ACORD INTERPROFESIONAL din 15 ianuarie 2008

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 23/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: MINISTERUL AGRICULTURII SI DEZVOLTARII RURALE
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 353 din 7 mai 2008
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulCONTINUT DEORDIN 243 23/04/2008

pentru sfecla de zahar – recolta anului de comercializare 2008-2009



Membrii Organizaţiei Interprofesionale Naţionale ,,Zahărul" din România, denumită în continuare O.I.N.Z.R., şi anume:● Federaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România;● Asociaţia ,,Patronatul Zahărului din România",în baza art. 8 lit. k) alin. 7 din statutul O.I.N.Z.R. au încheiat prezentul acord interprofesional, denumit în continuare AIP, privind contractarea, producerea, transportul, recepţia şi plata sfeclei de zahăr din recolta anului de comercializare 2008-2009, destinată industrializării.Prezentul AIP a luat în considerare toate regulamentele şi prevederile europene recente în domeniu şi îndeosebi regulamentele (CE) nr. 318/2006 , (CE) nr. 319/2006, (CE) nr. 950-952/2006 , (CE) nr. 290/2007 , (CE) nr. 551/2008, (CE) nr. 1.261/2008, (CE) nr. 1.913/2006 . + 
Articolul 1Obiectivele şi durata AIP1.1. AIP îşi propune să reglementeze de o manieră unitară la nivel naţional relaţiile dintre parteneri (cultivatori de sfeclă de zahăr, respectiv societăţi procesatoare de sfeclă de zahăr).1.2. AIP îşi propune să asigure contractul de bază privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata sfeclei de zahăr, al cărui model este cuprins în anexa la prezentul AIP, precum şi clauzele generale ale acestuia, respectând interesele generale ale partenerilor din filiera zahărului.1.3. AIP îşi propune să asigure cadrul general de funcţionare şi dezvoltare a industriei zahărului din România şi integrarea acestuia în structurile europene.1.4. AIP îşi propune să asigure durabilitate sectorului agroindustrial al filierei zahărului, contribuind la creşterea producţiei naţionale de zahăr la un nivel care să pună în valoare potenţialul culturii de sfeclă de zahăr din România şi să satisfacă necesarul naţional de consum.1.5. AIP este valabil pentru campania de sfeclă de zahăr din anul de comercializare 2008-2009, clauzele generale putând fi modificate prin negocieri între cei doi membri ai O.I.N.Z.R. şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, denumit în continuare MADR, până cel mai târziu la 1 martie 2008.1.6. Respectarea clauzelor prezentului AIP este obligatorie pentru toţi membrii afiliaţi celor două structuri profesionale semnatare.1.7. AIP este aprobat anual de către MADR şi pus în aplicare prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale.Definiţii:zahăr în cotă – cota de producţie de zahăr alb echivalent alocată unei societăţi producătoare de zahăr, destinată desfacerii pe piaţa comunitară;sfeclă de zahăr în cotă – toate cantităţile de sfeclă de zahăr procesate pentru a obţine zahăr în cotă;zahăr în afara cotei – producţia de zahăr alb echivalent care se obţine peste cota de producţie alocată (zahăr în cotă) şi care este destinată exportului extracomunitar sau pentru producerea de zahăr industrial ori a surplusului de zahăr. Cantităţile de zahăr produse în afara cotei într-un an de comercializare pot fi transferate (carry forward) în anul de comercializare următor, decizia aparţinând exclusiv societăţilor procesatoare de zahăr. Cantităţile de zahăr astfel transferate vor fi considerate ca fiind primele cantităţi de zahăr din cotă procesate în cadrul cotei anului următor;sfeclă de zahăr în afara cotei – toate cantităţile de sfeclă de zahăr procesate pentru a obţine zahăr în afara cotei;zahăr industrial – cantitatea de zahăr, peste cantităţile de zahăr în cotă, care este destinată utilizării în anumite industrii, precum cea producătoare de bioetanol, de rom, pentru anumite produse farmaceutice, drojdie, "rinse appelstroop" şi altele, conform art. 13 alin. (1)-(3) din Regulamentul (CE) nr. 318/2006 şi anexei la Regulamentul (CE) nr. 967/2006 ;surplus de zahăr – cantitatea de zahăr atribuită unui anumit an de comercializare, suplimentar zahărului în cotă şi zahărului industrial;an de comercializare – perioada începând cu data de 1 octombrie şi sfârşind cu data de 30 septembrie a anului calendaristic următor. Anul de comercializare 2008-2009 începe la data de 1 octombrie 2008 şi se termină pe data de 30 septembrie 2009;societate procesatoare de zahăr – organizaţia economică independentă şi constituită legal care operează pe răspunderea sa una sau mai multe fabrici de zahăr. Societăţile producătoare de zahăr trebuie să fie agreate de către statul membru, pe baza capabilităţii profesionale dovedite de a produce zahăr şi conformării acesteia cu cerinţele privind furnizarea de informaţii specifice şi acceptarea verificării acestora.
