ANEXĂ din 25 mai 2020

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 12/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: AGENTIA NATIONALA DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 449 bis din 28 mai 2020
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDIN 1347 25/05/2020
ActulFA IN LUCRUORDIN 1 07/01/2020
ActulREFERIRE LAORDIN 1 07/01/2020
ActulREFERIRE LAREGULAMENT 07/01/2020
ActulFA IN LUCRUREGULAMENT 07/01/2020
ART. 1REFERIRE LACOD CIVIL 17/07/2009 ART. 918
ART. 1REFERIRE LACOD CIVIL (R) 17/07/2009 ART. 918
ART. 1REFERIRE LADECRET-LEGE 115 27/04/1938
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 1347 25/05/2020
ActulREFERIT DEORDIN 1347 25/05/2020





Notă
Conţinută de ORDINUL nr. 1.347 din 25 mai 2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 449 din 28 mai 2020.

Anexă

Regulamentul privind realizarea, verificarea şi recepţia lucrărilor sistematice de cadastru şi înscrierea din oficiu a imobilelor în cartea funciară aprobat prin Ordinul directorului general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară nr. 1/2020, Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 56 şi 56 bis din 28 ianuarie 2020, se modifică şi se completează după cum urmează:

  1. La articolul 1, alineatul (8) litera a) se modifică astfel:

    „a) pentru lucrările de înregistrare sistematică realizate la nivel de UAT sau al lucrărilor de înregistrare sistematică iniţiate ca urmare a contractării acestora de către UAT, cofinanţate în cadrul Programului:

    Livrarea 1 – Raport preliminar care conţine informaţii privind analiza datelor primite de la beneficiarul lucrărilor, metodele şi graficul de execuţie a lucrărilor, alocarea resurselor materiale şi umane etc. şi se întocmeşte în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică desfăşurate la nivel de UAT;

    Livrarea 2 – Documentele tehnice ale cadastrului cu 2 sublivrări:

      1. – Planul cadastral preliminar al intravilanului;

      2. – Documentele tehnice ale cadastrului spre publicare.

    Livrarea 3 – Documentele tehnice ale cadastrului finale."

  2. La articolul 4, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,(2) OCPI coordonează la nivel local activităţile de înregistrare sistematică şi colaborează cu unitatea administrativ-teritorială pentru buna desfăşurare a activităţilor de înregistrare sistematică. Prin intermediul personalului de specialitate, OCPI participă la realizarea lucrărilor, respectiv: verifică şi recepţionează documentele tehnice întocmite de către Prestator, organizează publicarea documentelor tehnice cu sprijinul primăriei, soluţionează cererile de rectificare formulate în perioada publicării documentelor tehnice. Prin biroul de cadastru şi publicitate imobiliară în evidenţa căruia se află UAT, OCPI deschide cărţile funciare şi transmite UAT extrasele de carte funciară rezultate în urma înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, în vederea comunicării lor. „

  3. La articolul 11, alineatele (1) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    ,,(1) Prestatorul are obligaţia să solicite în termen de cel mult 5 zile de la încheierea contractului de prestări servicii de înregistrare sistematică toate documentele necesare realizării lucrărilor, inclusiv dreptul de acces la baza de date a sistemului integrat de cadastru şi carte funciară gestionat de ANCPI. Termenul de predare a datelor de către OCPI este de cel mult 5 de zile lucrătoare de la data înregistrării solicitării Prestatorului. Solicitarea ulterioară de către Prestator a unor documente nu prelungeşte termenul de prestare a serviciilor.”

    „(3) Fiecare predare se va consemna într-un proces-verbal de predare-primire, semnat de către reprezentanţii părţilor implicate."

  4. La articolul 13, alineatul (2), litera c) se abrogă.

  5. Articolul 15 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,Art. 15. – Achizitorul va pune la dispoziţia Prestatorului modelul materialelor informaţionale (pliante şi postere), după semnarea contractului. Caracteristicile tehnice ale materialelor informaţionale, precum şi cantităţile necesare vor fi stabilite de Achizitor. Înainte de tipărire, Prestatorul are obligaţia de a prezenta modelul final al materialelor publicitare, în format digital, în vederea aprobării acestora de către Achizitor.”

  6. La articolul 16, alineatul (2) se abrogă.

  7. La articolul 17, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(5) Desfăşurarea campaniei de informare din această etapă, realizată la nivel de UAT/sectoare cadastrale, va fi descrisă în cadrul Memoriului tehnic aferent Livrării – „Documente tehnice ale cadastrului spre publicare” în care se va menţiona numărul şi data Procesului-verbal care atestă parcurgerea etapei de informare şi cantităţile materialelor informaţionale folosite şi a Procesului-verbal ce conţine date privind calendarul întâlnirilor realizate.

    În Memoriul tehnic se vor include detalii legate de:

    • întâlnirile de informare cu cetăţenii: data, durata, număr de participanţi, număr de materiale informaţionale distribuite, cine a susţinut proiectul din partea autorităţilor, formatori de opinie care au participat şi susţinut campania, lista principalelor probleme ridicate;

    • activităţile de distribuire/afişare: număr de pliante/postere distribuite/afişate, de acţiuni de difuzare pe fiecare localitate din UAT, lista cu problemele întâmpinate în timpul difuzării;

    • după caz, activităţile desfăşurate în cadrul punctelor de informare: perioada în care a funcţionat punctul de informare, numărul de cetăţeni care au venit la punctul de informare, tipurile de activităţi desfăşurate: informare, consultaţii, lista cu problemele întâmpinate etc.;

    • lista cu alte probleme întâlnite şi modul în care au fost gestionate :întâlniri separate cu grupuri minoritare, persoane cu dizabilităţi etc."

  8. La articolul 17, alineatul (6) se abrogă.

  9. La articolul 19, alineatul (2), punctele 3 şi 5 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    ,,3. Descrierea succintă a soluţiei tehnice

    5. Planul de acţiune pentru realizarea campaniei de informare publică"

  10. La articolul 19, alineatul (2), punctele 6 şi 7 se abrogă.

  11. La articolul 29, alineatul (3) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,(3) În situaţia în care, în urma măsurării sectorului cadastral din extravilan se constată că suprafaţa acestuia este mai mică decât suprafaţa însumată a parcelelor înscrise în titlurile de proprietate aferente sectorului cadastral şi nu se pot stabili amplasamentele imobilelor, Prestatorul realizează următoarele operaţiuni:”

  12. La articolul 29, alineatul (4) se abrogă.

  13. La articolul 31, alineatul (1) se abrogă.

  14. La articolul 31, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,(2) Prestatorul generează fişe de date pentru toate imobilele. Fişa de date a imobilului conţine informaţii precum:

    1. denumirea UAT;

    2. numărul sectorului cadastral;

    3. identificatorul imobilului;

    4. datele de identificare ale deţinătorului imobilului;

    5. informaţii despre imobil;

    6. numele, prenumele şi semnătura operatorului care a cules datele."

  15. La articolul 32, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,(5) În fişa de date a imobilului pentru care nu a fost identificat deţinătorul, la punctul 3, Proprietatea/Posesia, în a doua coloană se menţionează textul „Proprietar neidentificat”.

  16. La articolul 32, alineatul (7) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „(7) In cazul lucrărilor executate la nivel de sector cadastral, pentru imobilele situate în regiunile de carte funciară supuse Decretului-Lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiunilor privitoare la cărţile funciare, Prestatorul va face identificarea imobilelor situate în intravilan şi în extravilanul necooperativizat cu numerele topografice din cărţile funciare vechi. În cazul extravilanului necooperativizat, identificarea se va face dacă aceasta este posibilă potrivit documentelor puse la dispoziţie. Identificarea cu cărţile funciare vechi se va face şi pentru imobilele cu construcţii din extravilanul cooperativizat. În cazul în care imobilul identificat în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică se suprapune parţial cu un număr topografic, în cuprinsul fişierului .cgxml, la introducerea datelor despre imobil, în secţiunea asociată părţii I a cărţii funciare, în tag- ul "Observaţii/Referinţe" se menţionează textul "parte din nr. topografic".

    In cazul lucrărilor executate la nivel de întreg UAT dispoziţiile de mai sus nu sunt aplicabile."

  17. La articolul 32, după alineatul (8), se introduce un nou alineat, alineatul (9) care va avea următorul cuprins:

    ,,(9) În cazul imobilelor înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară conform înregistrării sporadice, nu este obligatorie completarea de către Prestator în documentele tehnice a datelor privind codul numeric personal ori codul unic de înregistrare, dacă acestea nu existau în sistem. Menţiunile prevăzute la alin. (6) se aplică în mod corespunzător.”

  18. La articolul 34, alineatul (7) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „(7) În cazul imobilelor înregistrate în cartea funciară anterior demarării lucrărilor de înregistrare sistematică, cu privire la care există acte juridice neînscrise, Prestatorul va actualiza informaţiile privind imobilele, conform actelor juridice puse la dispoziţie. Prestatorul are obligaţia de a analiza actele juridice puse la dispoziţie, care fac dovada transmisiunilor succesive ale drepturilor cu privire la imobilele în cauză."

  19. La articolul 34, după alineatul (11) se introduce un nou alineat, alineatul (12) care va avea următorul cuprins:

    „(12) În cazul imobilelor înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară cu privire la care Prestatorul constată existenţa mai multor acte juridice potrivit cărora dreptul de proprietate aparţine unor titulari diferiţi, în fişierul cgXML aferent imobilului în cauză se notează existenţa situaţiei juridice a suprapunerii de acte juridice, cu menţinerea proprietarului înscris."

  20. La articolul 35, alineatele (2), (3), (4) şi (9) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    ,,(2) Persoana care nu deţine acte de proprietate asupra imobilului, dar posedă imobilul sub nume de proprietar, poate fi înscrisă în documentele tehnice ale cadastrului ca posesor de fapt, în baza identificării efectuate de către prestator şi cel puţin un reprezentant al UAT sub condiţia prezentării următoarelor documente:

    1. fişa de date a imobilului semnată de către posesorul imobilului şi de către persoana autorizată/reprezentantul Prestatorului, să efectueze lucrările de înregistrare sistematică;

    2. adeverinţa eliberată de autorităţile administraţiei publice locale, care atestă faptul că:

      1. posesorul este cunoscut că deţine imobilul sub nume de proprietar;

      2. imobilul nu face parte din domeniul public sau nu a fost înscris în evidenţe ca fiind în domeniul privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale;

    3. copia înscrisului care atestă faptul posesiei, dacă există.

    1. Dispoziţiile alin. (1) sunt aplicabile şi imobilelor din regiunile supuse prevederilor Decretului-Lege nr.115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare, în cazul în care proprietarii înscrişi în cărţile funciare nu sunt identificaţi cu ocazia realizării interviurilor la teren, dar există posesori, caz în care în fişele de date ale imobilelor şi în documentele tehnice se înscriu posesorii.

    2. În aplicarea prevederilor alin. (3) în cărţile funciare deschise din oficiu, se va nota posesia de fapt în favoarea posesorilor publicaţi şi necontestaţi ori cu privire la care contestaţiile au fost respinse.

    (9) În cazul imobilelor ai căror proprietari, posesori sau alţi detentori precari, astfel cum sunt definiţi la art. 918 din Codul civil, nu pot fi identificaţi cu ocazia efectuării din oficiu a lucrărilor de înregistrare sistematică, precum şi în lipsa documentelor prevăzute la alin. (2) cu privire la calitatea de posesor, în cuprinsul fişierelor cgXML, în tag-ul , aferent tag- ului părinte , se va trece valoarea ,false'. La deschiderea cărţilor funciare se va opera din oficiu înscrierea provizorie în favoarea unităţii administrativ-teritoriale."

  21. Articolul 36 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,Art. 36. – Documentele tehnice ale cadastrului se întocmesc pe sectoare cadastrale şi evidenţiază situaţia tehnică şi juridică reală, constatată de Prestator cu ocazia desfăşurării lucrărilor sistematice de cadastru. Prin excepţie, Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători se întocmeşte la nivel de livrare.”

  22. Articolul 38 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,Art. 38. – Livrările se predau pe suport electronic. Pe eticheta suportului se menţionează:

    • Lucrări de înregistrare sistematică UAT….., livrare parţială nr. /

      sectorul/sectoarele cadastrale ;

    • Documente tehnice ale cadastrului spre publicare

      Structura de directoare utilizată la predare este prezentată în Anexa nr. 6."

