ACORD INTERPROFESIONAL din 24 august 2017

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 07/12/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 697 din 29 august 2017
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Acte referite de acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERA PEACT NORMATIV
ActulREFERIRE LAORDIN 294 24/08/2017
ActulREFERIRE LAHG 1068 23/09/2009 ART. 1
ActulREFERIRE LAHG 1068 23/09/2009 ART. 6
ActulREFERIRE LAHG 1068 23/09/2009 ART. 9
ActulREFERIRE LALEGE 29 05/03/2009
ActulREFERIRE LAOUG 103 03/09/2008 ART. 1
ActulREFERIRE LAOUG 103 03/09/2008 ART. 5
ActulREFERIRE LAOUG 103 03/09/2008 ART. 6
ART. 4REFERIRE LAHG 1432 17/11/2005
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 294 24/08/2017
ActulREFERIT DEORDIN 294 24/08/2017





Notă
Conținut de Ordinul nr. 294 din 24 august 2017, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 697 din 29 august 2017.
Membrii semnatari ai prezentului acord interprofesional, și anume asociațiile membre ale Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole, denumită în continuare O.N.I.V., constituită în conformitate cu prevederile statutului O.N.I.V. și prevederile art. 1, 5 și 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 103/2008 privind înființarea organizațiilor interprofesionale pentru produse agroalimentare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 29/2009, precum și ale art. 1, 6, și 9 din Hotărârea Guvernului nr. 1.068/2009 privind organizarea și funcționarea organizațiilor interprofesionale pentru produsele agroalimentare și pentru aprobarea criteriilor de reprezentare, a procedurii de acordare și retragere a recunoașterii, de control și monitorizare a acestora, precum și delegarea de atribuții, respectiv Asociația profesională Vitis Transilvania (AP Vitis Transilvania Jidvei), Asociația Interprofesională Vitivinicolă Vrancea-Pietroasa (AIVV Vrancea-Pietroasa), Asociația Profesională Vitivinicolă Dealu Mare (APV Dealu Mare), Asociația Profesională Domeniile Cotnari (AP Domeniile Cotnari), Asociația Profesională Vie Vin Recaș (AVV Recaș – Timiș), Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România (APEV), Asociația Producătorilor Vitivinicoli Drăgășani (APV Drăgășani), Asociația Profesională a Producătorilor de Material Săditor Viticol din România (APMSV), Asociația Profesională a Producătorilor și Importatorilor de Echipamente, Ambalaje și alte Materiale pentru producția de vin și băuturi alcoolice (APIEAM), Asociația Viticultorilor și Oenologilor din podgoria Miniș Măderat (AVO Miniș Măderat), Asociația Producătorilor și Comercianților de Vinuri cu Denumire de Origine Tohani (APCVDO Tohani), Asociația Profesională a Viticultorilor Terasele Dunării Ostrov (APV Terasele Dunării Ostrov), Asociația Profesională a Viticultorilor Viile Teleormanului Zimnicea (APV Viile Teleormanului Zimnicea), Asociația Consultanților Oenologi din România (ASCER), Asociația Vitivinicolă Panciu (AV Panciu), Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), Centrul de Studii Vitivinicole și Analiză Senzorială (CSVAS), Asociația Profesională a Producătorilor de Vinuri Însurăței (APV Însurăței), Asociația Profesională Vitivinicolă Colinele Dobrogei (APV Colinele Dobrogei), Asociația Profesională a Distribuitorilor și Importatorilor de Pesticide din Ardeal (ADIPA), Asociația Nonprofit a Viticultorilor din Carei, Asociația Vințeler Bihor, Asociația Provitis Arad, Asociația Cavalerii Vinului Sfântul Orban, Asociația Viticolă Vin de Sântimreu Crama Ur, au încheiat prezentul acord interprofesional, denumit în continuare A.I.P., privind producerea, cumpărarea, livrarea și plata strugurilor de vin din recolta anului de comercializare 2017/2018, destinată producerii vinurilor.Acordul interprofesional a luat în considerare prevederile Regulamentului UE nr. 1.308/2013 al Parlamentului European și al Consiliului din 17 decembrie 2013 de instituire a unei organizări comune a piețelor produselor agricole și de abrogare a Regulamentelor (CEE) nr. 922/72, (CEE) nr. 234/79, (CE) nr. 1.037/2001 și (CE) nr. 1.234/2007 ale Consiliului. + 
