaloizi (pozitia 29.39); … g) medicamentele de la pozitiile 30.03 sau 30.04 şi reactivii folositi la determinarea grupelor de sange sau factorilor sanguini (pozitia 30.06); … h) extractele tanante sau tinctoriale (pozitiile 32.01 sau 32.03); … ij) uleiurile esentiale lichide sau solide, rezinoidele şi oleorasinile de extractie, precum şi apele distilate aromatice şi solutiile apoase de uleiuri esentiale, precum şi preparatele pe bază de substante odoriferante de tipul celor utilizate pentru fabricarea bauturilor (Capitolul 33); … k) cauciucul natural, balata, gutaperca, guayule, chicle (latex extras din Sapotier) şi gumele naturale similare (pozitia 40.01). …
*Font 7*
┌─────────────┬──────────────────────────────────────────────────────┬────┬──────┬──────┬──┬────┬─────┬──┬──┬──┬──┬──┬──┬────┬───┐│ │ │ │ │ Taxa │ │ │CEFTA│ │ │ │ │ │ │ │ ││ Codul │ Denumirea marfii │ UM │ Taxa │vamala│UE│AELS├──┬──┤AL│BA│CS│IL│MK│TR│SGPC│P16││ tarifar │ │supl│vamala│ 2005 │ │ │BG│HR│ │ │ │ │ │ │ │ │├─────────────┼──────────────────────────────────────────────────────┼────┼──────┼──────┼──┼────┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼──┼────┼───┤│ 13.01 │Selac; gume, rasini, gume-rasini şi oleorasini (de │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │exemplu balsamuri), naturale: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1301.10.00│- Selac │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ ex │ ││ 1301.20.00│- Guma arabica │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ ex │ ││* 1301.90.00│- Altele │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ ex │ ││ex 1301.90.00│– Guma – rasina de guar │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │2.5││ 13.02 │Seve şi extracte vegetale; substante pectice, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │pectinati şi pectati; agar-agar şi alte mucilagii şi │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │agenti de marire a vascozitatii, derivate din produse │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │vegetale, chiar modificate: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │- Seve şi extracte vegetale: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.11.00│– Opiu │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ 4 │ ││ 1302.12.00│– Din lemn dulce │ – │ 25 │ 5 │ │ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ 4 │ ││ 1302.13.00│– Din hamei │ – │ 25 │ 5 │ │ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ 4 │ ││ 1302.14.00│– Din piretru sau din radacini de plante cu continut │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ 4 │ ││ │de rotenon │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.19 │– Altele: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.19.05│– Oleorasini de vanilie │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ 4 │ ││* 1302.19.90│– Altele │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ 4 │ ││ex 1302.19.90│–- Extracte vegetale amestecate între ele, destinate│ │ │ │5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │fabricarii bauturilor sau preparatelor alimentare │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ex 1302.19.90│–- Medicinale │ │ │ │5 │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.20 │- Substante pectice, pectinati şi pectati: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.20.10│– Uscate │ – │ 25 │ 5 │ │ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ │ ││ 1302.20.90│– Altele │ – │ 25 │ 5 │ │ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ │ ││ │- Mucilagii şi agenti de marire a vascozitatii, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │derivati din produse vegetale, chiar modificati: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.31.00│– Agar-agar │ – │ 25 │ 5 │3 │ 3 │ex│ │ │ex│ │ │ │3 │4.5 │ ││ 1302.32 │– Mucilagii şi agenti de marire a vascozitatii, │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │derivati din roscove, din boabe de roscove sau din │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ │seminte de guar, chiar modificati: │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ │ ││ 1302.32.10│– Din roscove sau din boabe de roscove │ – │ 25 │ 5 │ │ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ │ ││ 1302.32.90│– Din seminte de guar │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ │2.5││ 1302.39.00│– Altele │ – │ 25 │ 5 │ex│ │ex│ │ │ex│ │ │ │ │ │ │└─────────────┴──────────────────────────────────────────────────────┴────┴──────┴──────┴──┴────┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴──┴────┴───┘–––