AMENDAMENTE din 21 noiembrie 2014

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 05/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ORGANIZATIA MARITIMA INTERNATIONALA
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 412 din 1 iunie 2016
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulARE LEGATURA CUORDIN 1447 30/07/2020
ActulACTUALIZEAZA PEAMENDAMENT 21/11/2014
 Nu exista acte care fac referire la acest act





Notă
*) Adoptate de Organizația Maritimă Internațională prin Rezoluția MSC.380(94), publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 412 din 1 iunie 2016.
 + 
Capitolul II-2Construcție – protecția contra incendiului, detectarea și stingerea incendiului + 
Partea CStingerea incendiuluiRegula 10 – Combaterea incendiului1. Titlul paragrafului 5.2 existent se înlocuiește după cum urmează:"5.2. Încăperi de mașini de categoria A în care se află mașini cu ardere internă"
 + 
Capitolul VITransportul de mărfuri și combustibili lichizi + 
Partea ACerințe generaleRegula 2 – Informația asupra mărfii2. Următoarele noi paragrafe de la 4 până la 6 se adaugă după paragraful 3 existent:"4. În cazul unei mărfi transportate într-un container*), exceptând containerele transportate pe un șasiu sau pe o remorcă a unui vehicul care se îmbarcă sau debarcă de pe o navă ro-ro care efectuează voiajuri internaționale scurte așa cum sunt definite în regula III/3, expeditorul trebuie să verifice masa brută menționată în paragraful 2.1 din prezenta regulă:.1 fie prin cântărirea containerului încărcat, utilizând un echipament calibrat și certificat;.2 fie prin cântărirea tuturor ambalajelor și articolelor de marfă, incluzând masa paleților, fardajului și a oricărui altui material pentru arimare, ce urmează să fie încărcate în container, și adăugând țara containerului la suma diferitelor mase, utilizând o metodă certificată aprobată de către autoritatea competentă a statului în care a fost terminată încărcarea containerului.5. Expeditorul unui container trebuie să se asigure că masa brută verificată**) este declarată în documentul de transport. Acest document de transport trebuie să fie:.1 semnat de către o persoană autorizată în mod corespunzător de către expeditor, și.2 prezentat comandantului sau reprezentantului acestuia și reprezentantului terminalului cu suficient timp în avans, după cum solicită comandantul sau reprezentantul acestuia, pentru ca să poată fi utilizat la întocmirea planului de încărcare a navei***).6. Dacă documentul de transport privind un container încărcat nu indică masa brută verificată și comandantul sau reprezentantul acestuia și reprezentantul terminalului nu au obținut masa brută verificată a containerului încărcat, atunci acesta nu trebuie îmbarcat.Notă
*) Termenul "container" ar trebui să fie considerat ca având același înțeles cu cel definit și aplicat în Convenția internațională din 1972 pentru securitatea containerelor (CSC), așa cum a fost amendată, luând în considerare Liniile directoare pentru aprobarea containerelor offshore manevrate în marea liberă (MSC/Circ.860) și Recomandările revizuite privind interpretarea și aplicarea armonizată a Convenției internaționale din 1972 pentru securitatea containerelor, așa cum a fost amendată (CSC.1/Circ.138/Rev.1).
**) Se face referire la Liniile directoare privind masa brută verificată a unui container ce conține mărfuri (MSC.1/Circ.1475).
***) Acest document poate fi prezentat folosind tehnici de transmitere EDP sau EDI. Semnătura poate fi o semnătură electronică sau poate fi înlocuită de numele, cu majuscule, a persoanei autorizate să semneze."
 + 
Capitolul XI-1Măsuri speciale pentru sporirea siguranței maritime3. Următorul nou paragraf 7 se adaugă după paragraful 6 existent:"Regula 7 – Instrumente care permit verificarea atmosferei din spațiile închiseFiecare navă căreia i se aplică capitolul I trebuie să aibă la bord unul sau mai multe instrumente portabile corespunzătoare care permit verificarea atmosferei*). Ca un minim, aceste instrumente trebuie să fie capabile să măsoare concentrațiile de oxigen, gaze sau vapori inflamabili, hidrogen sulfurat și monoxid de carbon înaintea pătrunderii în spații închise**). Instrumentele existente la bord în baza altor cerințe pot satisface această regulă. Trebuie să fie prevăzute mijloace adecvate pentru etalonarea tuturor acestor instrumente.Notă
*) Se face referire la Liniile directoare pentru facilitarea alegerii instrumentelor portabile care permit verificarea atmosferei din spații închise așa cum sunt cerute de Regula XI-1/7 din SOLAS (MSC.1/Circ.1477).
**) Se face referire la Recomandările revizuite privind accesul în spațiile închise la bordul navelor (Rezoluția A.1050(27)."
 + 
ApendiceCERTIFICATELista echipamentului de siguranță pentru nava de marfă (Formular C)Lista echipamentului de siguranță pentru nava de marfă (Formular E)4. Secțiunea 2 din Lista echipamentului de siguranță pentru nava de marfă (Formular C) și din Lista echipamentului de siguranță pentru nava de marfă (Formular E) se înlocuiește după cum urmează:"2 Detalii privind mijloacele de salvare

