ACORD din 20 iunie 2006

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 21/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ACT INTERNATIONAL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 937 din 20 noiembrie 2006
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 1558 01/11/2006
ActulCONTINUT DEHG 1558 01/11/2006

între Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale din România şi Ministerul Agriculturii şi Cooperativelor din Regatul Thailandei privind cooperarea în agricultură



Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale din România şi Ministerul Agriculturii şi Cooperativelor din Regatul Thailandei, denumite în continuare părţi contractante,din dorinţa de a dezvolta reciproc avantajos cooperarea în domeniul agriculturii,au convenit următoarele: + 
Articolul 1În cadrul atribuţiilor lor şi în conformitate cu legile şi reglementările în vigoare în fiecare ţară, părţile contractante vor promova şi vor încuraja cooperarea tehnică, ştiinţifică şi economică în domeniul agriculturii dintre institutele lor de cercetare, unităţile economice şi alte organizaţii în agricultură din cele două state.
 + 
Articolul 2Părţile contractante pot să încheie acorduri adiţionale care stabilesc implementarea programelor sau proiectelor, care pot include detalii ca, de exemplu, obiectivele lor, planuri de lucru, scheme, mijloace de finanţare, organizaţii participante, responsabili de proiect şi obligaţiile părţilor contractante.
 + 
Articolul 3Cooperarea dintre părţile contractante se va realiza în următoarele domenii principale:– producţia vegetală, seminţe şi material genetic de înaltă productivitate;– producţia animală, ameliorarea raselor de animale, inseminare artificială şi material genetic superior;– tehnologii moderne în domeniul producţiei agricole, irigaţiilor şi îmbunătăţirii solului;– dezvoltare rurală şi servicii de consultanţă;– alte domenii asociate, care sunt de interes şi convenite reciproc de părţile contractante.
 + 
Articolul 4Cooperarea din cadrul programelor şi proiectelor la care se face referire în art. 2 va fi implementată sub următoarele forme:a) cercetare, instruire şi activităţi educaţionale ulterioare care promovează dezvoltarea economică a sectorului agricol;b) organizarea de seminarii, simpozioane, expoziţii şi conferinţe, precum şi schimbul de informaţii ştiinţifice în domeniile identificate la art. 3 şi un schimb general de documentaţie agricolă;c) orice altă formă tehnică de cooperare al cărei scop este de a promova dezvoltarea agricolă a celor două ţări, astfel cum s-a convenit de către părţile contractante.
 + 
Articolul 5Părţile contractante vor asigura că orice drept de proprietate intelectuală, care poate apărea prin implementarea programelor sau a proiectelor la care se face referire în art. 2, va fi protejat în conformitate cu legislaţiile naţionale şi cu instrumentele legale internaţionale la care statele lor sunt părţi.Părţile contractante nu vor publică nicio informaţie economică şi tehnico-ştiinţifică obţinută sau rezultatele cercetării lor comune în cadrul prezentului acord, cu excepţia cazului când părţile contractante au hotărât altfel.Orice terţă parte se poate bucura de beneficiile ocazionate de implementarea programelor şi proiectelor realizate în cadrul ariei de aplicare a prezentului acord, cu condiţia aprobării scrise a ambelor părţi contractante. Schimbul de informaţii cu terţe părţi şi acordarea unor astfel de beneficii unei terţe părţi vor fi în conformitate cu legislaţiile naţionale şi cu instrumentele legale internaţionale la care statele lor sunt părţi.
 + 
Articolul 6Fiecare parte contractantă va suporta cheltuielile ocazionate de implementarea prezentului acord, în conformitate cu legile naţionale ale fiecărui stat al părţilor contractante.
 + 
Articolul 7Părţile contractante pot solicita participarea organizaţiilor internaţionale în implementarea programelor sau proiectelor menţionate la art. 2 şi/sau finanţarea lor pentru implementarea unor astfel de programe sau proiecte în concordanţă cu legile şi cu reglementările naţionale respective.
 + 
Articolul 8Părţile contractante sunt de acord să înfiinţeze un comitet mixt pentru implementarea prevederilor prezentului acord. Comitetul mixt se va întâlni alternativ în România şi în Regatul Thailandei, anual sau când se consideră oportun de către părţile contractante.
 + 
Articolul 9Comitetul mixt va fi responsabil pentru:– analizarea implementării programelor de cooperare, care se vor conveni de comun acord;– înaintarea propunerilor privind dezvoltarea şi îmbunătăţirea ulterioară a formelor de cooperare;– recomandarea căilor posibile de depăşire a dificultăţilor ocazionate de activităţile de cooperare.
 + 
Articolul 10Prevederile prezentului acord nu au niciun impact asupra oricărei obligaţii a părţilor contractante faţă de terţe părţi.
 + 
Articolul 11Prezentul acord va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care părţile contractante se vor informa reciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor cerute de legislaţia lor internă pentru intrarea sa în vigoare.Prezentul acord se încheie pe o perioadă nedeterminată. Oricare parte contractantă are dreptul să denunţe prezentul acord în orice moment printr-o notificare trimisă prin canale diplomatice. Prezentul acord îşi va înceta valabilitatea la 3 luni după primirea notificării.Semnat la Bucureşti la 20 iunie 2006, în două exemplare originale, fiecare în limbile română, thailandeză şi engleză, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţă în interpretare, va prevala textul în limba engleză.Pentru Ministerul Agriculturii, Pădurilorşi Dezvoltării Rurale din România,Dănuţ Apetrei,secretar de statPentru Ministerul Agriculturii şi Cooperativelordin Regatul Thailandei,Banphot Hongthong,secretar permanent–-

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x