  23. La articolul 39, alineatele (1) şi (7) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    „(1) Documentaţia în vederea publicării documentelor tehnice ale cadastrului, întocmită pe sectoare cadastrale, se predă în formatele, în numărul de exemplare şi cu respectarea celor menţionate în tabelul de mai jos.

    Sublivrarea – Plan cadastral preliminar al intravilanului*

    Nr. crt.

    Livrabil

    Format/nr. exemplare

    Format analogic

    Format digital

    1

    Plan cadastral

    preliminar al intravilanului

    Nu

    .tiff georeferenţiat,

    .shp sau.dxf

    *Sublivrarea Plan cadastral preliminar al intravilanului poate fi efectuată oricând pe parcursul Activităţii "Derularea lucrărilor de specialitate". Conţinutul Planului cadastral preliminar al intravilanului este prezentat în Anexa nr. 1A.

    Sublivrarea – Documente tehnice ale cadastrului spre publicare

    Nr. crt.

    Livrabil

    Format/nr. exemplare

    Format hârtie

    Format digital

    1

    image

    Adeverinţa privind contrasemnarea documentelor, după caz

    1 ex.

    .pdf

    2

    image

    Memoriu tehnic cu descrierea lucrărilor efectuate, inclusiv a campaniei de informare publică

    realizate

    nu

    .pdf

    3

    Fişele de date ale imobilelor

    1 ex.*)

    .pdf**)

    4

    Actele colectate în cadrul lucrărilor sistematice de cadastru

    1 ex*)

    .pdf**)

    5

    Fişierele .cgxml

    nu

    .xml**)

    6

    Registrul cadastral al imobilelor

    nu.

    .pdf

    7

    Opisul alfabetic al titularilor

    nu.

    .pdf, .xls

    drepturilor reale de proprietate, al

    posesorilor şi al altor deţinători

    8

    Planurile cadastrale

    nu

    image

    .tiff georeferenţiat,.pdf,

    .shp,

    sau.dxf

    9

    image

    Planul sectoarelor cadastrale (pentru lucrările efectuate la nivel de UAT)

    nu

    image

    .tiff georeferenţiat,.pdf.,

    .shp sau.dxf

    *) Fişele de date ale imobilelor se vor preda în format analogic doar în cazul în care este obligatorie semnarea acestora de către proprietar/posesor; titlurile de proprietate puse la dispoziţia prestatorului de către OCPI, în format electronic (.pdf), având inserată sigla ANCPI (watermark) nu se vor preda în format analogic

    **) Fişierele .cgxml şi .pdf asociate se încarcă de prestator în aplicaţia informatică pe baza user-ului şi a parolei anterior solicitate oficiului teritorial. Acestea nu se predau pe suporturi fizice.

    (7) Documentele tipărite se predau în dosare care conţin aproximativ 100 de file, ordonate crescător după ID imobil. Pe fiecare dosar se menţionează numele UAT- ului, numărul sectorului cadastral, numărul livrării, după caz şi intervalul ID conţinut. Ordinea documentelor tipărite trebuie să fie identică cu cea din fişierul .pdf."

  24. La articolul 40, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Prestatorul are responsabilitatea de a verifica periodic evidenţele OCPI prin intermediul funcţionalităţilor sistemului integrat de cadastru şi carte funciară şi de a integra noile date cu privire la imobile, în documentele tehnice ale cadastrului. Ultima verificare în scopul actualizării se face cu cel mult 5 zile lucrătoare înainte de data predării Livrării – "Documente tehnice ale cadastrului spre publicare" ori a livrării parţiale, după caz. OCPI va comunica Prestatorului orice modificări sau completări ale documentelor predate, apărute pe parcursul realizării lucrărilor de înregistrare sistematică (de exemplu: anularea/modificarea unor titluri de proprietate, modificări ale limitelor UAT conform hotărârilor judecătoreşti etc.)."

  25. La articolul 42, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(1) A doua zi lucrătoare după primirea procesului-verbal de acceptanţă, OCPI transmite Primăriei solicitarea pentru stabilirea datei publicării documentelor tehnice. Primăria va stabili în maxim 2 zile lucrătoare data începerii afişării publice a documentelor tehnice pe care o transmite la OCPI cu cel puţin 5 zile înainte de data începerii perioadei de afişare publică, iar acesta din

    urmă o comunică în scris ANCPI, prestatorului şi Achizitorului, atunci cand acesta nu este primăria."

  26. La articolul 43, alineatele (2) şi (3) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    „(2) Similar primei etape a campaniei de informare, materialele informaţionale vor fi puse la dispoziţia Prestatorului de către Achizitor, în condiţiile prevăzute la art. 15.

    (3) La finalizarea activităţii se va încheia un proces-verbal, semnat de către reprezentanţii UAT şi ai Prestatorului, care atestă parcurgerea acestei etape de informare şi cantităţile materialelor informaţionale folosite. Procesul verbal va fi inclus în Livrarea "Documente tehnice ale cadastrului finale."

  27. Articolele 44 şi 45 se abrogă.

  28. Articolul 46 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 46. (1) OCPI organizează împreună cu primăria activitatea de publicare a documentelor tehnice, la sediul stabilit în acest scop şi pune la dispoziţia primăriei datele despre imobil, în format digital, conform Anexei nr. 18.

    (2) In scopul unei mai bune informări a deţinătorilor, datele privitoare la imobile conform Anexei 18, sunt puse la dispoziţia acestora potrivit menţiunilor din Registrul cadastral al imobilelor prin afişarea pe site-ul ANCPI www.ancpi.ro."

  29. La articolul 48, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „(2) Cererile de rectificare însoţite de înscrisurile doveditoare pot fi transmise la sediul primăriei prin poştă sau curier, ori prin mijloace electronice, sau formulate în sistemul informatic, caz în care certificarea nealterării conţinutului înscrisurilor doveditoare odată cu redarea pe suportul informatic, va fi făcută de către deponent prin semnătură electronică calificată."

  30. La articolul 53, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(1) Documentaţia întocmită pe sectoare cadastrale, se predă în formatele, în numărul de exemplare şi cu respectarea celor menţionate în tabelul de mai jos:

    Livrarea -Documente tehnice ale cadastrului finale

    Nr. crt.

    Livrabil

    Format analogic

    Format digital

    1

    Cereri de rectificare,

    image

    contestaţii, acte, procese verbale, etc.

    nu

    .pdf*)

    2

    Fişierele .cgxml

    nu

    .xml*)

    3

    Registrul cadastral al

    nu

    .pdf

    imobilelor

    4

    Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor

    image

    deţinători

    nu

    .pdf,.xls

    5

    Planurile cadastrale

    nu

    image

    .tiff georeferenţiat,

    .shp, .pdf,.dxf

    6

    image

    Planul sectoarelor cadastrale după caz**

    nu

    image

    .tiff georeferenţiat,

    .shp, .pdf,.dxf

    7

    image

    Proces verbal de realizare a campaniei de informare

    publică etapa 2

    nu

    .pdf

    *) Fişierele .cgxml şi .pdf asociate se încarcă de Prestator în aplicaţia informatică, pe baza user- ului şi a parolei anterior solicitate oficiului teritorial. Acestea nu se predau pe suporturi fizice.

    ** Planul sectoarelor cadastrale se predă în cazul lucrărilor executate la nivel de UAT."

  31. La articolul 53, alineatul (4) se abrogă.

  32. La articolul 53, după alineatul (4) se introduc nouă noi alineate, alineatele (5) –

    (13) care vor avea următorul cuprins:

    „(5) Durata activităţilor în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică se stabileşte în funcţie de obiectul lucrărilor, conform Tabelelor nr. 1 şi 2.

    Tabel nr. 1 Activităţi pentru lucrări realizate la nivel de UAT

    Nr. crt.

    Descriere activitate

    Responsabil de

    activitate

    Durata estimată

    a activităţii(zile)

    1

    Realizare Livrare 1 "Raport Preliminar"

    Prestator

    25

    2

    Verificarea şi recepţia Livrării 1 ,,Raport

    Preliminar"

    Achizitor

    10

    3

    Acceptanţă Livrare 1 ,,Raport Preliminar"

    Achizitor

    5

    4

    Derularea lucrărilor de specialitate şi realizare Livrare 2, care conţine 2 sublivrări: Sublivrarea 2.1 – Plan cadastral preliminar al intravilanului

    Sublivrarea 2.2 – Documente tehnice ale

    cadastrului spre publicare

    Prestator

    240 – 500

    5

    Verificarea şi recepţia Livrării 2, care include:

    OCPI

    – Verificarea şi recepţia Sublivrării 2.1 – Plan

    10

    cadastral preliminar al intravilanului

    – Verificarea şi recepţia Sublivrării 2.2 –

    40 – 100

    Documente tehnice ale cadastrului spre

    publicare

    6

    Acceptanţa

    cadastrului spre publicare

    Achizitor

    5

    5/livrare/livrare parţială

    7

    Pregătirea publicării documentelor tehnice ale

    cadastrului

    Primărie, OCPI

    7

    8

    Publicarea documentelor tehnice ale

    cadastrului şi primirea cererilor de rectificare

    Primărie, OCPI

    60

    9

    Soluţionarea cererilor de rectificare

    OCPI cu sprijinul Prestatorului, reprezentantului

    UAT

    30

    10

    Actualizarea documentelor tehnice în urma soluţionării cererilor de rectificare şi realizare Livrare 3 ,,Documente tehnice ale cadastrului

    finale"

    Prestator

    30

    11

    Verificarea şi recepţia Livrării 3 "Documente tehnice ale cadastrului finale"

    OCPI

    25

    12

    Acceptanţa Livrării 3 "Documente tehnice ale cadastrului finale"

    Achizitor

    5

    • Sublivrării 2.1 – Plan cadastral preliminar al intravilanului

    • Sublivrării 2.2 – Documente tehnice ale

    Tabel nr. 2 Activităţi pentru lucrări realizate pe sectoare cadastrale

    Nr. crt.

    Descriere activitate

    Responsabil de activitate

    Durata estimată a activităţii (zile)

    Lucrări realizate la nivel de sector cadastral pentru un număr estimat de maxim 2500

    imobile

    1

    Derularea lucrărilor de specialitate

    Prestator

    60-220

    2

    Verificarea şi recepţia Livrării – "Documente tehnice ale cadastrului spre publicare"

    OCPI

    50

    3

    Acceptanţa Livrării – "Documente tehnice ale cadastrului spre publicare"

    Achizitor

    7

    4

    Pregătirea publicării documentelor tehnice ale

    cadastrului

    Primărie, OCPI

    10

    5

    Publicarea documentelor tehnice ale cadastrului şi primirea cererilor de rectificare

    OCPI cu sprijinul Prestatorului şi reprezentantului

    UAT

    60

    6

    Soluţionarea cererilor de rectificare

    OCPI

    30

    7

    Actualizarea documentelor tehnice în urma soluţionării cererilor de rectificare şi întocmirea "Documentelor tehnice ale

    cadastrului finale"

    Prestator

    25

    8

    Verificarea şi recepţia Livrării – "Documente

    tehnice ale cadastrului finale"

    OCPI

    15

    9

    Acceptanţa Livrării – "Documente tehnice ale

    cadastrului finale"

    Achizitor

    7

    1. În cazul lucrărilor realizate la nivel de UAT, Sublivrarea 2.1 poate fi predată oricând în perioada ,,Derulării lucrărilor de specialitate". Sublivrarea 2.2 poate conţine livrări parţiale sau poate fi predată integral. Se pot efectua livrări parţiale, în funcţie de suprafaţa contractată a UAT, după cum urmează:

      1. până la 3.000 ha: maxim 4 livrări parţiale

      2. 3.001 ha – 6.000 ha: maxim 5 livrări parţiale

      3. 6.001 ha – 9.000 ha: maxim 6 livrări parţiale

      4. 9.001 ha -15.000 ha: maxim 8 livrări parţiale

      5. peste 15.000 ha: maxim 10 livrări parţiale

        Livrările parţiale trebuie să conţină sectoare cadastrale adiacente.