 + 
Articolul 2Clauze generale2.1. Părţile au căzut de acord ca pentru recolta anului de comercializare 2008-2009 să colaboreze în vederea obţinerii unei cantităţi de zahăr alb din sfeclă de zahăr, care să acopere cota naţională (104.688,82 tone de zahăr alb) şi eventualele cantităţi de zahăr din afara cotei (industrial sau în surplus), ca urmare a angajamentelor implicite şi explicite legate de producerea cotei de producţie de zahăr din sfeclă asumate de societăţile procesatoare de zahăr şi de MADR. Cota naţională menţionată mai sus poate fi redusă prin adoptarea regulamentelor europene care prevăd retrageri temporare de cotă pentru respectivul an de comercializare şi potrivit art. 11 alin. (1)-(3) din Regulamentul (CE) nr. 318/2006 .2.2. În funcţie de cotele de producţie alocate, societăţile procesatoare de zahăr vor determina cantitatea minimă realizabilă de sfeclă de zahăr şi suprafaţa necesară a fi contractată, pe care le vor comunică asociaţiilor de cultivatori de sfeclă de zahăr din zona de aprovizionare până la începerea campaniei de contractare a sfeclei de zahăr.2.3. Între cultivator şi fabrică va fi încheiat un contract de producere, cumpărare, livrare şi plată (denumit în continuare CPCLP, anexat la prezentul AIP), recunoscut de MADR prin ordin al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale, pentru recolta anului de comercializare 2008-2009.2.4. CPCLP se vor încheia până la data de 1 mai 2008 şi, conform prevederilor pct. 2.2, situaţia finală va fi transmisă la MADR până la data de 15 mai 2008, prin intermediul Asociaţiei "Patronatul Zahărului din România".2.5. CPCLP este semnat de ambii parteneri şi este obligatoriu în toate atributele sale pentru aceştia.2.6. CPCLP este documentul în care se stabilesc clauze contractuale speciale privind relaţia dintre un cultivator definit şi societatea procesatoare de zahăr cu care acesta a încheiat angajamentul.2.7. Clauzele CPCLP nu pot anula clauzele generale ale AIP, care îl însoţesc de drept pe toată perioada valabilităţii lui.2.8. Partenerii CPCLP pot denunţa în caz de litigiu doar clauzele derivate din acesta, nu şi clauzele AIP.2.9. CPCLP şi AIP pot fi utilizate în relaţii comerciale şi de parteneri neafiliaţi celor două structuri reprezentative, cu menţiunea că aceştia nu beneficiază de clauzele privind concilierea interprofesională.
