ACORD din 27 septembrie 1993

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: GUVERNUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 63 din 10 martie 1994
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

Alegeti sectiunea:
SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DEORDIN 1095 08/08/2013
ActulREFERIT DEPROGRAM 09/07/2013
ActulREFERIT DEHG 919 22/08/2002
ActulREFERIT DEPROGRAM 24/04/2002
ActulAPROBAT DEHG 73 24/02/1994
ART. 25REFERIT DEORDIN 1095 08/08/2013
ART. 25REFERIT DEPROGRAM 09/07/2013

între Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse privind colaborarea în domeniul turismului



Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse, denumite în continuare părţi, pornind de la dorinţa reciprocă de a favoriza lărgirea legăturilor în domeniul turismului între cele doua tari pe baza egalităţii în drepturi şi avantajului reciproc, înţelegînd ca turismul constituie un mijloc important de intarire a legăturilor dintre popoarele celor două tari, exprimind interesul în crearea condiţiilor juridice necesare pentru lărgirea schimburilor turistice în conformitate cu legislaţia fiecărei părţi, având în vedere Declaraţia de la Manila privind turismul mondial (1980), Declaraţia de la Haga privind turismul (1989), Actul final al Conferintei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (1975), au fost de acord asupra celor ce urmează:  + 
Articolul 1Părţile vor acţiona pentru întărirea şi dezvoltarea relaţiilor turistice dintre cele doua tari, în scopul largirii în continuare a cunoaşterii reciproce a modului de viaţa, istoriei şi culturii popoarelor lor.
 + 
Articolul 2Părţile vor acorda o atenţie deosebită largirii atât a turismului organizat, cît şi a celui individual, schimbului de grupuri de specialişti, inclusiv participării la congrese, simpozioane, expoziţii, acţiuni sportive, festivaluri muzicale şi teatrale şi, de asemenea, dezvoltării turismului social, de sănătate, profesional şi cultural. Părţile vor acorda sprijin în perfectarea formalităţilor de tranzit turis- tilor lor care merg în alte tari, precum şi turistilor din terţe tari care traverseaza teritoriul fiecărei părţi.
 + 
Articolul 3Părţile vor incuraja stabilirea şi întărirea colaborării dintre organele de stat pentru turism, asociaţiile turistice româneşti şi rusesti, întreprinderile, organizaţiile şi companiile care participa la dezvoltarea turismului internaţional şi care infaptuiesc investiţii de capital în sfera turismului, crearea de întreprinderi mixte pentru servirea turistilor.
 + 
Articolul 4Părţile, în conformitate cu legislaţia lor naţionala şi, de asemenea, pornind de la prevederile acordurilor internaţionale la care ţările lor sunt parte, vor adopta măsuri pentru simplificarea formalităţilor de frontieră, vamale s.a., legate de schimburile turistice dintre cele doua tari.
 + 
Articolul 5Părţile vor stimula şi susţine schimbul de informaţii în domeniul turismului şi anume: – cu privire la acte legislative şi alte acte normative care reglementează activitatea turistica în ţările lor, precum şi cele legate de ocrotirea şi menţinerea resurselor naturale şi culturale care constituie obiective turistice remarcabile; – cu privire la resursele turistice ale ţărilor lor şi conjunctura pieţei turistice, precum şi schimbul de materiale ştiinţifice, informative şi de reclama.
 + 
Articolul 6Părţile vor stimula participarea asociaţiilor, întreprinderilor şi organizaţiilor turistice din ţările lor la expoziţii şi tîrguri turistice, care au loc pe teritoriile lor. În cazul importurilor de tiparituri de reclama turistica şi de mostre care se expun, cu eventuala vînzare ulterioară, acestea sunt supuse taxelor vamale, în conformitate cu regulile vamale în vigoare din ţara în care se desfăşoară expozitia sau tirgul.
 + 
Articolul 7Părţile vor depune eforturi pentru acordarea de sprijin în pregătirea de cadre profesionale în sfera turismului, în schimbul de oameni de ştiinţa şi de specialişti, precum şi favorizarea contactelor pe multiple planuri şi a colaborării dintre organizaţiile care efectuează cercetări în domeniul turismului.
 + 
Articolul 8Părţile vor stimula dezvoltarea în continuare a colaborării dintre organele lor de stat din domeniul turismului în cadrul organizaţiilor turistice internaţionale guvernamentale şi neguvernamentale.
 + 
Articolul 9Părţile pot înfiinţa, pe teritoriul celeilalte părţi, reprezentanta oficială pentru turism. Deschiderea şi activitatea reprezentantelor este reglementată de legislaţia naţionala a tarii de reşedinţa.
 + 
Articolul 10Pentru îndeplinirea prezentului acord, Guvernul României şi Guvernul Federaţiei Ruse vor insarcina organele turistice de stat.
 + 
Articolul 11Pentru controlul îndeplinirii prevederilor prezentului acord, analiza dezvoltării legăturilor şi cooperării turistice bilaterale şi determinarea direcţiilor prioritare de colaborare în perioadele următoare, părţile creează comisia mixtă care se compune dintr-un număr egal de reprezentanţi ai ambelor tari. Comisia mixtă se convoacă alternativ în fiecare dintre tari, o dată la 2 ani sau ori de cîte ori părţile considera necesar. Preşedintele şedinţei comisiei mixte va fi şeful delegaţiei părţii-gazda.
 + 
Articolul 12Prezentul acord intră în vigoare în ziua ultimei notificări de către părţi, una către cealaltă, privind îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea acestora în vigoare. Acordul se încheie pe o perioadă de 5 ani şi se prelungeşte în mod automat, pe perioade de aceeaşi durata, dacă nici una dintre părţi nu comunică în scris, cu 6 luni înainte de expirarea perioadei curente, celeilalte părţi, intenţia sa de a inceta valabilitatea acestuia. Încetarea valabilităţii prezentului acord nu va afecta îndeplinirea programelor şi proiectelor convenite în perioada valabilităţii sale, cu excepţia cazurilor în care părţile vor conveni astfel. În ziua intrării în vigoare a prezentului acord îşi încetează valabilitatea, în relaţiile dintre România şi Federaţia Rusa, Acordul dintre Guvernul Republicii Socialiste România şi Guvernul Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste privind colaborarea în domeniul turismului, semnat la Bucureşti la 16 iunie 1972. Încheiat la Moscova la 27 septembrie 1993, în doua exemplare originale, fiecare în limbile română şi rusa, ambele texte fiind egal autentice. PentruGuvernul României,Nicolae NeacsuPentruGuvernul Federaţiei Ruse,Serghei Iurevici Jitenev––––––-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x