    2. Pentru fiecare livrare parţială Prestatorul stabileşte durata activităţii "Derularea lucrărilor de specialitate" astfel încât perioada totală pentru realizarea lucrărilor de specialitate aferente livrărilor parţiale să nu depăşească perioada ofertată şi precizată în contract.

    3. Fiecare livrare parţială va include toate livrabilele prevăzute la capitolul 1.3.5.2.

      Livrabile.

      Durata activităţii de verificare şi recepţie pentru 1 livrare/livrări parţiale va fi stabilită în concordanţă cu suprafaţa contractată:

      • până la 3.000 ha: maxim 40 de zile, indiferent dacă se efectuează o singură livrare sau mai multe livrări parţiale (maxim 4);

      • 3.001 ha – 6.000 ha: maxim 50 de zile, indiferent dacă se efectuează o singură livrare sau mai multe livrări parţiale (maxim 5);

      • 6.001 ha – 9.000 ha: maxim 60 de zile, indiferent dacă se efectuează o singură livrare sau mai multe livrări parţiale (maxim 6);

      • 9.001 ha -15.000 ha: maxim 80 de zile, indiferent dacă se efectuează o singură livrare sau mai multe livrări parţiale (maxim 8);

      • peste 15.000 ha: maxim 100 de zile, indiferent dacă se efectuează o singură livrare sau mai multe livrări parţiale (maxim 10).

    4. Publicarea documentelor tehnice se realizează după emiterea procesului-verbal de acceptanţă a ultimei livrări parţiale din Livrarea 2.2.

    5. Durata de realizare a unei livrări include şi zilele în care lucrarea este la prestator pentru refaceri şi tipărirea documentelor.

    6. În cazul lucrărilor realizate la nivel de UAT, pentru Livrarea 1 durata de realizare se calculează de la data semnării contractului de prestări servicii. Pentru Livrarea 2 durata de realizare se calculează de la data comunicării Procesului-verbal de acceptanţă a Livrării 1. Pentru Livrarea 3 durata de realizare se calculează de la data comunicării tuturor Proceselor verbale de soluţionare a cererilor de rectificare/contestaţiilor.

    7. În cazul lucrărilor realizate la nivel de sector cadastral, pentru Livrarea 1 durata de realizare se calculează de la data semnării contractului de prestări servicii. Pentru Livrarea 2 durata de realizare se calculează de la data comunicării tuturor Proceselor verbale de soluţionare a cererilor de rectificare/contestaţiilor.

    8. Valorile estimate din tabelul nr. 1 şi 2 se referă la intervalul maxim de zile alocat unei activităţi, exceptând durata publicării documentelor tehnice ale cadastrului. Perioada specifică pentru fiecare UAT/sector este prevăzută în contract."

  33. La articolul 55, alineatul (1) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „(1) Activitatea de verificare şi recepţie a livrărilor, cu excepţia Raportului preliminar, se efectuează de către Comisia de la nivelul OCPI, stabilită prin decizie a directorului oficiului teritorial. Personalul care va avea atribuţii de verificare şi recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică poate include specialişti precum: consilieri cadastru, registratori de carte funciară, asistenţi registratori, specialişti GIS/IT."

  34. Articolul 60 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,Art. 60. – În cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică realizate la nivel de UAT, prestatorul efectuează 3 livrări, după cum urmează:

    Livrarea 1 – Raport preliminar;

    Livrarea 2 – Documentele tehnice ale cadastrului spre publicare, care include 2 sublivrări:

    Sublivrarea 2.1 – Plan cadastral preliminar al intravilanului; Sublivrarea 2.2 – Documentele tehnice ale cadastrului spre publicare. Livrarea 3 – Documentele tehnice ale cadastrului finale."

  35. Articolul 64 se abrogă.

  36. Articolul 65 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 65. – Livrarea ,,Raport preliminar" se compune din următoarele:

    Nr. crt.

    Livrabilul

    Format/nr. exemplare*)

    Format hârtie

    Format digital

    1

    Raport preliminar

    Nu

    .pdf

    *) Planul sectoarelor cadastrale se predă în format digital (.shp, .pdf, .tiff georeferenţiat)"

  37. Articolul 68 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 68 – În cazul în care Raportul preliminar nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice, Comisia de recepţie notifică Prestatorul pentru refacerea/completarea acestuia, precizând cerinţele nerespectate."

  38. Articolul 69 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 69. – Dacă după predarea Raportului preliminar refăcut/completat Comisia de recepţie constată că acesta nu corespunde cerinţelor din specificaţiile tehnice, Livrarea se respinge şi se consideră nepredată."

  39. Articolul 70 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,Art. 70. – (1) Verificarea Livrării 1 „Raport preliminar” se efectuează atât din punct de vedere cantitativ, cât şi din punct de vedere calitativ.

    1. Din punct de vedere cantitativ, se verifică următoarele:

      1. existenţa pe suportul digital a fişierelor prevăzute în livrare,

      2. dacă tipul/formatul fişierelor corespunde cu cerinţele specificate,

      3. dacă denumirea fişierelor şi structura directoarelor corespund cerinţelor din specificaţii, respectiv: directorul: UAT_Raport_preliminar conţine subdirectoarele:

        • "UAT_Raport", care conţine fişierul/fişierele Raportului preliminar

        • "UAT_sectoare", care conţine fişierul/fişierele referitoare la "Planul sectoarelor cadastrale",

      4. dacă fişierele se pot deschide şi, după analiza sumară, acestea corespund cerinţelor de conţinut ale livrabilului ,

      5. dacă pe eticheta suportului sunt menţionate următoarele: Lucrări de înregistrare sistematică UAT . . . . . . . . . .; Livrarea nr. . . . . . . . . . ./Sector cadastral nr. ;

    2. Din punct de vedere calitativ, comisia va urmări ca, prin conţinutul Raportului preliminar, Prestatorul să nu aducă modificări care să contravină prevederilor contractuale sau a celor din Specificaţiile tehnice şi să nu stabilească atribuţii suplimentare în sarcina Achizitorului sau a OCPI. De asemenea comisia verifică:

      1. dacă documentele livrate conţin semnăturile Prestatorului prevăzute de Specificaţiile tehnice.

      2. dacă Planul sectoarelor cadastrale respectă cerinţele prevăzute în Anexa nr 19.- Limitele sectoarelor cadastrale pot fi modificate/actualizate de Prestator cu acordul OCPI.

      3. modul în care au fost tratate/descrise aspectele pe care trebuie să le conţină Raportul preliminar, conform prevederilor din Specificaţiile tehnice."

  40. Articolul 72 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 72. – (1) Activitatea de verificare şi recepţie a Livrării Documente tehnice ale cadastrului spre publicare include verificarea şi recepţia Sublivrării 2.1 Plan cadastral preliminar al intravilanului şi Sublivrării 2.2 Documente tehnice ale cadastrului spre publicare.

    1. Verificarea şi recepţia Sublivrării 2.1 – Plan cadastral preliminar al intravilanului Comisia de recepţie din cadrul OCPI verifică corectitudinea planului cadastral preliminar

      din punct de vedere al reprezentării în Stereo70 a unui număr de 10% din numărul imobilelor prezentate (detalii planimetrice şi adresa administrativă). Livrabilele se vor preda exclusiv în format electronic, semnate cu semnătură digitală calificată:

      1. În cazul în care Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată deficienţe la un procent mai mic de 10% din totalul imobilelor verificate, întocmeşte un proces-verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului. Prestatorul corectează livrabilul şi îl redepune la OCPI.

      2. În cazul în care Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată deficienţe la un procent egal sau mai mare de 10% din totalul imobilelor verificate, întreaga livrare se consideră nepredată. În acest caz, Comisia de recepţie întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului.

    2. Verificarea şi recepţia Sublivrării Documente tehnice ale cadastrului spre publicare se desfăşoară în 2 etape."

  41. La articolul 76, alineatele (3) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    „(3) Prestatorul corectează livrabilele şi le redepune la OCPI.

    1. În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare deficienţe, întocmeşte un proces-verbal de constatare, însoţit de lista imobilelor verificate şi raportul erorilor şi deficienţelor identificate, care se comunică Prestatorului. Prestatorul corectează livrabilele şi redepune la OCPI fişierele corectate."

  42. La articolul 76, alineatul (6) se abrogă.

  43. La articolul 77, alineatul (2), litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,b) tipul/formatul fişierelor corespunde cu cerinţele specificate "

  44. La articolul 79, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) Prezentarea lucrărilor topografice şi cadastrale efectuate în cadrul lucrării:

    • metodele de întocmire a lucrării

    • descrierea soluţiei tehnice adoptate

    • procentul din suprafaţa UAT- ului şi zonele în care s-au efectuat măsurători clasice şi GPS

    • aparatura folosită la măsurători, punctele geodezice de sprijin vechi şi noi folosite

    • măsurători efectuate în reţeaua de îndesire şi ridicare şi pentru ridicarea detaliilor topografice, clasice şi GPS

    • descrierile topografice ale punctelor noi din reţeaua de îndesire şi ridicare şi inventarele de coordonate ale acestora

    • transformări de coordonate, dacă este cazul

    • detalierea modului de realizare a campaniei de informare locală."

  45. La articolul 80, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „ (2) Având în vedere faptul că fişa de date constituie un document de lucru al prestatorului care poate fi completat, modificat, corectat, în cadrul procesului de recepţie se verifică doar existenţa acesteia, nu şi conţinutul, excepţie făcând: fişele întocmite pentru posesori şi cele ale imobilelor din sectoarele cadastrale cu privire la care s-a constatat un deficit de suprafaţă, fişe de date care trebuie semnate în mod obligatoriu de posesori/titulari ai dreptului de proprietate."

  46. La articolul 82, alineatul (3) se abrogă.

  47. Articolul 86 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 86. – Se verifică dacă Planurile cadastrale/sectoarelor cadastrale corespund Specificaţiilor tehnice şi Anexei nr. 1, respectiv Anexei nr.19."

  48. Articolul 87 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 87. – La finalul acestei etape, în momentul în care livrabilele verificate nu mai prezintă deficienţe de corectat, comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte notificarea aferentă etapei 1 şi o comunică Prestatorului, în vederea predării livrabilelor în format analogic conform tabelului prevăzut la art. 39 alin. (1). Modelul de notificare către Prestator se regăseşte în Anexa 12."

  49. Articolul 88 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 88. – Prestatorul predă livrabilele în format hârtie, menţionate în tabelul prevăzut la art. 39 alin. (1) , având îndeplinită cerinţa prevăzută de art. 12 alin. (14) din lege. Modelul procesului-verbal de predare-primire se regăseşte în Anexa nr. 10."

  50. Articolul 90 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 90. – Prestatorul corectează deficienţele şi redepune la OCPI livrarea corectată."

  51. La articolul 92, litera a) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,a) dacă au fost predate în format hârtie livrabilele prevăzute la art. 39 alin. (1) şi dacă acestea sunt identice din punct de vedere cantitativ cu documentele în format digital, care au fost recepţionate de OCPI în etapa anterioară a livrării.”

  52. Articolul 93 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Art. 93. – Din punct de vedere calitativ se verifică dacă livrabilele aferente etapei 2 corespund modelelor prezentate în Anexe."

  53. La articolul 104, alineatele (2) şi (4) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    „(2) Prestatorul corectează livrabilele şi le redepune la OCPI."

    „(4) Prestatorul corectează livrabilele şi redepune la OCPI fişierele corectate."

  54. Anexa nr. 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,ANEXA Nr. 1

    PLANUL CADASTRAL

    Conţinutul planului cadastral:

    • Titlul: Plan cadastral;

    • Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;

    • Scara planului (pentru planurile ce conţin intravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 1000, iar pentru planurile ce conţin numai extravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 2000) şi sistemul de proiecţie STEREO 70;

    • Legenda;

    • Direcţia Nord;

    • Limita UAT şi teritoriile vecine (judeţul din care fac parte în cazul în care unul din vecini este din alt judeţ; dacă toţi vecinii sunt din acelaşi judeţ se scrie numai numele unităţii administrativ- teritoriale);

    • Denumirea executantului (4cmx2cm), semnătura, data întocmirii;

    • Limitele intravilanului/intravilanelor şi numărul/denumirea;

    • Limitele şi numerele sectoarelor cadastrale;

    • Limitele şi ID imobile;

    • Numerele poştale ale imobilelor din intravilan;

    • Limitele construcţiilor definitive;

    • Toponimie (denumiri: hidrografie, principale forme de relief, păduri, drumuri şi străzi, denumiri ale obiectivelor industriale, socioculturale, etc.);

    • Schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;

    • Numărul planşei (dacă sunt mai multe);

    • Trăsături de caroiaj 10 cm x 10 cm, grosime linie 0,18 mm, cu dimensiunea coordonatelor de 2 mm.