 + 
Articolul 3Modul de aplicare a AIP3.1. Prezentul AIP reprezintă voinţa partenerilor asociaţi în structuri profesionale reprezentative, clauzele acestuia fiind obligatorii din momentul semnării lui.3.2. AIP poate fi modificat anual prin negocieri între cei doi parteneri semnatari, în perioada desemnată la pct. 1.5.3.3. Partenerii vor supraveghea aplicarea AIP în toate cazurile în care unul sau mai mulţi membri ai structurii profesionale reprezentative sunt implicaţi într-o activitate contractuală derivată din prezentul acord şi pasibilă de atingerea de o manieră păgubitoare a uneia dintre părţi.3.4. CPCLP poate cuprinde clauze complementare specifice, care au caracter limitat la cei doi parteneri semnatari, care nu anulează stipulaţiile AIP, nici în litera şi nici în spiritul lor, şi care nu modifică convenţia de bază privind respectarea intereselor generale ale partenerilor.3.5. Clauzele speciale ale CPCLP sunt negociate între cei doi parteneri şi pot fi modificate de către aceştia prin acte adiţionale, pentru clauzele care nu afectează parametrii de producţie; clauzele speciale ale CPCLP nu pot fi extinse asupra AIP aferent campaniei din care acesta a fost derivat.
 + 
Articolul 4Forţa majorăÎn caz de forţă majoră justificată prin documente de constatare, prezentul AIP încetează, parţial sau total, să producă efecte. Forţa majoră poate fi invocată de către oricare dintre părţi şi se răsfrânge şi asupra CPCLP.
 + 
Articolul 5Concilierea şi arbitrajulLitigiile referitoare la aplicarea prezentului AIP şi a CPCLP se supun reglementărilor în vigoare relative la conciliere şi arbitraj. Părţile convin ca litigiile să fie soluţionate pe cale amiabilă şi să se adreseze instanţei numai după epuizarea procedurilor de conciliere.
 + 
Articolul 6Cotizaţiile profesionale şi interprofesionale6.1. Părţile semnatare ale prezentului AIP au convenit asupra necesităţii ca societăţile procesatoare de zahăr să opereze în numele cultivatorilor de sfeclă de zahăr la prelevarea cotizaţiei profesionale în cuantum de 0,8 lei/tonă de sfeclă de zahăr neto de plată predată. Această prevedere va fi inclusă în mod obligatoriu în CPCLP încheiat cu fiecare societate procesatoare de zahăr. Suma încasată va fi virată astfel: 49% către Federaţia Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, denumită în continuare FCSZR, 2% către O.I.N.Z.R. şi 49% asociaţiilor cultivatorilor din zona fiecărei societăţi procesatoare de zahăr. Sumele încasate vor fi incluse în bugetul de venituri şi cheltuieli al fiecărei organizaţii.6.2. Plata cotizaţiilor se face până la sfârşitul campaniei de recoltare, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2008. În cazurile în care recoltarea sau predarea la societatea procesatoare de zahăr se prelungeşte după această dată, termenul-limită se poate prelungi, dar nu mai târziu de 15 februarie 2009.6.3. Calcularea cotizaţiilor se face la tona netă de plată, livrată de către cultivator societăţii procesatoare de zahăr şi recepţionată prin aplicarea baremului de echivalenţă, atât pentru sfecla de zahăr în cotă, cât şi pentru cel în afara cotei.