1 Numărul total al persoanelor pentru care sunt prevăzute mijloace de salvare ………………
2 Numărul total de bărci de salvare lansate din grui 2.1 Numărul total de persoane ce pot fi preluate de acestea 2.2 Numărul de bărci de salvare cu redresare automată parțial închise (regula III/43*1) 2.3 Numărul de bărci de salvare total închise (regula III/31 și Codul LSA, secțiunea 4.6) 2.4 Numărul de bărci de salvare echipate cu instalație automată de alimentare cu aer (regula III/31 și Codul LSA, secțiunea 4.8) 2.5 Numărul de bărci de salvare protejate contra incendiului (regula III/31 și Codul LSA, secțiunea 4.9) 2.6 Alte bărci de salvare 2.6.1 Numărul 2.6.2 Tipul Babord Tribord
……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ………..
3 Numărul de bărci de salvare lansate la apă prin cădere liberă 3.1 Numărul total de persoane ce pot fi preluate de acestea 3.2 Numărul de bărci de salvare total închise (regula III/31 și Codul LSA, secțiunea 4.7) 3.3 Numărul de bărci de salvare echipate cu instalație automată de alimentare cu aer (regula III/31 și Codul LSA, secțiunea 4.8) 3.4 Numărul de bărci de salvare protejate contra incendiului (regula III/31 și Codul LSA, secțiunea 4.9) 4 Numărul de bărci de salvare cu motor (incluse în numărul total al bărcilor de salvare arătat la pct. 2 și 3 de mai sus) 4.1 Numărul de bărci de salvare dotate cu proiectoare 5 Numărul de bărci de urgență 5.1 Numărul de bărci care sunt incluse în numărul total de bărci de salvare arătat la pct. 2 și 3 de mai sus 6 Plute de salvare 6.1 Cele pentru care sunt cerute dispozitive de lansare la apă aprobate 6.1.1 Numărul de plute de salvare 6.1.2 Numărul de persoane care pot fi preluate de acestea 6.2 Cele pentru care nu se cer dispozitive de lansare la apă aprobate 6.2.1 Numărul de plute de salvare 6.2.2 Numărul de persoane care pot fi preluate de acestea 6.3 Numărul de plute de salvare cerute de regula III/31.1.4 7 Numărul de colaci de salvare 8 Numărul de veste de salvare 9 Costume hidrotermice 9.1 Numărul total 9.2 Numărul de costume care corespund cerințelor pentru vestele de salvare 10 Numărul de costume antiexpunere 11 Instalații radio utilizate pe mijloacele de salvare 11.1 Numărul de dispozitive de localizare pentru căutare și salvare 11.1.1 Transpondere radar pentru căutare și salvare (SART) 11.1.2 Transmițătoare AIS pentru căutare și salvare (AIS-SART) 11.2 Numărul de aparate radiotelefonice VHF de emisie-recepție ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….. ……….."

Notă
*1) Se face referire la amendamentele din 1983 la SOLAS [MSC.6(48]) aplicabile navelor construite la 1 iulie 1986 sau după această dată, dar înainte de 1 iulie 1998.

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x