      Planul cadastral în format .pdf va fi pregătit pentru tipărire conform celor ce urmează:

      Pentru imobilele care reprezintă instituţii publice (şcoli, primărie, cămin cultural, biserică, etc.) sau imobile bine cunoscute de proprietari, interiorul poligonului (imobilului) se colorează şi se specifică denumirea instituţiei.

    • Numărul sectorului cadastral are înălţimea de 5 mm, negru, în cerc având raza de 5 mm cu negru, pe fond galben fără contur;

    • Grosimi linii:

      Cadru planşă – 0,5 mm;

      Limita de judeţ – 1mm cu culoarea roşu;

      Limita UAT – 1 mm cu culoarea roşu;

      Limitele sectoarelor cadastrale – 1 mm, cu culoarea verde;

      Limita intravilan – 1 mm, cu culoarea albastru;

      Limita imobil – 0,4 mm, cu negru;

      Limita construcţiilor cu caracter permanent – 0,2 mm, cu negru;

      Crucile caroiajului se desenează cu grosimea de 0,2 mm.

    • Texte

      Denumire

      Înălţime (mm)

      Stil (M,Mm,m)

      Înclinare (V, I)

      Culoare

      Judeţ

      8

      Majusculă

      Vertical

      Negru

      UAT

      8

      Majusculă

      Vertical

      Negru

      Localităţi

      8

      Maj. şi minusculă

      Vertical

      Negru

      Hidrografie

      2

      Maj. şi minusculă

      Italic

      Albastru

      Titlu

      10

      Majuscule

      Vertical

      Negru

      Subtitluri, Sect. cad.

      8

      Maj. şi minusculă

      Vertical

      Negru

      Scara

      6

      Maj. şi

      minusculă

      Vertical

      Negru

      ID

      4

      Vertical

      Negru

    • Drumurile se redactează cu negru;

    • Hidrografia se redactează cu albastru;

    • Căile ferate se redactează cu semnul convenţional corespunzător. "

  55. După Anexa nr. 1, se introduce o anexă nouă, Anexa nr. 1A, cu următorul cuprins:

    ,,ANEXA Nr. 1A

    PLAN CADASTRAL PRELIMINAR AL INTRAVILANULUI

    Conţinutul planului cadastral preliminar al intravilanului:

    • Titlul: Plan cadastral al intravilanului;

    • Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;

    • Scara planului (pentru planurile ce conţin intravilane, numitorul scării nu trebuie să depăşească 1000) şi sistemul de proiecţie STEREO 70;

    • Legenda;

    • Direcţia Nord;

    • Limita UAT;

    • Denumirea executantului (4cmx2cm), semnătura, data întocmirii;

    • Limitele intravilanului/intravilanelor şi numărul/denumirea;

    • Limitele imobile;

    • Numerele administrativ pentru imobilelor din intravilan acolo unde sunt atribuite de autoritatea locală;

    • Limitele construcţiilor definitive;

    • Toponimie (denumiri: drumuri şi străzi);

    • Numărul sectorului cadastral are înălţimea de 5 mm, negru, în cerc având raza de 5 mm cu negru, pe fond galben fără contur;

    • Grosimi linii:

      • Cadru planşă – 0,5 mm;

      • Limita de judeţ – 1mm cu culoarea roşu;

      • Limita UAT – 1 mm cu culoarea roşu;

      • Limita intravilan – 1 mm, cu culoarea albastru;

      • Limita imobil – 0,4 mm, cu negru;

      • Limita construcţiilor cu caracter permanent – 0,2 mm, cu negru;

    • Texte

      Denumire

      Înălţime

      (mm)

      Stil

      (M,Mm,m)

      Înclinare

      (V, I)

      Culoare

      Judeţ

      8

      Majusculă

      Vertical

      Negru

      UAT

      8

      Majusculă

      Vertical

      Negru

      Localităţi

      8

      Maj. şi minusculă

      Vertical

      Negru

      Hidrografie

      2

      Maj. şi minusculă

      Italic

      Albastru

      Titlu

      10

      Majuscule

      Vertical

      Negru

      Subtitluri, Sect.

      cad.

      8

      Maj. şi

      minusculă

      Vertical

      Negru

      Scara

      6

      Maj. şi minusculă

      Vertical

      Negru

      ID

      4

      Vertical

      Negru

    • Drumurile se redactează cu negru;

    • Hidrografia se redactează cu albastru;

    • Căile ferate se redactează cu semnul convenţional corespunzător.

    Separat se va livra un fişier format CSV, (Denumire UAT.csv) care să conţină adresele administrative şi coordonatele punctului de asociere, astfel:

    UAT, Localitate, tip artera, den artera, nr. administrativ, Nord, Est Exemplu:

    CIOLPANI, Izvorani, stradă, Ţărmului, 23, 300000, 500000 Dicţionar de tipuri arteră:

    Nr. Curent

    Tip arteră

    1

    Alee

    2

    Bulevard

    3

    Cale

    4

    Canal

    5

    Canton

    6

    Cartier

    7

    Câmp

    8

    Colonie

    9

    Curte

    10

    Drum

    11

    Esplanadă

    12

    Fundac

    13

    Fundătură

    14

    Hotar

    15

    Intrare

    16

    Parc

    17

    Pasaj

    18

    Piaţă

    19

    Piaţetă

    20

    Pietonal

    21

    Platou

    22

    Pod

    23

    Poligon

    24

    Potecă

    25

    Prelungire

    26

    Rampa

    27

    Scuar

    28

    Splai

    29

    Staţie

    30

    Stradă

    31

    Stradelă

    32

    Suiş

    33

    Şir

    34

    Şosea

    35

    Trecătoare

    36

    Uliţă

    37

    Vad

    38

    Variantă

    0

    Neidentificat

    Note:

    Coordonatele Nord, Est vor fi introduse în sistemul de proiecţie STEREO70 (în metri fără zecimale).

    Denumirile vor fi scrise cu diacritice.

    Punctul de asociere va fi amplasat aproximativ în centrul poligonului ce reprezintă imobilul respectiv.

    Structura fişierelor pentru predare:

    Sublivrarea Plan cadastral preliminar al intravilanului

    Director: UAT_plan_cadastral_preliminar_intravilan, cu subdirectoarele:

    un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie etc:

    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita – shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;

    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] – shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);

    [Cod SIRSUP]_SECTOR – shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT);

    [Cod SIRSUP]_TARLA – shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.

    [Cod SIRSUP]_IMOBILE – shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);

    [Cod SIRSUP]_CONSTRUCTII – shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.

    sau

    un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_cadastral_preliminar_intravilan .dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral".

    Structura de layere a fişierului "plan_cadastral_preliminar_intravilan .dxf" va conţine minim următoarele:

    DENUMIREA LAYER-ULUI

    CONŢINUTUL LAYER-ULUI

    [Cod_SIRSUP]_Cadrul plansei

    [Cod_SIRSUP]_LIMITA_poly

    Limita UAT şi teritorii vecine

    [Cod_SIRSUP]_LIMITA_txt

    Numele unităţilor administrativ- teritoriale

    [Cod_SIRSUP]_INTRAV_poly

    Limitele intravilanului/intravilanelor

    [Cod_SIRSUP]_INTRAV_txt

    Numărul/denumirea intravilanului/intravilanelor

    [Cod_SIRSUP]_SECTOR_poly

    Limitele sectoarelor cadastrale

    [Cod_SIRSUP]_SECTOR_txt

    Numerele sectoarelor cadastrale

    [Cod_SIRSUP]_IMOBILE_poly

    Limitele imobilelor

    [Cod_SIRSUP]_IMOBILE_txt

    ID-urile imobilelor

    [Cod_SIRSUP]_TARLA_poly

    limita tarlalelor/cvartalelor

    [Cod_SIRSUP]_TARLA_txt

    numărul/denumirea tarlalelor/cvartalelor

    [Cod_SIRSUP]_NR POSTAL_txt

    Numerele poştale ale imobilelor din intravilan

    [Cod_SIRSUP]_CONSTRUCTII_poly

    Limitele construcţiilor definitive

    [Cod_SIRSUP]_CONSTRUCTII_txt

    Codurile construcţiilor

    [Cod_SIRSUP]_TOPONIMIE_txt

    Toponimie

    • Titlul: Plan cadastral intravilan;

    • Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;

    • Scara planului şi sistemul de proiecţie STEREO 70;

    • Legenda;

    • Direcţia Nord;

    • Denumirea executantului, data întocmirii;

    • Schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;

    • Numărul planşei (dacă sunt mai multe);

    • Trăsături de caroiaj

    şi un subdirector „tiff georeferenţiat” care include fişierele de tip tiff.”

  56. La Anexa nr. 2 Nota de la subsolul Foii colective se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „Notă:

    În dreapta jos, pe fiecare pagină se menţionează: numărul paginii, înregistrare sistematică UAT (se completează denumirea UAT), Sectorul cadastral nr. anul realizării."

  57. La Anexa nr. 3, Notele de la subsolul Opisului se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    „Note:

    Data naşterii titularului dreptului se extrage din codul numeric personal al acestuia.

    În dreapta jos, pe fiecare pagină se menţionează: numărul paginii, înregistrare sistematică UAT (se completează denumirea UAT), sectorul cadastral nr. , anul realizării

    * Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători se întocmeşte la nivel de livrare (UAT/livrare nr../sector cadastral) şi se îndosariază în volume de câte 200 de file ordonate alfabetic. Numărul filelor poate fi mai mare sau mai mic, astfel încât deţinătorii având aceeaşi iniţială a numelui să fie înscrişi integral într-un volum. Pe coperta fiecărui volum se specifică: denumirea, UAT şi literele reprezentând iniţialele numelor componente. Paginile fiecărui volum al opisului alfabetic se numerotează de la 1 la n."

  58. Anexa nr. 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „ANEXA Nr. 6

    STRUCTURA FIŞIERELOR PENTRU PREDARE

    Pentru situaţiile neprezentate în anexă, Prestatorul creează subdirectoare separate şi denumeşte fişierele cu nume relevante, corespunzătoare sectoarelor cadastrale predate.

    Livrarea "Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare" Director: UAT-Date-teren

    Conţine subdirectorul:

    "Memoriu_tehnic", cu fişiere care conţin descrierea lucrărilor efectuate.

    Director: UAT-Registru-livare-parţială-nr..

    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral) Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Registrul cadastral al imobilelor_UAT, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.

    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate unui registru cadastral al sectorului.

    Director: UAT-Opis-livare-parţială-nr..

    Conţine fişiere pdf şi xls cu Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, având denumirea Opis_alfabetic_deţinători_UAT-livare- parţială-nr..

    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate opisului alfabetic.

    Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral).

    Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Opis_alfabetic_deţinători _UAT, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.

    Director: UAT-planuri-cadastrale-livare-parţială-nr..

    Conţine:

    un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc:

    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita_ – shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;

    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] – shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);

    [Cod SIRSUP]_SECTOR_[nr. sector] – shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT); [Cod SIRSUP]_TARLA_[nr. tarla] – shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.