 + 
Articolul 7Producerea/cultivarea sfeclei de zahăr7.1. CPCLP vor specifică atât suprafaţa ce se doreşte a fi cultivată, cât şi producţia netă de zahăr alb scontată a se obţine, separat în cotă şi în afara cotei de producţie.Contractanţii de sfeclă de zahăr, asociaţi sau neasociaţi în structuri profesionale sau interprofesionale, şi societăţile procesatoare de zahăr pot să asigure (contra cost) la cerere:● sămânţa de sfeclă de zahăr necesară înfiinţării culturii, pentru suprafaţa contractată, direct sau prin societăţi comerciale specializate;● serviciile de îndrumare tehnologică a cultivatorilor, indiferent de suprafaţa/cantitatea contractată.7.2. Sămânţa de sfeclă de zahăr asigurată de către societatea procesatoare de zahăr va fi pusă la dispoziţia cultivatorului până la data stipulată în CPCLP şi, eventual, va fi tratată standard cu insecticide şi fungicide.7.3. Cultivatorii se obligă să respecte tehnologia recomandată de fabrică şi să permită accesul reprezentanţilor acesteia pentru a executa monitorizarea evoluţiei culturii, obligându-se să execute lucrările tehnologice solicitate de aceştia la termenele stabilite.7.4. Periodic, de la începerea contractării şi până la terminarea recoltării şi prelucrării sfeclei de zahăr, societăţile procesatoare de zahăr se obligă să transmită datele statistice specifice către Asociaţia "Patronatul Zahărului din România". Ca un minim de informaţii necesar, fiecare societate procesatoare de zahăr are obligaţia transmiterii de date privind cantităţile de zahăr din sfeclă în cota pentru care s-au încheiat contracte de livrare, conţinutul de zahăr stipulat şi estimat, precum şi randamentul preconizat. MADR are dreptul să ceară şi să obţină şi alte informaţii pe care le consideră necesare.
 + 
Articolul 8Recoltarea sfeclei de zahăr8.1. Recoltarea sfeclei de zahăr se face din iniţiativa societăţii procesatoare de zahăr, de comun acord cu cultivatorii.8.2. Cultivatorii se obligă să respecte datele de începere a recoltării şi de punere la dispoziţie a sfeclei de zahăr, dacă acestea le-au fost aduse la cunoştinţă, conform graficelor convenite.8.3. Societatea procesatoare de zahăr poate stabili data-limită a terminării recoltatului şi a recepţiei.8.4. Depăşirea cu două zile a datei-limită de recepţie poate atrage refuzul societăţii procesatoare de zahăr de a recepţiona sfecla de zahăr, cantităţile aferente decăzând din clauzele AIP şi CPCLP, sub rezerva înţelegerilor particulare ale părţilor semnatare ale CPCLP de extindere a perioadei respective.
 + 
Articolul 9Transportul sfeclei de zahăr9.1. Transportul sfeclei de zahăr de pe câmp la bazele de preluare pentru transport cu mijloacele societăţii procesatoare de zahăr se efectuează şi se suportă de cultivator. Transportul sfeclei de zahăr de la bazele de preluare la societatea procesatoare de zahăr se efectuează şi se suportă de către societatea procesatoare de zahăr.9.2. Sub rezerva convenţiilor particulare răspunzând regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei agricole a anului de comercializare 2008-2009, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 9.1.
 + 
Articolul 10Recepţia sfeclei de zahăr10.1. Partenerii au convenit ca recepţia sfeclei de zahăr din recolta anului de comercializare 2008-2009 să fie efectuată cantitativ şi calitativ, cu respectarea prevederilor Regulamentului (CE) nr. 318/2006 .10.2. CPCLP va preciza modul în care se face recepţia sfeclei de zahăr atât calitativ, cât şi cantitativ.Pentru recolta anului de comercializare 2008-2009, sfecla de zahăr de calitate standard trebuie să fie:● de calitate bună, sănătoasă şi prezentată în condiţii acceptabile de comercializare;● cu un conţinut de zahăr de 16% la punctul de recepţie.