Articolul 1Obiectivele și durata A.I.P.1.1.A.I.P. reglementează într-o manieră unitară, la nivel național, relațiile dintre parteneri (producători/furnizori și beneficiari/procesatori).1.2.A.I.P. asigură contractul de bază privind producerea, cumpărarea, livrarea și plata strugurilor de vin, denumit în continuare C.P.C.L.P., precum și clauzele generale ale acestuia, respectând interesele generale ale partenerilor din filiera vitivinicolă.1.3.A.I.P. asigură cadrul general de funcționare și dezvoltare a sectorului vitivinicol din România și integrarea acestuia în structurile europene, precum și organizarea comună de piață, bazată pe principii concurențiale, cu reguli tehnice și administrative armonizate, în sectorul vitivinicol pentru struguri de vin, vin și produse pe bază de vin.1.4.Organizarea comună de piață în sectorul vitivinicol se referă la norme și proceduri privind realizarea producției de struguri de vin, de la plantare până la obținerea produsului final – vinul. Acest cadru reprezintă sistemul de legătură între producători, prin carnetul de viticultor, procesatori, prin retragerea obligatorie, sub control, a subproduselor și distribuitori ai grupei de produse vitivinicole.1.5.Filiera de produs cuprinde organismele private din sectorul vitivinicol, precum și sistemul de relații funcționale dintre acestea și producătorii, procesatorii, transportatorii, depozitarii, distribuitorii, comercianții, care au atribuții în producerea, certificarea, controlul și protejarea vinurilor cu denumire de origine controlată, denumite în continuare vinuri cu D.O.C., vinurilor cu indicație geografică, denumite în continuare vinuri cu I.G., și vinurilor varietale fără denumire de origine controlată sau indicație geografică, denumite în continuare vinuri varietale, în scopul comercializării și/sau consumului.1.6.A.I.P. este valabil pentru campania vitivinicolă din anul de comercializare 1 august 2017-31 iulie 2018, clauzele generale putând fi modificate prin negocieri între membrii semnatari.1.7.Clauzele prezentului A.I.P. sunt obligatorii pentru toți membrii afiliați structurilor profesionale semnatare.1.8.A.I.P. este aprobat de către O.N.I.V. și pus în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.1.9.O.N.I.V. va verifica respectarea prevederilor C.P.C.L.P.Definiții:An de comercializare – anul de comercializare 2017-2018, care începe în data de 1 august 2017 și se termină pe 31 iulie 2018.Struguri pentru vin – toate cantitățile de struguri pentru vin din soiuri nobile destinate pentru obținerea vinului cu D.O.C., vinului cu I.G. sau vinului varietal.Vin – este produsul obținut exclusiv prin fermentarea alcoolică, totală sau parțială, a strugurilor proaspeți, presați sau nu, sau a mustului de struguri. + 
Articolul 2Clauze generale2.1.Conform clauzelor generale ale A.I.P., C.P.C.L.P. se încheie între producătorii de struguri și procesatori, persoane fizice și/sau juridice.2.2.C.P.C.L.P. stipulează suprafețele plantate cu viță-de-vie nobilă, producțiile nete de plată care vor fi predate beneficiarului, precum și prețul de vânzare/cumpărare, conform anexei la prezentul A.I.P.2.3.C.P.C.L.P. este documentul în care se stabilesc clauze contractuale pentru strugurii de vin din soiuri nobile, materia primă pentru obținerea de vin cu D.O.C., vin cu I.G. și vin varietal.2.4.Comercializarea strugurilor de vin din soiuri nobile se efectuează numai însoțită de carnetul de viticultor, vizat de direcțiile agricole județene și a municipiului București, denumite în continuare D.A.J., și completat pentru fiecare transport care circulă între producător și procesator.2.5.C.P.C.L.P se încheie până la data de 31 august a anului de comercializare și se semnează de toți partenerii.2.6.Partenerii pot denunța în caz de litigiu doar clauzele din C.P.C.L.P., cu excepția clauzelor A.I.P.