    [Cod SIRSUP]_IMOBILE – shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);

    [Cod SIRSUP]_CONSTRUCTII – shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.

    un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_cadastral_livrare-partiala-nr…dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral". Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planurilor cadastrale;

    Structura de layere a fişierului "plan_cadastral_livrare-partiala-nr…dxf" va conţine minim următoarele:

    DENUMIREA LAYER-ULUI

    CONŢINUTUL LAYER-ULUI

    [Cod_SIRSUP]_Cadrul plansei

    [Cod_SIRSUP]_LIMITA_poly

    Limita UAT şi teritorii vecine

    [Cod_SIRSUP]_LIMITA_txt

    Numele unităţilor administrativ –

    teritoriale

    [Cod_SIRSUP]_INTRAV_poly

    Limitele intravilanului/intravilanelor

    [Cod_SIRSUP]_INTRAV_txt

    Numărul/denumirea intravilanului/intravilanelor

    [Cod_SIRSUP]_SECTOR_poly

    Limitele sectoarelor cadastrale

    [Cod_SIRSUP]_SECTOR_txt

    Numerele sectoarelor cadastrale

    [Cod_SIRSUP]_IMOBILE_poly

    Limitele imobilelor

    [Cod_SIRSUP]_IMOBILE_txt

    ID-urile imobilelor

    [Cod_SIRSUP]_TARLA_poly

    limita tarlalelor/cvartalelor

    [Cod_SIRSUP]_TARLA_txt

    numărul/denumirea tarlalelor/cvartalelor

    [Cod_SIRSUP]_NR POSTAL_txt

    Numerele poştale ale imobilelor din

    intravilan

    [Cod_SIRSUP]_CONSTRUCTII_poly

    Limitele construcţiilor definitive

    [Cod_SIRSUP]_CONSTRUCTII_txt

    Codurile construcţiilor

    [Cod_SIRSUP]_TOPONIMIE_txt

    Toponimie

    • Titlul: Plan cadastral;

    • Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;

    • Scara planului şi sistemul de proiecţie STEREO 70;

    • Legenda;

    • Direcţia Nord;

    • Denumirea executantului, data întocmirii;

    • Schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;

    • Numărul planşei (dacă sunt mai multe);

    • Trăsături de caroiaj

    şi

    un subdirector "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff şi pdf.

    Livrarea "Documentele tehnice ale cadastrului – documente tehnice finale" Director: UAT-Registru-final

    Conţine fişiere actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor privitoare la calitatea de posesor, cu denumirea Sn_Registrul cadastral al imobilelor_UAT_final, unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.

    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate unui registru cadastral al sectorului.

    Director: UAT-Opis-final

    Conţine fişiere pdf şi xls cu Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători, actualizat cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare.

    Fişierul are denumirea Opis_alfabetic_deţinători_UAT_final.

    În funcţie de situaţie, se creează unul sau mai multe fişiere .pdf asociate indexului alfabetic. Conţine subdirectoare denumite S1, S2, ., Sn (unde n reprezintă numărul sectorului cadastral). Fiecare subdirector "Sn" conţine fişiere cu denumirea Sn_Opis_alfabetic_deţinători _UAT,

    unde n reprezintă numărul sectorului cadastral, iar UAT denumirea teritoriului administrativ.

    Director: UAT-planuri-cadastrale-final

    Conţine date actualizate cu modificările rezultate în urma soluţionării cererilor de rectificare:

    un subdirector "shp" care include fişiere conţinând toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral", cu fişiere shp separate pentru limita UAT, limita intravilan, limita sectoare cadastrale, limita tarla/cvartal, limita imobile, construcţii, toponimie, etc:

    [Cod SIRSUP]_[denumire UAT]_limita_ – shp reprezentând limita UAT, având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT;

    [Cod SIRSUP]_INTRAV_[nr. trup] – shp reprezentând limita intravilanelor având ca atribute: codul SIRSUP, codul SIRUTA, judeţul, denumirea UAT, numărul trupului de intravilan (unic la nivelul UAT);

    [Cod SIRSUP]_SECTOR_[nr. sector] – shp reprezentând limita sectoarelor având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul sectorului cadastral (unic la nivelul UAT); [Cod SIRSUP]_TARLA_[nr. tarla] – shp reprezentând limita tarla/cvartal având ca atribute: codul SIRSUP, judeţul, denumirea UAT, numărul tarlalei/cvartalului.

    [Cod SIRSUP]_IMOBILE – shp reprezentând limita imobilului (fiecare imobil având ca atribute codul SIRSUP şi ID atribuit de Prestator);

    [Cod SIRSUP]_CONSTRUCTII – shp reprezentând conturul construcţiilor (fiecare construcţie având ca atribute codul SIRSUP, ID atribuit de Prestator, codul construcţiei atribuit de Prestator) etc.

    un subdirector "dxf" care include fişierul "plan_cadastral_final.dxf" ce conţine, pe layere separate, toate elementele grafice şi textuale descrise la "Conţinutul planului cadastral".

    Acest fişier include toate elementele din formatul tipărit al planurilor cadastrale. Structura de layere a fişierului "plan_cadastral_final.dxf" va conţine minim următoarele:

    DENUMIREA LAYER-ULUI

    CONŢINUTUL LAYER-ULUI

    [Cod_SIRSUP]_Cadrul plansei

    – Trăsături de caroiaj

    [Cod_SIRSUP]_LIMITA_poly

    Limita UAT şi teritorii vecine

    [Cod_SIRSUP]_LIMITA_txt

    Numele unităţilor administrativ-

    teritoriale

    [Cod_SIRSUP]_INTRAV_poly

    Limitele intravilanului/intravilanelor

    [Cod_SIRSUP]_INTRAV_txt

    Numărul/denumirea intravilanului/intravilanelor

    [Cod_SIRSUP]_SECTOR_poly

    Limitele sectoarelor cadastrale

    [Cod_SIRSUP]_SECTOR_txt

    Numerele sectoarelor cadastrale

    [Cod_SIRSUP]_IMOBILE_poly

    Limitele imobilelor

    [Cod_SIRSUP]_IMOBILE_txt

    ID-urile imobilelor

    [Cod_SIRSUP]_TARLA_poly

    limita tarlalelor/cvartalelor

    [Cod_SIRSUP]_TARLA_txt

    numărul/denumirea tarlalelor/cvartalelor

    [Cod_SIRSUP]_NR POSTAL_txt

    Numerele poştale ale imobilelor din

    intravilan

    [Cod_SIRSUP]_CONSTRUCTII_poly

    Limitele construcţiilor definitive

    [Cod_SIRSUP]_CONSTRUCTII_txt

    Codurile construcţiilor

    [Cod_SIRSUP]_TOPONIMIE_txt

    Toponimie

    • Titlul: Plan cadastral;

    • Subtitluri: UAT, judeţul, sectorul cadastral;

    • Scara planului şi sistemul de proiecţie STEREO 70;

    • Legenda;

    • Direcţia Nord;

    • Denumirea executantului, data întocmirii;

    • Schiţa cu dispunerea sectoarelor cadastrale;

    • Numărul planşei (dacă sunt mai multe);

    şi

    un subdirector "tiff/pdf" care include fişierele de tip tiff şi pdf."

  59. Anexa nr. 7 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,ANEXA Nr. 7

    STRUCTURA ŞI DESCRIEREA CÂMPURILOR FIŞIERULUI CGXML

    Tag părinte

    Tag copil (1

    Tip Data

    Lungime

    Descriere

    Address

    ADDRESSID

    Int32

    Identificatorul unic al adresei

    SIRSUP

    String

    50

    SIRUTA superioară reprezentând UAT

    SIRUTA

    String

    50

    SIRUTA reprezentând

    localitatea

    INTRAVILAN

    Boolean

    Valoare booleană intravilan

    DISTRICTTYPE

    String

    50

    Tip subunitate administrativă (Dicţionar)

    DISTRICTNAME

    String

    50

    Denumire subunitate

    administrativă

    STREETTYPE

    String

    50

    Tip stradă (Dicţionar)

    STREETNAME

    String

    50

    Denumire stradă

    POSTALNUMBER

    String

    50

    Număr poştal

    BLOCK

    String

    50

    Bloc

    ENTRY

    String

    50

    Scara

    FLOOR

    String

    50

    Etaj

    APNO

    String

    50

    Număr apartament

    ZIPCODE

    String

    50

    Cod poştal

    DESCRIPTION

    String

    4000

    Descriere suplimentară

    SECTION

    String

    100

    Tronson

    Building

    BUILDINGID

    Int32

    Identificatorul unic al construcţiei

    LANDID

    Int32

    Identificatorul terenului pe

    care se află construcţia

    ADDRESSID

    Int32

    Identificatorul adresei

    construcţiei

    BUILDNO

    Int32

    Numărul construcţiei în cadrul terenului

    MEASUREDAREA

    Double

    Suprafaţa măsurată a construcţiei

    TOTALAREA

    Double

    Suprafaţa desfăşurată a construcţiei

    BUILDINGDESTINATIO N

    String

    50

    Cod grupă destinaţie (Dicţionar)

    LEVELSNO

    Int32

    Număr nivele construcţie

    IUNO

    Int32

    Număr unităţi individuale

    TAXVALUE

    Double

    Valoare de impozitare

    NOTES

    String

    2000

    Comentarii/Menţiuni construcţie

    ISLEGAL

    Boolean

    Valoare booleană 'Are acte'

    LEGALAREA

    Double

    Suprafaţa din acte a

    construcţiei

    E2IDENTIFIER

    String

    200

    Identificatorul electronic aparţinând sistemului

    ETERRA

    PAPERCADNO

    String

    200

    Număr cadastral hârtie

    PAPERLBNO

    String

    200

    Număr carte funciară hârtie

    TOPONO

    String

    200

    Număr topografic

    CADGENNO

    String

    200

    Identificator înregistrare sistematică

    BuildingCommon Parts

    BUILDINGCOMMONPA RTID

    Int32

    Identificatorul unic al părţii comune

    BUILDINGID

    Int32

    Identificatorul construcţiei de

    care aparţine partea comună

    COMMONPARTTYPE

    String

    255

    Tip parte comună (Dicţionar)

    Contested

    CONTESTEDID

    Int32

    Identificator unic al contestaţiei

    CONTESTEDNUMBER

    Int32

    Număr cerere de

    rectificare/contestaţie

    CONTESTEDDATE

    DateTim

    e

    Data cererii de

    rectificare/contestaţiei

    SOLUTIONNUMBER

    Int32

    Număr proces verbal de soluţionare cerere de

    rectificare/contestaţie

    SOLUTIONDATE

    DateTim e

    Data proces verbal de soluţionare cerere de

    rectificare/contestaţie

    ContestedxEntity

    CONTESTEDXENTITYI D

    Int32

    Identificatorul unic al

    legăturii dintre contestaţie şi entitate

    CONTESTEDID

    Int32

    Identificatorul contestaţiei

    LANDID

    Int32

    Identificatorul terenului la care se refera contestaţia

    BUILDINGID

    Int32

    Identificatorul construcţiei de

    care aparţine partea comună

    IUID

    Int32

    Identificatorul unităţii

    individuale la care se refera contestaţia

    NOTES

    String

    4000

    Observaţii

    Deed

    DEEDID

    Int32

    Identificator unic al

    actului/documentului

    DEEDNUMBER

    String

    50

    Numărul

    actului/documentului

    DEEDDATE

    DateTim e

    Data actului/documentului

    DEEDTYPE

    String

    50

    Tipul actului/documentului

    (Dicţionar)

    AUTHORITY

    String

    50

    Autoritatea emitentă

    NOTES

    String

    4000

    Descriere suplimentară

    act/document

    FILEID

    Int32

    Identificatorul descrierii fişierului de care se leagă

    actul/documentul

    VALUECURRENCY

    String

    50

    Tip monedă valoare

    act/document

    VALUEAMOUNT

    String

    200

    Valoare act/document

    FileDescription

    FILENAME

    String

    50

    Denumirea fişierul CGXML

    EXPORTDATE

    DateTim e

    Data exportului fişierului din

    sistemul

    ETERRA

    FILEVERSION

    String

    50

    Versiunea fişierului CG/aplicaţiei Generare CG cu care a fost generat

    OPERATIONTYPE

    String

    50

    Tip operaţiune cadastrală

    (Dicţionar)

    LICENSEDNAME

    String

    255

    Denumire/Nume autorizat

    LICENSENUMBER

    String

    50

    Serie licenţă autorizat

    FILEID

    Int32

    Identificatorul unic al

    descrierii fişierului

    Land

    LANDID

    Int32

    Identificatorul unic al terenului

    CADSECTOR

    String

    200

    Sectorul cadastral în care se află terenul

    DRAWINGID

    Int32

    Numărul planşei

    ADDRESSID

    Int32

    Identificatorul adresei

    terenului

    MEASUREDAREA

    Double

    Suprafaţa măsurată teren

    PARCELLEGALAREA

    Double

    Suprafaţa totală din acte teren

    ISNEW

    Boolean

    Valoare booleană tip teren

    nou

    FILEID

    Int32

    Identificatorul descrierii fişierului CG de care se leagă

    terenul

    BUILDINGLEGALARE A

    Double

    Suprafaţa totală din acte construcţii

    TAXVALUE

    Double

    Valoare de impozitare

    NOTES

    String

    2000

    Comentarii/Menţiuni teren

    ENCLOSED

    Boolean

    Valoare booleană împrejmuit (True), neîmprejmuit

    (FALSE)