 + 
Articolul 11Preţul sfeclei de zahărSfecla de zahăr în cotă11.1. Părţile au convenit că pentru recolta anului de comercializare 2008-2009 preţul minim pentru sfecla de zahăr în cotă, de calitate standard, să fie de 27,83 euro/tonă, în condiţia de livrare ex-loc de recepţie convenit cu procesatorul. Preţul se calculează şi se plăteşte în lei, la cursul de schimb stabilit de regulamentele europene în vigoare [Regulamentul (CE) nr. 1.913/2006 ].11.2. Preţul sfeclei de zahăr se poate majoră/diminua în funcţie de conţinutul în zahăr, astfel:a) pentru fiecare 0,1% conţinut de zaharoză, preţul se majorează cu minimum:(i) 0,9% pentru conţinut de zaharoză peste 16%, dar nu mai mult de 18%;ii) 0,7% pentru conţinut de zaharoză peste 18%, dar nu mai mult de 19%;(iii) 0,5% pentru conţinut de zaharoză peste 19%, dar nu mai mult de 20%;b) pentru fiecare 0,1% conţinut de zaharoză, preţul se diminuează cu maximum:(i) 0,9% pentru conţinut de zaharoză sub 16%, dar nu mai puţin de 15,5%;(ii) 1% pentru conţinut de zaharoză sub 15,5%, dar nu mai puţin de 14,5%.Preţul pentru sfecla de zahăr cu un conţinut de zaharoză peste 20% nu trebuie să fie mai mic decât preţul minim ajustat conform lit. a) pct. (iii).În completarea celor de mai sus, pentru sfecla de zahăr cu un conţinut de zaharoză peste 20% şi sub 14,5%, CPCLP poate stipula alte procente de creştere/diminuare.11.3. Preţurile minime sus-menţionate se aplică cantităţilor nete de sfeclă de zahăr predate şi recepţionate de societăţile procesatoare de zahăr, în conformitate cu stipulaţiile CPCLP privind conţinutul de corpuri străine şi pământ aderent.Se stabileşte ca sfecla de zahăr acceptabilă pentru prelucrare să aibă un conţinut minim de zaharoză de 13,5%. Pentru sfecla de zahăr cu un conţinut de zaharoză sub pragul minim acceptabil menţionat mai sus, societăţile procesatoare de zahăr au dreptul de a refuza preluarea acesteia.Sfecla de zahăr în afara coteiPentru cantităţile de sfeclă de zahăr în afara cotei, preţul şi condiţiile de achiziţie sunt stipulate separat în CPCLP şi se negociază fără restricţii între părţile implicate. Societatea producătoare de zahăr are dreptul de a decide dacă şi condiţiile în care acceptă o cantitate de sfeclă în afara cotei de producţie.Dacă societatea procesatoare de zahăr nu a încheiat CPCLP (până la data-limită menţionată la pct. 2.4) pentru întreaga cantitate de sfeclă de zahăr necesară producerii cotei de producţie alocate şi la preţul minim, aceasta este obligată să plătească preţul minim stipulat mai sus pentru întreaga cantitate de sfeclă de zahăr pe care o procesează în anul de comercializare 2008-2009.
 + 
Articolul 12Plata materiei prime12.1. Părţile au convenit ca plata materiei prime recepţionate să se facă:– o treime până la data de 30 decembrie 2008;– o treime până la data de 31 ianuarie 2009;– integral până la data de 31 martie 2009.12.2. Sub rezerva convenţiilor particulare ce răspund regulilor sau obiceiurilor locale valabile înaintea campaniei agricole a anului de comercializare 2008-2009, CPCLP pot deroga de la prevederile pct. 12.1.12.3. Modalitatea de plată convenită de părţi se negociază între părţi şi se va stipula în CPCLP.
 + 
Articolul 13Alte drepturi ale cultivatorilor13.1. În privinţa borhotului rezultat în urma procesării sfeclei de zahăr, CPCLP poate prevedea că:a) borhotul umed corespunzător prelucrării întregii cantităţi de sfeclă de zahăr livrate către societatea procesatoare de zahăr va fi livrat gratuit către furnizorii de sfeclă de zahăr, în condiţia de livrare ex-fabrică;b) numai o parte a borhotului, presat, uscat sau uscat şi amestecat cu melasă, va fi livrat gratuit de societatea procesatoare de zahăr către furnizorii de sfeclă de zahăr, în condiţia de livrare ex-fabrică;c) borhotul presat sau uscat va fi livrat gratuit către furnizorii de sfeclă de zahăr în condiţia de livrare ex-fabrică, dar cu plata costurilor de presare sau uscare;d) societatea procesatoare de zahăr va plăti furnizorului de sfeclă de zahăr compensaţii care să ţină cont de posibilităţile de vânzare a borhotului.13.2. În cazul în care mai multe prevederi se pot aplica cantităţilor de sfeclă de zahăr livrabile, CPCLP trebuie să menţioneze toate punctele care se pot aplica.