 + 
Articolul 3Modul de aplicare a A.I.P.3.1.Prezentul A.I.P. reprezintă voința partenerilor asociați în structuri profesionale reprezentative pe filiera vitivinicolă din cele opt regiuni viticole, clauzele acestuia fiind obligatorii din momentul semnării lui.3.2.A.I.P. poate fi modificat prin negocieri între partenerii semnatari.3.3.Membrii semnatari vor supraveghea aplicarea A.I.P. în toate cazurile în care unul sau mai mulți membri ai structurii profesionale reprezentative sunt implicați într-o activitate contractuală derivată din prezentul acord și pasibilă de atingerea într-o manieră păgubitoare a uneia dintre părți.3.4.C.P.C.L.P. poate cuprinde clauze complementare specifice, care au caracter limitat la partenerii semnatari, care nu anulează stipulațiile A.I.P., nici în litera și nici în spiritul lor, și care nu modifică convenția de bază privind respectarea intereselor generale ale partenerilor.3.5.C.P.C.L.P.:a)se întocmește anterior livrării;b)se întocmește în scris și cuprinde, îndeosebi, următoarele elemente:(i)prețul datorat pentru livrare, care este fix și este determinat în contract și/sau se calculează prin combinarea mai multor factori stabiliți în contract, care ar putea include indicatori piață, cantitatea de produse livrate și calitatea sau componența produselor agricole livrate;(ii)cantitatea și calitatea produselor în cauză care pot sau trebuie să fie livrate, precum și calendarul acestor livrări;(iii)durata contractului, care poate fi determinată sau nedeterminată și include clauze de reziliere;(iv)detaliile privind termenele și modalitățile de plată;(v)modalitățile de colectare sau de livrare a produselor agricole;(vi)dispozițiile aplicabile în caz de forță majoră.3.6.Toate elementele contractelor de livrare a produselor agricole încheiate de producători, colectori, procesatori sau distribuitori, inclusiv elementele menționate la art. 3.5, sunt negociate în mod liber între părți.3.7.Clauzele speciale ale C.P.C.L.P. sunt negociate între parteneri și pot fi modificate de către aceștia prin acte adiționale, pentru clauzele care nu afectează parametrii de producție. Clauzele speciale ale C.P.C.L.P. nu pot fi extinse asupra A.I.P. aferent campaniei din care acesta a fost derivat.3.8.În termen de 90 de zile de la aplicarea reglementărilor A.I.P. corespunzător anului de comercializare, O.N.I.V. prezintă membrilor săi bilanțul realizării acestora.
 + 
Articolul 4Direcțiile de negociere a acordului interprofesional4.1.Stabilesc cadrul general privind clauzele contractuale ale C.P.C.L.P.4.2.Stabilesc cuantumul prețului indicativ, prețului de bază sau al prețului de referință, în funcție de clasa de calitate, soi, zonă și regiune viticolă.4.3.Stabilesc norme tehnice de producere a vinurilor cu D.O.C., I.G. și varietale, precum și prevederile caietului de sarcini pentru acestea, proceduri pentru măsura de restructurare/reconversie a plantațiilor viticole.4.4.Urmăresc respectarea prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.432/2005 privind măsurile și instrumentele de reglementare a filierei vitivinicole.4.5.Urmăresc adaptarea ofertei la cererea pieței produselor vitivinicole.4.6.A.I.P. se avizează de către semnatarii lui și se recunoaște de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale până la data de 31 august a anului de comercializare, în vederea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
 + 