    COAREA

    Boolean

    Valoare booleană zona cooperativizată (True),

    necooperativizată (FALSE)

    E2IDENTIFIER

    String

    200

    Identificatorul electronic

    aparţinând sistemului ETERRA

    PAPERCADNO

    String

    200

    Număr cadastral hârtie

    PAPERLBNO

    String

    200

    Număr carte funciară hârtie

    TOPONO

    String

    200

    Număr topografic

    CADGENNO

    String

    200

    Identificator înregistrare sistematică

    IU

    IUID

    Int32

    Identificatorul unic al unităţii

    individuale

    BUILDINGID

    Int32

    Identificatorul construcţiei de care aparţine unitatea

    individuală

    IDENTIFIER

    String

    50

    Identificator apartament

    SECTION

    String

    50

    Tronsonul blocului de care aparţine unitatea individuală

    APNO

    String

    50

    Număr apartament/denumire

    a unităţii individuale

    ENTRY

    String

    50

    Scara blocului

    MEASUREDAREA

    Double

    Suprafaţa măsurată

    TOTALAREA

    Double

    Suprafaţa utilă

    LANDINDIVISIONARE

    A

    String

    Valoare cotă teren indiviză

    (fracţie)

    COMMONPARTSAREA

    String

    Valoare cotă părţi comune (fracţie)

    NOTES

    String

    2000

    Comentarii/Menţiuni unitate individuală

    FLOOR

    String

    50

    Etaj

    LANDDIVISIONTYPE

    String

    Tip cotă teren indiviză

    (Dicţionar)

    COMMONPARTSTYPE

    String

    Tip cotă părţi comune (Dicţionar)

    ROOMNO

    Int16

    Număr camere

    E2IDENTIFIER

    String

    200

    Identificatorul electronic aparţinând sistemului

    ETERRA

    PAPERCADNO

    String

    200

    Număr cadastral hârtie

    PAPERLBNO

    String

    200

    Număr carte funciară hârtie

    TOPONO

    String

    200

    Număr topografic

    CADGENNO

    String

    200

    Identificator înregistrare sistematică

    Parcel

    PARCELID

    Int32

    Identificatorul unic al parcelei

    LANDID

    Int32

    Identificatorul terenului de

    care aparţine parcela

    NUMBER

    Int32

    Număr parcelă

    MEASUREDAREA

    Double

    Suprafaţa măsurată parcelă

    USECATEGORY

    String

    50

    Tip categorie folosinţă (Dicţionar)

    INTRAVILAN

    Boolean

    Valoare booleană intravilan

    TAXVALUE

    Double

    Valoare taxă de impozitare

    TITLENO

    String

    50

    Număr titlu de proprietate

    LANDPLOTNO

    String

    50

    Număr tarla

    PARCELNO

    String

    50

    Numărul parcelei din tarla

    NOTES

    String

    2000

    Comentarii/Menţiuni parcelă

    E2IDENTIFIER

    String

    200

    Identificatorul electronic

    aparţinând sistemului ETERRA

    PAPERCADNO

    String

    200

    Număr cadastral hârtie

    PAPERLBNO

    String

    200

    Număr carte funciară hârtie

    TOPONO

    String

    200

    Număr topografic parcelă

    CADGENNO

    String

    200

    Identificator înregistrare sistematică

    Person

    PERSONID

    Int32

    Identificatorul unic al

    persoanei

    ADDRESSID

    Int32

    Identificatorul adresei

    persoanei

    FIRSTNAME

    String

    255

    Prenume persoană fizică

    ISPHYSICAL

    Boolean

    Valoare booleană persoană fizică (True), juridică

    (FALSE)

    LASTNAME

    String

    255

    Nume persoană

    fizică/Denumire persoană juridică

    DEFUNCT

    Boolean

    Valoare booleană decedat (True), viu/stare

    nedeterminată (FALSE)

    IDENTIFIED

    Boolean

    Valoare booleană proprietar

    identificat (True), neidentificat (FALSE)

    IDCODE

    String

    50

    Cod CNP/CUI

    PREVIOUSLASTNAME

    String

    50

    Nume anterior persoană

    FATHERINITIAL

    String

    50

    Iniţiala tatălui

    CITIZENSHIPCOUNTR

    Y

    String

    50

    Cetăţenie (Dicţionar)

    IDCARDTYPE

    String

    50

    Tip act de identitate

    (Dicţionar)

    IDCARDSERIALNO

    String

    50

    Serie act de identitate

    IDCARDNUMBER

    String

    Număr act de identitate

    NOTES

    String

    2000

    Comentarii/Menţiuni

    PHONE

    String

    Telefon

    EMAIL

    String

    Email

    FILEID

    Int32

    Identificatorul descrierii

    fişierului

    REGISTRATIONID

    Int32

    Identificatorul înregistrării

    Points

    POINTID

    Int32

    Identificatorul unic al punctului

    IMMOVABLEID

    Int32

    Identificatorul terenului de care

    aparţine punctul

    BUILDINGID

    Int32

    Identificatorul construcţiei de

    care aparţine punctul

    NO

    String

    50

    Număr punct

    X

    Double

    Coordonata X a punctului

    Y

    Double

    Coordonata Y a punctului

    Registration

    REGISTRATIONID

    Int32

    Identificatorul unic al

    înscrierii

    REGISTRATIONTYPE

    String

    Tip înscriere (Dicţionar)

    RIGHTTYPE

    String

    50

    Tip drept (Dicţionar)

    RIGHTCOMMENT

    String

    2000

    Detalii suplimentare legate de

    înscrierea unui drept

    NOTES

    String

    4000

    Textul notei în cazul în care tipul înscrierii este notă

    DEEDID

    Int32

    Identificatorul actului în baza

    căruia se face înscrierea

    TITLE

    String

    50

    Mod dobândire al dreptului

    (Dicţionar)

    QUOTATYPE

    String

    50

    Tip cotă

    INITIALQUOTA

    String

    10

    Cota iniţială (fracţie)

    ACTUALQUOTA

    String

    50

    Cota actuală (fracţie)

    VALUECURRENCY

    String

    50

    Tip monedă

    VALUEAMOUNT

    String

    50

    Valoare în monedă

    COMMENTS

    String

    2000

    Observaţii

    LBPARTNO

    Int32

    Partea cărţii funciare în care se va face

    înscrierea (2 sau 3)

    POSITION

    Int32

    Număr poziţie din partea

    cărţii funciare în care se va face înscrierea

    APPNO

    Int32

    Numărul cererii în baza căreia s-a făcut înscrierea

    APPDATE

    DateTim e

    Data cererii în baza căreia s-a făcut înscrierea

    RegistrationXEnti ty

    REGISTRATIONXENTI TYID

    String

    Identificatorul unic al

    legăturii dintre înregistrare şi entitate

    REGISTRATIONID

    Int32

    Identificatorul înregistrării

    LANDID

    Int32

    Identificatorul terenului la

    care se referă înregistrarea

    BUILDINGID

    Int32

    Identificatorul construcţiei la care se referă înregistrarea

    IUID

    Int32

    Identificatorul unităţii individuale la care se referă

    înregistrarea

    (1 – Tag-urile scrise cu caractere italic sunt chei primare in baza de date. Relaţii între entităţi

    Denumire Relaţie

    Tag

    Tag Copil

    Tag Părinte

    Tag Copil

    FK_Building_IndividualUnit

    Building

    BUILDINGID

    IU

    BUILDINGID

    FK_Building_BuildingCommo nParts

    Building

    BUILDINGID

    BuildingCommon Parts

    BUILDINGID

    FK_Immovable_Building

    Land

    LANDID

    Building

    LANDID

    FK_FileDescription_Land

    FileDescript

    ion

    FILEID

    Land

    FILEID

    FK_Address_Building

    Address

    ADDRESSID

    Building

    ADDRESSID

    FK_Building_Points

    Building

    BUILDINGID

    Points

    BUILDINGID

    FK_Immovable_Points

    Land

    LANDID

    Points

    IMMOVABLE ID

    FK_Address_Immovable

    Address

    ADDRESSID

    Land

    ADDRESSID

    FK_Immovable_Parcel

    Land

    LANDID

    Parcel

    LANDID

    FK_Person_FileDescription

    FileDescript ion

    FILEID

    Person

    FILEID

    FK_Address_Person

    Address

    ADDRESSID

    Person

    ADDRESSID

    FK_Deed_FileDescription

    FileDescript

    ion

    FILEID

    Deed

    FILEID

    FK_Land_RegistrationXEntity

    Land

    LANDID

    RegistrationXEnti ty

    LANDID

    FK_Building_Inscrierex

    Entitate

    Building

    BUILDINGID

    RegistrationXEnti

    ty

    BUILDINGID

    FK_IU_RegistrationXEntity

    IU

    IUID

    RegistrationXEnti ty

    IUID

    FK_Registration_Registration XEntity

    Registration

    REGISTRATI ONID

    RegistrationXEnti ty

    REGISTRATI ONID

    FK_Land_ContestedxEntity

    Land

    LANDID

    ContestedxEntity

    LANDID

    FK_Building_Contestedx

    Entity

    Building

    BUILDINGID

    ContestedxEntity

    BUILDINGID

    FK_IU_ContestedxEntity

    IU

    IUID

    ContestedxEntity

    IUID

    FK_Contested_Contestedx Entity

    Contested

    CONTESTEDI D

    ContestedxEntity

    CONTESTEDI D

    FK_Deed_Registration

    Deed

    DEEDID

    Registration

    DEEDID

    Denumire Relaţie

    Tag Părinte

    Tag Copil

    Tag Parinte

    Coloana Copil

    FK_Registration_Person

    Registration

    REGISTRATI

    ONID

    Person

    REGISTRATI

    ONID

    Notă:

    În cazul în care structura fişierului .cgxml va suferi modificări, acestea vor fi aduse la cunoştinţa Prestatorului."

  60. Anexa nr. 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    OCPI           /Achizitor1)

    „ANEXA NR. 10

    Nr. / (data)

    MODEL PROCES-VERBAL DE PREDARE PRIMIRE LIVRABILE

    în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică pe UAT/sector cadastral

    Livrarea nr. –-: (denumirea livrării conform specificaţiilor)Etapa nr. –-: (denumirea livrării conform specificaţiilor)Refacerea nr. (0,1 sau 2)

    UAT –––-, judeţul–––-

    Lucrările de înregistrare sistematică se desfăşoară în baza contractului de prestări servicii nr.

    / (data), încheiat între (denumirea Achizitorului) şi (denumirea contractantului) .

    Subsemnatul/Subscrisa (denumirea contractantului), în calitate de Prestator al lucrărilor de înregistrare sistematică în UAT               judeţul             am predat la OCPI/Achizitor1)

               Livrarea nr.       (denumirea livrării conform specificaţiilor),Etapa nr.    

    (denumirea livrării conform specificaţiilor),Refacerea nr. (0,1 sau 2).

    Următoarele livrabilele au fost încărcate în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară spre a fi verificate (tabelul este completat de exemplu): 2)

    Denumire livrabil

    Denumire lot/loturi încărcate în sistemul

    integrat de cadastru şi carte funciară (COD eTerra 3)

    Fişele de date ale imobilelor, actele

    colectate în cadrul lucrărilor sistematice de cadastru

    Fişierele .cgxml

    ……..

    Comisia de recepţie din cadrul OCPI         /Achizitor1) a constatat că au fost predate de către (denumirea Prestatorului), prin reprezentant(numele şi prenumele reprezentantului), în baza împuternicirii nr. / (data)      ,următoarele livrabile:

    (se alege tabelul corespunzător în funcţie de livrare/etapă/refacere)

    Prezentul Proces-verbal de predare-primire a fost întocmit în 2 exemplare, unul pentru Prestator şi unul pentru OCPI.

