ACORD din 17 noiembrie 2003

Redacția Lex24
Publicat in Repertoriu legislativ, 17/11/2024


Vă rugăm să vă conectați la marcaj Închide

Informatii Document

Emitent: ACT INTERNATIONAL
Publicat în: MONITORUL OFICIAL nr. 466 din 25 mai 2004
Actiuni Suferite
Actiuni Induse
Refera pe
Referit de
Actiuni suferite de acest act:

SECTIUNE ACTTIP OPERATIUNEACT NORMATIV
ActulINTRAT IN VIGOAREORDIN 2068 01/11/2004
Nu exista actiuni induse de acest act
Nu exista acte referite de acest act
Acte care fac referire la acest act:

SECTIUNE ACTREFERIT DEACT NORMATIV
ActulAPROBAT DEHG 736 14/05/2004
ActulCONTINUT DEHG 736 14/05/2004
ActulINTRAT IN VIGOAREORDIN 2068 01/11/2004

între Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia privind desfiinţarea obligativităţii vizelor pentru titularii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu



Guvernul României şi Guvernul Republicii Armenia, denumite în continuare părţi contractante,animate de dorinţa comună de a facilita călătoriile propriilor cetăţeni, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu,contribuind astfel la dezvoltarea cooperării reciproce,au convenit următoarele: + 
Articolul 11. Partea contractantă română scuteşte cetăţenii armeni, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, de obligaţia de a obţine viză în scopul intrării/şederii în România pentru perioade care să nu depăşească 90 (nouăzeci) de zile de la data intrării, în fiecare semestru.2. Partea contractantă armeană scuteşte cetăţenii români, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, de obligaţia de a obţine viză în scopul intrării/şederii în Republica Armenia pentru perioade care să nu depăşească 90 (nouăzeci) de zile de la data intrării, în fiecare semestru.3. Cetăţenii statului oricărei părţi contractante, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, care intenţionează să rămână pe teritoriul statului celeilalte părţi contractante pe o perioadă mai mare de 90 (nouăzeci) de zile, au nevoie de viză. Viza va fi eliberată în mod gratuit de către misiunea diplomatică a statului respectiv.
 + 
Articolul 21. Membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare ale statelor părţilor contractante, acreditaţi în statul celeilalte părţi contractante, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu valabile, precum şi membrii familiilor acestora sunt scutiţi de viză pe toată durata misiunii titularilor, după notificarea lor prealabilă.2. Prevederile alineatului precedent se aplică şi funcţionarilor, posesori de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, cetăţeni ai statelor părţilor contractante care sunt angajaţi, acreditaţi pe lângă reprezentanţele organizaţiilor internaţionale care au sediul pe teritoriile statelor părţilor contractante, după notificarea prealabilă a reprezentanţei în cauză.
 + 
Articolul 3Cetăţenii statelor părţilor contractante sunt obligaţi să respecte legislaţia în vigoare pe teritoriul statului părţii contractante în care se află.
 + 
Articolul 4Aplicarea prezentului acord poate fi suspendată temporar, în parte sau în totalitate, de către oricare dintre părţile contractante, pentru motive ce ţin de siguranţă naţională, ordine şi sănătate publică sau pentru alte motive întemeiate. Partea contractantă care a iniţiat suspendarea, respectiv încetarea suspendării, notifică imediat celeilalte părţi contractante luarea acestei măsuri, în scris, pe cale diplomatică. Suspendarea, respectiv încetarea suspendării, intră în vigoare de la data primirii notificării de către cealaltă parte contractantă.
 + 
Articolul 51. Părţile contractante vor schimba, pe canale diplomatice, specimene ale paşapoartelor diplomatice şi de serviciu cu cel puţin 30 (treizeci) de zile înainte de data intrării în vigoare a prezentului acord.2. În eventualitatea oricărei modificări a paşapoartelor sale diplomatice şi de serviciu, partea contractantă respectivă va trebui să trimită celeilalte părţi contractante noile specimene, împreună cu informaţii referitoare la modul de punere în aplicare a noilor modele, cu cel puţin 30 (treizeci) de zile înainte de introducerea acestora.
 + 
Articolul 6Prezentul acord îşi poate înceta valabilitatea prin acordul părţilor contractante sau poate fi denunţat de oricare parte contractantă, prin notificare scrisă adresată celeilalte părţi contractante. Denunţarea va produce efecte după 30 (treizeci) de zile de la primirea notificării.
 + 
Articolul 71. Prezentul acord va intra în vigoare în a 30-a (treizecea) zi de la data primirii ultimei notificări scrise prin care părţile contractante se informează reciproc asupra îndeplinirii procedurilor legale interne necesare pentru intrarea sa în vigoare.2. La data intrării în vigoare a prezentului acord îşi încetează valabilitatea orice alte instrumente juridice încheiate anterior între cele două părţi contractante privind regimul de vize aplicabil pentru cetăţenii români şi armeni, titulari de paşapoarte diplomatice şi de serviciu.Semnat la Bucureşti la 17 noiembrie 2003, în două exemplare originale, fiecare în limbile română, armeană şi engleză, toate textele fiind în mod egal autentice. În caz de diferenţe de interpretare, textul în limba engleză va prevala.Pentru Guvernul României,Mircea GeoanăPentru Guvernul Republicii Armenia,Vardan Oskanian––

Abonati-va
Anunțați despre
0 Discuții
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Feedback-uri inline
Vezi toate comentariile
0
Opinia dvs. este importantă, adăugați un comentariu.x