Articolul 5Producerea strugurilor din soiuri nobile pentru vin5.1.C.P.C.L.P. stabilește suprafața cultivată cu viță-de-vie cu soiuri nobile și producția pe fiecare parcelă și soi.5.2.Strugurii din soiuri nobile pentru vin se livrează pe bază contractuală C.P.C.L.P. între producător/furnizor și procesator/beneficiar.5.3.Viticultorii producători de struguri din soiuri nobile pentru vin se obligă să respecte tehnologia stabilită pentru obținerea vinurilor cu D.O.C., I.G. și varietale, în conformitate cu prevederile caietelor de sarcini.5.4.Producătorii/Furnizorii și procesatorii/beneficiarii, persoane fizice sau juridice, care predau și comercializează struguri din soiuri nobile pentru vin sunt obligați să permită accesul reprezentanților beneficiarilor pentru monitorizarea culturii viței-de-vie și se obligă să execute lucrările tehnologice la termenele stabilite.5.5.Producătorii/furnizorii și procesatorii/beneficiarii de struguri din soiuri nobile pentru vin se obligă să transmită atât la organizația interprofesională, cât și la organismele îndreptățite datele statistice din sectorul vitivinicol, conform legislației în vigoare. + 
Articolul 6Recoltarea strugurilor de vin din soiuri nobile6.1.Recoltarea strugurilor de vin din soiuri nobile se execută de producători, în funcție de soi, după acumularea conținutului de zahăr, potrivit zonei viticole din care fac parte și în conformitate cu prevederile Legii viei și vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole nr. 164/2015, cu modificările ulterioare.6.2.Începerea recoltării se notifică beneficiarilor cu 5 zile înainte de începere.6.3.Producătorul împreună cu beneficiarul/procesatorul vor stabili graficul de recoltare pe zile, soi, cantități, mod de ambalare și transport, recepția produsului.6.4.Condițiile de recepție cantitativă și calitativă se vor stabili de către semnatarii C.P.C.L.P.
 + 
Articolul 7Transportul strugurilor de vin din soiuri nobile7.1.Transportul strugurilor de vin din soiuri nobile se suportă și se asigură, de regulă, de beneficiar-procesator, fără a fi obligatoriu acest lucru.7.2.C.P.C.L.P. poate deroga de la prevederile art. 7.1, sub rezerva convențiilor particulare încheiate înainte de începerea campaniei de recoltare 2017, răspunzând regulilor sau tradiției locale.
 + 
Articolul 8Prețul strugurilor de vin din soiuri nobile8.1.Părțile au stabilit ca, pentru recolta 2017-2018, prețul de livrare al strugurilor de vin din soiuri nobile să fie stabilit prin negociere directă între producător/furnizor și beneficiar/procesator în funcție de soi, regiune viticolă, centru viticol, podgorie, calitatea materiei prime etc., potrivit legislației în vigoare.8.2.Condițiile de calitate a strugurilor de vin din soiuri nobile se vor stipula în C.P.C.L.P.8.3.Prețul pentru struguri de vin din soiuri nobile se negociază, fără încălcarea principiului concurenței. + 
Articolul 9Plata strugurilor de vin din soiuri nobile9.1.Modalitatea și condițiile de plată se negociază între părți și sunt stipulate în C.P.L.C.P.9.2.Termenul integral de plată nu poate depăși data de 31 decembrie a campaniei vitivinicole în cauză.9.3.În cazul solicitării producătorilor de struguri de vin din soiuri nobile, plata se poate face prin cotă de avans sau în echivalent vin.9.4.C.P.C.L.P. poate deroga de la prevederile pct. 9.1, 9.2, 9.3., sub rezerva convențiilor particulare încheiate înainte de începerea campaniei de recoltare 2017, răspunzând regulilor sau tradiției locale.