    Am primit,

    Membru Comisie de recepţie OCPI         /Achizitor1):

    Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura

    Am predat,

    Reprezentantul prestatorului, Nume prenume, funcţie, semnătura Note:

    1) în cazul în care Prestatorul predă Raportul preliminar

    2) paragraful trebuie să apară în cazul în care se efectuează o livrare în format digital, pentru livrabilele care se încarcă direct în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară

    3) se specifică formatul care a fost predat de către Prestator

    Observaţie: Dacă se consideră necesar, prezentul model poate fi completat/modificat.”

  61. Anexa nr. 11 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    OCPI (judeţul) Nr. / (data)

    „ANEXA NR. 11

    MODEL PROCES-VERBAL DE CONSTATARE/RESPINGERE

    în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică pe UAT/sectoare cadastrale Livrarea nr..: Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare

    UAT           

    ETAPA 1 – documente în format digital

    image

    Contract nr, având ca obiect înregistrarea sistematică

    în UAT ––-, judeţul,

    nr. –––/ (data)intrat în efectivitate în data de, încheiat ca subsecvent al

    Acordului cadru nr/ (data)

    image

    Lot nr.–: Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor situate în(se completează conform denumirii contractului).

    image

    Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară,constituită prin Decizia Directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară   (judeţul)nr. / (data), a verificat documentaţia depusă de (denumirea contractantului)    privind Livrarea nr.. – Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, UAT                   , etapa 1 – documente în format digital, din cadrul contractului nr./ (data).

    Comisia de recepţie a verificat datele şi documentele aferente Livrării nr.. – Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, etapa 1 – documente în format digital, care au fost predate de către Prestator conform Procesului verbale de predare-primire nr /

    (data)şi, (dacă este cazul) pentru refaceri, nr. –––/ (data)şi nr / (data) .

    Comisia de recepţie a verificat datele şi documentele predate de prestator, conform celor menţionate mai sus, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ. Lista imobilelor verificate cu raportul erorilor şi deficienţele identificate constituie anexă la prezentul procesul verbal.

    1. Verificarea cantitativă

      În urma verificării datelor şi documentelor încărcate şi predate, aferente Livrării nr.. – Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, etapa 1 – documente în format digital, Comisia de recepţie a constatat că:

      (se va completa dup caz)

      • livrarea corespunde cerinţelor din specificaţii din punct de vedere al formatului şi numărului de exemplare.

        sau

      • livrarea nu corespunde cerinţelor din specificaţii (se va detalia ce s-a verificat, ce s-a constatat şi indicarea erorilor constatate)

    2. Verificarea calitativă

    (pentru fiecare livrabil care este necorespunzător se va detalia ce s-a verificat, ce s-a constatat şi indicarea erorilor constatate)

    1. Memoriu tehnic cu descrierea lucrărilor efectuate

    2. Fişele de date ale imobilelor, actele colectate în cadrul lucrărilor sistematice de cadastru

    3. Fişierele .cgxml

    4. Registrul cadastral al imobilelor

    5. Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători

    6. Planurile cadastrale

    7. Planul sectoarelor cadastrale

      Alte observaţii cu privire la livrare şi recepţie, dacă este cazul.

      Comisia de recepţie constată că Livrarea nr..- Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, etapa 1 -documente în format digital, pentru UAT, NU îndeplineşte

      cerinţele prevăzute în specificaţiile tehnice şi în celelalte documente ale contractului subsecvent.

      Comisia de recepţie NU recepţionează livrarea nr.. Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare , etapa 1 şi dispune:

      (se va selecta o singură decizie după caz )

      • corectarea de către Prestator a erorilor constatate în termen de 10 zile;

        sau

      • corectarea de către Prestator a erorilor constatate în termen de 5 zile;

        sau

      • respinge întreaga livrare şi se consideră NEPREDATĂ.

    Prezentul proces verbal de constatare a fost întocmit în 3 exemplare, unul pentru Prestator, unul pentru Achizitor şi unul pentru OCPI.

    Comisia de recepţie a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:

    Membri:

    Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura."

  62. Anexa nr. 12 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    OCPI (judeţul) Nr. / (data)

    „ANEXA NR. 12

    MODEL NOTIFICARE

    Livrarea nr.. Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare UAT –––-, judeţul–––-

    ETAPA 1 – Livrare documente în format digital

    Contractul de prestări servicii nr.             / (data)încheiat între. (denumirea Achizitorului)

    şi (denumirea contractantului) .

    Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică constituită prin Decizia Directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară  (judeţul) nr. / (data), a verificat documentaţia depusă de (denumirea contractantului) pentru UAT …. _ privind Livrarea nr…: Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare, etapa 1 – documente în format digital, predate conform Procesului-verbal de predare-primire nr.     / (data) .

    Documentele predate nu au avut nevoie de refaceri.

    sau

    (dacă este cazul – refacerea 1)

    În baza Procesului-verbal de constatare nr.             / (data)emis de Comisia de recepţie, Prestatorul a corectat şi a efectuat redepunerea în termen de               zile de la comunicare. (dacă este cazul – refacerea 2)

    În baza Procesului-verbal de constatare nr.             / (data)emis de Comisia de recepţie, Prestatorul a corectat şi a efectuat redepunerea în termen de      zile de la comunicare.

    Comisia de recepţie constată că Livrarea nr… – Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare, etapa 1 – documente în format digital, pentru UAT             , sector cadastral…, îndeplineşte cerinţele prevăzute în specificaţiile tehnice şi în celelalte documente ale contractului şi recepţionează livrarea.

    Prestatorul va preda restul livrabilelor în format analogic.

    Comisia de recepţie din cadrul OCPI (judeţul) a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:

    Membri:

    Nume prenume, funcţie, semnătura Nume prenume, funcţie, semnătura"

  63. Anexa nr. 13 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    „ANEXA NR. 13

    OCPI (judeţul) Nr. / (data)

    MODEL PROCES VERBAL DE CONSTATARE/RESPINGERE

    în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică pe UAT/ sectoare cadastrale

    Livrarea nr.. : Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare UAT           

    ETAPA 2 – documente în format analogic

    image

    Contract nr, având ca obiect înregistrarea sistematică ,

    în UAT ––-, judeţul,

    nr. –––/ (data)intrat în efectivitate în data de, încheiat ca subsecvent al

    Acordului cadru nr/ (data)

    image

    Lot nr.–: Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor situate în(se completează conform denumirii contractului).

    image

    Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară,constituită prin Decizia Directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară   (judeţul)nr. / (data), a verificat documentaţia depusă de (denumirea contractantului)    privind Livrarea nr.. : Documentele tehnice ale cadastrului -spre

    publicare, UAT               , etapa 2 – documente în format analogic, din cadrul contractului nr./ (data).

    Comisia de recepţie a verificat documentele aferente Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului spre publicare, etapa 2 – livrabile în format analogic, care au fost predate de către Prestator conform Procesului verbal de predare-primire nr / (data)şi, pentru refacere

    (dacă este cazul), nr. –––/ (data)  .

    Comisia de recepţie a verificat documentele predate de prestator, conform celor menţionate mai sus, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ.

    1. Verificarea cantitativă

      În urma verificării documentelor depuse, aferente Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, etapa 2 – livrabile în format digital, Comisia de recepţie a constatat:

      (se va completa dup caz)

      • livrarea corespunde cerinţelor din specificaţii din punct de vedere al formatului şi numărului de exemplare.

        sau

      • livrarea nu corespunde cerinţelor din specificaţii (se va detalia ce s-a verificat, ce s-a constatat şi indicarea erorilor constatate)

    2. Verificarea calitativă

    (pentru fiecare livrabil care este necorespunzător se va detalia ce s-a verificat, ce s-a constatat şi indicarea erorilor constatate)

    • Fişele de date ale imobilelor, actele colectate în cadrul lucrărilor sistematice de cadastru

    • Alte observaţii cu privire la livrare şi recepţie, dacă este cazul.

    Documente anexate: (se vor enumera documentele care constituie anexă la procesul

    verbal)

    Comisia de recepţie constată că Livrarea nr… – Documentele tehnice ale cadastrului

    -spre publicare, etapa 2 – livrabile în format analogic, pentru UAT, NU

    îndeplineşte cerinţele prevăzute în specificaţiile tehnice şi în celelalte documente ale contractului subsecvent.

    Comisia de recepţie NU recepţionează livrarea nr.Documentele tehnice ale

    cadastrului -spre publicare , etapa 2 şi dispune:

    (se va selecta o singură decizie după caz )

    • corectarea de către Prestator a deficienţelor constatate, în termen de 5 zile;

      sau

    • respinge întreaga livrare şi se consideră NEPREDATĂ.

    Prezentul proces verbal de constatare a fost întocmit în 3 exemplare, unul pentru Prestator, unul pentru Achizitor şi unul pentru OCPI.

    Comisia de recepţie a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:

    Membri:

    Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura"

  64. Anexa nr. 14 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,ANEXA NR.14

    OCPI (judeţul) Nr. / (data)

    MODEL PROCES-VERBAL DE RECEPŢIE CANTITATIVĂ ŞI CALITATIVĂ

    în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică din PNCCF pe UAT/ sectoare cadastrale

    Livrarea nr…: Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare UAT           

    image

    Contract nr, având ca obiect înregistrarea sistematică ,

    în UAT ––-, judeţul,

    nr. –––/ (data)intrat în efectivitate în data de, încheiat ca subsecvent al

    Acordului cadru nr/ (data)

    image

    Lot nr.–: Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor situate în (se completează conform denumirii contractului).

    image

    Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară,constituită prin Decizia Directorului Oficiului de

    Cadastru şi Publicitate Imobiliară   (judeţul)nr. / (data), a verificat documentaţia depusă de (denumirea contractantului)    privind Livrarea nr..: Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare UAT                   , din cadrul contractului nr./ (data)intrat în efectivitate în data de

                   .

    Comisia de recepţie a efectuat verificări din punct de vedere cantitativ şi calitativ în toate componentele aferente Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare, UAT

                 . Livrarea este alcătuită din livrabilele descrise în Procesele verbale de predare- primire anexate prezentului proces verbal de recepţie.

    1. Verificarea cantitativă

      În urma verificării datelor şi documentelor depuse, aferente Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, Comisia de recepţie a constatat că livrarea este completă, corespunde cerinţelor din Specificaţiile tehnice din punct de vedere al formatului şi numărului de exemplare.

      Cu ocazia recepţiei cantitative Comisia de recepţie a stabilit numărul de fişiere şi lista ID- urilor care se verifică, conform Specificaţiilor tehnice:

      Categorie

      Identificator

      Număr imobile

      Număr total de imobile din cadrul livrării

      NT

      Număr total de imobile care se verifică

      N=N1+N2

      Număr imobile care conţin informaţii în

      Partea a III-a a cărţii funciare

      N1

      Procent 10% din nr. de imobile fără

      informaţii în Partea a III-a a cărţii funciare

      N2 = 10% din NT-N1

      Verificarea s-a efectuat asupra N = (nr.) imobile verificate

    2. Verificarea calitativă

    În urma verificării din punct de vedere calitativ a conţinutului şi corectitudinii datelor înscrise în fişierele .cgxml şi în celelalte livrabile ce constituie Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare, Comisia de recepţie a constatat că livrarea corespunde cerinţelor din Specificaţiile tehnice şi celelalte documente ale contractului.

    Alte observaţii cu privire la livrare şi recepţie, dacă este cazul.

    Comisia de recepţie confirmă numărul imobilelor şi hectarelor recepţionate:

    Nr. imobile

    Suprafaţa aferentă imobilelor

    (ha)

    A – TOTAL IMOBILE RECEPŢIONATE (A= B+C)

    din care:

    B – IMOBILE cu proprietari/posesori identificaţi care fac obiectul plăţii integrale

    plata100% din preţul unitar pe hectar

    C – IMOBILE CU PROPRIETARI

    NEIDENTIFICAŢI, subiect al înscrierii provizorii a UAT- ului

    plata 10% din preţul unitar pe hectar

    Nota: se va folosi în cadrul lucrărilor realizate la nivel de UAT. Se vor completa în mod obligatoriu toate rubricile tabelului

    Comisia de recepţie confirmă numărul imobilelor din sectorul cadastral ….