 + 
Articolul 14Alocarea cotei de cultivare a sfeclei de zahăr în cotă14.1. Societăţile producătoare de zahăr vor încheia contracte de livrare de sfeclă de zahăr în cotă, luând în considerare eficienţa agricolă în ceea ce priveşte costurile de transport şi randamentul culturii sfeclei de zahăr. Având în vedere creşterea competitivităţii în acest sector şi necesitatea de a atinge performanţele agriculturii europene, procesatorii de zahăr din sfeclă au libertatea de a-şi modifica politica de achiziţie a sfeclei de zahăr după fiecare an de comercializare şi să reconsidere contractele de livrare a sfeclei de zahăr pentru furnizorii care nu sunt competitivi.14.2. Cotele de producţie de zahăr, implicit cele de cultivare a sfeclei de zahăr, pot suferi modificări de la un an la altul şi, în consecinţă, societăţile producătoare de zahăr pot modifica cantităţile de sfeclă de zahăr în funcţie de modificările de cotă impuse de regulamentele europene.14.3. În cazul în care procesatorii de zahăr din sfeclă vor apela la procesarea cotei în afara unităţii procesatoare respective [conform art. 6 din Regulamentul (CE) nr. 952/2006 ], părţile semnatare ale prezentului acord se obligă ca prima opţiune pentru procesare să fie o unitate de producţie din România şi numai în cazul refuzului acestora sau al unei oferte necompetitive procesarea să se facă în alte ţări ale Uniunii Europene. Acceptul sau refuzul unui contract de procesare se face în maximum 3 zile lucrătoare de la cererea scrisă; lipsa unui răspuns va fi considerată refuz. MADR va asigura punerea în practică a prevederilor acestui punct prin condiţionarea acordului de procesare.
 + 
Articolul 15Taxe şi alte obligaţii financiareAmbele părţi se obligă să plătească la timp şi în cuantumul cerut taxele sau alte obligaţii financiare care provin din aplicarea politicilor agricole ale Uniunii Europene şi care vor fi stipulate de regulamentele şi legislaţia românească, cum ar fi taxa de producţie, achiziţia de noi cote de producţie etc. CPCLP trebuie să prevadă modul de colectare şi repartizare a acestor obligaţii financiare, în conformitate cu prevederile legale şi/sau înţelegerii dintre părţi.Încheiat astăzi, 15 ianuarie 2008, în 4 exemplare.Pentru Federaţia Cultivatorilorde Sfeclă de Zahăr din România,Ion Gherman,preşedinteOrganizaţiaInterprofesională Naţională"Zahărul" din România,Emilian Dobrescu,preşedinteAsociaţia"Patronatul Zahăruluidin România",Emilian Dobrescu,preşedinte
 + 
Anexă––la acordul interprofesional–––––––––CONTRACTde producere, cumpărare, livrare şi platăa rădăcinilor de sfeclă de zahăr (CPCLP)Prezentul CPCLP este încheiat în baza pct. 1.2 din Acordul interprofesional pentru sfeclă de zahăr, aferent recoltei anului de comercializare 2008-2009.Între:Beneficiar: Societatea Comercială ………….. – S.A., cu sediul în …………, str. ………. nr. …, reprezentată prin ……….(numele, prenumele şi funcţia)………..; şi …………(numele, prenumele şi funcţia)…………, având contul …………, deschis la …….. , înregistrată în registrul comerţului sub nr. ……..;şiFurnizor …………… /Proprietar …………., cu sediul/domiciliul în …………, str. ……….. nr. ….., telefon/fax ……….., reprezentat prin …………(numele, prenumele şi funcţia)……….; şi ……….