ACORD din 5 iunie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 810 din 17 noiembrie 2003
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 1289 04/11/2003
ActulCONTINUT DEHG 1289 04/11/2003

între Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare privind înfiinţarea de noi puncte de trecere a frontierei de stat la frontiera de stat comuna



Guvernul României şi Guvernul Republicii Ungare, denumite în continuare părţi contractante,în spiritul promovării raporturilor de buna vecinătate şi colaborare dintre cele doua state,animate de dorinţa de a facilita circulaţia internationala de persoane la frontiera comuna,au convenit următoarele: + 
Articolul 11. Părţile contractante înfiinţează un punct rutier de trecere a frontierei la frontiera de stat româno-ungara, în perimetrul semnului de frontieră K99/1, între localităţile Urziceni (Csanalos) şi Vallaj.2. Punctul de trecere a frontierei va fi deschis în regim de trafic internaţional de persoane.3. Orarul de funcţionare a punctului de trecere a frontierei este intervalul 00,00-24,00.
 + 
Articolul 2Organele de control al trecerii frontierei ale părţilor contractante efectuează separat controlul traficului la frontiera, fiecare pe teritoriul propriului stat.
 + 
Articolul 3Părţile vor deschide punctul de trecere a frontierei stabilit la art. 1, cel mai târziu până la data de 31 decembrie 2003, după asigurarea tuturor condiţiilor necesare desfăşurării traficului internaţional de persoane. Părţile contractante vor stabili, pe cale diplomatică, data începerii controlului la trecerea frontierei.
 + 
Articolul 4Părţile contractante vor analiza posibilitatea şi condiţiile infiintarii unui nou punct de control pentru trecerea frontierei între localităţile Săcuieni (Szekelyhid) şi Letavertes. În scopul infiintarii acestui punct de control pentru trecerea frontierei, părţile contractante vor putea încheia un acord internaţional separat.
 + 
Articolul 51. Oricare dintre părţile contractante poate suspenda, în întregime sau parţial, aplicarea prezentului acord, din motive privind îndeplinirea obligaţiilor asumate prin tratate internaţionale sau a altor obligaţii juridice internaţionale, precum şi din motive legate de siguranţă naţionala, ordine publică sau de sănătate publică. Într-o astfel de situaţie părţile contractante trebuie să se înştiinţeze reciproc, neîntârziat, pe cale diplomatică, în privinta introducerii şi retragerii unei astfel de măsuri.2. În cazurile care necesita măsura neîntârziată a introducerii, respectiv retragerii suspendării, ea se aplică din momentul primirii notei diplomatice. În celelalte cazuri măsura se aplică începând cu a 15-a zi de la primirea notei diplomatice.
 + 
Articolul 61. Prezentul acord intră în vigoare în a 30-a zi de la data primirii ultimei notificări, pe cale diplomatică, prin care părţile contractante îşi comunică reciproc îndeplinirea procedurilor interne necesare intrării în vigoare.2. Prezentul acord se aplică temporar începând din ziua semnării lui.3. Prezentul acord se încheie pe o perioadă nedeterminată. Oricare dintre părţile contractante poate denunta prezentul acord printr-o notificare, transmisă pe cale diplomatică, adresată celeilalte părţi contractante. Denunţarea acordului îşi produce efectul după 6 luni de la data primirii notei diplomatice privind denunţarea, de către cealaltă parte contractantă.4. Prezentul acord poate fi modificat prin acordul scris al părţilor contractante.Semnat la Budapesta la 5 iunie 2003, în doua exemplare originale, fiecare în limbile română şi maghiara, ambele texte fiind egal autentice.Pentru Guvernul României,Calin FabianPentru Guvernul Republicii Ungare,Janos Veres––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x