    Nr. imobile

    Suprafaţa aferentă imobilelor (ha)

    A – TOTAL IMOBILE RECEPŢIONATE (A= B+C)

    din care:

    B – IMOBILE cu proprietari/posesori identificaţi care fac obiectul plăţii integrale

    plata100% din preţul unitar pe imobil

    CIMOBILE care sunt cuprinse în planurile parcelare realizate în baza unor contracte de finanţare din fonduri publice sau/şi IMOBILE care au fost înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară ca urmare

    a înregistrării sistematice, finanţate din fonduri publice

    Nota: se va folosi în cadrul lucrărilor realizate la nivel de sector cadastral. Se vor completa în mod obligatoriu toate rubricile tabelului

    Anexele raportului: (se vor enumera documentele importante, cum ar fi cele de mai jos)

    • Procese verbal de predare-primire

    • Notificare la finalizarea livrării Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare , etapa 1

    • Procese verbale de constatare, dacă este cazul

    • Alte documente, după caz.

    Comisia de recepţie constată că Livrarea – Documentele tehnice ale cadastrului – spre publicare pentru UATîndeplineşte cerinţele prevăzute în specificaţiile

    tehnice şi în celelalte documente ale contractului subsecvent şi recepţionează livrarea Documentele tehnice ale cadastrului -spre publicare .

    Prezentul Proces Verbal de Recepţie a fost întocmit în 3 exemplare, unul pentru Prestator, unul pentru Achizitor şi unul pentru OCPI.

    Comisia de recepţie a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:

    Membri:

    Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura"

  65. Anexa nr. 16 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,ANEXA NR. 16

    OCPI (judeţul) Nr. / (data)

    MODEL PROCES-VERBAL DE CONSTATARE/RESPINGERE

    în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică pe UAT/sectoare cadastrale Livrarea nr…: Documentele tehnice ale cadastrului – finale

    UAT           

    image

    Contract subsecvent nr, având ca obiect înregistrarea sistematică ,

    în UAT ––-, judeţul,

    nr. –––/ (data)intrat în efectivitate în data de, încheiat ca subsecvent al

    Acordului cadru nr/ (data)

    image

    Lot nr.–: Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor situate în(se completează conform denumirii contractului).

    image

    Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară,constituită prin Decizia Directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară   (judeţul)nr. / (data), a verificat documentaţia depusă de  (denumirea

    contractantului)    privind Livrarea : Documentele tehnice ale cadastrului -finale, UAT           , din cadrul contractului nr./ (data).

    Comisia de recepţie a verificat datele şi documentele aferente Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului -finale, care au fost predate de către Prestator conform Procesului verbal de predare-primire nr. –––/ (data)şi, pentru refaceri (dacă este cazul), nr / (data)şi

    nr / (data) .

    Comisia de recepţie a verificat datele şi documentele predate de prestator, conform celor menţionate mai sus, atât din punct de vedere cantitativ cât şi calitativ. Lista imobilelor verificate cu raportul erorilor şi deficienţele identificate constituie anexă la prezentul procesul verbal.

    1. Verificarea cantitativă

      În urma verificării datelor şi documentelor încărcate şi predate, aferente Livrării – Documentele tehnice ale cadastrului finale, Comisia de recepţie a constatat că:

      (se va completa dup caz)

      • livrarea corespunde cerinţelor din specificaţii din punct de vedere al formatului şi numărului de exemplare.

        sau

      • livrarea nu corespunde cerinţelor din specificaţii (se va detalia ce s-a verificat, ce s-a constatat şi indicarea erorilor constatate)

    2. Verificarea calitativă

    (pentru fiecare livrabil care este necorespunzător se va detalia ce s-a verificat, ce s-a constatat şi indicarea erorilor constatate)

    1. Cereri de rectificare, contestaţii, acte, procese verbale, etc.

    2. Fişierele .cgxml

    3. Registrul cadastral al imobilelor

    4. Opisul alfabetic al titularilor drepturilor reale de proprietate, al posesorilor şi al altor deţinători

    5. Planurile cadastrale

    6. Planul sectoarelor cadastrale

    verbal)

    Alte observaţii cu privire la livrare şi recepţie, dacă este cazul.

    Documente anexate: (se vor enumera documentele care constituie anexă la procesul

    În situaţia în care la verificarea datelor din fişierele redepuse a doua oară de către Prestator, Comisia de recepţie din cadrul OCPI constată că acestea prezintă în continuare deficienţe, lucrarea se respinge şi întreaga Livrare Documentele tehnice ale cadastrului –finale se consideră ca nepredată, urmând a se aplica prevederile contractuale. În această situaţie, Comisia de recepţie din cadrul OCPI întocmeşte un proces-verbal de respingere, ce conţine deficienţele constatate, care se comunică Prestatorului.

    Comisia de recepţie constată că Livrarea – Documentele tehnice ale cadastrului – finale, pentru UAT, NU îndeplineşte cerinţele prevăzute în specificaţiile tehnice şi

    în celelalte documente ale contractului subsecvent.

    (se va selecta o singură decizie după caz )

    • corectarea de către Prestator a erorilor constatate în termen de 10 zile;

      sau

    • corectarea de către Prestator a erorilor constatate în termen de 5 zile;

      sau

    • respinge întreaga livrare şi se consideră NEPREDATĂ.

    Prezentul proces verbal de constatare a fost întocmit în 3 exemplare, unul pentru Prestator, unul pentru Achizitor şi unul pentru OCPI.

    Comisia de recepţie din OCPI a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:

    Membri:

    Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura."

  66. Anexa nr. 17 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    ,,ANEXA NR. 17

    OCPI (judeţul) Nr. / (data)

    MODEL PROCES VERBAL DE RECEPŢIE CANTITATIVĂ ŞI CALITATIVĂ

    în cadrul lucrărilor de înregistrare sistematică din PNCCF pe UAT/sectoare cadastrale

    Livrarea: Documentele tehnice ale cadastrului -finale

    UAT           

    image

    Contract subsecvent nr, având ca obiect înregistrarea sistematică ,

    în UAT ––-, judeţul,

    nr. –––/ (data)intrat în efectivitate în data de, încheiat ca subsecvent al

    Acordului cadru nr/ (data)

    image

    Lot nr.–: Servicii de înregistrare sistematică în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a imobilelor situate în(se completează conform denumirii contractului).

    image

    Comisia de recepţie a lucrărilor de înregistrare sistematică din cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară,constituită prin Decizia Directorului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară   (judeţul)nr. / (data), a verificat documentaţia depusă de (denumirea contractantului)    privind Livrarea : Documentele tehnice ale cadastrului -finale UAT                   , din cadrul contractului nr./ (data)intrat în efectivitate în data de

                   .

    Comisia de recepţie a efectuat verificări din punct de vedere cantitativ şi calitativ în toate componentele aferente Livrării nr – Documentele tehnice ale cadastrului – finale, UAT

                   şi a verificat toate imobilele ale căror date au fost modificate în urma soluţionării cererilor de rectificare/contestaţiilor sau au fost afectate de soluţionarea acestora. Livrarea este alcătuită din livrabilele descrise în Procesele verbale de predare-primire anexate prezentului proces verbal de recepţie.

    1. Verificarea cantitativă

      În urma verificării datelor şi documentelor depuse, aferente Livrării nr. – Documentele tehnice ale cadastrului -finale, Comisia de recepţie a constatat că livrarea este completă, corespunde cerinţelor din Specificaţiile tehnice din punct de vedere al formatului şi numărului de exemplare.

    2. Verificarea calitativă

    În urma verificării din punct de vedere calitativ a conţinutului şi corectitudinii datelor înscrise în fişierele .cgxml şi în celelalte livrabile ce constituie Livrarea nr. – Documentele tehnice ale cadastrului -finale, Comisia de recepţie a constatat că livrarea corespunde cerinţelor din Specificaţiile tehnice şi celelalte documente ale contractului.

    Alte observaţii cu privire la livrare şi recepţie, dacă este cazul.

    Comisia de recepţie confirmă numărul imobilelor şi hectarelor recepţionate:

    Nr. imobile

    Suprafaţa aferentă imobilelor

    (ha)

    A – TOTAL IMOBILE RECEPŢIONATE (A= B+C)

    din care:

    B – IMOBILE cu proprietari/posesori identificaţi care fac obiectul plăţii integrale

    plata100% din preţul unitar pe hectar

    C – IMOBILE CU PROPRIETARI

    NEIDENTIFICAŢI, subiect al înscrierii provizorii a UAT- ului

    plata 10% din preţul unitar pe hectar

    Nota: se va folosi în cadrul lucrărilor realizate la nivel de UAT. Se vor completa în mod obligatoriu toate rubricile tabelului

    Comisia de recepţie confirmă numărul imobilelor din sectorul cadastral ….

    Nr. imobile

    Suprafaţa aferentă imobilelor (ha)

    A – TOTAL IMOBILE RECEPŢIONATE (A= B+C)

    din care:

    B – IMOBILE cu proprietari/posesori identificaţi care fac obiectul plăţii integrale

    plata100% din preţul unitar pe imobil

    C – IMOBILE care sunt cuprinse în planurile parcelare realizate în baza unor contracte de finanţare din fonduri publice sau/şi IMOBILE care au fost înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară ca urmare a înregistrării sistematice, finanţate

    din fonduri publice

    Nota: se va folosi în cadrul lucrărilor realizate la nivel de sector cadastral. Se vor completa în mod obligatoriu toate rubricile tabelului

    Anexele raportului: (se vor enumera documentele importante, cum ar fi cele de mai jos)

    • Procese verbal de predare-primire

    • Procese verbale de constatare, dacă este cazul

    • Alte documente, după caz.

    Comisia de recepţie constată că Livrarea – Documentele tehnice ale cadastrului – finale pentru UATîndeplineşte cerinţele prevăzute în specificaţiile tehnice şi în

    celelalte documente ale contractului subsecvent şi recepţionează livrarea Documente tehnice ale cadastrului – finale.

    Prezentul Proces Verbal de Recepţie a fost întocmit în 3 exemplare, unul pentru Prestator, unul pentru Achizitor şi unul pentru OCPI.

    Comisia de recepţie a Documentelor tehnice ale cadastrului în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară:

    Membri:

    Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura Nume prenume, funcţie, serviciu, semnătura"

  67. După Anexa nr. 18 se introduce o nouă anexă, Anexa nr. 19, cu următorul cuprins:

„ANEXA NR. 19

PLANUL SECTOARELOR CADASTRALE

Conţinutul Planului sectoarelor cadastrale:

  • Titlul: Plan sectoare cadastrale;

  • Subtitluri: UAT, judeţul;

  • Scara 1:25.000, sistem de proiecţie STEREO 70;

  • Legenda (dreapta);

  • Direcţia Nord;

  • Denumirea executantului, data întocmirii;

  • Limita UAT şi teritoriile vecine (judeţul din care fac parte în cazul în care unul din vecini este din alt judeţ; dacă toţi vecinii sunt din acelaşi judeţ se scrie numai numele unităţilor administrativ

  • teritoriale);

    • Limitele intravilanului/intravilanelor şi denumirea;

    • Limitele şi numerele sectoarelor cadastrale;

    • Caroiaj.

      Planul sectoarelor cadastrale în format .pdf se pregăteşte pentru tipărire la scara 1:25.000, în formate A1-A0, cu fundal ortofotoplan.

    • Numărul sectorului cadastral are înălţimea de 5 mm, negru, în cerc având raza de 5 mm cu negru, pe fond galben fără contur;

    • Grosimi linii:

  • Cadru planşa 1mm;

  • Limitele de judeţ 1mm cu roşu;

  • Limita UAT 2 mm cu roşu;

  • Limita sector cadastral 1 mm cu verde sau galben;

  • Limita intravilan 1 mm cu albastru;

    • Texte:

Denumire

Înălţime (mm)

Stil (M,Mm,m)

Înclinare (V, I)

Culoare

Judeţ

8

Majusculă

Vertical

Negru

UAT

8

Majusculă

Vertical

Negru

Localităţi

8

Maj. şi

minusculă

Vertical

Negru

Titlu

10

Majuscule

Vertical

Negru

Subtitluri, Sect. cad.

8

Maj. şi

minusculă

Vertical

Negru

Scara

6

Maj. şi

minusculă

Vertical

Negru

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x