(numele, prenumele şi funcţia)………, având contul …………, deschis la ………….. , înregistrată în registrul comerţului la poziţia ……… nr. ……….,a intervenit următorul CPCLP, cu valoare de contract bilateral, privind producerea, cumpărarea, livrarea şi plata sfeclei de zahăr.Cursul de schimb se stabileşte în conformitate cu regulamentele europene în vigoare.Sfecla de zahăr în cotă:Furnizorul se obligă să cultive o suprafaţă de …. ha cu sfeclă de zahăr, în scopul realizării unei producţii nete de plată de …… tone, care va fi predată beneficiarului conform graficului de livrare care va fi comunicat de către beneficiar.Beneficiarul se obligă să cumpere de la furnizor o cantitate de ……….. tone rădăcini de sfeclă de zahăr, la un preţ de …………. euro/tona de sfeclă de zahăr, în condiţiile calităţii standard (de calitate bună, sănătoasă şi prezentată în condiţii acceptabile de comercializare, cu un conţinut de zahăr de 16% la punctul de recepţie).Preţul menţionat mai sus se poate modifica în funcţie de conţinutul de zaharoză la punctul de livrare, conform tabelului de echivalenţă a preţului minim (în euro) pe tona de sfeclă de zahăr, potrivit anexei la prezentul contract.Conţinutul de zahăr minim acceptabil pentru sfecla de zahăr destinată procesării este de 13,5%. Beneficiarul are dreptul să refuze orice cantitate de sfeclă de zahăr livrată şi având sub conţinutul minim de zaharoză menţionat mai sus.Sfecla de zahăr în afara cotei (dacă este cazul):Beneficiarul se angajează să cumpere o cantitate de ……….. sfeclă de zahăr în afara cotei de producţie, la preţul de …….. euro/tonă, în condiţiile de livrare …………, pusă la dispoziţie de furnizor.Punctele de colectare pentru sfecla de zahăr a anului de comercializare 2008-2009 sunt: …………Livrările de sfeclă de zahăr se desfăşoară, de regulă, în perioada ………….. .Recepţia cantitativă şi controlul calităţii sfeclei de zahăr:Recepţia cantitativă şi controlul calităţii sfeclei de zahăr se fac la …………., de către ………….., prin metoda ………….., în prezenţa ………. .Datele se vor consemna/înregistra în …………………………. .Alte drepturi ale cultivatorilor:Beneficiarul va livra, iar furnizorul de sfeclă de zahăr va primi o cantitate de borhot (tăiţei) în următoarele condiţii: ……………..Plata taxelor şi obligaţiilor financiare:Furnizorul de sfeclă de zahăr mandatează beneficiarul ca la plata sfeclei de zahăr să îi reţină cotizaţia de membru al FCSZR, în valoare de 0,8 lei/tona de sfeclă de zahăr neto de plată predată, şi să verse aceste sume în contul şi pe cheltuiala FCSZR (conf. pct. 6.1).Noi, semnatarii prezentului CPCLP, declarăm că avem cunoştinţă de stipulaţiile Acordului interprofesional pentru sfeclă de zahăr şi de prevederile Regulamentului CE nr. 318/2006 (anexa 2) – campania agricolă a anului de comercializare 2008-2009 şi ne angajăm să le respectăm în litera şi în spiritul lor.Încheiat astăzi, ……….., în … exemplare, toate cu valoare de original.Beneficiar, Furnizor,…………………. …………………..(numele, prenumele (numele, prenumeleşi semnătura) şi semnătura) + 
