ACORD din 2 noiembrie 1995

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 14/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: PARLAMENTUL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 138 din 20 martie 2001
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Nu exista actiuni suferite de acest act
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulREFERIT DELEGE 59 14/03/2001

între Guvernul României şi Guvernul Indiei privind readmisia persoanelor aflate în situaţie ilegala



Guvernul României şi Guvernul Indiei, denumite în continuare părţi contractante,în dorinţa de a întări şi de a dezvolta în continuare relaţiile de prietenie dintre cele doua state, bazate pe încredere şi respect reciproc,animate de dorinţa de a facilita libera circulaţie între cele doua state a cetăţenilor lor şi de a stabili o baza pentru readmisia persoanelor aflate în situaţie ilegala, cu respectarea legislaţiei în vigoare a celor două state,ţinând seama de practica internationala în materie, precum şi de tratatele şi convenţiile la care ambele părţi contractante sunt parte, în scopul combaterii imigratiei ilegale,au convenit următoarele: + 
Articolul 11. Fiecare parte contractantă readmite pe teritoriul sau, la cererea celeilalte părţi contractante, orice persoană care nu îndeplineşte sau nu mai îndeplineşte condiţiile de intrare sau de şedere aplicabile pe teritoriul părţii contractante solicitante, cu condiţia de a se fi stabilit ca persoana este cetăţean al părţii contractante solicitate.2. Partea contractantă solicitanta va prelua în aceleaşi condiţii persoana în cauza, dacă în urma verificărilor ulterioare se constată că aceasta nu este cetăţean al părţii contractante solicitate în momentul iesirii din teritoriul părţii contractante solicitante.
 + 
Articolul 2Cetăţenia persoanei care face obiectul readmisiei se considera stabilită pe baza oricăruia dintre următoarele documente autentice:1. pasaport sau alt document de călătorie;2. certificat de naştere;3. document de identitate, eliberat de autorităţile competente;4. dovada din care să rezulte ca deţine o proprietate imobiliară;5. livret sau acte militare;6. certificat de cetăţenie sau orice alte documente privind statutul legal;7. certificat eliberat de autorităţile fiscale;8. fotocopie de pe unul dintre documentele enumerate mai sus, după verificarea autenticităţii acestora;9. declaraţia celui în cauza, după verificarea autenticităţii datelor.
 + 
Articolul 31. În cazul în care cetăţenia este stabilită pe baza oricăruia dintre documentele menţionate la art. 2, autorităţile consulare ale părţii contractante solicitate vor elibera în termen de 5 zile lucrătoare un document temporar de călătorie care să permită readmisia persoanei în cauza.2. Când documentele care stabilesc cetăţenia lipsesc, autorităţile consulare ale părţii contractante solicitate procedează în cel mai scurt timp posibil la audierea celui în cauza. Aceasta audiere este organizată de partea contractantă solicitanta de comun acord cu autorităţile consulare.3. După audierea persoanei în cauza şi verificarea autenticităţii declaraţiei sale ori a informaţiilor transmise de partea contractantă solicitanta asupra persoanei în cauza autorităţile consulare ale părţii contractante solicitate vor elibera un document temporar de călătorie, asa cum se menţionează la pct. 1.
 + 
Articolul 4Toate cheltuielile privind readmisia persoanelor în cauza până la punctele de preluare convenite, în conformitate cu art. 6, vor fi suportate de partea contractantă solicitanta.
 + 
Articolul 51. Partea contractantă solicitată va răspunde în scris, în cel mai scurt timp posibil, cererii de readmisie a părţii contractante solicitante.2. După stabilirea cetateniei persoana în cauza va fi acceptată pentru readmisie într-o perioadă de 5 zile lucrătoare.
 + 
Articolul 61. Autorităţile competente ale celor două părţi contractante, însărcinate cu aplicarea prezentului acord, sunt: din partea română, Ministerul de Interne – Direcţia generală de paşapoarte şi a poliţiei de frontieră, iar din partea indiană, Ministerul Federal al Afacerilor Interne al Guvernului Indiei.2. Toate formalităţile referitoare la readmisia persoanelor aflate în situaţie ilegala vor fi îndeplinite prin autorităţile consulare.3. Locurile de predare a acestor persoane vor fi oricare dintre aeroporturile internaţionale sau porturile maritime ale părţilor contractante, cu informarea prealabilă a părţii contractante solicitate.
 + 
Articolul 7Prezentul acord nu aduce atingere obligaţiilor părţilor contractante asumate prin tratate, convenţii, acorduri sau protocoale internaţionale la care fiecare este parte.
 + 
Articolul 8Părţile contractante se vor intalni pentru analizarea prezentului acord ori de câte ori convin, alternativ, în România şi în India.
 + 
Articolul 91. Prezentul acord va avea o valabilitate de 3 ani şi va fi reînnoit în fiecare an, cu excepţia denunţării sale de către una dintre părţile contractante prin notificare scrisă, adresată cu 3 luni înainte.2. Prezentul acord va intra în vigoare după 30 de zile de la data primirii ultimei notificări cu privire la îndeplinirea prevederilor legale respective de către părţile contractante.Încheiat la New Delhi la 2 noiembrie 1995, în doua exemplare originale, fiecare în limbile română, hindusa şi engleza, toate textele fiind egal autentice. În caz de divergenţe de interpretare va prevala textul în limba engleza.Pentru Guvernul României, Pentru Guvernul Indiei,Doru Ioan Taracila, S.B. Chavan,ministru de interne ministru de interne──────────

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x