ACORD din 22 martie 2001

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 15/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: PARLAMENTUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 760 din 29 noiembrie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DELEGE 410 09/11/2006
ActulREFERIT DEACORD 23/02/2006
ActulREFERIT DEORDIN 746 27/12/2005
ActulRATIFICAT DELEGE 638 16/11/2001
ActulREFERIT DEDECRET 905 14/11/2001

sub forma de schimb de scrisori între România şi Comunitatea Europeană privind concesiile comerciale reciproce pentru anumite vinuri şi băuturi alcoolice



A. Scrisoarea Comunităţii EuropeneBruxellesDomnule,Am onoarea sa ma refer la Acordul din 26 noiembrie 1993 sub forma de schimb de scrisori între Comunitatea Europeană şi România privind stabilirea reciprocă a unor contingente tarifare pentru anumite vinuri, precum şi la negocierile care au avut loc între Comunitatea Europeană şi România în scopul încheierii unui protocol adiţional acoperind atât vinurile, cat şi băuturile alcoolice, anexa la acordul european.Prin prezenta confirm ca, în urma negocierilor, până la îndeplinirea procedurii pentru aprobarea şi intrarea în vigoare a protocolului adiţional la acordul european, în scopul aplicării de la data de 1 ianuarie 2001 a rezultatelor negocierilor privind noile concesii în comerţul reciproc cu anumite vinuri şi băuturi alcoolice, Comunitatea Europeană şi România au convenit asupra celor ce urmează:1. Importurile în România ale următoarelor produse originare din Comunitatea Europeană vor face obiectul concesiilor de mai jos:

       
  Codul din Tariful vamal de import al României Descrierea produselor Cantitatea anuală (hl) Taxa vamală aplicată (% din taxa vamală în regimul clauzei naţiunii celei mai favorizate)
  ex 2204.10 Vinuri din struguri proaspeţi 60.000 exceptare
  ex 2204.21      
  ex 2204.29      
  2208.20 Distilat de vin sau de tescovină de struguri 1.500 50 (maximum 45% ad valorem)
  2208.30 Whisky 1.400 50 (maximum 45% ad valorem)

2. Importurile în Comunitatea Europeană ale următoarelor produse originare din România vor face obiectul concesiilor de mai jos:

  Codul NC Descrierea produselor Cantitatea anuală (hl) Taxa vamală aplicabilă
  ex 2204.10 Vinuri din struguri proaspeţi 300.000 exceptare
  ex 2204.21      
  ex 2204.29      

3. În scopul aplicării prezentului acord vinurile vor fi considerate ca originare din Comunitatea Europeană sau din România:a) dacă au fost produse din struguri proaspeţi cultivati şi recoltati în întregime de pe teritoriul părţii contractante respective; şib) dacă au fost produse în conformitate cu regulile care guvernează practicile şi procesele oenologice la care se face referire în titlul V alReglementării (CEE) nr. 1.493/99.4. Pentru a face obiectul concesiilor prevăzute în prezentul acord importurile de vinuri vor fi supuse prezentării unui certificat emis de o instituţie oficială recunoscută reciproc, care apare pe o lista elaborata de comun acord, în sensul că vinurile în cauza îndeplinesc condiţiile prevăzute la pct. 3 lit. b).5. Părţile contractante vor asigura ca preferintele comerciale acordate reciproc sa nu fie afectate de alte măsuri.6. La cererea oricărei părţi vor avea loc consultări privind orice problema referitoare la modul de funcţionare a prezentului acord.7. Prevederile prezentului acord se vor aplica, pe de o parte, pe teritoriile în care se aplică Tratatul de constituire a Comunităţii Europene, cu respectarea condiţiilor prevăzute în tratatul respectiv, şi, pe de altă parte, pe teritoriul României.8. Prezentul acord va fi aprobat de părţile contractante în conformitate cu procedurile lor interne.Prezentul acord va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2001. El va expira la data intrării în vigoare a Protocolului adiţional privind vinurile şi băuturile alcoolice, anexa la acordul european.V-as fi recunoscator dacă a-ti binevoi sa confirmati acordul Guvernului dumneavoastră cu privire la conţinutul prezentei scrisori.Va rog sa acceptaţi, domnule, asigurarea înaltei mele consideratiuni.În numele Consiliului Uniunii Europene,Jose Manuel Silva RodriguezB. Scrisoarea RomânieiBruxellesDomnule,Am onoarea sa confirm scrisoarea dumneavoastră de astăzi, cu următorul conţinut:"Am onoarea sa ma refer la Acordul din 26 noiembrie 1993 sub forma de schimb de scrisori între Comunitatea Europeană şi România privind stabilirea reciprocă a unor contingente tarifare pentru anumite vinuri, precum şi la negocierile care au avut loc între Comunitatea Europeană şi România în scopul încheierii unui protocol adiţional acoperind atât vinurile, cat şi băuturile alcoolice, anexa la acordul european.Prin prezenta confirm ca, în urma negocierilor, până la îndeplinirea procedurii pentru aprobarea şi intrarea în vigoare a protocolului adiţional la acordul european, în scopul aplicării de la data de 1 ianuarie 2001 a rezultatelor negocierilor privind noile concesii în comerţul reciproc cu anumite vinuri şi băuturi alcoolice, Comunitatea Europeană şi România au convenit asupra celor ce urmează:1. Importurile în România ale următoarelor produse originare din Comunitatea Europeană vor face obiectul concesiilor de mai jos:

         
  Codul din Tariful vamal de import al României Descrierea produselor Cantitatea anuală (hl) Taxa vamală aplicată (% din taxa vamală în regimul clauzei naţiunii celei mai favorizate)
  ex 2204.10 Vinuri din struguri proaspeţi 60.000 exceptare
  ex 2204.21      
  ex 2204.29      
  2208.20 Distilat de vin sau de tescovină de struguri 1.500 50 (maximum 45% ad valorem)
  2208.30 Whisky 1.400 50 (maximum 45% ad valorem)

2. Importurile în Comunitatea Europeană ale următoarelor produse originare din România vor face obiectul concesiilor de mai jos:

  Codul NC Descrierea produselor Cantitatea anuală (hl) Taxa vamală aplicabilă
  ex 2204.10 Vinuri din struguri proaspeţi 300.000 exceptare
  ex 2204.21      
  ex 2204.29      

3. În scopul aplicării prezentului acord vinurile vor fi considerate ca originare din Comunitatea Europeană sau din România:c) dacă au fost produse din struguri proaspeţi cultivati şi recoltati în întregime de pe teritoriul părţii contractante respective; şid) dacă au fost produse în conformitate cu regulile care guvernează practicile şi procesele oenologice la care se face referire în titlul V alReglementării (CEE) nr. 1.493/99.4. Pentru a face obiectul concesiilor prevăzute în prezentul acord importurile de vinuri vor fi supuse prezentării unui certificat emis de o instituţie oficială recunoscută reciproc, care apare pe o lista elaborata de comun acord, în sensul că vinurile în cauza îndeplinesc condiţiile prevăzute la pct. 3 lit. b).5. Părţile contractante vor asigura ca preferintele comerciale acordate reciproc sa nu fie afectate de alte măsuri.6. La cererea oricărei părţi vor avea loc consultări privind orice problema referitoare la modul de funcţionare a prezentului acord.7. Prevederile prezentului acord se vor aplica, pe de o parte, pe teritoriile în care se aplică Tratatul de constituire a Comunităţii Europene, cu respectarea condiţiilor prevăzute în tratatul respectiv, şi, pe de altă parte, pe teritoriul României.8. Prezentul acord va fi aprobat de părţile contractante în conformitate cu procedurile lor interne.Prezentul acord va intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2001. El va expira la data intrării în vigoare a Protocolului adiţional privind vinurile şi băuturile alcoolice, anexa la acordul european.V-ar fi recunoscator dacă aţi binevoi sa confirmati acordul Guvernului dumneavoastră cu privire la conţinutul prezentei scrisori."Am onoarea sa confirm acordul Guvernului meu în legătură cu conţinutul scrisorii dumneavoastră.Va rog sa acceptaţi, domnule, asigurarea înaltei mele consideratiuni.Pentru Guvernul României,Alexandru Ion Herlea–––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x