Anexă––la CPCLP–––TABELde echivalenţă a preţului minim pe tonade sfeclă de zahăr, în funcţie de conţinutulde zaharoză determinat la punctul de colectare┌────┬──────────────┬──────────────────┬────┬──────────────┬──────────────────┐│Nr. │ Conţinutul │ Preţul │Nr. │ Conţinutul │ Preţul ││crt.│de sucroză (%)│ minim euro/tona │crt.│de sucroză (%)│ minim euro/tona ││ │ la punctul │de sfeclă de zahăr│ │ la punctul │de sfeclă de zahăr││ │ de colectare │ │ │ de colectare │ │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 1 │ 13,5 │ CPCLP │ 35 │ 16,9 │ 30,08 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 2 │ 13,6 │ CPCLP │ 36 │ 17 │ 30,33 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 3 │ 13,7 │ CPCLP │ 37 │ 17,1 │ 30,59 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 4 │ 13,8 │ CPCLP │ 38 │ 17,2 │ 30,84 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 5 │ 13,9 │ CPCLP │ 39 │ 17,3 │ 31,09 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 6 │ 14 │ CPCLP │ 40 │ 17,4 │ 31,34 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 7 │ 14,1 │ CPCLP │ 41 │ 17,5 │ 31,59 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 8 │ 14,2 │ CPCLP │ 42 │ 17,6 │ 31,84 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 9 │ 14,3 │ CPCLP │ 43 │ 17,7 │ 32,09 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 10 │ 14,4 │ CPCLP │ 44 │ 17,8 │ 32,34 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 11 │ 14,5 │ 23,79 │ 45 │ 17,9 │ 32,59 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 12 │ 14,6 │ 24,07 │ 46 │ 18 │ 32,84 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 13 │ 14,7 │ 24,35 │ 47 │ 18,1 │ 33,03 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 14 │ 14,8 │ 24,63 │ 48 │ 18,2 │ 33,23 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 15 │ 14,9 │ 24,91 │ 49 │ 18,3 │ 33,42 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 16 │ 15 │ 25,19 │ 50 │ 18,4 │ 33,62 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 17 │ 15,1 │ 25,46 │ 51 │ 18,5 │ 33,81 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 18 │ 15,2 │ 25,74 │ 52 │ 18,6 │ 34,01 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 19 │ 15,3 │ 26,02 │ 53 │ 18,7 │ 34,20 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 20 │ 15,4 │ 26,30 │ 54 │ 18,8 │ 34,40 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 21 │ 15,5 │ 26,58 │ 55 │ 18,9 │ 34,59 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 22 │ 15,6 │ 26,83 │ 56 │ 19 │ 34,79 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 23 │ 15,7 │ 27,08 │ 57 │ 19,1 │ 34,93 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 24 │ 15,8 │ 27,33 │ 58 │ 19,2 │ 35,07 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 25 │ 15,9 │ 27,58 │ 59 │ 19,3 │ 35,20 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 26 │ 16 │ 27,83 │ 60 │ 19,4 │ 35,34 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 27 │ 16,1 │ 28,08 │ 61 │ 19,5 │ 35,48 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 28 │ 16,2 │ 28,33 │ 62 │ 19,6 │ 35,62 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 29 │ 16,3 │ 28,58 │ 63 │ 19,7 │ 35,76 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 30 │ 16,4 │ 28,83 │ 64 │ 19,8 │ 35,90 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 31 │ 16,5 │ 29,08 │ 65 │ 19,9 │ 36,04 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 32 │ 16,6 │ 29,33 │ 66 │ 20 │ 36,18 │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 33 │ 16,7 │ 29,58 │ 67 │ > 20 │ CPCLP │├────┼──────────────┼──────────────────┼────┼──────────────┼──────────────────┤│ 34 │ 16,8 │ 29,83 │ │ │ │└────┴──────────────┴──────────────────┴────┴──────────────┴──────────────────┘–––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x