 + 
Articolul 10Concurență și restricțiiAcordul interprofesional urmărește adaptarea ofertei la cererea pieței prin măsura de restructurare-reconversie și a obiectivelor din strategia de dezvoltare durabilă a viticulturii pentru grupa de produse struguri de vin, vin și produse pe bază de vin și nu poate comporta restricții în ceea privește stabilirea segmentului de piață, ameliorarea calității, limitarea capacităților de producție, accesul noilor operatori, situațiile de criză, diversificarea produselor, asigurarea produselor și menținerea activității economice în zonele rurale. + 
Articolul 11Forța majoră11.1.În caz de forță majoră prezentul A.I.P. încetează parțial sau total să producă efecte. Forța majoră poate fi invocată de către oricare dintre părți, justificată prin documente constatatoare emise de autoritățile competente, și se răsfrânge și asupra C.P.C.L.P. + 
Articolul 12Concilierea și arbitrajulLitigiile referitoare la aplicarea prezentului A.I.P. și a C.P.C.L.P. se supun reglementărilor în vigoare relative la conciliere și arbitraj. Părțile convin ca litigiile să fie soluționate pe cale amiabilă și să se adreseze instanței numai după epuizarea procedurilor de conciliere. + 
Articolul 13Taxe și alte obligații financiare13.1.Părți semnatare se obligă să plătească la timp și în cuantumul cerut taxele sau alte obligații financiare care provin din aplicarea politicilor agricole ale Uniunii Europene și care vor fi stipulate de regulamentele și legislația națională în vigoare.13.2.C.P.C.L.P. trebuie să prevadă modul de colectare și repartizare a acestor obligații financiare, în conformitate cu prevederile legale și/sau înțelegerii între părți. Încheiat în 2 (două) exemplare.
 + 
Anexă la acord
– model -
CONTRACT
de producere, cumpărare, livrare
și plată a strugurilor de vin (C.P.C.L.P.)
Prezentul C.P.C.L.P. este încheiat în baza pct. 1.2 din Acordul interprofesional pentru struguri de vin, vin și produse pe bază de vin, aferent recoltei 2017-2018.Între:Societatea Comercială ………….., cu sediul în localitatea ………….., județul ……….., str. ……….. nr. ……., reprezentată prin …..(numele, prenumele, funcția)…., în calitate de producător/furnizor, având contul ………., deschis la ……….., înregistrată în registrul comerțului cu nr. …….,șiSocietatea Comercială/Persoană fizică …………………., cu sediul în localitatea …………. județul ……………., str. …………. nr. ……., reprezentată prin ….(numele, prenumele, funcția)……, în calitate de procesator/beneficiar, având contul …………, deschis la …………., înregistrată în registrul comerțului cu nr. ……… a intervenit următorul C.P.C.L.P., cu valoare de contract bilateral, privind producerea, cumpărarea, livrarea și plata strugurilor pentru vinificație.1.1.Strugurii proaspeți utilizați în vinificație trebuie să fie bine copți, până la ușor stafidiți, specifici soiului, și pot fi zdrobiți sau presați.1.2.Furnizorul se obligă să livreze de pe o suprafață plantată cu viță-de-vie nobilă de ……… ha din soiurile …………., în scopul realizării unei producții nete de plată de ……… tone, care va fi predată în contul beneficiarului la centrul de vinificare/cramă indicat de acesta ………….. .1.3.La recoltare, strugurii de vinificație trebuie să aibă un conținut în zahăr de minimum 165 g/kg, în funcție de soi și de zona viticolă.1.4.Beneficiarul se obligă să cumpere de la furnizor cantitatea de ……….. tone struguri de vinificație, la prețul de …… lei/kg, livrată conform condițiilor tehnice de calitate corespunzătoare soiului.1.5.Beneficiarul se angajează să cumpere și cantitățile de struguri de vinificație ce depășesc cantitatea contractată, în aceleași condiții.1.6.Livrarea strugurilor de vin din soiuri nobile se va efectua pe baza carnetului de viticultor vizat de D.A.J. și completat pentru fiecare transport.Recepția cantitativă și controlul calității strugurilor pentru vinRecepția cantitativă și controlul calității strugurilor pentru vin se fac la ………… de către ………, prin metoda …….., în prezența …………. .Datele se vor consemna/înregistra în………………………………………… .Livrarea strugurilor pentru vinFurnizorul va livra, iar beneficiarul va primi o cantitate de struguri pentru vin din soiuri nobile în următoarele condiții: …………………….. .Plata taxelor și obligațiilor financiare………………………………………….Furnizorul/Beneficiarul de struguri pentru vin mandatează pe beneficiar ca la plata strugurilor pentru vin să îi rețină cotizația de membru al ………și să verse aceste sume în contul și pe cheltuiala ……… .Noi, semnatarii prezentului C.P.C.L.P., declarăm că avem cunoștință de stipulațiile Acordului interprofesional pentru struguri pentru vin, vin și produse pe bază de vin și ne angajăm să le respectăm în spiritul și litera legii.Încheiat astăzi, …………, în …… exemplare, toate cu valoare de original.Beneficiar, Furnizor,…………………….. ………………….(numele, prenumele, semnătura) (numele, prenumele, semnătura)
Membrii Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole,
semnatari ai acordului interprofesional
┌────┬───────────────────────────────────────────┬──────────────────┬─────────┐│Nr. │ Asociația profesională │Reprezentant legal│Semnătura││crt.│ │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 1│Asociația Profesională Vitis Transilvania │Claudiu Necșulescu│ ││ │(AP Vitis Transilvania Jidvei) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 2│Asociația Interprofesională Vitivinicolă │Corina Nedelcu │ ││ │Vrancea – Pietroasa │ │ ││ │(AIVV Vrancea – Pietroasa) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 3│Asociația Profesională Vitivinicolă │Mihaela Tyrel de │ ││ │Dealu Mare (APV Dealu Mare) │Poix │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 4│Asociația Profesională Domeniile Cotnari │Constantin Deleanu│ ││ │(AP Domeniile Cotnari) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 5│Asociația Vie Vin Recaș (AVV Recaș) │Gheorghe Iova │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 6│Asociația Producătorilor și Exportatorilor │Dan Muntean │ ││ │de Vinuri din România (APEV) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 7│Asociația Producătorilor Vitivinicoli │Gheorghe Iordache │ ││ │Drăgășani │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 8│Asociația Profesională a Producătorilor de │Sergiu Dan │ ││ │Material Săditor Viticol din România │Moldovan │ ││ │(APMSV) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 9│Asociația Profesională a Producătorilor și │George Badea │ ││ │Importatorilor de Echipamente, Ambalaje și │ │ ││ │alte Materiale pentru producția de vin și │ │ ││ │băuturi alcoolice (APIEAM) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 10│Asociația Viticultorilor și Oenologilor din│Balla Geza │ ││ │podgoria Miniș Măderat (AVO Miniș Măderat) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 11│Asociația Producătorilor și Comercianților │Virgil Mândru │ ││ │de Vinuri cu Denumire de Origine Tohani │ │ ││ │(APCVDO Tohani) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 12│Asociația Profesională a Viticultorilor │Constantin Ilinca │ ││ │Terasele Dunării Ostrov │ │ ││ │(APV Terasele Dunării Ostrov) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 13│Asociația Profesională a Viticultorilor │Eugen Robescu │ ││ │Viile Teleormanului Zimnicea │ │ ││ │(APV Viile Teleormanului Zimnicea) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 14│Asociația Consultanților Enologi din │Dorin Popa │ ││ │România (ASCER) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 15│Asociația Vitivinicolă Panciu (AV Panciu) │Dan Axente │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 16│Asociația Degustătorilor Autorizați din │Dan Boboc │ ││ │România (ADAR) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 17│Centrul de Studii Vitivinicole și Analiză │Arina Antoce │ ││ │Senzorială │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 18│Asociația Profesională a Producătorilor de │Lucian Neacșu │ ││ │Vinuri Vitivinicole Însurăței │ │ ││ │(APV Însurăței) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 19│Asociația Profesională Vitivinicolă │Panait Trantu │ ││ │Colinele Dobrogei (APV Colinele Dobrogei) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 20│Asociația Profesională a Distribuitorilor │Liviu Cojoc │ ││ │și Importatorilor de Pesticide din Ardeal │ │ ││ │(ADIPA) │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 21│Asociația Nonprofit a Viticultorilor din │Ioan Bătârceanu │ ││ │Carei │ │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 22│Asociația Vințeler Bihor │Andras Laszlo │ ││ │ │Chifiriuc │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 23│Asociația Provitis Arad │Erwin Walter │ ││ │ │Szikler │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 24│Asociația Cavalerii Vinului Sfântul Orban │Zoltan Benze │ │├────┼───────────────────────────────────────────┼──────────────────┼─────────┤│ 25│Asociația Viticolă Vin de Sântimreu │Sigismund Ur │ ││ │Crama Ur │ │ │└────┴───────────────────────────────────────────┴──────────────────┴─────────┘

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x